Στεφανος123 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Καλησπερα μαγκες,σκεφτομαι για αγορα υπολογιστη συντομα σχετικα και θα ηθελα τα φωτα σας,μιας και δν γνωριζω πολλα στο τομεα.Ο υπολογιστης κατα βαση θα λειτουργει για παιχνιδια fps και mmo αλλα και για ταινιες και browsing.1000 ευρω εχω υπολογισει και δεν θελω να ξεφυγω απο το budget.Επισης,δεν εχω θεμα να αγορασω απο διαφορετικα μερη το Hardware αν μπορω να γλυτωσω λεφτα αλλα να μην υπερβαινουν τα 3 καταστηματα. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 750 για πυργο και 250 για οθονη. ii) Tη χρήση του υπολογιστή : gaming/movies iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:οχι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?Σκεφτομαι να αγορασω την dell u2414h v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): Εως 2-3 μαγαζια απο Αθηνα. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Απο μενα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Θα γινουν αναβαθμισεις στο μελλον αλλα για δευτερη καρτα γραφικων δν νομιζω. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο): οχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:Οχι
Mikri Nefeli Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Ανέβασε το budget για την οθόνη,και μείωσε αντίστοιχα του πύργου. Και με 600-700 ευρώ καλά θα είσαι,και θα χαρείς και οθονάρα,και ας μην τρέχει το bf4 σταθερά με πάνω από 60. 1
Στεφανος123 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Η οθονη η συγκεκριμενη για τις απαιτησεις μου θεωρεις πως δν θα με καλυψει?Και αν οχι,ποια προτεινεις?
Millennium Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Για την οθόνη...αν βλέπεις πολλές ταινίες στο pc και παίζεις πολλά 3d person καλύτερα να στραφείς προς μια 21:9.
Στεφανος123 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Counter strike,h1z1,gta V τετοια παιχνιδια..
Mikri Nefeli Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Για την οθόνη...αν βλέπεις πολλές ταινίες στο pc και παίζεις πολλά 3d person καλύτερα να στραφείς προς μια 21:9. Αυτό,όπως επίσης και μια μεγαλύτερη διαγώνιος,δε θα σε χάλαγε.27" θαρρώ θα ήταν ιδανική,για θέαση ταινιών και μια κάπως ανθρώπινη χρήση στα υπόλοιπα. Πήγαινε σε ένα μαγαζί,Κωτσόβολο Πλαίσιο Καρφούρ ότι έχεις πιο κοντά, και δες μια 24αρα και μια 27αρα,από την απόσταση του κρεββατιού/καναπέ σου.Μετά κοίτα και για 21/9,αλλά κυρίως κατέληξε πρώτα στο μέγεθος. Όσο για τον πύργο. CASE RAIJINTEK ARCADIA MIDI-TOWER BLACK 37.90 € PSU THERMALTAKE SPS-530MPCBEU SMART SE SERIES 530W CM 87+ 60.90 € SSD SAMSUNG MZ-75E120B/EU 850 EVO SERIES 120GB 2.5'' SATA3 85.90 € HDD WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3 62.90 € Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 247.60 € Αυτά θα τα πάρεις ούτως ή άλλως,ας σου προτείνουν επεξεργαστή και κάρτα γραφικών όσοι το κατέχουν καλύτερα το άθλημα intel.
Στεφανος123 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Ευχαριστω για τις προτασεις σας.Για 27" δν εχω την καταλληλη αποσταση πιστευω γτ θα βρισκομαι σε 0.5 μετρο αποσταση.Με την 24αρα πιστευω πως θα ειναι καλα. Τωρα για 21:9 οθονη τι προτεινειτε?Για cpu σκεφτομαι i5-4460.Για τα υπολοιπα λιγη βοηθεια?gpu?mobo?
Kris_Lyn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Build με 4460 στο budget σου είναι κάτι τέτοιο: http://i.snag.gy/bjOuJ.jpg SSD δε χωράει, εκτός κι αν κάνεις "εκπτώσεις" στην κάρτα γραφικών ή στην οθόνη (δεν το προτείνω).
Στεφανος123 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 ssd θεωρω πως ειναι must για εναν σχετικα "καλο" υπολογιστη.Τι προτεινετε να κοψω?Η υπαρχει καποιο αλλο συστημα στο οποιο να μη χανω κατι το ιδιαιτερο αλλα και να χωραει ssd?
Kris_Lyn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Έναν ssd όμως μπορείς να τον προσθέσεις οποιαδήποτε στιγμή στο σύστημα. Αντίθετα τα υπόλοιπα κομμάτια δεν μπορείς να τα αλλάξεις για αρκετό καιρό. Γνώμη μου είναι να αποφασίσεις πρώτα τι οθόνη θα πάρεις, γιατί απ' αυτό θα εξαρτηθούν πολλά. 250-300€ είναι ένα καλό budget για οθόνη.
Στεφανος123 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Για οθονη οπως εχω γραψει και στο πρωτο ποστ σκεφτομουν μια οθονη για all around χρηση την Dell u2414h.Για 21:9 οθονη οπως εγραψε ο MIllenium δεν ξερω ποιες αξιζουν.
Kris_Lyn Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Γι' αυτό σου λέω να αποφασίσεις πρώτα τι οθόνη θέλεις. Είδα για ποια λες στο πρώτο ποστ, αλλά εφόσον σκέφτεσαι και τις 21:9, αλλάζει το budget (ξεκινάνε από 280 αν θυμάμαι καλά). Σαφώς υπάρχουν και φθηνότερες εναλλακτικές. Εμένα προσωπικά μου αρέσει και ο x4 860K σε gaming συστήματα, αλλά εφόσον δε θα ασχοληθείς με oc νομίζω ότι ο i5 είναι η καλύτερη επιλογή σου. Μπορείς όπως είπα να προσθέσεις αργότερα τον ssd ή απλά να αυξήσεις το budget κανα 50άρικο ακόμα. Στην τελική, όλα εξαρτώνται από το πόσο απαιτητικός χρήστης είσαι. Δηλαδή αυτό το "φθηνότερο χωρίς να χάνω κάτι το ιδιαίτερο" που αναφέρεις, εξαρτάται καθαρά απ' το τι θεωρείς εσύ ιδιαίτερο και σίγουρα διαφέρει απ' το τι θεωρώ εγώ ή κάποιος άλλος σημαντικό και ιδιαίτερο.
Στεφανος123 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Λεω να μεινω στην dell 24" στα 240 ευρω καλυτερα για να μην χαμηλωσω το ποσο στον πυργο.Τι αλλες προτασεις υπαρχουν για πυργο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα