Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Εχω ενα desktop το οποιο ειναι: cpu: phenom II X6 1050T
mobo: ASROCK 890GX Extreme 3 και gpu: geforce GTS450.Το θεμα ειναι το εξης.Οταν ειναι συνδεδεμενη κανονικα η γραφικων,η οθονη δειχνει να ειναι σε αναμονη,δηλαδη αναβοσβηνει το power λαμπακι,ενω αν βαλω το pc να δουλεψει χωρις την γραφικων,ανοιγει κανονικα ενω πριν δεν εδειχνε τιποτα! Το ανεμιστηρακι της gpu γυριζει κανονικα! Ολες οι αποψεις καλοδεχουμενες!!

<p>Να προσθεσω οτι με ηχεια συνδεδεμενα,ακουγεται οτι μπαινει στα windows...</p>
Δημοσ.

δοκίμασε κάποια άλλη έξοδο.Μια φορά μου ειναι πάθει και εμένα αυτή η ζημιά και τελικά μου είχε χαλάσει η έξοδο hdmi.Απλα θα εχεις τον υπολογιστή κλειστό θα αλλάξεις την έξοδο και μετα θα ανοιξεις τον υπολογιστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα !

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν όταν υπάρχει αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις.

α) Το πιο προφανές, δηλ. η κάρτα γραφικών να είναι χαλασμένη.

β) Το πιθανότερο για μένα όμως είναι το εξής :

Η μητρική που έχεις διαθέτει και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, συγκεκριμένα είναι της AMD. Το BIOS έχει μέσα μία επιλογή η οποία δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ορίζει αν ο υπολογιστής θα ξεκινάει χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή αυτήν που έχεις προσθέσει εσύ.

Απ' ότι φαίνεται, το BIOS είναι ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί σώνει και καλά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Γι' αυτό ακριβώς όταν συνδέεις τη Geforce δε σου δουλεύει.

Θα πρέπει να μπεις μέσα στο BIOS και προτείνω ν' αλλάξεις αυτή τη ρύθμιση σε Auto (εφόσον δίνεται τέτοια επιλογή), ώστε ο υπολογιστής να βρίσκει μόνος του πού ακριβώς είναι συνδεδεμένη η οθόνη και να επιλέγει μόνος του τη σωστή κάρτα.

Το να μπεις μέσα στις ρυθμίσεις του BIOS είναι απλό. Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, συνήθως εμφανίζει ένα μήνυμα που λέει πχ "Press DEL to enter setup" ή κάτι σχετικό.

Αφού μπεις μέσα στο BIOS κάνεις ό,τι αλλαγές θέλεις και μετά σώζεις οπωσδήποτε τις νέες ρυθμίσεις.

Χαιρετισμούς,

Ο Άσπρος Γάτος

Επεξ/σία από White_Cat
Δημοσ.

<p>Θα το δοκιμασω και θα σου πω αν εγινε δουλεια! Εγω σκεφτηκα μηπως πρεπει να παω να παρω κανενα scrap που να συνδεεται με τον υπολογιστη με το default καλωδιο και στην συνδεση μετα να αλλαζει σε hdmi! Αυτο υπαρχει περιπτωση να γινει?</p>

<p>Επισης ξεχασα μα αναφερω οτι η οθονη ειναι παλαιολοθικης σχετικα εποχης,μια samsung 17" syncmaster 710V !</p>

<p>*Να συνδεεται στην οθονη το default μπλε καλωδιο εννοουσα!</p>

Δημοσ.

<p>Το δοκιμασα μηπως βρω επιλογη απο το bios αλλα δεν βρηκα τιποτα..Μηπως αυτο με το καλωδιο κανει δουλεια ρε παιδια?</p>

Δημοσ.

<p>Το εχω στην μητρικη γιατι οπως ειπα η οθονη ειναι αρχαια και δεν εχει υποδοχη για hdmi.. :-/</p>

<p>Επισης η gpu εχει υποδοχη για αλλο βυσμα,οχι hdmi,ουτε το αλλο το μπλε το κλασσικο..! Δεν θυμαμαι πως λεγεται!</p>

Δημοσ.

<p>Το εχω στην μητρικη γιατι οπως ειπα η οθονη ειναι αρχαια και δεν εχει υποδοχη για hdmi.. :-/</p>

<p>Επισης η gpu εχει υποδοχη για αλλο βυσμα,οχι hdmi,ουτε το αλλο το μπλε το κλασσικο..! Δεν θυμαμαι πως λεγεται!</p>

Dvi?
Δημοσ.

Πρέπει να πάρεις έναν αντάπτορα, VGA to DVI , για να μπορέσεις να συνδέσεις την οθόνη πάνω στην κάρτα γραφικών. Έπειτα, πρέπει να αλλάξεις την ρύθμιση στο BIOS για να κάνει boot με την κάρτα γραφικών και όχι με τα ενσωματωμένα γραφικά της μητρικής.

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι !

Αγαπητέ φίλε MixalakisXD, σήμερα το πρωί κατέβασα από την Asrock το manual της μητρικής σου για να δω αν υπάρχει τέτοια επιλογή μέσα στο BIOS ώστε να ορίζεις με ποια κάρτα γραφικών θα ξεκινάει ο υπολογιστής. Χθες δεν είχα πολύ χρόνο να το κάνω γιατί ήμουνα λίγο πιεσμένος στη δουλειά κι έτσι (κακώς) απάντησα λίγο βιαστικά.

Το εγχειρίδιο της μητρικής σου αναφέρει στη σελίδα 60 ότι για να το αλλάξεις αυτό πρέπει να πας στην ενότητα Chipset Configuration του BIOS και ν' αλλάξεις την επιλογή Primary Graphics Adapter. Αυτή ακριβώς η επιλογή ορίζει με ποια κάρτα γραφικών θα ξεκινάει ο υπολογιστής. Δυστυχώς έγραψα χθες λανθασμένα πάνω στη βιασύνη μου ότι δήθεν υπάρχει επιλογή Auto. Τέτοια επιλογή δεν υπάρχει, αλλά άμα θέλεις ο υπολογιστής να χρησιμοποιεί την NVIDIA Geforce, τότε πρέπει ν' αλλάξεις τη ρύθμιση Onboard σε PCI Express ή PCI (αναλόγως με το τι είναι η κάρτα). Σχεδον όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών είναι PCI Express.

Επίσης ο χρήστης papageorge007 έχει απόλυτο δίκιο που λέει ότι θα χρειαστείς και αντάπτορα.

Χαιρετισμούς,

Ο Άσπρος Γάτος

Υ.Γ : Ως Ασπρος Γάτος, νιώθω πάρα πολύ άσχημα να βλέπω στο δρόμο σκοτωμένες γάτες από ασυνείδητους οδηγούς που νομίζουν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν αποκλειστικά. Οι δρόμοι ανήκουν και σ' εμάς τις γάτες και μπορούμε να συνυπάρξουμε. Λίγη προσοχή παραπάνω δε βλάπτει.  Νιάαααααου !

• Like 1
Δημοσ.

<p>Το θεμα διευθετηθηκε επιτυχως! Ολα καλα! Σας ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια! Ασπρε γατε εσενα λιγο παραπανω εφοσον κατεβασες μεχρι και το manual! :-Ρ και παλι ευχαριστω πολυ!!</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...