Προς το περιεχόμενο

i7-3770k / OC και ερωτήσεις

MSSB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ανάγκη από τις γνώσεις σας μιας και το OC δεν είναι το φόρτε μου ούτε έχω και μεγάλη εμπειρία.

Το σύστημα καταρχήν περιλαμβάνει.

CPU: i7-3770k

MOBO: Gigabyte Z77X-UD3X (Rev. 1,2)

RAM: GEIL 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-10666 1333MHZ

..και για ψύξη έχω την CM Nepton 120xl

Αυτή τη στιγμή είναι σταθερό στα 4,8GHz με μέγιστες θερμοκρασίες από Intel XTU για 4 ώρες στους 90 βαθμούς.

Δεν έχω πειράξει τίποτα από τα default στο BIOS πέρα του πολλαπλασιαστή (x48) και του Vcore στα 1.4v.

Από τις φωτογραφίες, τα βλέπετε όλα καλά; Γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία και το 48 μου φαίνεται υπερβολικά πολύ εύκολο και δεν θέλω να του κάνω κανένα μόνιμο πρόβλημα.

Επίσης, οι 90 βαθμοί σε strees test από ότι διαβάζω στο web είναι εντάξει, γιατί έτσι και αλλιώς σε πραγματικές θερμοκρασίες gaming δεν πιάνει τόσο.

Εσείς τι πιστεύεται; Ποιες είναι ιδανικές θερμοκρασίες για 24/7/365; (idle και browsing είμαι στα 30-35).

Ευχαριστώ!

Υ.Γ: Sorry για την άθλια ποιότητα της φωτογραφίας :P

post-311622-0-30235900-1440315146_thumb.jpg

post-311622-0-39762900-1440315157_thumb.jpg

post-311622-0-90303800-1440315167_thumb.jpg

post-311622-0-67348500-1440315179_thumb.jpg

post-311622-0-88878500-1440315187_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το prime έτσι και αλλιώς δεν το εμπιστεύομαι. Εκείνο και χωρίς OC μου τη φτάνει στα 70 για πλάκα. Έχω ακούσει και αναφορές που έχουν κάψει mobo+cpu. Εκτός από το prime με τα benchmarks και με το xtu είμαι εντάξει.

Θα ξεκινήσω από 1.3v - 2 ώρες τέστ και μετά 1.25v + 4-6 ώρες τέστ.

Edit:

Τελικά για 4.8 και να είναι σταθερό, θέλει 1.4v. Με οτιδήποτε λιγότερο κάνει restart. Στο 1,35v μπαίνει στο desktop αλλά όταν παω να κάνω κάτι περισσότερο από browsing, ρίχνει rr.

Το 1.4v είναι πολύ λέτε, έτσι;

• Moderators

Εμένα ο δικός μου τα 4,8τα πιάνει με 1,25 και με την alphacool eisburg 240 δεν πιάνει πάνω από 67 αυτή την εποχή

Ξεκινά με 1,25 ρεύμα από τα 4,4 και δες μέχρι πόσο θα φτάσεις με αυτό το ρεύμα, εγώ πχ αν καταφέρει να περάσει το realbench είμαι κατά 99 σταθερός, και μετά stressaro με xtu, prime για stability μετά τον i7 950 δεν ξανά δούλεψα στον 3770 πολλές φορές crashari ακόμα και σε στοκ συχνότητες

Λοιπόν, στα 4.5 θέλει 1.34v οπότε οτιδήποτε λιγότερο, απλά δεν βγάζει επιφάνεια.

Έκανα strees με το Prime στα 4,5 και μου λέει το cpu-z 1,334v max σε full load.

4.5 σταθερό με 1.3v (αντί για αυτόματο, έβαλα εγώ τιμή).

Αν θέλω να πάω ποιο πάνω και αντί για πολλαπλασιαστή πειράξω bclk κλείνει τελείως και μου βγάζει να κάνω επαναφορά το bios.

Τελική ερώτηση τώρα. 1,4v είναι πολλά για συνεχή χρήση, έτσι; Αυτό θέλω να μάθω..

Θεωρητικά πάντα κ με αυτά που έχω διαβάσει η ιντελ λέει ότι εργοστασιακα έχει θέσει σαν όριο στο τα 1.52 μέχρι να πάθει ζημιά ο cpu τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να τα σηκώσει η mobo σου

Έχω δει και μέχρι 1.86 αλλά λογικά θα ήταν ή με νερό ή αζωτο

Στα 1,4v πάει μέχρι 4,9 (για 5 δεν δοκίμασα) αλλά μετά τα 4,8 με κόβουν οι θερμοκρασίες. Πάω πάνω από 90 σε strees test.

Στα 1.3v που το έχω τώρα, είμαι σταθερός στα 4,6. Δεν νομίζω να πηγαίνει στα 4,7 αλλά μπορεί να το δοκιμάσω άλλη φορά.

Εντάξει, φυσικά και με κόβει το mobo μου γιατί είπαμε.. δεν είναι 400€ μητρική. 100€ κάνει με 6-pin cpu ρεύμα :P

Τα 1.3v είναι εντάξει για 24/365;

Θεωρητικά για την Ιntel ναι, το 1,5v είναι όριο αλλά νομίζω για overclockers και όχι για απλούς χρήστες. Που το πας μέχρι εκεί και πάνω για να δοκιμάσεις ότι θες και μετά το κατεβάζεις..

• Moderators

Λοιπόν, στα 4.5 θέλει 1.34v οπότε οτιδήποτε λιγότερο, απλά δεν βγάζει επιφάνεια.

Έκανα strees με το Prime στα 4,5 και μου λέει το cpu-z 1,334v max σε full load.

4.5 σταθερό με 1.3v (αντί για αυτόματο, έβαλα εγώ τιμή).

Αν θέλω να πάω ποιο πάνω και αντί για πολλαπλασιαστή πειράξω bclk κλείνει τελείως και μου βγάζει να κάνω επαναφορά το bios.

Τελική ερώτηση τώρα. 1,4v είναι πολλά για συνεχή χρήση, έτσι; Αυτό θέλω να μάθω..

Εγώ προσωπικά το 1,4 για κάθε μέρα το θεωρώ πολύ, προσωπικά δεν ήθελα για εμένα να παίξω πάνω από 1,25 για κάθε μέρα,, παίζω 1,26 με όλες της χαζομάρες για power saving ανοικτές

δοκίμασε να παίξεις με το vdroop μήπως και σταθεροποιηθεις με χαμηλότερο ρεύμα

Είναι αρκετά για συνεχή χρήση... Πολύ πιθανό να φταίει κάτι άλλο... Με τέτοια τάση θα μπορούσες να πας κ πιο ψηλά

μπορεί απλά να έπεσε σε κακό κομμάτι, ο πρώτος 3770 που πέρασε από τα χέρια μου για 4,4 ήθελε 1,3 ρεύμα σε αντίθεση με αυτό που έχω τώρα που για 4,8 παίζει 1,25(1,26 αν θέλω όλα τα power saving features ανοιχτά)

Ο επεξεργαστής σου είναι delidded?, αν όχι αξίζει να σκεφτείς να τον κάνεις μιας και η διαφορά στης θερμοκρασίες είναι τεράστια

• Like 1

Όχι δεν είναι και να πω την αλήθεια, σε καμία περίπτωση δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν τον έχω για πέταμα ακόμα και έχω εγγύηση άλλα δύο χρόνια.

Θα δοκιμάσω αυτό που λες με το vdroop αν και δεν νομίζω.

Να ρωτήσω κάτι; Με τι βήμα ρίχνετε συνήθως το ρεύμα; 0.05 ή και λιγότερο; Ας πούμε 1,3>1,25>1,20 ή και 1,3>1,28>1,27 κ.τ.λ;

• Moderators

Αρχικά ξεκινά κλείνοντας eist και γενικά ότι power saving features έχει η μητρική αν θέλεις βγάλε φωτογραφίες όλες της καρτέλες γιατί δεν ξέρω το bios τον gigabyte, επίσης κλείσε το turbo (δεν έχει νόημα να είναι ανοικτό μιας και ήδη ξεπερνας την συχνότητα του)

Εγώ ξεκινάω σε βήματα ανά 0,01 volt πχ 1,20-1,21 μετά αν θες για το απόλυτο (μόνο σε μητρικές με πολύ καλή τροφοδοσία (μηδενικό vdroop δηλαδή 1,25bios 1,25 και μέσα στα Windows) τότε μπορείς να παίξεις και με μικρότερα βήματα

Αργότερα σκέψου το σίγουρα για delid οι 90 βαθμοί που έχεις τώρα άνετα γίνονται 70 η και ακόμα χαμηλότερα

Λοιπόν, με 1,23v στα 4,6 που είμαι τώρα, είμαι σταθερός. Δεν έκανα strees test αλλά σε ένα παιχνίδι που μπήκα μία στα γρήγορα να τσεκάρω αν αντέχει, παίζει μια χαρά. Μέγιστη θερμοκρασία έχω 65-67 βαθμούς. Το turbo μου είναι κλειστό από την αρχή, αφού όπως είπες, ήδη παίζω με μεγαλύτερη συχνότητα. Τα saving είναι κλειστά όλα έτσι και αλλιώς ακόμα και πριν το OC γιατί παλιά είχα θέμα με κάτι άλλες μητρικές και από τότε τα κλείνω όλα για να μην ασχολούμε.

Vdroop έχω λίγο τώρα που το είδα. Μικρό, αλλά υπάρχει.

Όσο για το delid, όταν φύγει η εγγύηση και θα παω σε άλλον cpu, θα πειραματιστώ :D

Θα κάνω και ένα test κανένα 4ωρο αλλά πιστεύω θα είμαι καλά.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!!!! Άμα χρειαστώ κάτι άλλο, θα σας ξαναενοχλήσω :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...