chek2fire Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Πρώτο gamethrough με Human δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς. Αν και είχα επεκτείνει τα σύνορα μου, είχε δημιουργήσει και έναν vassal πολιτισμό που τους βοήθησα να επεκταθούν, η ξέφρενη επέκταση των συνόρων χωρίς να έχω αποικίες με έφεραν στην πόρτα ενός πανίσχυρου εξωγήινου πολιτισμού που μου κήρυξε τον πόλεμο. Ο πόλεμος μου διέλυσε όλα σχεδόν τα station μου, μου την έπεσαν στον μητρικό πλανήτη και έκαναν απόβαση και στο τέλος πήγα σε συνθηκολόγηση. Μετά τον πόλεμο ήταν φοβερό δύσκολο να επανέλθω με μια διαλυμένη στην κυριολεξία οικονομία ήταν πλέον αδύνατο να σταθώ Ξεκίνησα δεύτερο τώρα...
urgo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Κι εγώ κάπως έτσι...Εμένα το παιχνίδι μάλλον πέταξε deus ex machina στον γοργό μου επεκτατισμό και σκάσανε κάτι ανώτερα όντα από αλλη διάσταση και το πορταλ τους έφτυνε συνέχεια τούμπανα στόλους... Το παιχνίδι με συνεπήρε για πλάκα...Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από Paradox.Το ΕU4 δεν το κατάβα και το CK2 μου φάνηκε πιο βατό και έφτασα ως ένα σημείο παίζοντας άσχημα βέβαια Το Stellaris μου φαίνεται πιο εύκολο και με σαφώς καλύτερο tutorial.Τώρα λέω να δοκιμάσω και το Hearts of Iron και μετά ελπίζω να έχω την ανάλογη εμπειρία ώστε να πιάσω το EU4... Πολυ καλά games.Εύγε στην Paradox.Βγάζουν καθαρή πρέζα 1
chek2fire Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 και σε μένα και τις δύο φορές από portal μου σκάσανε κάτι άπειροι στόλοι
Tsino Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το έπαιξα και εγώ, ανανεωμένο Master of Orion είναι.... Δεν έχω προχωρήσει πολύ, μέχρι εδώ είναι πολύ καλό πάντως
chek2fire Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 δεύτερη απόπειρα και αυτή οδηγήθηκε σε καταστροφή. Για άλλη μια φορά συνεχή πολέμους με αντίπαλες πανίσχυρες φυλές που στην κυριολεξία με είχαν αποδεκατίσει παίρνοντας αποικίες μου και κάνοντας της ανεξάρτητες είτε ως vassals. Δεν ξέρω αλλά γενικά η διπλωματία είναι πολύ εχθρική. Κάτι άλλο που δεν μπορώ με τίποτα να ελέγξω από ένα σημείο και μετά είναι τα influence points. Σε κάποια στιγμή αν πας να επεκταθείς ακρκετά έρχονται και μηδενίζονται και γίνονται αρνητικά βάζοντας την αυτοκτρατορία σου στον πάγο καθώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον. Ξεκινάω τρίτη απόπειρα ξανά με δημοκρατία.
fever25 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το Stellaris μου φαίνεται πιο εύκολο και με σαφώς καλύτερο tutorial.Τώρα λέω να δοκιμάσω και το Hearts of Iron και μετά ελπίζω να έχω την ανάλογη εμπειρία ώστε να πιάσω το EU4... Πολυ καλά games.Εύγε στην Paradox.Βγάζουν καθαρή πρέζα Εγώ πάντως κάνοντας "παρέλαση" με τους Ισπανούς στo EU4, δοκιμάζοντας το τελευταίο ΗοΙ έφαγα τα μούτρα μου! Υποτυπώδες -μέχρι εκνευρισμού- το tutorial δυστυχώς!!! Παιδιά το Stellaris αξίζει να το δοκιμάσω (λάτρης του EU4 και Crusader Kings);
urgo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μάλλον θα σου φανεί ρηχό σε σχέση με τα άλλα δύο...Θέλει τον χρόνο του και τα dlc του για να εμπλουτιστεί και να ωριμάσει. Παρόλα αυτά δε ξεφεύγει από το γενικότερο πνεύμα των games της Paradox.Oύτε να σε δυσκολέψει νομίζω,αν λες ότι παίζεις eu4. To tutorial δεν είναι ξεχωριστό σενάριο.Σε παίρνει απο το χεράκι καθώς παίζεις,οπότε το έχεις εύκολα.
chek2fire Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Εγώ πάντως κάνοντας "παρέλαση" με τους Ισπανούς στo EU4, δοκιμάζοντας το τελευταίο ΗοΙ έφαγα τα μούτρα μου! Υποτυπώδες -μέχρι εκνευρισμού- το tutorial δυστυχώς!!! Παιδιά το Stellaris αξίζει να το δοκιμάσω (λάτρης του EU4 και Crusader Kings); νομίζω αξίζει είναι αρκετά ποιο εύκολο από το crusader kings και νομίζω στα ίδια επίπεδα με το EU4. Στο hol έχω φάει και εγώ τα μούτρα μου σε παλιότερες εκδόσεις.Λέω να δοκιμάσω όμως και την καινούργια έκδοση.
chek2fire Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Την τρίτη φορά που παίζω τώρα αν και το έχω ισορροπήσει αρκετά, έχω δημιουργήσει μια πολύ καλή περιοχή που ελέγχω με αναβαθμίσεις κτλ έχω έρθει ξανά σε μια κατάσταση που συνορεύω με αρκετές πανίσχυρες εξωγήινες αυτοκρατορίες και πλέον δεν μπορώ να επεκταθώ άλλο. Η μια από αυτές αν κάνω και επεκταθώ μου κηρύσσει άμεσα τον πόλεμο και με διαλύει. Είναι και δύσκολο να φτιάξει ally με κάποιον άλλο. Δλδ έχω φιλικές σχέσεις με αρκετά ισχυρές αυτοκρατορίες που ξεπερνάνε το +120 και με αυτούς ακόμα δεν μπορώ να φτιάξω κάποιο ally.
alet Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Έχοντας αφιερώσει καμιά 10ρια ώρες στον τίτλο,ο αρχικός μου ενθουσιασμος έχει μετριαστεί αρκετά.Η συγκριση αναπόφευκτη με το EU4 και το stellaris μοιάζει αρκετά ποιο "αδύναμο" σε όλους τους τομείς πλην του οπτικού.Ρηχές επιλογές στην πολιτική και την διακυβέρνηση,military/political unbalance και κ-α-κ-ι-σ-τ-ο UI (απορώ πως τα κατάφεραν να το κάνουν χειρότερο απο το EU4).Δεν εχω αμφιβολία οτι η Paradox με καμιά 10αρια DLC και αφου ανεβάσει την συνολική επένδυση στο παιχνίδι σε κανένα 200αρι € θα προσφέρει μια εφάμιλλη εμπειρία με το EU4.Τι να κανουμε μονοπώλιο είναι αυτό! Αλλά έχω την εντύπωση δυστυχώς οτι είναι μακράν χειρότερο απο το vanilla του EU4 και κάνει μπαμ οτι αφήσανε content εξω.Αυτη την φορά όμως θεωρώ οτι το παρακάνανε!Overall μια μεγάλη μετριότητα το παιχνίδι αυτή τη στιγή,αν και παρ όλα αυτά είναι διασκεδαστικό και έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε κάτι πάρα πολύ καλό.Γνωμη μου είναι οτι δεν αξίζει σε καμία περιπτωση τα 30+€ Ισως τα χριστουγεννα του... 2017 στις εκπτωσεις του steam με τα 1-2 DLC πακέτο.ΥΓ:και ναι η Paradox αρμέγει κανονικά με το μοντέλο που ακολουθεί με τα DLC (που πολλές φορές είναι στην ουσία αλλαγή στα game mechanics επιπέδου patch).Bεβαια είναι και η μόνη εταιρία που επενδύει στο συγκεκριμένο genre οπότε της το συγχωρώ
KNSM Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Το αγορασα κι εγω το Σαββατο, κατα την πρωτη αποπειρα διαρκειας 10 ωρων εφτασα σε σημειο να μου εχουν μηδενιστει ολοι οι ποροι μην μπορωντας να κανω τιποτα, οποτε το εκλεισα. Δευτερη αποπειρα θα ειναι σημερα που εμαθα λιγο καλυτερα τo gameplay.
alet Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Ο ΑΙ των sector κανονικά απο τα Lidl .Ελπίζω να διορθωθεί με κάποιο patch
chek2fire Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι τα sector θέλουν βοήθεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν μόνα τους. Τώρα έχω ξεκινήσει με έναν εξωγήινο πολιτισμό, δημοκρατία και ήδη βρήκα ακριβώς δίπλα μου άλλους δύο πολιτισμούς. Αυτή την φορά δεν την πατάω και έχω ξεκινήσει trade μαζί τους με την μια για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι διπλωματικές μας σχέσεις. Πάντως γενικά το game πρέπει να παίξεις ώρες για να το καταλάβεις. 1
KNSM Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Στη δευτερη προσπαθεια επελεξα χαρτη με 400 αστερια. Μου φανηκε πιο δυσκολο καθως δεν μπορουσα να βρω ευκολα energy credits οποτε επεσε και αυτη στο κενο. Βρισκομαι στην τριτη προσπαθεια, αυτη τη φορα αντιληφθηκα οτι δεν χρειαζεται να κανω mining σε ολους τους πορους που βρισκω παρα μονο σε αυτους που χρειαζομαι τσεκαροντας παντα να μην κοκκινιζει το income. Θελει πολυ καλο management του influence αλλιως την πατας παρα πολυ ευκολα. Τα υπολοιπα μεσες-ακρες τα βρισκουμε, η οικονομια ομως ειναι κατι που μπορει να σου τιναξει στον αερα το παιχνιδι σε χρονο μηδεν μπλοκαροντας τα παντα.
chek2fire Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 υπάρχει και μια αναβάθμιση στους σταθμούς σου για solar panel που σου δίνουν credits και κοίταξε να αναβαθμίζεις και τα κτίρια στο έδαφος σου για credits η για πετράδια. Μόνο το mining από αστέρια δεν φτάνει για να ισοροπήσεις την οικονομία σου. Και οπωσδήποτε όταν βρεις γείτονες εξωγήινους να κοιτάς να ξεκινήσεις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους ώστε στο βάθος χρόνου να έχεις θετικό reputation μαζί τους. Αποφεύγεις πολέμους έτσι και δημιουργείς συμμαχίες αλλιώς θα στην πέσουν σε χρόνο dt..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα