Προς το περιεχόμενο

Stellaris - Grand strategy on a galactic scale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιες βασικές διαφορές και θετικά/αρνητικά εν συγκρίσει με Endless Space? Δεν έχω παίξει κανένα απ'τα δύο και ούτε είμαι μεγάλος γνώστης των 4X αλλά ήθελα ένα διαστημικό game και είμαι ανάμεσα σ'αυτά τα δυο.

Κοίτα το ES είναι απλοϊκό σε σύγκριση. Πάρε το Stellaris και δεν θα χάσεις, είναι ανώτερο και από το Gal Civ 3.

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό πάντως που μου αρέσει περισσότερο, είναι ότι με βάση το ήθος κλπ της φυλής σας, εξαρτιούνται και οι πιθανότητες τεχνολογικών καρτών που θα σας βγαίνουν για να κάνετε έρευνα.

π.χ. ένας militarist θα βγάζει περισσότερες κάρτες για όπλα κλπ, ενώ ένα pacifist οι κάρτες για όπλα είναι πολύ λιγότερες, και για κτήρια, πολύ περισσότερες.

Και ας μην ξεχνάμε τα κρυφά χαρακτηριστικά των φυλών. π.χ. στα πολύ ψιλά γράμματα του militarist λέει ότι υποστηρίζει πλήρη βομβαρδισμό πλανητών αν δεν θέλετε να τους κατακτήσετε. ήτοι καμένη γή.....

Δημοσ.

Κάποιες βασικές διαφορές και θετικά/αρνητικά εν συγκρίσει με Endless Space? Δεν έχω παίξει κανένα απ'τα δύο και ούτε είμαι μεγάλος γνώστης των 4X αλλά ήθελα ένα διαστημικό game και είμαι ανάμεσα σ'αυτά τα δυο.

Τα δυο παιχνιδια δεν συγκρινονται. Σαν να συγκρινεις φιατακι με μερσεντες.

Παντως αν δεν εισαι εξοικιωμενος θα σου προτεινα να δοκιμασεις πρωτα το endless space. Ειναι πολυ απλοικο και μπορει να σε βαλει ευκολα στην νοοτροπια των 4x. Αν μπεις κατευθειαν στα βαθια με το Stellaris και δεν εχεις την απαραιτητη υπομονη υπαρχει κινδυνος να καψεις ενα παιχνιδι που αν το μαθεις μπορει να σου χαρισει αμετρητες ωρες υψηλου επιπεδου ευχαριστησης.

• Like 1
Δημοσ.

Στα σχολια γραφουν οτι εχει καλο in game tutorial σε καθε κλικ , ωστε να μην εισαι χαμενος οπως στα EU.
Για τον φιλο πιο πανω , χωρις να το εχω παιξει , αλλα με την εμπειρια απο τα EU , θα του συνιστουσα να μην ξεκινησει με αυτο τον τιτλο το genre γιατι πιθανοτατα θα χαθει στο παιχνιδι και θα καψει και ολο το genre μαζι.

Δημοσ.

Δε βλέπω πως θα τα γλιτώσω τα φράγκα αλλά είμαι μεταξύ Stellaris ή να περιμένω το Civ VI.

Από τη μία τα έχω παίξει πολυ λίγο της Paradox αλλά μου έχουν αρέσει πολύ + το theme με το διάστημα μου αρέσει πολύ.

Από την άλλη τα Civ 3-4-5 με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο (το ΒΕ δεν το ακούμπησα).

Παλέψτε κορίτσια για το 40ρικο μου!

Δημοσ.

retail η ψηφιακό? Η retail έχει τπτ μέσα η απλά ένα ξερό σκέτο dvd, έχει κάνα manual τουλάχιστον χορταστικό?

Δημοσ.

Σε πολυπλοκότητα και βάθος δηλαδή συγκρίνεται με AoE 2?

Τα casual δεν με πολύ συγκινούν και τα βαριέμαι εύκολα...

Τα AoE ειναι πολυ απλοικα μπροστα στα παιχνιδια της Paradox. Για την ακριβεια το ΑοΕ ειναι πολυ πιο απλο και απο το endless space.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, παιχνίδι της Paradox retail δεν θα αγόραζα για το manual -ως manual, δεν μπαίνω σε κουβέντα για την όποια συλλεκτική αξία μπορεί να έχει.

Αλλά, ως εγχειρίδιο για να μάθεις το παιχνίδι, μέσα σε 1-2 μήνες (και μπορεί να λέω πολύ) θα είναι τελείως ξεπερασμένο.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξέρω αν είχες δει του crusader kings 2 το manual αλλά ήταν αυτό που με βοήθησε αρκετά να μάθω τους περίπλοκους μηχανισμούς του game. Γιαυτό ρωτάω αν και αυτό εδώ έχει ένα manual μέσα που να αξίζει συν τους συλλεκτικούς λόγους :)

Δημοσ.

δεν ξέρω αν είχες δει του crusader kings 2 το manual αλλά ήταν αυτό που με βοήθησε αρκετά να μάθω τους περίπλοκους μηχανισμούς του game. Γιαυτό ρωτάω αν και αυτό εδώ έχει ένα manual μέσα που να αξίζει συν τους συλλεκτικούς λόγους :)

Τα εγχειρίδια είναι άκυρα μετά το 2-3 patch. Και δεν αξίζει το παραπάνω κόστος ούτε στα χρήματα, αλλά και ούτε στους φυσικούς πόρους που χρειάζονται. Όταν μπορείς να διαβάσεις το manual σε pdf.

Σε πολυπλοκότητα και βάθος δηλαδή συγκρίνεται με AoE 2?

Τα casual δεν με πολύ συγκινούν και τα βαριέμαι εύκολα...

Μην συγκρίνεις το pacman (ΑοΕ) με ένα 4Χ παιχνίδι στρατηγικής.  Καμία σχέση.

Δημοσ.

greenmangaming με 20% έκπτωση πάει κάπου €35 με σημερινές τιμές. (τους χρησιμοποιώ συνέχεια, είναι στην Βρετανία και μάλιστα κάνουν events κλπ. αυτοί έκαναν το XCOM 2 event σε συνεργασία με την 2Κ που πήγα τον Ιανουάριο).

Δεν ξέρω από κάπου αλλού πιο σίγουρα να μην κλαις τα λεφτά σου. Cdkeys λένε μερικοί είναι καλά, και το έχει €31,75 αν μπορεί να μας βεβαιώσει κάποιος και από εδώ μέσα είναι οκ.

----------------------------------------------

Μου αρέσει το χιούμορ του παιχνιδιού. π.χ. Αν είστε ξενοφοβικοί φυλή, δεν μπορείτε να έχετε άμεση επαφή με πρε-FTL πολιτισμούς. ΌΜΩΣ μπορείς να τους απαγάγετε μερικούς για έρευνα. χαχαχαχαχαχ

Αν έχετε δημοκρατία και ο πολιτικός σας αρχηγός δεν κρατήσει τις υποσχέσεις του που έδωσε για να εκλεγεί, στις δεύτερες εκλογές θα τον μαυρίσουν, ακόμα και αν τον υποστηρίζετε εσείς,

Και δεν αναφέρομαι καν στην σκλαβιά και τους μηχανισμούς της.....

Για όσους θέλουν ένα 4Χ space παιχνίδι είναι τρομερό. Έτη φωτός καλύτερο από Gal Civ 2/3, και ολόκληρο γαλαξία μακρυά σε σχέση με Endless Space.

Επίσης πριν αγοράσετε δείτε τα dev diaries για να δείτε αν μπορεί να σας αρέσει. (υπάρχουν και δεκάδες βίντεο).

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/stellaris-developer-diary-archive.882950/

Εγώ με το παιχνίδι δεν είχα καμία επαφή μέχρι που το είδα στο steam την Τρίτη, και ένα over positive rating. Ένα βίντεο μετά για το τί ακριβώς είναι, και το αγόρασα. Δεν το μετάνιωσα και θα πέσει κάψιμο.

Και το σημαντικότερο. Μπορεί να φτιάξει κάποιος φυλή με ανθρωπόμορφες γάτες. ("Khajiit"  ονόμασα τους δικούς μου). Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν.............

Θεωρειται πως ειναι καλυτερο RTS απο Sins of a Solar Empire ? Για μενα ειναι το κορυφαιο μεχρι στιγμης

To Sins of a Solar Empire είναι περισσότερο ένα μεγάλο Command and Conquer και όχι 4Χ παιχνίδι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...