atasos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 το ρεζερβουαρ πρεπει να το εχεις πανω απο την μεση οταν δουλευει το αυτοκινητο για να ψυχεται η αντλια απο την στιγμη που δεν δουλευει καθολου δεν ζεσταινεται η αντλια.Στο θεμα βενζινης μην κανεις τιποτα μια χαρα θα ειναι τα ρεζερβουαρ ειναι πλαστικα και δεν θα χεις ουτε σκουριες ουτε θα χει παθει τιποτα η βενζινη απλα θα εχει πεσει σε αποδοση του ριχνεις ενα ενισχυτικο οκτανιων μεσα και την καις ανετα.Αυτο που πρεπει να σε ανησυχει με την αντλια,ειναι οτι χαλαει με την ακινησια κολλαει δηλαδη επειδη δεν δουλευει.Εγω θα σου λεγα βαλε την μπαταρια πανω οπως ειναι αν γυρναει η μιζα βαλε μπρος κανονικα αφου πρωτα δεις με τον δεικτη τα λαδια σου σε τι υφη ειναι αν και δεν νομιζω να εχουν παθει κατι το πολυ πολυ στην ταπα να βρεις ιχνη σαν γρασο που απλα ειναι υγρασια(στην ταπα ομως οχι και στον δεικτη λαδιων)Βαλε μπρος παρακολουθα μεσα για τυχων λαμπακια και πηγαινε το και αλλαξε φιλτρα λαδια μια χαρα θα ειναι αν δεν εχει κολλησει η τρομπα βενζινης.Καλη επιτυχια
Liverpool89 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Βενζίνη με το στόμα ΠΟΤΕ. Έχει βρεί φρικτό θάνατο συνάδελφος στη σχολή μου, από στατικό ηλεκτρισμό που εκκενώθηκε στα σφραγίσματά του από αμαγαλμα (μεταλλικά) και λάμπαδιασε κι έπειτα έγινε κι έκρηξη. Ούτε βράδυ δεν έβγαλε στην εντατική. Αντλία και πάλι αντλία. Καλύτερη λύση για μένα είναι να το πας σε ένα συνεργείο με οδική και να τα κάνουν αυτοί που έχουν και τον εξοπλισμό. Όταν αφήνουμε γεμάτα ντεπόζιτα για τόσο καιρό πάντα πρέπει να βάζουμε χημικό σταθεροποιητή στη βενζίνη. Εγω ειπα αν και μονο ξερει το χει ξανακανει
Thanos1972 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 για τι αυτοκινητο μιλαμε?το θεμα της βενζινης παιζετε.μπορει με ενα ενισχυτικο να μην εχει κανενα προβλημα,μπορει να εχει κιολας. προσωπικα θα το ρισκαρα οπως εχω κανει ουκ ολιγες φορες με 5ετιας βενζινη.αλλα μιλαω παντα προσωπικα.δεν ειχα προβλημα. πριν το βαλεις μπροστα δες εαν μπορεις να φερεις με το χερι καμια στροφη τον κινητηρα.πχ,γυρνωντας τον ιμαντα.(γιαυτο ρωταω τι αυτοκινητο ειναι). τα λαδια σιγουρα θα θελουν αλλαγη παντως για το καλο την μηχανης.μην το κυκλοφορησεις με αυτα τα λαδια μεσα.αντε μεχρι το συνεργειο να το πας. οι δισκοι εχουν σκουριασει καθολου?κοιτα μην κολλησαν τα φρενα σου και επισης κοιτα εαν αλλαζει σωστα τις ταχυτητες μην χρειαστεις καμια πομπα συμπλεκτη λογω της ακινησιας. επισης λογικα τα λαστιχα σου θα θελουν αλλαγη.οχι οτι φθαρθηκαν αλλα γιατι τοσο καιρο εαν καθοταν στο ιδιο σημειο.....πανε και αυτα.θα εχουν γινει τετραγωνα απο κατω που λεει ο λογος.
De@th L0rd Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Λίγο πολύ όλα έχουν καλυφθεί. Ειδικά με το post του Θάνου. Έαν τελικά το πάς στο συνεργείο (καλύτερο κατ εμέ κ λιγότερη ακαταστασία) το πας με οδική. Εαν τελικά θες να κάνεις το πρώτο ξεκίνημα μόνος σου και να το πας οδηγώντας στο συνεργείο κάνεις τα εξής. - Βάζεις την μπαταρία στο φορτιστή του Lidl (Σιγά μη τη φορτίσει αν έχει πεθάνει, καλύτερα να την είχες βάλει όταν την αφαίρεσες από το αμάξι μέχρι να την ξαναβάλεις). - Βάζεις ενισχυτικό οκτανίων-σταθεροποιητή στο καύσιμο στη σωστή αναλογία (Προτίμησε της Wurth και εξήγησε στον υπάλληλο τι θες να κάνεις γιατί βγάζει 2-3 διαφορετικά προϊόντα - Αλλάζεις λάδια, φίλτρο λαδιού - Κοιτάς επίπεδο υγρών φρένων, συμπλέκτη - Κοιτάς ψυκτικό υγρό (δοχείο ψυγείου) - Τσεκάρεις κατάσταση από ιμάντες - Βγάζεις τα μπουζί και τα καθαρίζεις εαν χρειάζεται (λεπτή συρματόβουρτσα ή γυαλόχαρτο). - Τσεκάρεις φίλτρο αέρα και το φυσάς με πεπιεσμένο αέρα ΜΟΝΟ έαν είναι χωρίς λάδι. - Φουσκώνεις λάστιχα στη σωστή πίεση - Τσεκάρεις μπουζωκαλώδια κτλ αν είναι στη θέση τους - Τσεκάρεις διαρροές - Τοποθετείς μπαταρία φορτισμένη και κάνεις μια απόπειρα για ξεκίνημα, αν θες πάρει με 5 δευτερόλεπτα μίζα. Άστο για κανα δύο λεπτά και ξαναπροσπάθησε πιστεύω σε 2-3 προσπάθειες θα πάρει. Η εξάτμιση θα πετάξει δηλητήρια και ντουμάνι από πίσω, να αερίζεται καλά ο χώρος. Εφόσον αρχίσει και λειτουργεί ο κινητήρας, άρχισε να πατάς τα φρένα και το συμπλέκτη με το μαλακό πάντα, για να δείς αν υπάρχει καμια διαρροή ή φραγμένο σωληνάκι. Άσε τον κινητήρα να φθάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας (αν έχεις δείκτη, τι αμάξι είναι αλήθεια περίμενε 5-10 λεπτά αναμμένος για να τσεκάρεις αν θα πάρει το βεντιλατέρ ψυγείου. Τσέκαρε τα όργανα γενικώς. Αν δείς λαμπάκι κινητήρα ή λαδιού να παραμένει αναμμένο για πάνω από 1 λεπτό ή θερμοκρασία να ανεβαίνει, σβήνεις αμέσως τον κινητήρα. Και το πας συνεργείο. Αν όλα τώρα πάνε καλά, το πας στο συνεργείο οδηγώντας πολύ σιγά, και τσεκάρωντας διεξοδικά τα φρένα (αυτά είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι). Όταν φτάσεις του λες το θέμα σου, και του κάνεις ένα γενικό σερβις(να δει και ιμάντα χρονισμού). κι αλλαγή ελαστικών. Όπως κατάλαβες η ακινησία έχει κι αυτή μεγάλο κόστος.
Joshua21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Τώρα εκτός του ότι με τρομάζεις μου ανοίγεις και τρελή δουλειά! Μάλλον το κόβω να το πηγαίνω στο συνεργείο με οδική κι εκεί κατόπιν συνεννόησης τα περαιτέρω... Στο μυαλό μου είχα να μην αφήσω άδειο ρεζερβουάρ για να μην ξεραθούν τα πάσης φύσεως πλαστικά μέρη/σωληνάκια που μπορεί να υπάρχουν στο τεπόζιτο! Όπως ξέρω και γενικά ότι καλό είναι το τεπόζιτο να είναι άνω της μέσης για την ψύξη της αντλίας ( έμεινα με Punto από αντλία ), κάτι τέτοιο όμως δεν πέρασε καν από το μυαλό μου... Άκου τι είχα πάθει εγώ. Ibiza του 1996 μπήκε σε ακινησία με σχεδόν γεμάτο τεπόζιτο, αλλά κάθε μήνα το έβαζα μπροστά και το κινούσα. Κάποια στιγμή στα 2,5 χρόνια ακινησίας δεν πήρε μπρος, είχε κολλήσει η αντλία βενζίνης. Μόλις πήγα να τη βγάλω είδα πως το λάστιχο που στεγανοποιεί το καπάκι του τεπόζιτου(και βάση της αντλίας) είχε κυριολεκτικά ρευστοποιηθεί, μέρος αυτού είχε πέσει στη βενζίνη. Αφού αγόρασα νέα αντλία και άδειασα την παλιά βενζίνη, κάθισα και καθάρισα το τεπόζιτο με σφουγγαράκι. Μετά σε συζήτηση που έκανα με ηλεκτρολόγο μου είπε ότι το έχει δει πολλές φορές, η πολυκαιρινή βενζίνη αλλοιώνεται και καταστρέφει οτιδήποτε λαστιχένιο. Επίσης είναι καλό να έχουμε αρκετή βενζίνη στο τεπόζιτο όχι όμως για την ψύξη της αντλίας, αλλά για να εμποδίσουμε τα σκουπιδάκια που συσσωρεύονται στον πάτο του τεπόζιτου να εισχωρήσουν στην αντλία.
stel106 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 βαλτο μπρος κανονικα με καποιου φιλου μπαταρια ετσι για βοηθεια να φορτισει η ιδια δεν το πιστευω απο δυναμο κλπ πανε στο βενζιναδικο και βαλε 100αρα καλες βολτες πολυ αγχος για το τπτ δεν παθαινει απολυτως τπτ πιστεψε με αν το βολταρεις ανα 3 χρονια κοιτα να το ευχαριστηθεις
Thanos1972 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 α δεν παθαινει τιποτα το αυτοκινητο εαν καθεται 3 χρονια στο ιδιο σημειο.μαλιστα.μονο βενζινη δηλαδη να του βαλει.... 1
SavvinDiesel Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Μιλάμε για ένα αυτόματο Golfάκι tsi του 2009. Την μπαταρία την είχα αποσυνδέσει ούτως ή άλλως, οπότε πιστεύω στην χειρότερη θα χρειαστεί μια φόρτιση ή ίσως είμαι υπεραισιόδοξος. Μιας και έγινε πολύς λόγος για την αντλία, λογικά με το που θα γυρίσω το κλειδί θα ακούσω και την αντλία, έτσι; Οπότε θα προετοιμαστώ και ψυχολογικά.. Εν τω μεταξύ συνάδελφος μεταξύ σοβαρού και αστείου μου πρότεινε στην επιτόπια αλλαγή να το φουλάρω με λάδι χωρίς φυσικά να το βάλω μπροστά. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει η κίνηση αυτή και τι θα κερδίσω σε λίπανση πριν εκκινήσω τον κινητήρα. Βασικά μπορεί να σκέφτομαι και λάθος, αλλά αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ο κινητήρας. Δηλαδή τι εννοώ: ότι και να μου βγάλει, αντλία βενζίνης λόγου χάρη ή νερού μιλάμε πάντα για ένα κόστος xxx ευρώ. Επειδή τα VW group έχουν και μιά προϊστορία με κάψιμο λαδιών, τότε σε τέτοια περίπτωση το κόστος ανεβαίνει σε xxxx ευρώ με το πρώτο x να είναι το 2, το 3 και πάει λέγοντας. Ο πατέρας μου σε Fabia 16v του 2002 , αν δεν κάνω λάθος, έκανε ρεκτιφιέ γιατί του έκαιγε 2 λίτρα , στην καλύτερη των περιπτώσεων, ανά αλλαγή. Του βγήκε κοντά 3μιση χιλιάρικα και δεν ήταν ο μόνος που είχε τέτοιο πρόβλημα με Fabia 16v. Thanos 1972 δεν είδα τους δίσκους, φοράει τάσια και είναι πυκνά. Δεν μπήκα στη διαδικασία να βγάλω τάσι για να δω, έστω και το πόσο ψωμί έχουν τα τακάκια, μήπως χρειαστεί να τα προσθέσω στο budget... Φίλε Joshua21, τέτοια να μου λες, με έχεις φτιάξει τρελά!
petaw-se-oneiro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ρεκτιφιέ €3500; Προσφορά... Θα το έκανε τις καλές εποχές που πήγαινες στο συνεργείο, του έλεγες τι θα φτιάξει, το άφηνες και δεν ρωτούσες καν πόσο θα κοστίσει.....Τώρα...αστο καλύτερα το τώρα...
petaw-se-oneiro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Αγοραζε κινητηρα ανετα.. Μεταχειρισμένο;;
Liverpool89 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Καινουργιο που θα βρει; Απο τραλαρισμενο, αλλα για τοσα λεφτα για αυτο που εκανε ειναι παρα πολλα
petaw-se-oneiro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Καινουργιο που θα βρει; Απο τραλαρισμενο, αλλα για τοσα λεφτα για αυτο που εκανε ειναι παρα πολλα Στην αντιπροσωπεία βρίσκεις....Ρώτα και τους κατόχους rx-8...Κοντά στα 4χιλιαρικα με την τοποθέτηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα