Προς το περιεχόμενο

fx 6300 or fx 8320 για gaming?

noobowarrior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαντάζομαι τον 1055 θα τον συγκρίνεις με τον 6300 και όχι με τον 8350 αλλά τέλος πάντων.

όχι, αναφέρομαι στην φράση ''κούφια mhz''

Δεν έχει να κάνει με τα ποσά είναι τα cores, αλλά όταν ένας core του fx Είναι προικισμένος με sse4, 4,1, avx κτλπ Τότε ένας core απ τον phenom δείχνει ποιο κούφιος. δώσε εσύ μερικά εκατομμύρια τρανζίστορ ακόμα στον core του phenom να του ανεβασεις την ωμή δύναμη ( ipc ) και εμένα δώσε μου σετ εντολών!

Αυτά με έχουν βοηθήσει σε κάμποσα πράγματα που ασχολούμαι, από εξομοιωτή ps2 μέχρι Επεξεργασία βίντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν είναι κούφια τα MHz, είναι παλιότερης τεχνολογίας. Κούφια είναι τα MHz των FX που θες 5,0GHz για να έχεις τα ίδια με έναν intel στα 3,0GHz π.χ.

αφου 8320 στοκ > 4670κ oced

• Like 1

Δεν είναι κούφια τα MHz, είναι παλιότερης τεχνολογίας. Κούφια είναι τα MHz των FX που θες 5,0GHz για να έχεις τα ίδια με έναν intel στα 3,0GHz π.χ.

Να αυτες ειναι οι υπερβολες που ακουγονται και μετα ολα τα νηματα χαλανε....

δηλαδη θελεις να μου πεις οτι τωρα ας πουμε με τον Intel στα 4.4 που ειμαι εχω 1.5 πιο πολυ δυναμη απο τον fx.μαλιστα.

αναρωτιεμαι,εγω γιατι δεν βλεπω κατι τετοιο??????

• Like 6

Καλησπερα παιδια,ο,τι λεει ο τιτλος.Με ενδιαφερουν οι επιδοσεις στα παιχνιδια μονο και αναρωτιεμαι αν αξιζουν τα 50 ευρω διαφορα?το συστημα ειναι μητρικη asus 970 rev2,8 giga ram,gtx 670,psu corsair 750w,ssd 120 g,hdd 1 tera,αναλυση 1080p.

ποσα χρηματα εχεις να διαθεσεις για την αναβαθμιση σου?

δηλαδη θελεις να μου πεις οτι τωρα ας πουμε με τον Intel στα 4.4 που ειμαι εχω 1.5 πιο πολυ δυναμη απο τον fx.μαλιστα.

Πίαστηκες και εσύ τώρα από αυτό...

Αν πω GHz pentium 4 με core2duo θα είναι καλύτερα; Αν πω 4threads FX με 4threads i5;

• Like 1

Γιατί πολύ απλά τα περισσότερα benchmarks που αφορούν τους intel είναι φτιαχτά, επηρεάζουν το αγοραστικό κοινό προς το συμφέρον της intel, ότι δηλαδή οι intel είναι κλάσεις ανώτεροι και οι amd φόλες, επηρεάζεται έπειτα το αγοραστικό κοινό και κράζει τους amd και με τους intel όλα καλά και ωραία. Δυστυχώς ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που πίστευα ότι οι intel είναι πραγματικά ανώτεροι από τους amd, μέχρι που δοκίμασα fx 8320 και είδα ότι αυτό δεν ισχύει με τους intel, έχοντας κάνει δοκιμές και με τον ακριβότερο 4690k και τράβαγα τα μαλλιά μου με το τι μπορούσε να κάνει ένα τσιπάκι 100 ευρώ φθηνότερο. Και ξέρω, τώρα θα ακούσω σχόλια του τύπου χαχα μούλτι μας έκανες και γελάσαμε, σταμάτα τα αστεία με τους amd...ενώ στην πραγματικότητα πιστεύω αυτά που λέω γιατί έχω δοκιμάσει και 8320 και 4690k και τα λόγια μου δεν τα παίρνω πίσω  B)

• Like 5

Mε το pc1 της υπογραφής το watch dogs από το θείο χωρίς κανένα patch με σχεδόν όλα στα ultra setting (κάτι από ΜSAA, MSAO είχα κλειστό μόνο, δε θυμάμαι ποιο) έπαιζε στα 40fps περίπου. To GTA V πάλι από το θείο χωρίς κανένα patch με όλα στα ultra εκτός από κάτι σκιές και draw distance έτρεχε στα 35-45fps. Το MGS Ground zeroes θείου πάλι με ultra settings τρέχει στα 45fps. To assetto cοrsa γνήσιο :P με σχεδόν όλα στο φουλ τρέχει στα 150fps offline και στα 70-80fps online. Όλα σε ανάλυση 1080p.

Ο 6300 τρέχει στα 4.2Ghz με μια raijintek themis και δεν ξεφεύγει πάνω από τους 65 βαθμούς τώρα το καλοκαίρι. Όταν λειτουργεί A/C παίζει στους 50. Εννοείται μόνο στο gaming αυτές οι θερμοκρασίες. Δε νομίζω να είναι και τόσο κακός για αυτά που του χρεώνουν μερικοί...

καλοστημενη συνωμοσια της ιντελ 

Υπερβαλεις ,αλλα ειναι γνωστο στην αγορα,οτι ολοι τα παιρνουν δεν ζουμε σε αγγελικο κοσμο και οτι τα benches στην πλειοψηφια τους δεν απειχουν πληρως την πραγματικοτητα. Οι reviewers ειναι οι e-κραχτες για τις εταιριες.Οσο για τις πρακτικες της intel ειναι γνωστες για αυτο αλλωστε εφαγε και προστιμο και καταδικαστηκε πριν 4-5 χρονια για αθεμιτο ανταγωνισμο απο την Αμερικανικη δικαιοσυνη και πληρωσε καποια δις στην AMD.

Τωρα στο θεμα, επειδη και εγω εχω δοκιμασει και τις δυο πλατφορμες,γιατι μου αρεσει, οι intel στα περισσοτερα games  υπερτερουν αλλα αυτο δεν αναιρει οτι τα amd chips ειναι vfm  και θα ανταποκριθουν χωρις προβλημα.

Μετα μπαινουν διαφορες προσωπικες παραμετροι για το τι θα αγορασει κανεις. Για παραδειγμα προσωπικα,για λογους που βαριεμαι να εξηγω, δεν πιστευω πια στο overclock και ουτε σκοπευω να ξανασχοληθω. Ηθελα ενα all round δυνατο cpu και ο επεξεργαστης μου οταν τον πηρα πριν εναμισι χρονο,ηταν σε λογικη τιμη και ειναι επαρκεστατος. Αλλα επειδη εχω κατσει και εχω τρεξει πολλα απο τα games που με ενδιαφερουν και τις εφαρμογες και σε συστηματα συγγενων η φιλων που τους τα εστησα εγω και ηθελαν amd, ακομη και σε athlon X4 750K/840Κ  παρατηρησα αξιοπρεπεσταση αποδοση με μια mid range καρτα τυπου 750ti/R9 270.

Αξιζε την χρηματικη διαφορα ο i5 4570 μου ? Οσον αφορα καποιες συγκεριμενες εφαρμογες που με ενδιαφερουν και καποια συγκεκριμενα mmos ναι,αλλα δεν εδωσα πολλα, 185 τοτε,για το cpu,80 για την μητρικη. Ειμαι σιγουρος παντως πως δεν θα ειχα προβλημα με εναν athlon X4 840Κ,μια χαρα θα ειμουν γιατι ειμαι μεσος χρηστης. Για τον μεσο χρηστη/gamer δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες και για αυτους που δινουν,οντας μη επαγγελματιες, 400 ευρω για επεξεργαστη.....δεν κανω σχολιο. Το καλυτερο που μπορω να πω,ειναι οτι ειναι βιτζιοζοι. Το χειροτερο δεν θα το πω για να ειμαι politically correct. :devil:

• Like 5

Υπερβαλεις ,αλλα ειναι γνωστο στην αγορα,οτι ολοι τα παιρνουν δεν ζουμε σε αγγελικο κοσμο και οτι τα benches στην πλειοψηφια τους δεν απειχουν πληρως την πραγματικοτητα. Οι reviewers ειναι οι e-κραχτες για τις εταιριες.Οσο για τις πρακτικες της intel ειναι γνωστες για αυτο αλλωστε εφαγε και προστιμο και καταδικαστηκε πριν 4-5 χρονια για αθεμιτο ανταγωνισμο απο την Αμερικανικη δικαιοσυνη και πληρωσε καποια δις στην AMD.

Τωρα στο θεμα, επειδη και εγω εχω δοκιμασει και τις δυο πλατφορμες,γιατι μου αρεσει, οι intel στα περισσοτερα games  υπερτερουν αλλα αυτο δεν αναιρει οτι τα amd chips ειναι vfm  και θα ανταποκριθουν χωρις προβλημα.

Μετα μπαινουν διαφορες προσωπικες παραμετροι για το τι θα αγορασει κανεις. Για παραδειγμα προσωπικα,για λογους που βαριεμαι να εξηγω, δεν πιστευω πια στο overclock και ουτε σκοπευω να ξανασχοληθω. Ηθελα ενα all round δυνατο cpu και ο επεξεργαστης μου οταν τον πηρα πριν εναμισι χρονο,ηταν σε λογικη τιμη και ειναι επαρκεστατος. Αλλα επειδη εχω κατσει και εχω τρεξει πολλα απο τα games που με ενδιαφερουν και τις εφαρμογες και σε συστηματα συγγενων η φιλων που τους τα εστησα εγω και ηθελαν amd, ακομη και σε athlon X4 750K/840Κ  παρατηρησα αξιοπρεπεσταση αποδοση με μια mid range καρτα τυπου 750ti/R9 270.

Αξιζε την χρηματικη διαφορα ο i5 4570 μου ? Οσον αφορα καποιες συγκεριμενες εφαρμογες που με ενδιαφερουν και καποια συγκεκριμενα mmos ναι,αλλα δεν εδωσα πολλα, 185 τοτε,για το cpu,80 για την μητρικη. Ειμαι σιγουρος παντως πως δεν θα ειχα προβλημα με εναν athlon X4 840Κ,μια χαρα θα ειμουν γιατι ειμαι μεσος χρηστης. Για τον μεσο χρηστη/gamer δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες και για αυτους που δινουν,οντας μη επαγγελματιες, 400 ευρω για επεξεργαστη.....δεν κανω σχολιο. Το καλυτερο που μπορω να πω,ειναι οτι ειναι βιτζιοζοι. Το χειροτερο δεν θα το πω για να ειμαι politically correct. :devil:

Σχεδον ολα τα games εκτος mmorpg βασιζονται πολυ περισσοτερο στην gpu παρα στην cpu , γι αυτο αλλωστε η διαφορα amd- intel ειναι καποια fps που μετρας στα δαχτυλα. Απο την αλλη η διαφορα στα mmo ειναι τεραστιο , οχι τοσο στα fps αλλα στα drops εκει αναγκαστικα πρεπει να κανεις oc

Γενικα δεν ειναι υπερ του oc (θερμοκρασιες - καταναλωση κτλπ) αλλα ειναι λυση αναγκης σε παλιο συστημα ( σαν το δικο μου)

Σε καθημερινη χρηση και στο multitasking εχει παιζει ρολο η ram, οποτε παλι δεν υπαρχει διαφορα

Σε video editing για τους ερασιτεχνες δεν νομιζω να τους πειραζουν οι χρονοι

Για επαγγελματικη χρηση, ειδικα χωρις oc η ιντελ ειναι μονοδρομος απο της αλλη για daily users η amd ειναι οκ.

Τα περι πληρωμενων reviewers κτλπ ποτε δεν εκατσα να ακουσω την γνωμη τους γιατι πολυ απλα αν δεν δοκιμασης δεν μπορεις να κρινης

Προσωπικα δεν θεωρω οικονομικη λυση εναν 8320 150€ + αλλα 100€ για aio ωστε να παει 4,5+

με αυτα μπορεις να παρεις εναν locked i7 , αλλα αυτα ειναι η γνωμη του καθε ενος

εχεις δικιο. Αλλα δεν νομιζω να συγκρινει κανενας i7 με τον 8320/50. αλλα τον i5. εγω προσωπικα δοκιμαζοντας στο pc φιλου που στησαμε τις προηγουμενες εβδομαδες απογοητευτικα. ηθελε Intel Και πηγαμε στον i5 Μιας και διαβασα εδω οτι ηταν φοβερος για gaming. βαζω το bf4 και εχοντας κλεισει το turbo (παντα τα κλεινω) και ετρεχα στοκ σε 64αρι map εβλεπα 100% 2 ή και 3 πυρηνες (τα παντα φουλ) με την 290. frame drop δεν ειχα αλλα φανταζομαι οτι σε εντονες μαχες ολο και κατι θα γινοταν. μετα εκανα oc. οσο παει με 1.1v εφτασε στα 4.2 αλλα και παλι βλεπω οτι η χρηση ανεβαινει αρκετα 93% και μερικες φορες εχω παλι πυρηνα στα 100%. και το μονο που τρεχει απο πισω ηταν Msi afterburner και hwmonitor.αυτο δεν μου αρεσε. στον I7 που εχω καμια σχεση και εχω 970 ποτε δεν εχω δει πανω απο 70-80%ενω βαζω και μουσικη να τρεχει απο πισω.

θελω πολυ να βαλω την 290 στο συστημα μου με τον 8370 στα 4.5 να δω με τα δικα  μου ματια τι γινεται.

εχεις δικιο. Αλλα δεν νομιζω να συγκρινει κανενας i7 με τον 8320/50. αλλα τον i5. εγω προσωπικα δοκιμαζοντας στο pc φιλου που στησαμε τις προηγουμενες εβδομαδες απογοητευτικα. ηθελε Intel Και πηγαμε στον i5 Μιας και διαβασα εδω οτι ηταν φοβερος για gaming. βαζω το bf4 και εχοντας κλεισει το turbo (παντα τα κλεινω) και ετρεχα στοκ σε 64αρι map εβλεπα 100% 2 ή και 3 πυρηνες (τα παντα φουλ) με την 290. frame drop δεν ειχα αλλα φανταζομαι οτι σε εντονες μαχες ολο και κατι θα γινοταν. μετα εκανα oc. οσο παει με 1.1v εφτασε στα 4.2 αλλα και παλι βλεπω οτι η χρηση ανεβαινει αρκετα 93% και μερικες φορες εχω παλι πυρηνα στα 100%. και το μονο που τρεχει απο πισω ηταν Msi afterburner και hwmonitor.αυτο δεν μου αρεσε. στον I7 που εχω καμια σχεση και εχω 970 ποτε δεν εχω δει πανω απο 70-80%ενω βαζω και μουσικη να τρεχει απο πισω.

θελω πολυ να βαλω την 290 στο συστημα μου με τον 8370 στα 4.5 να δω με τα δικα μου ματια τι γινεται.

Για 4690Κ λες με κλειστό turbo;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...