Προς το περιεχόμενο

fx 6300 or fx 8320 για gaming?

noobowarrior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχοντας φτιαξει ενα pc με 8320 σε συγκεκριμενο budget  , δεν το μετανιωσα .

Η αληθεια ομως ειναι οτι στις συγκρισεις τιμης με τους i5 δεν ειδα να μετραει κανεις την aftermarket ψυκτρα που εισαι υποχρεωμενος να παρεις γιατι η μαμα ειναι επιεικως σκουπιδι.

Oποτε για  ολους τους υποψηφιους αγοραστες : ειδικα για fx 8320 και πανω ,το 30αρι εξτρα δεν το γλιτωνεις , κατι που ριχνει αρκετα το vfm για να λεμε την αληθεια. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον παιδια,σαν ενδιαφερομενος και εφω εχω να πω πως το βασικο συστημα μου ειναι 4770k με gtx 970 και ξερω πολυ καλα τι γινεται στο bf4 αφου παιζω το παιχνιδι απι την πρωτη μερα.ειχα 8320 και τον αλλαξα αλλα ανοιηα το τοπικ γιατι δεν ηξερα και δεν δοκιμασα τον 6300.Αν θελετε να συνεχισετε καθ μετα απο αυτο το spam πληροφοριων και να βγειτε και αλλο εκτος θεματος δικαιωμα σας.Απο μενα μπορει να κλειδωθει το τοπικ γιατι ειναι..με αλλα λογια να αγαπιομαστε

εχεις ενα δικιο noobowarrier μιας και 10 σελιδες αλανταλα κουτρουβαλα και της γιαγιας το γαλα :lol:

τα σβηνω απο δω και τα μεταφερω στο benchmark

Multi ειχα την εντυπωση πως πηγες σε 8320.

εγω στο συστημα με τον i5 4690κ και την 290 gigabyte stock 1040/1250 εχω καποιες φορες και 55 fps στα μεγαλα Map 64αρια αλλα αυτο που προσεξα ειναι οτι το cpu usage απο το 4.1 μεχρι το 4.5 παντα εχει το ιδιο usage. αν το βαλω πιο κατω 100αριζει αρκετες φορες.

Γενικα παντως ξενερωσα με τον I5. κακως τον προτεινα στο φιλαρακι μου. δεν μου αρεσει που 100αριζει καθως δεν δινει περιθωρια για κατι παραπανω. αν βαλουμε ακομη μια 290 στανταρ θα εχουμε μπουκαλι.

εχω καποιες φορες και 55 fps στα μεγαλα Map 64αρια αλλα αυτο που προσεξα ειναι οτι το cpu usage απο το 4.1 μεχρι το 4.5 παντα εχει το ιδιο usage. αν το βαλω πιο κατω 100αριζει αρκετες φορες.

Έχεις ψάξει που οφείλεται;

Την 290 την δίνουν ~66fps μέσο όρο στα bench για το bf4,οπότε τα 55 χαμηλά είναι πολύ καλά για την vga.

Όταν 100αριζει το κάνει επειδή του λες να παίζει όσο ποιο γρήγορα μπορεί όποτε μπορεί,περιόρισε τα fps στα 60 μιας και έτσι κι αλλιώς πέφτει και στα 55 να δεις πόσο μεγάλο ποσοστό θα είναι άδειο.

καταλαβαινω το σκεπτικο σου. σε ιδια κατασταση ομως ειναι και το δικο μου συστημα. με i7 4790k και gtx 970. εκει παλι εχω 100% την 970 και η cpu παιζει 60-80% και στα 4 οχι παραπανω. αφου δεν εχω περιορισμενα τα fps δεν θα επρεπε και εκει να το τερματιζει?

καταλαβαινω το σκεπτικο σου. σε ιδια κατασταση ομως ειναι και το δικο μου συστημα. με i7 4790k και gtx 970. εκει παλι εχω 100% την 970 και η cpu παιζει 60-80% και στα 4 οχι παραπανω. αφου δεν εχω περιορισμενα τα fps δεν θα επρεπε και εκει να το τερματιζει?

Εκεί στα πόσα fps παίζεις; Είναι στα μέγιστα που μπορεί να δώσει η 970 στην ποιότητα που παίζεις; (ναι είναι αφού παίζει στα 100%) Τι θες να γίνει δηλαδή να πάει η vga στα 200% για να ανέβει η χρήση της cpu;

Κατέβασε την ποιότητα στα Low να δεις τον επεξεργαστή να ανέβει.

(με λίγα λόγια εκεί περιορίζει η vga τα fps σου οπότε δεν χρειάζεται να το κάνεις εσύ)

μα και στο αλλο συστημα με i5 4690k 4.2 εχω την gpu στο 100% και εκει η r9 στα μεγιστα δουλευει. Σορρυ που δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου.  αλλα βλεπω αναλυτικα το εξης.

1ο pc ι7 - 970. μεγιστη χρηση gpu 100% με ολα στο Ultra. και επεξεργαστης στο 60 - 80%. χωρις να εχω ενεργοποιημενο vsync.

2o pc ι5 - R9. μεγιστη χρηση gpu 100% με ολα στο ultra. και επεξεργαστης τερμα. παλι χωρις vsync.

ωραια λεω. ειναι πιο αδυναμος γι αυτο παει 100%. τον ανεβαζω απο 4.1 στα 4.5 . τα ιδια. δεν θα επρεπε να πεσει?

Μέσα στο παιχνίδι δώσε την εντολή

~PerfOverlay.DrawGraph 1

και δες τι γίνεται,αν έχει την ίδια χρήση ανεβάζοντας την συχνότητα τότε το κάνει αυτό το παιχνίδι για να κρατάει ποιο ομαλή την μπάρα (ποιο σταθερά fps) ή και να βγάζει παραπάνω fps όποτε το επιτρέπει η vga.

Αετολοφίτη ο 8320 ήταν δοκιμαστικά στα χέρια μου, τώρα επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα στο bf4 με τον 4690k, πες στον φίλο να τσεκάρει για ιούς, αν ήταν έτσι τι να πουν κάτοχοι i5 2400 που παίζουν με 970 χωρίς θέματα.

Εχοντας φτιαξει ενα pc με 8320 σε συγκεκριμενο budget  , δεν το μετανιωσα .

Η αληθεια ομως ειναι οτι στις συγκρισεις τιμης με τους i5 δεν ειδα να μετραει κανεις την aftermarket ψυκτρα που εισαι υποχρεωμενος να παρεις γιατι η μαμα ειναι επιεικως σκουπιδι.

Oποτε για  ολους τους υποψηφιους αγοραστες : ειδικα για fx 8320 και πανω ,το 30αρι εξτρα δεν το γλιτωνεις , κατι που ριχνει αρκετα το vfm για να λεμε την αληθεια. 

Το ίδιο ισχυεί και σε intel (K) αν θέλει να κάνει κάποιος O/C. :)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...