Προς το περιεχόμενο

Stellaris - Grand strategy on a galactic scale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια άλλη τεχνική για να ανεβάσετε το reputation με κάποιον πολιτισμό είναι να τους δώσετε μέσω trade κάτι εκατοντάδες πετράδια αν φυσικά έχει γεμίσει το storage και φυσικά με instant transfer.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Περιμένω το Heinlein patch (οπως και όλο το community) μήπως και σωθεί απο την μετριότητα το παιχνίδί,αν και τα προβλήματα του,τόσο στα mechamics του,στο balance,στην κακή ΑΙ ,στην ρηχή διπλωματία όσο και στο tedious micro είναι τεράστια
Δεν είμαι και τόσο αισιοδοξος βέβαια καθως τα προβληματα που έχει το game είναι τόσα πολλά που ενα major patch μοιάζει αδύνατο να επιλύσει

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ για άλλη μια φορά έχω κολήσει με παιχνίδι της paradox και παίζω με τις ώρες.

Εχει τις αδυναμίες του αλλά από την άλλη έχει και ένα βαθύ gameplay.

Εχει τόσες κρυμμένες λεπτομέρειες που συνέχεια ανακαλύπτεις πράγματα

οπως το να φτιάχνεις στρατό psy δυνάμεις για να υπερασπίζονται τους πλανήτες σου η να την πέφτουν σε άλλους η να κάνεις γενετικές τροποποιήσεις στα race

Νομίζω και με ένα patch η dlc το game θα το απογειώσουν.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εκεί που έπαιζα αμέριμνος απόψε στο ένα χέρι του γαλαξία, τσουπ εμφανίζεται ένα AI δίπλα μου.

wtf, είναι ένα από τα races που έχω φτιάξει (Khajiit Empire). H οποία Αυτοκρατορία, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχει καταβροχθίσει τέσσερα άλλα ΑΙ ελέγχοντας το 1/4 του δεξιού τμήματος του γαλαξία.

Οι δεκάδες πλανήτες που ελέγχει, στενάζουν κάτω από τον ζυγό των γατιών (τους έχω φτιάξει για να υποδουλώνουν άλλους κλπ), αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι, γιατί με έβγαλε σε ένα χέρι (spiral arm) που είχε μόνο 4 κατοικήσιμους πλανήτες :(

Με βλέπω να είμαι ο επόμενος που θα καταβροχθίσει, μιας και οι στόλοι είναι ήδη στα σύνορά μου...........

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για όσους δεν παρακολουθούν στενά το παιχνίδι, οι αλλαγές που επέρχονται με την 1.5 έκδοση του παιχνιδιού είναι πολλές.

Αρχικά αλλαγές στα Ethics και τις διαφοροποιείσεις των πληθυσμών της κυβερνητικής οντότητας σας.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-dev-diary-54-ethics-rework.987286/

Αλλαγές και στο Unity και παραδόσεις του πολιτισμού σας.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-dev-diary-55-unity-and-traditions.988693/

2016_12_15_3-png.224376

Τα παραπάνω τσάμπα

Υπάρχει βέβαια και DLC που θα βάλει 

α) τα Ascension Perks, όπου καθορίζετε εσείς ποιος είναι ο στόχος και τελικός προορισμός του πολιτισμού σας.

β) πως θα φτάσετε στον παραπάνω επίπεδο ανεπτυγμένου πολιτισμού

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-dev-diary-56-ascension-perks.994061/

Και φυσικά κάμποσα άλλα ακόμα που θα τα ανακοινώσουν σύντομα, όπως οι σχέσεις σας με το ΑΙ και προς τα που πάνε και αυτά.

C14ODyzWIAAaT-T.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

νέο expansion

Stellaris: Utopia 

About this Game

The stars have called you for millennia and now you walk among them. A universe of possibilities is open to your species as it takes its first fitful steps into the great unknown. Here you can turn your back on the divisive politics of the home planet. Here you can build something new. Here you can unify your people and build that perfect society.

Only in space can you build Utopia.

Utopia is the first major expansion for Stellaris, the critically acclaimed science fiction grand strategy game from Paradox Development Studio. As the title suggests, Utopia gives you new tools to develop your galactic empire and keep your people (or birdfolk or talking mushrooms) happy. Push your species further out into the galaxy with new bonuses for rapid exploration or stay closer to home before striking out against all who would challenge you.

Feature List

• Megastructures: Build wondrous structures in your systems including Dyson Spheres and ring worlds, bringing both prestige and major advantages to your race.

• Habitat Stations: Build “tall” and establish space stations that will house more population, serving the role of planets in a small and confined empire.

• Traditions: Collect Unity points and adopt ideas and bonuses that will ease your species’ expansion across the stars, unlocking special perks for completing a set.

• Rights and Privileges: Set specific policies for which of the many species under your thumb will have the rights and privileges of full citizenship.
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σημερα το πρώτο ξεκίνησα θετικές εντυπώσεις για αρχη. Ακομα ανακαλύπτω πράγματα. Ερώτηση: τα πλοια τα σχεδιάζεται εσεις ή τα αφήνετε στο αυτόματο; Επίσης τα pop στα colonies πως αναπτύσονται;

Δημοσ.

Τα πλοια τα αφηνεις στην αρχη να τα κανει μονο του,ε πιο μετα τα φτιαχνεις αναλογα τις αναγκες σου.

Τωρα αν εχεις ορεξη τα φτιαχνεις εξαρχης.

Στα colonies τα pop αυξανονται βαση του ποσο φαι βγαζεις.

Οσο περισσοτερο,τοσο πιο γρηγορα.

Το 1.5 ποτε το περιμενουμε?

Το εχω λιωσει το game,το early-mid game ειναι πολυ καλο αλλα προς το τελος κατανταει βαρετο.Ασε που φτιαχνουν και federations και εαν εισαι σε ενα δυσκολα κανεις πολεμο ,ενω εαν δεν εισαι αντε να πας εναντιον 4-5 αντιπαλων.Λογικο μεν,αλλα χαλαει τη φαση λιγο...

Κατ εμε πρεπει να βαλουν επιλογη στους πολεμους εναν πλανητη να τον αναγκαζεις να τον αφησει τελειως και να διαλυεται η αποικια ωστε να μπορεις να τον αποικισεις εξαρχης.Δε μου αρεσει να εχω 45 διαφορετικα race.

Δημοσ.

Σημερα το πρώτο ξεκίνησα θετικές εντυπώσεις για αρχη. Ακομα ανακαλύπτω πράγματα. Ερώτηση: τα πλοια τα σχεδιάζεται εσεις ή τα αφήνετε στο αυτόματο; Επίσης τα pop στα colonies πως αναπτύσονται;

και εγώ στον αυτόματο εκτός αν έχεις την τρέλα να τα ρυθμίσεις όλα μόνο σου :)

Τα πλοια τα αφηνεις στην αρχη να τα κανει μονο του,ε πιο μετα τα φτιαχνεις αναλογα τις αναγκες σου.

Τωρα αν εχεις ορεξη τα φτιαχνεις εξαρχης.

Στα colonies τα pop αυξανονται βαση του ποσο φαι βγαζεις.

Οσο περισσοτερο,τοσο πιο γρηγορα.

Το 1.5 ποτε το περιμενουμε?

Το εχω λιωσει το game,το early-mid game ειναι πολυ καλο αλλα προς το τελος κατανταει βαρετο.Ασε που φτιαχνουν και federations και εαν εισαι σε ενα δυσκολα κανεις πολεμο ,ενω εαν δεν εισαι αντε να πας εναντιον 4-5 αντιπαλων.Λογικο μεν,αλλα χαλαει τη φαση λιγο...

Κατ εμε πρεπει να βαλουν επιλογη στους πολεμους εναν πλανητη να τον αναγκαζεις να τον αφησει τελειως και να διαλυεται η αποικια ωστε να μπορεις να τον αποικισεις εξαρχης.Δε μου αρεσει να εχω 45 διαφορετικα race.

H διπλωματία του γενικά μπάζει σε μερικές καταστάσεις. Και εγώ περιμένω το νέο patch να ξεκινήσω άλλο ένα gamethrough 

Δημοσ.

Βασικα η διπλωματια του μπαζει πολυ.

Πχ αν εισαι σε πολεμο και ο αλλος εχει περισσοτερο στολο σου ρχεται κανονικα.

Με το που παρει καπως μαγικα χαμπαρι οτι εχεις φτιαξει περισσοτερο,τοτε τη κανει με ελαφρα και μετα απο λιγο σου ζηταει και ειρηνη.

Αν δε εχεις μεγαλο στολο σε γλυφουν και ολοι και εχουν και καλο opinion για σενα.

Δημοσ.

Βασικα η διπλωματια του μπαζει πολυ.

Πχ αν εισαι σε πολεμο και ο αλλος εχει περισσοτερο στολο σου ρχεται κανονικα.

Με το που παρει καπως μαγικα χαμπαρι οτι εχεις φτιαξει περισσοτερο,τοτε τη κανει με ελαφρα και μετα απο λιγο σου ζηταει και ειρηνη.

Αν δε εχεις μεγαλο στολο σε γλυφουν και ολοι και εχουν και καλο opinion για σενα.

Τί traits και ethics έχεις; Αυτά επηρεάζουν σημαντικά την συμπεριφορά των άλλων απέναντί σου. 

Το ίδιο και οι μέχρι τώρα κινήσεις σου. Αν έχεις κηρύξει πόλεμο, αν έχεις εξολοθρεύει πληθυσμούς, κ.α Δεν είναι Civilization, και μην το θεωρείς έτσι. Είναι πιο πολύπλοκο.

Επίσης εξαρτάται και τα ethics & traits του AI. Αν δεις κάποιον Xenophile, Pacifist δώστου 1 energy  για 30 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα. Και αμέσως μετά άλλο 1 μετάλλευμα για άλλα 30 χρόνια. Και ανέβασέ το κάθε 10 χρόνια άνα 1 το καθένα μέχρι να σου επιτρέψουν να κάνεις συμμαχία, και ερευνητικές συμφωνίες.

Αν δεις κάποιον Xenophobe ετοιμάσου για all out war και περίμενε να αρχίσει να διασπάται μόλις έρθει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και πολέμους. Το ίδιο ισχύει και για militaristic. 

Μην ξεχνάς επίσης ότι τα προηγούμενα races που έχεις φτιάξει, θα τα συναντήσεις στο παιχνίδι. Αν έχεις φτιάξει μέχρι τώρα καμιά 20αριά militaristic ή δυνατά με σκλαβιά κλπ. Θα χάσεις το παιχνίδι σίγουρα γιατί θα συναντήσεις τουλάχιστον 6 σε μεγάλο χάρτη.

------------------------------------------------

Το Update 5 βγαίνει 6 Απριλίου. (θα είμαι Ελλάδα :( και δεν μπορώ να το παίξω μέχρι 23 μιας και παρά το ότι είμαι πίσω στις 21 τα μεσάνυχτα, 22 πρέπει να πάω στο Salute 2017). Επίσης την ίδια μέρα βγαίνει και το Utopia DLC.

Η λίστα των αλλαγών στο Update 5 είναι τεράστια, και προχωρούν τα πολύ καλά βήματα για να το κάνουν την space έκδοση του EU4.

Για όσους ενδιαφέρονται για τις αλλαγές, είναι πολλές οι σελίδες των επίσημων άρθρων, και συνεχίζουν κάθε Πέμπτη άλλο ένα κατεβατό να ανακοινώνουν και να εξηγούν πως δουλεύει το κάθε νέο σύστημα που βάζουν στο παιχνίδι. Ναι θα χαθείτε με τις πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Μακαρι να το βελτιωσουν το παιχνιδι γιατι εχει απιστευτο potential αλλα στη παρουσα μορφη ειναι beta,αν οχι alpha.

Πρεπει να βαλουν και λιγο βαθος στο late game.

Εχω παιξει σχεδον ολα τα space strategy και πιστευω οτι ειναι το καλυτερο συνολικα.

Δημοσ.

Εμενα με ενοχλει προς το παρον οτι δεν εχει tech tree. Παντως αν μαθεις να κανεις τα παντα απο τον galaxy map γλυτώνεις απειρο χρονο

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...