Προς το περιεχόμενο

Μεταβίβαση αυτοκινήτου

Dj-Dimi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω οσες φορες αγορασα αυτοκινητο την επομενη χρονια το ειδα καταχωρημενο στο Ε1 εκει που λεει για αυτοκίνητα.

thanks Γιαννη, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος, οτι δουλευει με τον ιδιο τροπο και το θεμα 'μεταβιβαση'.

Σιγουρα, εχει μια λογικη αυτο που λες, καθως και η αγορα και η μεταβιβαση απο Δ/νση συγκοινωνιων περναει, αλλα Ελλαδα ζουμε...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

thanks Γιαννη, αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος, οτι δουλευει με τον ιδιο τροπο και το θεμα 'μεταβιβαση'.

Σιγουρα, εχει μια λογικη αυτο που λες, καθως και η αγορα και η μεταβιβαση απο Δ/νση συγκοινωνιων περναει, αλλα Ελλαδα ζουμε...

Δεν θυμαμαι αυτά που ειχα πουλησει ηθελαν διορθωση οι μηνες κυριοτητας στην επομενη φορολογικη δηλωση.

1) Στο taxis, ειναι πλεον ανοικτο, μου εμφανιζε αυτοκινητο στο οποιο ειμαι κατοχος 50-50% με αλλο ατομο, μονο το ενα ατομο(το αλλο).

Μπηκα και προσθεσα και εμενα. Αρα γινονται προσθαφαιρεσεις, εγω αυτο βλεπω.

Αν θέλεις πες μας που ακριβώς στο taxis σου εμφάνιζε το αυτοκίνητο και μπόρεσες να κάνεις προσθαφαιρέσεις.

Αν θέλεις πες μας που ακριβώς στο taxis σου εμφάνιζε το αυτοκίνητο και μπόρεσες να κάνεις προσθαφαιρέσεις.

Μα που αλλου, στο σημειο που καλεισαι να δηλωσεις τα αυτοκινητα σου!!!!

Μα που αλλου, στο σημειο που καλεισαι να δηλωσεις τα αυτοκινητα σου!!!!

Ε ποιο ακριβώς σημείο εννοείς? Εννοείς στη φορολογική δήλωση? Αν ναι, αυτή η διαδικασία δεν λέγεται "προσθαφαίρεση αυτοκινήτων στο taxis", λέγεται "φορολογική δήλωση". Αυτό ακριβώς σου είχα πει και εγώ να κάνεις στο post #38, όταν έρθει η ώρα να το συμπεριλάβεις στη φορολογική δήλωση. Και εφόσον το αυτοκίνητο το αγόρασες μέσα στο 2016, ΔΕΝ ήρθε ακόμα η ώρα να το κάνεις, πρέπει να το συμπεριλάβεις στη φορολογική δήλωση που θα κάνεις του χρόνου. Στην δήλωση που θα κάνεις φέτος δεν πρέπει να φαίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ.

• 2 μήνες μετά...

Ετοιμαζομαι και εγω για μεταβιβαση, δικο μου οχημα σε αλλον 100% και εχω καποιες αποριες.

Την μεταβιβαση θα την κανω πριν ληξει ο Ιουνιος οποτε λογικα θα φαινεται στη ΔΟΥ οτι ειχα 6 μηνες κυριοτητα του οχηματος για το ετος 2016. Ποια ημερομηνια ομως θα θεωρειται η αλλαγη κυριοτητας; Η ημ/νια που θα παμε στο ΚΕΠ τωρα τον Ιουνιο ή η ημερομηνια που θα μας παραδωσουν τη νεα αδεια, η οποια μπορει να ειναι και Ιουλιο ή Αυγουστο; Αν γινει αυτό, θα χρεωθω επιπλεον μηνες στην κυριοτητα μου;

Ετοιμαζομαι και εγω για μεταβιβαση, δικο μου οχημα σε αλλον 100% και εχω καποιες αποριες.

Την μεταβιβαση θα την κανω πριν ληξει ο Ιουνιος οποτε λογικα θα φαινεται στη ΔΟΥ οτι ειχα 6 μηνες κυριοτητα του οχηματος για το ετος 2016. Ποια ημερομηνια ομως θα θεωρειται η αλλαγη κυριοτητας; Η ημ/νια που θα παμε στο ΚΕΠ τωρα τον Ιουνιο ή η ημερομηνια που θα μας παραδωσουν τη νεα αδεια, η οποια μπορει να ειναι και Ιουλιο ή Αυγουστο; Αν γινει αυτό, θα χρεωθω επιπλεον μηνες στην κυριοτητα μου;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο, το σωστό είναι η ημερομηνία που πραγματικά έγινε η μεταβίβαση, η ημερομηνία που θα αναγράφεται στη νέα άδεια.

Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στο μηχανολογικό, εκεί η μεταβίβαση και η έκδοση της νέας άδειας θα γίνει αυθημερόν.

• Like 1

Κακως μεν αλλα αν σε σταματησει καποις κολλημένος τροχονόμος και  δεν εχεις προτοτυπη αδεια κυκλοφοριας αλλα τα χαρτια του ΚΕΠ (απολυτως νομιμη διαδικασια) θα σε κανει να τρεχεις να αποδειξεις ότι δεν εισαι ...ελεφαντας.

Καλησπερα , μηπως γνωριζει κανενας ακριβως την διαδικασια και τα χαρτια που χρειαζεται , για μεταβιβαση αυτοκινητου 1400 κυβικα και ποσο θα με βγει ?

Καλησπερα , μηπως γνωριζει κανενας ακριβως την διαδικασια και τα χαρτια που χρειαζεται , για μεταβιβαση αυτοκινητου 1400 κυβικα και ποσο θα με βγει ?

http://www.kteohellas.gr/category/135/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1.html

Πηγα το πρωι στο ΚΕΠ και εκανα τη μεταβιβαση οποτε θα σας τα γραψω φρεσκα.

Πας πρωτα ΚΕΠ μονος και σου βγαζουν ενα χαρτι με το οποιο πας σε τραπεζα και πληρωνεις τα παραβολα. Για 1598cc που ειναι το δικο μου πληρωσα 165 (75+90).

Επιστρεφεις ΚΕΠ μαζι με τον αγοραστη και πρεπει να εχεις μαζι σου: τις αποδειξεις πληρωμης της τραπεζας, ταυτοτητες και των 2, την αδεια αυτοκινητου, το τελευταιο χαρτι απο ΚΤΕΟ, τα ΑΦΜ και των 2 (απλα να τα ξερεις, οχι απο επισημο χαρτι), βεβαιωση απο ΔΟΥ εξοφλησης τελων κυκλοφοριας (μου την εβγαλαν μεσα στα κεπ υπαλληλος που ανηκει στη ΔΟΥ).

ΒΑΣΙΚΟ SOS: Αν ειχες αγορασει το οχημα με δανειο απο τραπεζα, οταν το εξοφλησες επρεπε να κανεις αρση παρακρατησης κυριοτητας (γιατι η κυριοτητα ανηκει στην τραπεζα οσο υπαρχει το δανειο) και σου βγαζουν νεα αδεια ή σφραγιζουν την παλια με ειδικη σφραγιδα. Αν ξεχασες να το κανεις αυτο εκεινη την περιοδο, τοτε πρεπει να πας τωρα στην τραπεζα να το κανεις και μετά να ξεκινησεις τη μεταβιβαση.

Τελος, η ημερομηνια που θα υπολογισεις τους μηνες κυριοτητας στην επομενη φορολογικη δηλωση θα γινει με την ημερομηνια που θα γραφει η νεα αδεια που θα εκδοθει (οπως σωστα εγραψε ο joshua21). Oι πρωτες 15 μερες του μηνα δεν λογιζονται ως μηνας κυριοτητας. Δηλ. αν στη νεα αδεια εχει ημ/νια απο 1-15 του μηνα, αυτος ο μηνας δεν υπολογιζεται στην κυριοτητα. Απο 16 μερες και πανω λογιζεται ολος ο μηνας. Πχ στη νεα αδεια γραφει 13 Ιουνιου 2016. Οταν γινει η δηλωση τον απριλιο του 2017 για τα εισοδηματα του 2016, εχεις κυριοτητα αυτοκινητου 5 μηνες (ο ιουνιος δεν λογιζεται). Αν πχ ειναι 1600cc και δεν εχει κλεισει 5ετια θα εχεις τεκμηριο για τους 5 μηνες: 5/12 του 6400€ δηλ. 2667€

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...