Προς το περιεχόμενο

Μεταβίβαση αυτοκινήτου

Dj-Dimi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Αγόρασα πρόσφατα ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απο ιδιώτη.

Αφού έγινε η μεταβίβαση πήγαμε στα ΚΕΠ και συμπληρώσαμε απο μια υπεύθυνη δήλωση (αγόρασα-πούλησα κτλ) για να

χρησιμοποιηθούν στη φορολογική δήλωση του χρόνου.

Επειδή ο πωλητής του αυτοκινήτου δεν ειναι και τοσο συνεννοήσιμος και λέει, "ΘΑ ρωτήσω, ΘΑ μάθω και ΘΑ σου πω",

και με τα πολλα ΘΑ περνάνε οι μήνες, μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε οτι τις υπεύθυνες δηλώσεις που κάναμε

πρέπει να τις ανταλλάξουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Αγόρασα πρόσφατα ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απο ιδιώτη.

Αφού έγινε η μεταβίβαση πήγαμε στα ΚΕΠ και συμπληρώσαμε απο μια υπεύθυνη δήλωση (αγόρασα-πούλησα κτλ) για να

χρησιμοποιηθούν στη φορολογική δήλωση του χρόνου.

Επειδή ο πωλητής του αυτοκινήτου δεν ειναι και τοσο συνεννοήσιμος και λέει, "ΘΑ ρωτήσω, ΘΑ μάθω και ΘΑ σου πω",

και με τα πολλα ΘΑ περνάνε οι μήνες, μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε οτι τις υπεύθυνες δηλώσεις που κάναμε

πρέπει να τις ανταλλάξουμε?

Φυσικα πρεπει να τις ανταλαξετε γαι τους λογους που ειπες και να γραφουν και τα ΑΦΜ σας επανω.

Η "ανταλλαγη"  επρεπε να γινει την ωρα που τις κανατε στο ΚΕΠ

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

• 1 μήνα μετά...

Ξέρει κάποιος ποιο είναι το κόστος για να γραφτεί ένα αυτοκίνητο σε 2 μέλη την οικογένειας ενώ αρχικά είναι στο ένα;

Μισό τέλος μεταβίβασης + ολόκληρο τέλος αδείας.

Έχε υπόψιν όμως ότι μπορεί να θεωρηθεί πλασματική η μεταβίβαση, και να χρεωθεί ολόκληρο το τεκμήριο και στα δύο μέλη της οικογένειας. Ρώτα καλύτερα λογιστή πριν το κάνεις.

• 1 μήνα μετά...

Οταν η άδεια αυτοκινήτου ανήκει σε δύο άτομα (το κάθε άτομο απο 50%).

Και κατά την μεταβίβαση το ένα από τα δύο άτομα-κάτοχος, απουσιάζει,

Τότε ισχύουν όσα διαβάζω εδω?

http://tinyurl.com/jmy4fh7

"Επιπλέον θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση (θα την βρείτε εδώ) θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη."

Δηλαδη:

- επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας, και

- εξουσιοδότηση (αυτήν που έχει στο λινκ?)

Μου επιβεβαιώνει κάποιος ότι όντως αυτά πρέπει να έχει μαζί του ο έτερος κάτοχος του αυτοκινήτου,

για να κάνει την μεταβίβαση, απόντος του έτερου κατόχου;

• 1 μήνα μετά...

Ολοκληρωσα με τη βοηθεια του ΚΕΠ την μεταβιβαση ενος αυτοκινητου στο ονομα μου.
Παρελαβα και την νεα αδεια απο την Δ/νση Συγκοινωνιων.

Πειτε μου: η ΔΟΥ/taxis, θα ενημερωθουν ‘αυτεπαγγελτα/αυτοματοποιημενα’ απο την Δ/νση Συγκοινωνιων,
ή πρεπει να κάνω εγώ ως πολίτης κάποια επιπλεον ενέργεια;

Εσύ απλά θα βάλεις στην επόμενη φορολογική δήλωση και το ποσό αγοράς, και το ίδιο το αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Εσύ απλά θα βάλεις στην επόμενη φορολογική δήλωση και το ποσό αγοράς, και το ίδιο το αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Δεν υπηρξε ποσο αγορας. Τραμπα μεταξυ συγγενικων προσωπων, διχως οικονομικο τιμημα.

Συνηθως οτι εχει σχεση με αυτοκινητα, το βγαζει αυτοματα το taxis, απο τα στοιχεια που εχει. Μπορει καποιος την ωρα που κανει την δηλωση στο taxis, να προσθαφαιρει αυτοκινητα;;;;;

Κι αυτο ρωτω, γιατι εκανα τωρα τη μεταβιβαση.

Του χρονου τετοια εποχη που θα κανω δηλωση, θα ειναι οντως επικαιροποιημενο το taxis?

Ή θα τρεχω τοτε και δεν θα φτανω;

Δεν υπηρξε ποσο αγορας. Τραμπα μεταξυ συγγενικων προσωπων, διχως οικονομικο τιμημα.

Δεν έχει σημασία. Για κάθε αυτοκίνητο που αγόρασες ή πούλησες είναι υποχρεωτικό να ανταλλάξεις υπεύθυνη δήλωση με τον πωλητή ή αγοραστή αντίστοιχα, στην οποία θα αναφέρεται η ημερομηνία μεταβίβασης και το τίμημα.

Συνηθως οτι εχει σχεση με αυτοκινητα, το βγαζει αυτοματα το taxis, απο τα στοιχεια που εχει.

Από πότε? Από όσο ξέρω προσυμπληρωμένα στη δήλωση είναι μόνο τόκοι μισθοί και συντάξεις, πρώτη φορά ακούω ότι σου βγάζει αυτόματα τα αυτοκίνητα. Εσύ πρέπει να συμπληρώσεις τα πάντα, και στοιχεία οχημάτων, και μήνες κυριότητας, και τίμημα αγοράς/πώλησης, και ΑΦΜ αγοραστή/πωλητή.

Μπορει καποιος την ωρα που κανει την δηλωση στο taxis, να προσθαφαιρει αυτοκινητα;;;;;

Κι αυτο ρωτω, γιατι εκανα τωρα τη μεταβιβαση.

Του χρονου τετοια εποχη που θα κανω δηλωση, θα ειναι οντως επικαιροποιημενο το taxis?

Ή θα τρεχω τοτε και δεν θα φτανω;

Δεν υπάρχει "προσθαφαίρεση αυτοκινήτων", τουλάχιστον με τον τρόπο που νομίζεις, στο είπα και παραπάνω.

Να πω εγω οταν πηρα το σμαρτ σαν πρωτο αυτοκινητο ηταν Αυγουστος14, οπου φορολογικη ειχα κανει. Δεν πηγα να Δηλωσω το αμαξι στον λογιστή. Ειχα απορια αν μου έρθουν, τα τελη. Τελικα και τα τελη ηρθανε και οταν εκανα φορολογικη το 2015 για το 2014, χρειαστηκε μονο η υπευθυνη δηλωση για το ποσο

Να πω εγω οταν πηρα το σμαρτ σαν πρωτο αυτοκινητο ηταν Αυγουστος14, οπου φορολογικη ειχα κανει. Δεν πηγα να Δηλωσω το αμαξι στον λογιστή. Ειχα απορια αν μου έρθουν, τα τελη. Τελικα και τα τελη ηρθανε και οταν εκανα φορολογικη το 2015 για το 2014, χρειαστηκε μονο η υπευθυνη δηλωση για το ποσο

Εμενα, ολη η διαδικασια εγινε μεσω ΚΕΠ.

Χρειαζεται να κανω κατι αλλο;

Δηλωση για το ποσο, που την εκανες; Στην δικη μου μεταβιβαση δεν υπηρξε ποσο.

Εμενα, ολη η διαδικασια εγινε μεσω ΚΕΠ.

Χρειαζεται να κανω κατι αλλο;

Δηλωση για το ποσο, που την εκανες; Στην δικη μου μεταβιβαση δεν υπηρξε ποσο.

Σου εξήγησα αναλυτικά όλα αυτά που ρωτάς, τώρα αμα δεν θές να καταλάβεις κάνε ότι νομίζεις.

• Like 1

Λοιπον, υπαρχει κανενας που να εχει ασχοληθει με το θεμα 'μεταβιβαση και taxis'?

Joshua21 εκτιμω το γεγονος οτι θες να συνεισφερεις στο θεμα, αλλα μαλλον εχεις λαθος πληροφοριες.

1) Στο taxis, ειναι πλεον ανοικτο, μου εμφανιζε αυτοκινητο στο οποιο ειμαι κατοχος 50-50% με αλλο ατομο, μονο το ενα ατομο(το αλλο).

Μπηκα και προσθεσα και εμενα. Αρα γινονται προσθαφαιρεσεις, εγω αυτο βλεπω.

2) Τηλεφωνησα σε Δ/νση συγκοινωνιων. Τους ρωτησα 'εκανα μεταβιβαση πριν λιγο καιρο, εγω ως πολιτης πρεπει να κανω κατι αναφορικα με την ΔΟΥ, ή στελνετε τα στοιχεια εσεις; - και μου απαντησαν οτι δεν χρειαζεται να κανω κατι, τα στελνουν αυτοι'.

Βεβαια, το τι μου ειπαν δυστυχως, επειδη ζουμε στην Ελλαδα, δεν μπορω να το θεωρησω και 100% οτι ετσι ειναι.

Πχ αντε και στελνουν αυτοι τα στοιχεια.

Ειναι τοσο 'εξυπνο' το taxis, ωστε αφου εκανα τη μεταβιβαση τωρα(2016), να μην μου το εμφανισει στην εικονα των αυτοκινητων για το 2015(τοτε δεν ειχε γινει μεταβιβαση)? Δεν νομιζω, γι'αυτο και ειδα κατι που δεν επρεπε, και μαλλον γι'αυτο σε αφηνει οντως να προσθαφαιρεσεις.

Ελπιζω να βρεθει καποιος που να ξερει τι παιζει με το taxis και τις μεταβιβασεις, να διασταυρωσω πληροφοριες.

Εγω οσες φορες αγορασα αυτοκινητο την επομενη χρονια το ειδα καταχωρημενο στο Ε1 εκει που λεει για αυτοκίνητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...