Προς το περιεχόμενο

20 χρόνια από την κυκλοφορία των Windows 95

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω γνησια windows 3.1 σε δισκετες. Εχω windows 95 ελληνικα, με υποστηριξη USB σε CD γνησια. Δε θυμαμαι αν τα 3.1 ειναι ελληνικα μονο.

Κι ομως ειμαι Ελληνας! :)

Τα 95 εβγαιναν και σε δισκετες.

Οσο για τα ΙΒΜ, επι 80286, τα floppy drives ειχαν αξια 50.000 δρχ εκαστο. Αν θυμαμαι καλα.

Ετσι εγινε μεγαλη και τρανη η ΙΒΜ. Γδαιρνοντας τον κοσμακη. Μετα ηρθε η επαναστα.

To cd είναι σίγουρα γνήσιο, τα windows που είχε μέσα ήταν ?

Σιγά μην είχες τα 3.1 ελληνικά...

Τα 95 εβγαιναν και σε cd

Ναι η IBM περιμενε απο τα floppy να κονομίσει

Μιλάμε για το 1995, οχι για το 97-98 που πχ σου πούλησαν ενα mmx με win 95 επάνω...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σαν τα 3.1 τιποτα!

με τη δισκετα και τον σκληρο 3.5" 10ΜΒ

(ναι, 10ΜΒ ηταν υπερ-χωρητικοτητα τοτε!)

τα 3,1 ηταν για τα φλωρακια, οι χαρντκοραδες δουλευαμε dos command prompt :P

τα μονα σοβαρα win ηταν τα 2000 κ τα 7 ,ολα τα υπολοιπα μετραγες αντιστροφα τον χρονο να βγαλουν καινουργια win μπας κ ξεμπλεξεις

(κ τα xp καλα ηταν αλλα το theme τους πολυ γτπ ρε αδερφε μου, το ωραιοτερο theme βεβαια ηταν των Vista ,να τα λεμε κ αυτα)

• Like 1

Μού φαίνεται δεν ήταν έτοιμο το bookmarks toolbar... Για το search σε κείμενα με διόρθωσαν, υπάρχει, απλώς πατάς F3...

Θενκς για τη διόρθωση όσον αφορά το F3, αλλά bookmarks toolbar απ' ό,τι ξέρω δεν είχαν ετοιμάσει όταν κυκλοφόρησαν τα 10αρια. Μπορείς να εισαγάγεις και τα bookmarks toolbar από άλλο πρόγραμμα πλοήγησης, αλλά δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις.

Και το crtl+f δουλεύει και τα bookmarks μπορείς να τα βάλεις κάτω από την διεύθυνση

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/see-your-favorites-bar#v1h=tab01

Το μόνο ανάποδο που έχει και θέλει απλά έμπνευση για να το βρεις, είναι ότι για να κάνεις αναδιάρθρωση στην Favorites Bar δεν το κάνεις απευθείας από το Bar αλλά πρέπει να μπεις μέσα στα Favorites από το μενού δίπλα εκεί που πληκτρολογείς το εκάστοτε url

@Losser

Σχετικά με την συμβατότητα κάνεις λάθος. Το 1995 δεν υπήρχε η έννοια του συμβατού, όπως υπήρχε στις αρχές του '90. Σταμάτησε να υπάρχει με την εξάλειψη του διαχωρισμού σε home & PC. Τα Win95 ήταν το επιστέγασμα της κυριαρχίας των PC.

Σκέψου ότι μιλάμε για plug and play αρχιτεκτονική, οπότε το ζήτημα της συμβατότητας στην αρχιτεκτονική είχε ήδη ξεπεραστεί. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν μόνο τα custom συστήματα που έφτιαχνε το κάθε μαγαζί στην Στουρνάρη κομμάτι κομμάτι. Όλα τα συστήματα της περιόδου έτρεχαν win95 αρκεί να έπαιζαν στα βασικά specs. Η ΙΒΜ προμοτάριζε το δικό της λειτουριγκό OS/2 και όχι τα Win95, ενώ είχε μερίδιο μόνο στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Επίσης το προεγκατεστημένο λειτουργικό ήρθε πολύ αργότερα -μετά τα 98SE- και αποτελούσε μεινότητα έως και τα XP.

Τέλος θυμάται κανείς το bug στις πράξεις κινούμενης υποδιαστολής που είχε η πρώτη γενιά Pentium?? Πρέπει να ήταν καπου στο 1995-1996... αν δεν κάνω λάθος (όχι δεν θα ψάξω wiki)! ;)

Τα Windows 3.11 ηταν για εμενα το ΣΟΚ. Με αρκετα προβληματα βεβαια αλλα τεραστια εξελιξη σε σχεση με το dos...

ΣΟΚ ήταν επίσης τα πρώτα παιχνίδια σε παραθυρικό περιβάλλον...

τα μονα σοβαρα win ηταν τα 2000 κ τα 7 ,ολα τα υπολοιπα μετραγες αντιστροφα τον χρονο να βγαλουν καινουργια win μπας κ ξεμπλεξεις

(κ τα xp καλα ηταν αλλα το theme τους πολυ γτπ ρε αδερφε μου, το ωραιοτερο theme βεβαια ηταν των Vista ,να τα λεμε κ αυτα)

Εκτός των 7 νομίζω ότι τα σταθερότερα ήταν τα XP SP2...

DOS, windows 3.1/95/98 ωραίες εποχές.

Εγώ στο dos δούλευα πολύ Norton commander.

Να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι νεότεροι :-D

https://www.youtube.com/watch?v=p7Pfx9xlFek

• Like 2

@Losser

Σχετικά με την συμβατότητα κάνεις λάθος. Το 1995 δεν υπήρχε η έννοια του συμβατού, όπως υπήρχε στις αρχές του '90. Σταμάτησε να υπάρχει με την εξάλειψη του διαχωρισμού σε home & PC. Τα Win95 ήταν το επιστέγασμα της κυριαρχίας των PC.

Σκέψου ότι μιλάμε για plug and play αρχιτεκτονική, οπότε το ζήτημα της συμβατότητας στην αρχιτεκτονική είχε ήδη ξεπεραστεί. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν μόνο τα custom συστήματα που έφτιαχνε το κάθε μαγαζί στην Στουρνάρη κομμάτι κομμάτι. Όλα τα συστήματα της περιόδου έτρεχαν win95 αρκεί να έπαιζαν στα βασικά specs. Η ΙΒΜ προμοτάριζε το δικό της λειτουριγκό OS/2 και όχι τα Win95, ενώ είχε μερίδιο μόνο στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Επίσης το προεγκατεστημένο λειτουργικό ήρθε πολύ αργότερα -μετά τα 98SE- και αποτελούσε μεινότητα έως και τα XP.

Πριν δεν μίλησα για προεγκατεστημένο λειτουργικό απο τον κατασκευαστη, αλλά για λειτουργικό που σου εβαζε το μαγαζί που αγοραζες τον υπολογιστη.

Εσυ μιλάς για τους υπολογιστες που βγήκαν 94-95 για να τρέχουν win 95, εγω μιλάω γενικα για υπολογιστες που είχαν αγοραστεί μεχρι την κυκλοφορια των win 95. Ακόμα και το 95 μπορούσες να αγοράσεις μια καινουργια amiga.

To 95 δεν ετρεχαν ολοι windows, ούτε μπορουσαν ολοι να τρέξουν...

Πριν το 95, εβγαζες μια σειριακη συσκευη απο IMB, την έβαζες σε ενα κλώνο IMB, και δεν δουλευε, το ίδιο και σε προγραμματα, ασχετα αν ήταν και τα 2 x86 και φορουσαν το "ίδιο λειτουργικο". Δεν υπηρχε συμβατοτητα 100%, και οπως είπα και πριν τα IBM ηταν ο κανονας.

Αυτο όμως λυθηκε μερικως, ακόμα και σημερα υπαρχει ασυμβατοτητα, απλα δεν την δεχομαστε, λεμε φταιει η συσκευη, ο driver κτλ... Απλά παλια τα πραγματα ήταν τραγικα.

Ακομα και σημερα πωλουνται βιομηχανικες μητρικες / επεξεργαστες, που τρέχουν σε dos, γιατί το μηχανημα που οδηγανε λειτουργει σειριακά και με dos προγραμμα

• Like 1

Δε θα ξεχάσω εκείνες τις μέρες. 3η μέρα κυκλοφορίας τα είχα στα χέρια μου σε εκέινο το υπέροχο κουτί :-) και πέρασα μοναδικές νύχτες μέχρι πρωίας δοκιμάζονατς και ανακαλύπτοντάς τα... Που πια τέτοιες συγκινήσεις! (Ακόμα έχω το πακέτο ανέπαφο για κρατάω ζωντανές τις αναμνήσεις) Με τα 10άρια ασχολήθηκα μια ώρα και πολύ ήταν. Μάλλον δε συγκινούμαι πια έυκολα :-D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...