Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας  οταν επαιζα κατι παιχνιδια   η θερμοκρασια  του  επεξεργαστη  αρχιζε  απο τους  67 ,μεχρι τους 70  βαθμους..

και  η καρτα γραφικων μου   πηγαινε απο τους  59 μεχρι και 70  βαθμους.,..

εχω  κανει  overclocking  τον επεξεργαστη μου αλλα θελω να  μου πειτε αν ειμε σε κανονικες θερμοκρασιες..

Περα απο αυτο   απο  τους  8 πυρηνες  του  4770Κ     ο ενας πυρηνας  πηγαινε  στο  50% μεχρι 90%

τι σημενει αυτο;;  ενω  οι αλλοι πυρηνες  ειχανε φτασει  απο το 10% εος και 23%

το gpu usage  πηγαινε στο  60  με  70%

ενω το  gpu memory  στο 40%

θελω να ρωτησω    οταν θελω να δω  ποσο  vram χρησιμοποιει το καθε παιχνιδι

κοιταω το  gpu memory η το  gpu usage;;;

Δημοσ.

Ανάλογα με το OC που έχεις κάνει στον cpu και την ψυχτρα που χρησιμοποιείς παίζουν και οι θερμοκρασίες, πάντως είναι σε ανεκτά πλαίσια. Επίσης και οι θερμοκρασίες της gpu είναι εντάξει (αν και δεν λες ποια έχεις).Προφανώς για να δείς ποση vram χρησιμοποιείς βλεπεις το gpu memory usage.

Δημοσ.

και οταν  ο ενας  πυρηνας ειχε παει στο  80 με  90%  τι σημενει αυτο;;

ενω  οι αλλοι 7  πυρηνες πηγαινανε απο 20 μεχρι και 30%  τι σημενει αυτο;;

τον  4770κ  των εχω παει στα  4.6

και εχω την asys  gtx  780 Ti

θελω να σε ρωτησω και κατι ακομα οταν εννοεις ποση  vram  χρησιμοποιο  εννοεις εκεινη την στιγμη οταν παιζω το παιχνιδι;';;; ποση vram  χρησιμοποιει εκεινη την στιγμη;l;

και οταν εννοεις οτι εινε σε ανεκτα πλαισια εννοεις  ειμε σε φυσιολογικες  η σε επικυνδινες  θερμοκρασιες;;

Δημοσ.

Φαντάζομαι οι τιμές που παίρνεις για τις θερμοκρασίες είναι κατα την διάρκεια που παίζεις τα παιχνίδια οπότε είναι φυσιολογικές και σε καμμία περίπτωση επικύνδινες.Αν θελεις ρώτα και κάποιους αλλους που έχουν αυτόν τον επεξεργαστή με αντίστοιχο OC να συγκρίνεις θερμοκρασίες. Τo οτι ένας πυρήνας έχει μεγαλύτερο usage απο τους άλλους πολύ απλά σημαίνει οτι το παιχνίδι χρειάζεται κυρίως την "δύναμη" ενός πυρήνα εκείνη την στιγμή.

Δημοσ.

και οταν  ο ενας  πυρηνας ειχε παει στο  80 με  90%  τι σημενει αυτο;;

ενω  οι αλλοι 7  πυρηνες πηγαινανε απο 20 μεχρι και 30%  τι σημενει αυτο;;

τον  4770κ  των εχω παει στα  4.6

και εχω την asys  gtx  780 Ti

θελω να σε ρωτησω και κατι ακομα οταν εννοεις ποση  vram  χρησιμοποιο  εννοεις εκεινη την στιγμη οταν παιζω το παιχνιδι;';;; ποση vram  χρησιμοποιει εκεινη την στιγμη;l;

και οταν εννοεις οτι εινε σε ανεκτα πλαισια εννοεις  ειμε σε φυσιολογικες  η σε επικυνδινες  θερμοκρασιες;;

Ο ι7 σου μπορει και λειτουργει καλα (οχι ασφαλη βεβαια) μεχρι και τους ~105c οπου και θα κανει throttle,επισης υπαρχει διαφορα οταν κοιτας τους φυσικους απο τους λογικους πυρηνες του επεξεργαστη,επισης μας λες οτι εχεις κανει overclocking στον επεξερηαστη σου αλλα δεν αναφερεις ποσο και τη χρησιμοποιεις για την ψυξη του,

H GTX 780Ti μπορει να τρεξει εως και 80c αλλα η Nvidia σου επιτρεπει θεοριτικα εως 95 βαθμους,

Δημοσ.

εννοεις οτι δεν  εινε σε ασφαλη επιπεδα;;  αφου στα παιχνιδια παει μεχρι και 71 βαθμους..οχι παραπανω..

επισης τι εννοεις  οτι  υπαρχει διαφορα στους  φυσικους   και λογικους πυρηνες;;

οταν δεν  τρεχω παιχνιδια  δουλευει  μεχρι τους  49 βαθμους..

χρησιμοποιο την   COOLERMASTER RL-N24M-24PK-R1 WC NEPTON 240MM... για την ψυξη  του..

τον εχω παει στα  4.6 τον  4770κ

Δημοσ.

οποτε  αυτο το  80 με  90%  δεν εινε επικυνδινο  ετσι;;

Οχι δεν είναι επικύνδινο

εννοεις οτι δεν  εινε σε ασφαλη επιπεδα;;  αφου στα παιχνιδια παει μεχρι και 70 βαθμους..οχι παραπανω..

χρησιμοποιο  την cooler master  nepton  240.... για την ψυξη  του..

Δεν είπε οτι δεν είσαι σε ασφαλή επίπεδα τώρα, είπε οτι αν ο cpu πιάσει τους 90-100 βαθμούς μπορεί να λειτουργεί αλλά δεν θα είναι σε ασφαλή επίπεδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοεις οτι δεν  εινε σε ασφαλη επιπεδα;;  αφου στα παιχνιδια παει μεχρι και 70 βαθμους..οχι παραπανω..

χρησιμοποιο  την cooler master  nepton  240.... για την ψυξη  του..

τον εχω παει στα  4.6 τον  4770κ

Μια χαρα εισαι,η 8ερμοκρασιες ειναι κανονικες αφου εχεις κανει και oc βεβαια,αν παλι νιωθεις ανασφαλης με αυτες τις θερμοκρασιες δωσε περισσοτερες στροφες στα ανεμιστηρια της υδρο ψυκτρας σου,η βγαλε και ξανα βαλε της θερμοαγωγιμη παστα

Επεξ/σία από Jimmakos91
Δημοσ.

κοιτα οταν δεν παιζω παιχνιδια  η  θερμοκρασια αρχιζει  απο   τους  38   και  φτανει   49 βαθμους  το ανωτερο...

δεν εινε σταθερο το  49 απλα παιζει  απο 38 εος και  49 αυτο εννοω

εινε  επικυνδινο αυτο  ;;;;;

Δημοσ.

κοιτα οταν δεν παιζω παιχνιδια  η  θερμοκρασια αρχιζει  απο   τους  38  με  49 βαθμους  το ανωτερο...

Οταν σερφαρεις το web αυτη η θερμοκρασια ειναι καλη για τωρα το καλοκαιρι,οταν το συστημα σου ειναι τελειως idle θα πρεπει να κυμαίνεται απο 28-30 το πολυ 33c,Αν και εδω δεν εισαι ικανοποιημενος με τις θερμοκρασιες δωσε ενα custom curve στους ανεμιστηρες της καρτας γραφικων σου,

Δημοσ.

τωρα  αυτην  την στιγμη  ειμε  αναμεσα  στους  38 με  49   βαθμους στον επεξεργαστη  μου .και ειμε μονο στο ιντερνετ και βλεπω ενα  video...

[πριν   εκλεισα  τα παντα  εννοω firefox  και ολα τα  videos που εβλεπα και η θερμοκρασια  ειτανε στους  37 με  38  βαθμους

εινε ,καλο αυτο;;

Δημοσ.

Ο φίλος αναφερόταν σε θερμοκρασία περίπου 33 βαθμούς σε idle για την κάρτα γραφικών. Για τον επεξεργαστή η θερμοκρασία θα είναι μεγαλύτερη. Δηλαδή 37-38 βαθμούς για τον i7 4770K 4,6 GHz είναι κάτι παραπάνω απο καλό (γιατί έχεις και πολύ καλή ψυχτρα) Δες και εδώ ενδεικτικά https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i5_4670K_and_i7_4770K_Comparison/9.html

Και για να κλείσουμε το θέμα δεν έχεις κανένα απολύτος πρόβλημα με τις θερμοκρασίες ουτε με την cpu ουτε με την gpu.

Καλό gaming :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...