Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτα πρωτότυπο, ξαφνικά ο υπολογιστής έκλεισε, χωρίς μάλιστα να εργάζεται επάνω σε κάποια απαιτητική εργασία. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών. Το σύστημα μόλις έχει κλείσει τρία χρόνια, (φαίνεται αναλυτικά στήν υπογραφή μου), και το τροφοδοτικό έχει εγγύηση πενταετίας. Επισυνάπτω και μία μέτρηση θερμοκρασίας. Αν βοηθά καθόλου, τήν ώρα πού έκλεισε μία φίλη έπαιζε Monopoly τήν οποία και απεγκατέστησα όταν άνοιξα τον υπολογιστή ξανά. Εκείνο που υποψιάζομαι είναι κάποιο conflict (ενσωματωμένης) κάρτας γραφικών με το παιχνίδι, το οποίο όμως δεν έχει τίποτα φοβερές απαιτήσεις..

Update: Μόλις μπήκα στο bios, η θερμοκρασία cpu δείχνει στους 90 και θερμοκρασία συστήματος 35...

post-242757-0-16725700-1440427730_thumb.png

Επεξ/σία από sirtari
Δημοσ.

Έχει καθαριστεί καθόλου ; η θερμοκρασία που έχεις ειναι αρκετά μεγάλη , εχεις αλλάξει καθόλου παστά μέσα σε αυτα τα χρόνια ;

Δημοσ.

Έχει καθαριστεί καθόλου ; η θερμοκρασία που έχεις ειναι αρκετά μεγάλη , εχεις αλλάξει καθόλου παστά μέσα σε αυτα τα χρόνια ;

Έχω καθαρίσει αρκετά σχολαστικά πριν από 4 μήνες το εσωτερικό, πάστα όχι δεν έχω αλλάξει.. δυστυχώς αν φταίει αυτό είναι κάτι που δεν θα ρισκάρω να κάνω μόνος μου.. από τήν άλλη έχω έναν δεύτερο υπολογιστή εικοσαετίας με intel βέβαια, ο οποίος ποτέ δεν παρουσίασε παρόμοια προβλήματα, χωρίς καμία αλλαγή πάστας.. με τήν ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι ακόμη: στο bios η προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες είναι disabled, είναι καλό να τήν ενεργοποιήσω;

Δημοσ.

κατέβασε το AMD overdrive για να δεις θερμοκρασίες επεξεργαστή

(Μην χρησιμοποιείς την προ εκδοση του hwmonitor και η απλη κανει)

Ιδού και μία εικόνα από το amd overdrive...

post-242757-0-73381100-1440490506_thumb.png

Δημοσ.

αυτή την στιγμή πρόβλημα θερμοκρασιών δεν έχεις.

Τρέξε κάτι βαρύ πχ stress test α δουμε που θα παει το thermal margin.

Ξεκίνησα να τρέχω το stability test που έχει το amd overdrive και μετά από τέσσερα λεπτά (χρήση cpu 100%) ο υπολογιστής... έκλεισε! Να υποθέσω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε πάστα ή υπάρχουν και άλλες πιθανότητες;

Δημοσ.

αυτό μπορεί να υποδηλώνει και πρόβλημα τροφοδοτικού.

τι θερμοκρασίες έγραψε πριν κλείσει;

Ναι η αλλαγή πάστας θα ήταν ενα μέτρο για να αποκλείσουμε ενδεχόμενα.

Δημοσ.

αυτό μπορεί να υποδηλώνει και πρόβλημα τροφοδοτικού.

τι θερμοκρασίες έγραψε πριν κλείσει;

Ναι η αλλαγή πάστας θα ήταν ενα μέτρο για να αποκλείσουμε ενδεχόμενα.

Ευτυχώς το τροφοδοτικό είναι στήν εγγύηση... δεν είναι τίποτα φοβερό, απλά είναι πολύ βαρετό το πήγαινε έλα στον Νέο Κόσμο στο service τού μαγαζιού από όπου πήρα τον υπολογιστή.. όπως και νάχει, ευχαριστώ πολύ πολύ για τήν βοήθεια :-)

Δημοσ.

Ευτυχώς το τροφοδοτικό είναι στήν εγγύηση... δεν είναι τίποτα φοβερό, απλά είναι πολύ βαρετό το πήγαινε έλα στον Νέο Κόσμο στο service τού μαγαζιού από όπου πήρα τον υπολογιστή.. όπως και νάχει, ευχαριστώ πολύ πολύ για τήν βοήθεια :-)

αλλαξε παστα πρώτα και μετά κοιτάς το τροφοδοτικό :-D

• Like 1
Δημοσ.

Καθάρισε πάλι το pc άλλαξε πάστα και ξανά δοκίμασε εαν έχεις πάλι θέματα βλέπεις για τα υπόλοιπα . Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ειναι θέμα θερμοκρασιών καθαρά

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Όταν έκανες τον καθαρισμό, έβγαλες την ψύκτρα και την ξανάβαλες με την παλιά πάστα ή δεν έβγαλες καθόλου την ψύκτρα; Γιατί αν ναι, μπορεί αυτό να σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ερώτηση: Όταν έκανες τον καθαρισμό, έβγαλες την ψύκτρα και την ξανάβαλες με την παλιά πάστα ή δεν έβγαλες καθόλου την ψύκτρα; Γιατί αν ναι, μπορεί αυτό να σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Όχι, όχι, δεν πείραξα καθόλου ψύκτρα και πάστα.. όπως λέω και παραπάνω έχω μία σχετική εμπειρία σε θέματα software, (χρήστης από τα win 3.1 γαρ..), αλλά στο hardware είμαι επιεικώς άχρηστος, είναι πού έχω και το pc για δουλειά και φοβάμαι να ρισκάρω. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι ακόμη και για μία τόσο απλή εργασία θα πρέπει να απευθυνθώ στην εταιρία πού πήρα τον υπολογιστή πριν από τρία χρόνια.. :mad:

Δημοσ.

Αν είσαι εντός εγγύησης, η καλύτερή σου επιλογή είναι να τους το πας. Γιατί εφόσον δεν πείραξες την ψύκτρα, μπορεί να φταίει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Κοιτα, δεν ειναι και τιποτα δυσκολο η αλλαγη παστας, ξεκουμπωνεις το ανεμιστηρακι (προφανως δεν αφαιρεις το cpu) και απλα καθαριζεις τις 2 ακρες (cpu, ανεμιστηρακι), βαζεις στην μεση του cpu μια μικρη κουκιδα απο παστα και ξανακουμπωνεις. Προσωπικα καθαριζω με μπαμπακι και οινοπνευμα :)
Αφου εισαι ομως μεσα στην εγγυηση, απλα το πας πισω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...