Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Βλεπω μερικους web devs που κατακρινουν πολυ αυτους που στηνουν ιστοσελιδες. Θα ηθελα ομως την γνωμη σας για το πιο ειναι το κοκκινο πανι για εσας? Οι χαμηλες τιμες, το μετριο αποτελεσμα ή η μαυρη πληρωμη?

Υ.Γ. Ρωταω, γιατι φτιαχνω σελιδες, αλλα επειδη δεν ειμαι προγραμματιστης (στηνω cms αλλα κανω αρκετες αλλαγες σε κωδικα για να ερθει στα μετρα μου), φοβαμαι να ρωτησω κατι δημοσια που αφορα σελιδα που δεν ειναι δικη μου αλλα πελατη. Να πω ομως οτι οι σελιδες μου δεν ειναι αρπαχτες, ασχημες, βαριες σελιδες. Προσεχω παρα πολυ εμφανιση και λειτουργικοτητα.

Αλλα το οτι δεν ξερω να φτιαχνω site από το μηδεν, δεν θεωρώ οτι μοιαζω με πολλους αλεξιπτωτιστές όταν:

- Συζητάω με τον πελατη και του εξηγω τι ειναι cms και τι θα στησω. Και δεν του λεω ψεματα οτι θα στηθει απο την αρχη κλπ. Επισης πραγματα που δεν μπορω να κανω ή να εγγυηθω τα ξεκαθαριζω απο την αρχη και δεν λεω ποτε "ναι. Κανω τα παντα". Πολλες φορες αφηνω δουλειες που δεν μπορω να αναλαβω. Ή το κομματι που δεν μπορω το δινω σε αλλον επαγγελματια. Π.χ. Λογοτυπο, φωτογραφίες κλπ.

- Παραδεχομαι οτι με δυσκολευει το SEO. Το εξηγω ομως 100% στον πελατη τι ειναι το Seo και οτι δεν μπορω να του εγγυηθω 100% θετικα αποτελεσματα και οτι μπορει να πρεπει να στραφουμε σε freelauncer.

- Ολα τα themes,plugins που χρησιμοποιω ειναι αγορασμένα

- Σεβομαι την δουλεια και τον χρονο μου και θα χρεώσω αυτο που δικαιούμαι. Δεν θα φτιαξω σελιδα ουτε με 100€ ουτε με 5000€. Π.χ. Μια εταιρικη παρουσιαση απλη που θα μου παρει μια εβδομαδα, θα ζητησω 300-450€.

- Κοβω τιμολογιο κανονικα και πληρωνω ΦΠΑ. (Μπορει να μην εχω κανει δικη μου εναρξη αλλα συνεργαζομαι με ενα μαγαζι του χωρου και μου κοβει τιμολογιο και του πληρωνω το ΦΠΑ.

- Δεν εξαφανιζομαι μετα την παραδωση του site. Για πολυυυυ καιρο ακομα, κανω ψιλοαλλαγες του πελατη δωρεαν.

Τα ρωταω αυτα γιατι αισθανομαι ασχημα ως ενα ατομο που φτιαχνει ιστοσελιδες να ρωταει πολλες φορες απλα πραγματα για κωδικα ή το πως θα κανει κατι. Ή να το βλεπει ενας καλυτερος και να βλεπει ανεπαισθητα σφαλματα που ομως ενας dev δεν θα εκανε.

• Like 1
Δημοσ.

Δε βλέπω κανένα λόγο να σε κακοχαρακτηρίσει κανείς εφόσον είσαι συνειδητοποιημένος, ειλικρινής και αντιμετωπίζεις τον πελάτη επαγγελματικά. Και πολύ πιο επαγγελματικά από άλλους βάσει όσων γράφεις.

Από την άλλη πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε μειώνουν για δικούς τους λόγους.

Προσωπικά όταν ακούω developer να κράζει για τέτοια πράγματα σκέφτομαι δύο βασικά σενάρια: είτε κράζει επειδή κάποιος έκανε αρπακόλα και τώρα άλλος πρέπει να καθαρίσει (νομίζεις ότι είναι κάτι σχετικά απλό και πας και βλέπεις Σόδομα και Γόμορρα), είτε το επίπεδο του "developer" είναι τέτοιο που το θεωρεί οκ να συνερίζεται non-developers.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσότεροι "Dev" είναι για το *** (αστερακια μην φαει delete).

(Είπα τη λέξη περισσότεροι και οχι ολοι. Συνιθείζεται σε αυτό το φόρουμ να μην διαβάζετε καλά και να την λέτε στον άλλον.)

Σαν προγραμματιστής έχω δει άπειρους ανθρώπους να σνομπαρουν τον άλλον επειδή δουλεύει μόνο με έτοιμα (γενικά Front End). Και οι ίδιοι να κάνουν 10 φορές πιο απαίσια Sites και καμία γνώση σε SEO.

Με απλά ελληνικά. Μπορείς να επιλέξεις να ασχοληθείς μόνο με το Front-end. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που παίρνουν front-end.

Μην ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό... αυτό που μετράει στο Web είναι η εμφάνιση μιας σελίδας (βασικά η ελκιστικότητα). Δεν μπα να εχει καποιος προγραμματιστής έναν μηχανισμό χ2 γρηγορότερο από σενα... ο κοσμος δεν τα κοιταει αυτα! Για αυτό λεω "ζηλεύω όσους ξέρουν από Adwords/marketing/dhmosies_sxeseis" και μπορουν και προωθούν προιοντα.

Επεξ/σία από Vector2D
Δημοσ.

Καλησπέρα.

'Σπέρα!

Βλεπω μερικους web devs που κατακρινουν πολυ αυτους που στηνουν ιστοσελιδες. Θα ηθελα ομως την γνωμη σας για το πιο ειναι το κοκκινο πανι για εσας? Οι χαμηλες τιμες, το μετριο αποτελεσμα ή η μαυρη πληρωμη?

Μακράν:

4) Οι ταμπέλες

5) Η αντιδεοντολογική και κομπλεξική συμπεριφορά "συναδέλφων" που προσπαθουν να σε μειώσουν χωρίς να ξέρουν καν τι ειναι αυτο που κάνεις και με ποιον τρόπο το κάνεις. Σάμπως θα κερδίσουν κάτι απ' αυτό...

Υ.Γ. Ρωταω, γιατι φτιαχνω σελιδες, αλλα επειδη δεν ειμαι προγραμματιστης (στηνω cms αλλα κανω αρκετες αλλαγες σε κωδικα για να ερθει στα μετρα μου), φοβαμαι να ρωτησω κατι δημοσια που αφορα σελιδα που δεν ειναι δικη μου αλλα πελατη. Να πω ομως οτι οι σελιδες μου δεν ειναι αρπαχτες, ασχημες, βαριες σελιδες. Προσεχω παρα πολυ εμφανιση και λειτουργικοτητα.

Μαγκιά σου. Αν ειναι κάτι που λύνεται με CMS (πραγματικά όμως!) πάρε τα λεφτά και give the finger στους homo neandertalis που θελουν σωνει και καλά να ανακαλύψουν τον τροχό, γιατί αυτοί πιστεύουν πως θα τον ανακαλύψουν πιο στρογγυλό από τα "γατάκια"...

Αν όμως προσπαθείς να λύσεις κάτι ποιο εξειδικευμενο με WordPress, απλα και μόνο επειδή αυτό έτυχε να ξέρεις, είμαι έτοιμος να σου κανω βουντού και να κατουρήσω στον τάφο σου! :P

Δημοσ.

Αν δεν υπήρχε θέση στην αγορά για αυτού του είδους τα site δεν θα υπήρχαν και τα CMS και τα έτοιμα Templates κλπ.

Νομίζω ότι είσαι μια χαρά επαγγελματίας και δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα γιαυτό που κάνεις.

Την ζημιά την κάνουν οι ψεύτες και όχι οι ειλικρινείς άνθρωποι.
Κανόνας ζωής αυτός και όχι μόνο του επαγγέλματος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν υπήρχε θέση στην αγορά για αυτού του είδους τα site δεν θα υπήρχαν και τα CMS και τα έτοιμα Templates κλπ.

Νομίζω ότι είσαι μια χαρά επαγγελματίας και δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα γιαυτό που κάνεις.

Την ζημιά την κάνουν οι ψεύτες και όχι οι ειλικρινείς άνθρωποι.

Κανόνας ζωής αυτός και όχι μόνο του επαγγέλματος.

Σωστός! ... τη ζημιά την κάνουν οι "τα ξέρω όλα και είμαι καλύτερος από εσένα". Για αυτό η Ελλάδα είναι εδώ π είναι...

Ξέρεις πόσες φορές έχω δει άτομα να σχολιάζουν τον άλλον ότι είναι λάθος και να τους λένε ποιο είναι το σωστό, και να λέει ακριβώς τα ίδια? απλά αλλάζει η διατύπωση... Δεν είναι να δίνεις σημασία σε τέτοια άτομα! πάντα θα γράψουν κάτι γιατί θέλουν να περάσουν το δικό τους για σωστό... και δυστυχώς εδώ στο φορουμ έχουμε 4-5 τρανταχτά παραδείγματα όπου το παίζουν ότι ξέρουν, σχολιάζουν τον άλλον ότι είναι λάθος, και απαντάνε ακριβώς τα ίδια αλλά με διαφορετικές λέξεις! ... και το αστείο είναι ότι πολλές φορές δεν απαντάνε καν οι ίδιοι αλλά κάνουν copy-paste wikipedia. ... Τέσπα! για γέλια όμως!....

Δημοσ.

Προσωπικά θα σου πω ότι ένας λόγος που στο παρελθόν, όταν μάθαινα (και μαθαίνω καθημερινά), απέφευγατα forums, ήταν οι κομπλεξάρες που υπήρχαν εκεί.

Όταν ρώταγα κάτι εισέπρατα 2 καταστάσεις, τους κομπλεξαρισμένους Μα@@@ΕΣ "dev", και κάποιους που πραγματικά με βοήθησαν και πήγα ποιο κάτω βλέποντας και διορθώνοντας τα λάθη μου.

Για αυτό δεν χρειάζεται να αναλύσεις τι ακριβώς κάνεις, τα πράγματα είναι απλά. Ζητάς βοήθεια σε ένα ζήτημα και αν κάποιος μπορεί, ξέρει και έχει τον χρόνο απαντάει στο ζήτημα. Τα υπόλοιπα είναι μια περίπτωση όπου κάποιος "Dev"  όταν ήταν μικρός μαζί με έναν φίλο του τις έβγαλαν να τις μετρήσουν και την είχε ποιο μικρή. Αυτό τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα και κινείται πάντα από τότε στα πλαίσια του ποιος την έχει ποιο μεγάλη. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ !

Δημοσ.

Φίλε και γω στην δικιά σου φάση είμαι. ...σε κάποια σημεία ίσως και πιο "μπλεγμένος".

ΑΑναλαμβανα και γω πρότζεκτ όπως εσύ και τα έφτιαχναν με έτοιμες πλατφόρμες. Αλλά ταυτόχρονα προσπάθησα να μάθω και κώδικα.

Τώρα πρόσφατα πήρα το θάρρος να ζητήσω δουλειά από έναν Ρουμάνος dev...παρότι δεν είμαι καλός coder κτλπ με προσέλαβε. ...γιατί ? Γιατί είπα την αλήθεια για το τι κάνω και πως το κάνω και τι θέλω να κάνω.

Του είπα ότι είμαι μέτριος dev και ότι ππροσπαθώ να μάθω εμπειρικά και με διάβασμα ,ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ότι μου αναθέσει αλλά δεν θα το βάλω κάτω σε ότι πρόβλημα έχω. ....και με προσέλαβε .και νομίζω τα πάω καλά .....

Νομίζω και συ μια χαρά είσαι. Μην ακούς ακούς τους άλλους. Κάνε αυτό που κάνεις καλά και άσε τους άλλους να κλαίνε :P

Δημοσ.

Παντα λέω την αλήθεια στον πελάτη για το τι κανω και ΠΑΡΑ πολλες φορές δεν έχω αναλάβει δουλειές που δεν μπορώ ή που δεν μπορώ να επεκτείνω αργότερα. Μάλιστα (δεν ξέρω πόσο σωστό ή αντιεπαγγελματικό είναι αυτο), εγώ ο ίδιος όταν δεν μπορώ να καταφέρω κάτι, λέω στον πελάτη, "αυτό που μου ζητάτε δεν μπορώ να το κάνω", και ή του λέω οτί μπορώ να το ψάξω και να του πω τελικά αν μπορώ να το φτιάξω (tutorials, freelancer κλπ) αλλά για να του πω ΝΑΙ θα πρέπει να είμαι 1000% σίγουρος οτι μπορώ ή εγώ ο ίδιος προτείνω στον πελάτη άλλες τοπικές εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων με τα τηλεφωνα τους, να μιλήσει μαζί τους.

Βασικά όταν μιλάμε για μια εταιρική παρουσίαση, ενα blog κλπ, πάντα τα καταφέρνω. Αν μου πει κάποιος ένα πολύπλοκο site π.χ. site για online στοιχημα, ένα πολύπλόκο eshop κλπ δεν το αναλαμβάνω.

Ο φόβος μου μην με "εκθέσει" ένας πιο "ψαγμένος" επαγγελματίας δεν είναι τόσο ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα (Όπως είπα είμαι ψείρας και θεωρώ οτι φτιάχνω και λειτουργικά και ωραία sites). Πιστεύω οτί ο οποιοσδήποτε χρήστης γουστάρει τα site μου, αλλά ένας επαγγελματίας που θα δει τον κώδικα και θα κάνει 2-3 τεστ μπορεί να γελάσει.

Γιατί εγώ δεν τα πάω καλά με:

- Βελτιστοποίηση. Για την τέλεια ταχύτητα και λιγότερους πόρους. (Κάτι online checks, κάτι συμπιέσεις βάσεων κλπ, μου είναι κινέζικα)

- SEO. Γενικά δεν τα πάω καλά με την google (SEO, Webmaster tools, Adword*, Adsense, Analytics κλπ).

*Επειδή θέλω να βάλω μια διαφήμιση στο adword και για να μην ανοίγω νέο νημα. 

α) έχετε να προτείνεται καναν οδηγό για adwords γιατί χάθηκα. Μην πληρώνω τσάμπα.

β) πιστεύεται για σελίδα αγγελιών είναι καλύτερα adwords ή facebook.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...