Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! 

Έχω μερικές απορίες, και θα ήθελα μια διευκρίνηση.   :unsure: 

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το PC μου, και ξεκινώντας με μητρική έχω καταλήξει κάπως στην Asus Rampage V Extreme. 

Κατά πρώτον (εκτός του οικονομικού) αυτή η μητρική αξίζει? Είναι όντως καλή?

Επίσης ποιά η διαφορά της με την Rampage V Extreme/U 3.1 ?
* Αξίζει για την διαφορά χρημάτων μεταξύ τους να πάρω αυτήν? 
* Διαφέρουν μόνο στην κάρτα USB 3.1?
* Μπορείς να την αγοράσεις χωριστά αν πάρεις την σκέτη μητρική?

https://www.asus.com...E_V_EXTREMEU31/
https://www.asus.com...PAGE_V_EXTREME/

Και τέλος αν δεν γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα να φτιάξω ένα σύστημα που να είναι απόλυτα συμβατά τα μέρη του μεταξύ τους, δηλαδή, παντού ASUS. Από θέμα VGA πάμε σε Nvidia (η οποία είναι από την ASUS, ή κάνω λάθος?) για να εκμεταλλευτώ και το 3D Vision 2 της οθόνης μου, και παει λέγοντας.
Ποιά η γνώμη σας σε αυτό? Οφελεί?

Συγνώμη αν σας έπρηξα παιδιά!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Για αρχη συμπληρωσε την φορμα για να παρουμε τις πληροφοριες που χρειαζομαστε και στο τελος γραψε τα δικα σου σχολια και προτιμησεις http://www.insomnia.gr/topic/522368-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gaming/

οταν λες η Nvidia ειναι της Asus τι εννοεις?οτι την εχει αγορασει?

μηπως εννοεις οτι η Asus βγαζει υλοποιησεις καρτων της nvidia?

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πας στο αντίστοιχο thread και να το γράψεις όπου θα το δουν και θα σε βοηθήσουν πολλά άτομα.

Δημοσ.

Διαλέγεις μια πανάκριβη μητρική του Extreme socket. Ελάχιστοι ενασχολούμενοι, και πολύ ειδικοί στο overclocking, μπορούν να αξιοποιήσουν το σύνολο των δυνατοτήτων της. Τί την θέλεις; Ποιά είναι η χρήση; Επειδή μου φαίνεται ότι μάλλον παρασύρθηκες σε μια ακριβή, χωρίς λόγο, επιλογή, καλό είναι να συμπληρώσεις την φόρμα. Θα δείς ότι μπορείς να κάνεις επιλογές με κλάσμα του κόστους που πήγαινες να αναλάβεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά,

Ποσό που διαθέτουμε : Διαθετω 1500€ +- 150€

Χρήση υπολογιστή : Κυρίως για παιχνίδια (να παίζει στα φουλ την καινούργια φουρνιά παιχνιδιών)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Δηλαδή;

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω οθόνη την Benq XL2420Z

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα - κέντρο

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Τα κομμάτια θα αγοραστούν από όπου τα βρω φτηνοτερα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα στηθεί από εμένα το σύστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Λειτουργικό σύστημα windows (10 κατά πάσα πιθανότητα)

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε

Αυτά που θα χρειαστούν αναβάθμιση είναι:

Μητρική πλακέτα

Επεξεργαστής

Κάρτα γραφικών

Μνήμες

Τροφοδοτικό

Έχω μείνει πίσω στα δρώμενα του PC hardware κ.τ.λ και θα ήθελα τα φώτα σας. Μια μου σκέψη είναι να βασιστω πάνω στις ίδιες εταιρίες για καλύτερο "δέσιμο" του συστήματος. Δηλαδή π.χ. Gigabyte μητρική, Gigabyte VGA και πάει λέγοντας. Θα ωφελήσει πιστεύετε;

Επίσης θέλω σίγουρα nvidia στην κάρτα γραφικών για να εκμεταλλευτώ το 3D Vision 2 της οθόνης μου.

Τέλος είχα επιλέξει για μητρική την Asus extreme V rampage, το έκανα αυτό λόγω μιας χαζης μανίας που έχω να παίρνω τα καλύτερα, και ξέρω βέβαια ότι δεν ωφελεί πάντα αυτό.

Αυτά, ελπίζω να είμαι σαφής.

Δημοσ.

Τα θεματα στο ΄΄Νεα συστηματα και αναβαθμισεις'' εχουν καταντησεις πιο αστεια και απο τον Θου Βου. Με Capital Control και εχει γεμισει ο τοπος με θεματα για gaming PC ανω των 1000ευρω.

Μια το αλλο θεμα που ο ts ηθελε gaming pc 2000ευρω για να παιζει σε 1080p μια αυτο το θεμα που ο ts για αποκλειστικα gaming PC κοιταζει σε μητρικη που κοστιζει το 1/3 του Budget του και που στα παιχνιδια του προσφερει οτι και η φθηνοτερη μητρικη Z97 που δεχεται Sli των 120ευρω.

Δηλαδη ή μας δουλευεται και δεν προκειται με τιποτα να αγορασετε τα συστηματα που γραφετε σε αυτα τα λεφτα ή πραγματικα δεν εχετε ιδεα τι επικρατει πλεον στο Gaming PC..

Να παιζει στα Full τα νεα παιχνιδια που οι διαφορες στα γραφικα μεταξυ Medium και Ultra και μεταξυ των νεων κονσολων ειναι σχεδον ανυπαρκτες.

Ειναι τοσο δυσκολο να ψαξετε για ενα απο τα τοσα αλλα παρομοια νηματα στις 2 πρωτες σελιδες??

• Like 4
Δημοσ.

Ρε παιδιά, αυτό το ξεσπάθωμα εναντίον θεμάτων που φαίνονται ψιλο-ό,τι νά ναι, έχει καταντήσει κουραστικό, όσο και τα ίδια τα θέματα. Sorry, αλλά η απέραντη τεχνολογική ηθικολογία κουράζει... Υπάρχει και η επιλογή της μη συμμετοχής. Απλά.

Προς TS. Μπορείς να αναφέρεις ακριβώς ποιά κομμάτια έχεις τώρα και δεν σου επαρκούν σε 1080p gaming? Επίσης, ποιό κουτί έχεις, αν έχεις ssd και πόσο μεγάλο σε χωρητικότητα, και τέλος, αν έχεις ψύξη στον επεξεργαστή. 

Αν όντως χρειάζεσαι μόνο τα 5 κομμάτια που λές, τότε για 1080p gaming, παραπάνω από 800-850€ δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι για να παίζεις τα πάντα στο full. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο άλλος θέλει να τα σκάσει, εσένα τι σε πειράζει το πόσα θα δώσει;

Δεύτερον για τους άλλους δεν ξέρω, εγώ δεν αγοράζω κάθε μέρα υπολογιστή, όμως όταν είναι θα πάρω κάτι καλό. Το προηγούμενο σύστημα είχε πάει στα 2100€. Πάνε χρόνια όμως.

Όπως προειπα έχω να ασχοληθω με αυτά καιρό και έχω χάσει τη μπάλα. Πάω να κοιτάξω κάτι καλό και οι τιμές πάνε από 300€ και πάνω.

Υποτίθεται εδώ ξέρετε, και δια τούτου φτιαξατε και φόρμα για αυτό ακριβώς το λόγο. Και εσύ μου γραφεις τώρα "μας πρηξατε, ασχετοι, μπλα μπλα"

Κάτι δεν ν πάει καλά μου φαίνεται. Πολλά παιδιά έχω δει βοηθάνε και είναι προθυμα και για αυτό το σάιτ είναι τόσο αξιόλογο. Εσύ δεν ξέρω που έχεις πειραχτει;!

Τέλος δεν ξέρω τι βλεπις εσύ,εγώ διακρίνω πεντακάθαρες διάφορες στα medium και ultra.

Δημοσ.

1)Αν ο άλλος θέλει να τα σκάσει, εσένα τι σε πειράζει το πόσα θα δώσει;

2)Δεύτερον για τους άλλους δεν ξέρω, εγώ δεν αγοράζω κάθε μέρα υπολογιστή, όμως όταν είναι θα πάρω κάτι καλό. Το προηγούμενο σύστημα είχε πάει στα 2100€. Πάνε χρόνια όμως.

3)Όπως προειπα έχω να ασχοληθω με αυτά καιρό και έχω χάσει τη μπάλα. Πάω να κοιτάξω κάτι καλό και οι τιμές πάνε από 300€ και πάνω.

Υποτίθεται εδώ ξέρετε, και δια τούτου φτιαξατε και φόρμα για αυτό ακριβώς το λόγο. Και εσύ μου γραφεις τώρα "μας πρηξατε, ασχετοι, μπλα μπλα"

4)Κάτι δεν ν πάει καλά μου φαίνεται. Πολλά παιδιά έχω δει βοηθάνε και είναι προθυμα και για αυτό το σάιτ είναι τόσο αξιόλογο. Εσύ δεν ξέρω που έχεις πειραχτει;!

5)Τέλος δεν ξέρω τι βλεπις εσύ,εγώ διακρίνω πεντακάθαρες διάφορες στα medium και ultra.

1)Και σου ξαναλεω τι σε κανει να νομιζεις οτι ολοι οσοι ανοιγουν θεματα για ακριβα gaming pc τα αγοραζουν?? Θα μου πεις πως το καταλαβαινεις αυτο???Γιατι τις περισσοτερες φορες οταν λεμε στον αλλο να ανεβασει ειτε φωτογραφιες απο το νεο συστημα/benchmark κλπ ξαφνικα ο ts εξαφανιζεται. Αλλες φορες παλι(αν δεις πχ στις πρωτες 2 σελιδες)σε αρκετα παρομοια θεματα ο ts φτιαχνει απλα το θεμα και μετα εξαφανιζεται.

2)Και εγω μπορω να γραψω πσω απο ενα Pc οτι οδηγω Lamborgini και στην πραξη να οδηγω Opel corsa :)

3)Υπαρχουν ομως  απειρα θεματα με Gaming Pc οπως ειπα 1400+ευρω για να παρεις μια γνωμη για το τι πανω κατω επικρατει στην αγορα,ποιες καρτες γραφικων προτεινει ο κοσμος οπως λες και για ποιες αναλυσεις,ποσα GB ram αξιζουν κλπ

4) Μα δεν ειπε κανεις να μην σε βοηθησει στο θεμα που εχεις. Το μονο που εχω πει και εγω αλλα και αλλα παιδια αρκετες φορες ειναι να δειχνει και ο Ts λιγο ενδιαφερον καθως το βασικοτερο ολων ειναι οτι μιλαμε για δικο του θεμα και κυριως για χρηματα που μπορει να γλυτωσει/κανει τις καλυτερες δυνατες αγορες.

5) Ψαξε να δεις διαφορες στα γραφικα στα τελευταια παιχνιδια τυπου Witcher 3,Batman κλπ μεταξυ Pc και κονσολας τοσο τρανταχτες οσο λες και μετα ξαναγραψτο το παραπανω.

Ειναι δηλαδη τοσο περιεργα αυτα που γραφω??

Ακομα και στο Google ή στο youtube αν εγραφες Gaming Pc 1500ευρω θα εβλεπες οτι υπαρχουν πολλα θεματα.

Ειναι δηλαδη τοσο μα τοσο περιεργο που λεω ο Ts(για τον οποιο και ανοιγεται το θεμα)να δειξει και ο ιδιος λιγο ενδιαφερον ??Δες το και σαν ενημερωση/πληροφορηση και για επομενες αναβαθμισεις να ξερεις τι πανω κατω να κοιταξεις να αλλαξεις στο μελλον.

Και επειδη βλεπω και ο παραπανω συμφορουμιτης δεν πολυ καταλαβαινει τι εννοω και για να γινω και λιγο συγκεκριμενος με ενα παραδειγμα,οριστε ενα προχειρο παραδειγμα του τι ακριβως εννοω με την λεξη ενδιαφερον http://linustechtips.com/main/topic/199087-1500-euro-gaming-pc/

Ναι μεν ανοιγει οπως και εσυ θεμα για να ρωτησει για αγορα gaming pc αλλα οπως γραφει και ο ιδιος 

My build that i have in mind now:

Κοινως αφιερωσε λιγο χρονο στο Forum/internet να ενημερωθει λιγο για το τι να κοιταξει και μετα πολυ ωραια και σωστα ρωτησε και αλλες γνωμες.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Resume στο θέμα, έλλειπα για δουλειές.

1)Και σου ξαναλεω τι σε κανει να νομιζεις οτι ολοι οσοι ανοιγουν θεματα για ακριβα gaming pc τα αγοραζουν?? Θα μου πεις πως το καταλαβαινεις αυτο???Γιατι τις περισσοτερες φορες οταν λεμε στον αλλο να ανεβασει ειτε φωτογραφιες απο το νεο συστημα/benchmark κλπ ξαφνικα ο ts εξαφανιζεται. Αλλες φορες παλι(αν δεις πχ στις πρωτες 2 σελιδες)σε αρκετα παρομοια θεματα ο ts φτιαχνει απλα το θεμα και μετα εξαφανίζεται.

Κοίταξε να δεις. Ήρθα να ρωτησω τις απορίες μου εδώ,και ξαφνικά χωρίς αφορμή και αιτία πετάγεται και μου καταλογίζεις τα αποθημενα σου. Σκέψου λίγο τι έκανες.

Κατά τα αλλά έχεις δίκιο ως προς το ότι ήρθα με αδειο σακί.

Λοιπόν.

Ρε παιδιά, αυτό το ξεσπάθωμα εναντίον θεμάτων που φαίνονται ψιλο-ό,τι νά ναι, έχει καταντήσει κουραστικό, όσο και τα ίδια τα θέματα. Sorry, αλλά η απέραντη τεχνολογική ηθικολογία κουράζει... Υπάρχει και η επιλογή της μη συμμετοχής. Απλά.

Προς TS. Μπορείς να αναφέρεις ακριβώς ποιά κομμάτια έχεις τώρα και δεν σου επαρκούν σε 1080p gaming? Επίσης, ποιό κουτί έχεις, αν έχεις ssd και πόσο μεγάλο σε χωρητικότητα, και τέλος, αν έχεις ψύξη στον επεξεργαστή. 

Αν όντως χρειάζεσαι μόνο τα 5 κομμάτια που λές, τότε για 1080p gaming, παραπάνω από 800-850€ δεν πιστεύω ότι χρειάζεσαι για να παίζεις τα πάντα στο full.

Αυτή τη στιγμή έχω Motherboard: Gigabyte GA-N650-SLI-DS4 (ή οποία κάηκε προ 3 ημερών)

VGA: Ati Radeon HD 5850

Power supply: Toughpower 750W

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600

Case: Thermal take Level 10 GT

Ram: Patriot PSD24G667KH 4Gb

SSD:Samsung 840 EVO 250 GB

Αυτό είναι το σύστημα.

Έκανα μια έρευνα, και αυτά που θα σας αναφέρω βασίζονται και σε γούστο παρά πλήρης πρακτικότητας σε σχέση χρημα\επιδοση.

Ξεκινώντας για μητρική, (έχω μια έφεση να πάω προς την Asus. Άλλη επιλογή Gigabyte. Ελπίζω να συμφωνείτε πως αυτές οι δύο είναι και οι κορυφαιοτερες. Θέλω την γνώμη σας.)

Λοιπόν έχω μπανισει την Asus VII Maximus. Είναι καλή επιλογή;

Στην αντίστοιχη Gigabyte είναι ή GA-Z97X-G1. Ποια από τις 2 θα προτεινατε;

Επίσης θέλω να ρωτησω, αξίζει να πάω σε chipset Z170; Για X99 δεν το συζηταω. Αξίζει να να εκμεταλλευτω τα καινούργια features που προσφέρουν αυτές οι μητρικές, όπως USB 3.1 C-type connector, επιλογή DDR3/4, 4Κ αναλυσεις κ.α. Αφού τώρα στο μετεχμιο θα δώσω χρήμα για PC να το κάνω "future-ready" ?

Μιλάμε για μοντέλα GA-Z170-G1 και Asus Z170 Deluxe, αν δεν κάνω λάθος σαν αντίστοιχη gaming MB.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, είμαι ανάμεσα σε Intel Core i7 6700 4Ghz, και 4790 4Ghz.

Σαν επιλογές είναι καλές; Θα ήθελα την γνώμη σας.

Αυτά προς το παρόν.

Πιστεύω είναι "λίγη" η RAMPAGE V EXTREME για παιχνίδια. Έχεις σκεφτεί κάτι πιο ακριβό; :-)

Δεν βρήκα ρε παιδί μου και νιώθω να έχω πέσει σε αδιέξοδο. :-P

Σοβαρά τωρα, έχω μανία όταν θέλω να αγοράσω κάτι να πηγαίνω στο καλυτερο-ακριβοτερο. Μετά ίσως να αλλάξω γνώμη, όταν γίνω πιο γνωστικός του θέματος, όσον αφορά πρακτικότητα. Ίσως και όχι :-P

Τώρα που το χρήμα δεν είναι στην απόλυτη αφθονία κάνουμε συμβιβασμούς.

Δημοσ.

Αφού θέλεις να τα δώσεις, δικαίωμά σου είναι. Απλά, για 1080p δεν είναι ανάγκη κάν να πας σε πολύ ακριβή κάρτα. Δίνεις που δίνεις τόσα, πήγαινε σε μια 1440p να έχεις ολοκληρωμένο σύστημα. Τότε θα είχε νόημα και μια πιό βαρβάτη κάρτα. 

Από πλευράς γούστου (μιας και τέθηκε έτσι το θέμα), εγώ προσωπικά θα έφτιαχνα κάτι σε άσπρο-μαύρο-ασημί, δηλαδή, θα προτιμούσα μια Asus, συγκεκριμένα την Α, (οι διαφορές της με τις ακριβότερες Pro Gamer και Deluxe δεν είναι φοβερές και δεν αφορούν τον μέσο χρήστη), με μνήμες Hyper X Fury (άσπρο-μαύρο). Για Corsair Platinum θα λυπόμουν να δώσω σχεδόν διπλάσια, ακόμα και αν μου τρέχανε τα λεφτά από τα μπατζάκια. 

Πάρε και μια http://www.skroutz.gr/s/6339388/EVGA-GeForce-GTX970-4GB-FTW-ACX-2-0-04G-P4-3978-KR.htmlτο πολύ (είναι κοντά σε 980 στοκ από επιδόσεις) και για την οθόνη που έχεις είσαι παραπάνω από καλυμμένος. 

Δυστυχώς, για τα δικά μου γούστα το κουτί είναι εκτός γκάμας επιλογής, αλλά δεν το θεωρώ κακό (μιας και το έχεις ήδη), ίσα-ίσα είναι ψαγμένη επιλογή με πολύ καλά στοιχεία θερμικής και ακουστικής συμπεριφοράς. 

Δημοσ.

Οπότε +5960X +Titan ;

Το να λες pc "Διαθετω 1500€ +- 150€" και να πηγαίνεις σε μητρική €500 και επεξεργαστή €400, δεν είναι και το πιο σωστό..

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...