Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσω partition στο δίσκο μέσα από τα win8 χωρίς format; Δηλαδή ας πούμε ότι είναι 400GB μπορώ να τον σπάσω σε 200 και 200;

Δημοσ.

Thanx, θα το δω διεξοδικά αύριο. Aυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ένα partition, ας το πούμε D:\, να μεταφέρω εκεί κάποια αρxεία και μετά να κάνω φορματ στον C. Αφού τελειώσω να ξαναμεταφέρω τα αρχεία από τον D στον φορμαρισμένο πλέον C. Φαντάζομαι γίνεται όλο αυτό έτσι;

Δημοσ.

όχι απλά γίνεται αλλά είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος διαχείρισης των αρχείων για Windows. Στον C έχεις αρχεία του λειτουργικού και προγράμματα μόνο (ώστε αν ξαναγίνει format να μην χαθεί κάτι που δεν ξαναβρίσκετε) και στον D έχεις προσωπικά δεδομένα που σε περίπτωση format δεν θα επειρεαστούν.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, ανέκαθεν όποτε έκανα φορμάτ χώριζα το δίσκο σε 2 τόμους γι αυτό το σκοπό, το λαπτοπ όμως μου ρθε έτσι, με ένα partition.

Δημοσ.

Thanx, θα το δω διεξοδικά αύριο. Aυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ένα partition, ας το πούμε D:\, να μεταφέρω εκεί κάποια αρxεία και μετά να κάνω φορματ στον C. Αφού τελειώσω να ξαναμεταφέρω τα αρχεία από τον D στον φορμαρισμένο πλέον C. Φαντάζομαι γίνεται όλο αυτό έτσι;

Καλύτερα φτιάξε το d που θες κάνε dual boot στο d με τα νέα windows που θες και αφού δουλέψουν όλα ωραία και καλά τότε μεταφέρεις τα αρχεία σου και σβήνεις το παλιό c ή απλά σβήνεις μόνο τα αρχεία των windows μέσα από κάποια διανομή linux. 

Δημοσ.

a.ελπιζω να παιρνεις backup και καπου αλλου αν και χλωμο το κοβω για να το ρωτας αυτο:P :P .απλα το λεω διοτι αμα ειναι σημαντικα αρχεια μια στραβη να γινει με τον δισκο παει τα χασες ολα.και το λεω επειδη απειρα ατομα την εχουν πατησει ετσι και μετα ψαχνουν τροπους για να δουν πως θα σωσουν τα αρχεια και στο τεος οι περισσοτεροι απλα τα εχουν χασει ή εχουν πληρωσει αρκετα λεφτα σε εταιρειες ανακτησης για να τα βρουν οταν ειναι sos να βρεθουν τα αρχεια πχ εταιρειες.απειρα θεματα και εδω στο insomnia για χτυπημενους σκληρους χαμενα αρχεια κτλ..καλο θα ηταν να ειχες ενα δευτερο δισκο ή ενα Usb stick αναλογως τον ογκο των αρχειων σου.εγω πχ παιρνω backup σε 2 χ 64 gb usb sticks και εχω το κεφαλι μου ησυχο.

κατα τα αλλα ναι μπορεις με το προγραμμα των windows αν και δεν ξερω αν θα σε αφησει να τον χωρισεις 200 και 200 διοτι υπαρχουν καποιοι παραπανω περιορισμοι αντιθετα με προγραμματα τριτων κατασκευαστων πχ partition magic etc.μπορει δηλαδη να εχεις 250 giga κενα και να σου πει οτι το partition δεν μπορει να γινει 250 αλλα 200.μετα υπαρχει και η λυση με live cd ειτε linux ειτε windows να σβησεις το c απο τα αρχεια των windows και να μεινουν τα backup.αν θες μετα περνας windows στο d και αφηνεις τα bacKup στο c η περνας windows στο c και μετα μεταφερεις σε δευτερο χρονο τα backup στο d.απλα το θεωρω λιγο ταλαιπωρια χωρις λογο.

Καλύτερα φτιάξε το d που θες κάνε dual boot στο d με τα νέα windows που θες και αφού δουλέψουν όλα ωραία και καλά τότε μεταφέρεις τα αρχεία σου και σβήνεις το παλιό c ή απλά σβήνεις μόνο τα αρχεία των windows μέσα από κάποια διανομή linux. 

απλα αμα κανει dual boot μετα πρεπει να ξερεις πως θα σβησει το boot menu ή πως θα το τροποποιησει για να μην φαινοναι και οι 2 εκδοσεις.συν οτι θα μεινουν καποια αρχεια στο c του λειτουργικου.λιγο μπερδεμα.

Ναι, ανέκαθεν όποτε έκανα φορμάτ χώριζα το δίσκο σε 2 τόμους γι αυτό το σκοπό, το λαπτοπ όμως μου ρθε έτσι, με ένα partition.

προσεχε μπορει να υπαρχει και Hidden partition με το recovery.λογικα θα φαινεται στο disk management αλλα δεν θα φαινεται στο my computer αφου ειναι σαν Hidden.αμα τα σβησεις χανεις το recovery.σε καποια σου λεει να το φτιαξεις σε dvd πιο πριν.

Δημοσ.

To recovery το βλέπω κανονικά. Τα αρχεία είναι περίπου 180GB. Με ποιο free πρόγραμμα θα μπορούσα να εξασφαλίσω 200GB από τα 470 που είναι τώρα ελεύθερα γιατί κι εγώ το κόβω τα windows να έχουν περιορισμούς.

Δημοσ.

To recovery το βλέπω κανονικά. Τα αρχεία είναι περίπου 180GB. Με ποιο free πρόγραμμα θα μπορούσα να εξασφαλίσω 200GB από τα 470 που είναι τώρα ελεύθερα γιατί κι εγώ το κόβω τα windows να έχουν περιορισμούς.

δες καταρχην μεχρι ποσο μπορουν να φτιαξουν τα windows.δεν ξερω αν θα χρειαστει να γινει κανα defrag πιο πριν για να τα φερει σωστα τα δεδομενα μηπως σε αφησει να φτιαξεις μεγαλυτερο.το προγραμμα των windows κατι θυμαμαι οτι σε αφηνει να φτιαξεις Partition απο το σημειο και μετα που δεν υπαρχουν καθολου data.αν εχει ξεμεινει κατι δεν μπορει να το κανει transfer οπως πχ το partition magic που τρεχει απο boot οποτε μπορει να μετακινησει ακομα και αρχειο συστηματος των windows που μεσα απο τα windows το αρχειο αυτο θα ηταν non movable.

Δημοσ.

απλα αμα κανει dual boot μετα πρεπει να ξερεις πως θα σβησει το boot menu ή πως θα το τροποποιησει για να μην φαινοναι και οι 2 εκδοσεις.συν οτι θα μεινουν καποια αρχεια στο c του λειτουργικου.λιγο μπερδεμα.

Πολύ εύκολα με το msconfig ή το easybcd αλλάζεις το bootmenu μπροστά στο να έχεις την ασφάλεια του να έχεις το στημένο σου λειτουργικό απείραχτο δεν είναι τίποτα.

Για τα κρυφά αρχεία ,για αυτό είπα για Linux ξεκινάς με ένα ubuntu ή puppy και τα σβήνεις όλα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο δίσκος είναι μισογεμάτος κι εσύ θέλεις να δημιουργήσεις νέο partition στον ελεύθερο χώρο.

Γίνεται... απλά πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι κατά πάρα πιθανότητα τα αρχεία είναι διασκορπισμένα σε όλον τον δίσκο. οπότε καλά είναι να κάνεις πρώτα έναν αποκερματισμό (defraggment) ή μέσα από τα win ή με κάποιο δωρεάν εργαλείο π.χ. με το piriform defraggler, το auslogic disk defrag ή με το επίσης δωρεάν easeus partition manager.

Το 3ο είναι επίσης μια εφαρμογή για partitioning του δίσκου όπου μπορείς να πειραματιστείς πρώτα με το πως θα χωριστεί ο δίσκος και αν σου αρέσει προχωράς στο σπάσιμο. Αν όχι αναιρείς όλες τις αλλαγές και το παίρνεις απότ ην αρχή, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Επίσης γνώμη μου είναι να αφαιρέσεις την αδρανοποίηση και το pagefile πριν την διαδικασία γιατί αυτά τα αρχεία δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν. Το pagefile το δημιουργείς ξανά μετά και την αδρανοποίηση την ενεργοποιείς ξανά αν την χρειάζεσαι. Αν κάνεις πάντα shutdown δεν την χρειάζεσαι και πιάνει στον δίσκο τόσο χώρο όση και η μνήμη ram σου. Εγώ πάντως στο λάπτοπ κάνω πάντα αδρανοποίηση ενώ στον σταθερό πάντα τερματισμό.

Ακόμα, να έχεις κατά νου ότι αν κάνεις επαναφορά από το σύστημα του λάπτοπ για factory reset, κατά πάσα πιθανότητα θα σου διαγράψει αυτόματα το partition που έκανες και θα σβήσει τα πάντα. Μάλλον θα σε προειδοποιήσει πριν το κάνει.

Τέλος, επειδή θα μετακινηθούν πολλά αρχεία η διαδικασία του defrag και του Partitioning μπορεί να πάρει πολλές ώρες, οπότε να είσαι προετοιμασμένος, δηλαδή η μπαταρία πάνω και φορτισμένη, γιατί αν γίνει καμιά διακοπή ρεύματος "χαιρέτα μας τον πλάτανο". Πάει ο δίσκος και ίσως και πολλά από τα δεδομένα, αν όχι όλα.

Που θέλω να καταλήξω; Πάρε φίλε μου έναν εξωτερικό φορητό δίσκο να πάρεις το backup σου και άσε τις καγκουριές γιατί, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο poulinos στο 10ο prost, η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα και δεν είναι τελείως ακίνδυνη. Αν τώρα τα δεδομένα σου είναι βιντεάκια από το youtube, ταινίες, τραγούδια και παιχνίδια τότε προχώρα όπως θέλεις γιατί αυτά μπορείς να τα ξαναβρείς. Αν είναι προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα που δεν τα έχεις πουθενά αλλού τότε μη φωνάζεις αν τα χάσεις όλα.

Εγώ τις φωτογραφίες από την μηχανή και το κινητό, καθώς και τα βίντεο τα έχω σε δύο εξωτερικούς δίσκους και στον δίσκο του laptop. Μόνο έτσι νιώθω κάπως ασφαλής.

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο δίσκος είναι μισογεμάτος κι εσύ θέλεις να δημιουργήσεις νέο partition στον ελεύθερο χώρο.

Γίνεται... απλά πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι κατά πάρα πιθανότητα τα αρχεία είναι διασκορπισμένα σε όλον τον δίσκο. οπότε καλά είναι να κάνεις πρώτα έναν αποκερματισμό (defraggment) ή μέσα από τα win ή με κάποιο δωρεάν εργαλείο π.χ. με το piriform defraggler, το auslogic disk defrag ή με το επίσης δωρεάν easeus partition manager.

Δεν φτάνει να κάνεις οποιοδήποτε defrag αφού πολλά απλά αποκερματίζουν τα αρχεία εκεί που βρίσκονται.

Πρέπει να το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το Mydefrag που έχει την επιλογή consolidate free space που μεταφέρει τα πάντα στην αρχή του δίσκου,όσο μπορεί τουλάχιστον αφού αρκετά αρχεία συστήματος δεν μεταφέρονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...