Προς το περιεχόμενο

Alfa Romeo Mito Diesel - Μεταχειρισμένο

jmallen3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο 1600αρης έχει 100€ περιπου τελη το χρονο ενω ο 1300 δεν εχει καθολου οντως. Γενικα δεν ειναι μεγαλη η επιβαρυνση του 1600 σε σχεση με τον 1300 οποτε τον προτιμω ειναι η αληθεια αν κατσει κατι καλο με οσα θελω.

Το 1300αρι ειναι πολυ αργο?? Εχουν καλη ροπη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 1300αρι με τα 85 άλογα εχει 20 κιλα ροπη και κανει τα 0-100km σε 12,6δ ενώ με τα 95 άλογα με ιδία ροπή είναι 11δ , ο 1600αρις με τα 120 άλογα εχει 32 κιλά ροπη και τα 0-100km έρχονται σε 9,5δ με βάση το εργοστάσιο .

Ο "μικρός" θα σου κάνει περισσότερη οικονομία και είναι αρκετά σβέλτο άλλα ο "μεγάλος" εάν θέλεις να παίξεις και λίγο είναι ποιο πρόθυμος

Εχω τον 1300 με τα 95 αλογα. Εχει γυρω στα 100 ευρω τελη. Προβληματα δεν εχει βγαλει εκτος απο εναν αισθητηρα θερμοκρασιας ο οποιος ειναι στον δεξι καθρεπτη και αλλαχτηκε ολος μεσα στην εγγυηση. Εχω φτασει 50500χλμ και ολα καλα μεχρι στιγμης. Καταναλωση δεν εχω κατσει να υπολογισω αλλα στο trip computer για διαδρομες 70 εξω - 30 μεσα στην πολη ειναι γυρω στο 5.5. Ειναι οικονομικο επειδη ειναι diesel, αλλα σε σχεση με αλλα diesel καιει παραπανω. Φιλαρακια με corsa kai grande punto βγαζουν 800χλμ με γεμισμα ενω εγω παιζω 550-650. Ειχα φτασει και 700+ αλλα μονο σε ταξιδι. Το δικο μου ειναι η εκδοση με το DNA και οταν το βαζεις στο dynamic ειναι λες και εχεις αλλο αμαξι :P γενικα παραπονα δεν εχω, αν εξαιρεσεις λιγο την ποιοτητα των πλαστικων στο εσωτερικο που με χαλαει λιγο. Τωρα για τον κινητηρα εξαρταται την χρηση που θα του κανεις. Αν θες για πολη κυριως δεν υπαρχει λογος να πας στο 1600ρη. Ασε που απο οτι θυμαμαι ειναι και παλιοτερος κινητηρας απο αυτον που εχουν τα 1300.

Αμφιβάλλω αν έχουν κάτι τόσο διαφορετικό που να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση.

Πιθανότερο να έχετε άλλες συνθήκες και άλλο τρόπο οδήγησης.

Παιδες μεσα στην πολη βγαζει λιγοτερα εννοειται. Οταν κινουμαι μονο πολη βλεπω κατι καταναλωσεις 6.5-7 και φρικαρω :P Μιλαω για συνθηκες 70 εξω 30 μεσα. Και οι φιλοι πανω κατω σε ιδιες συνθηκες κινουνται. Βεβαια εγω πρεπει να αλλαξω και λαστιχα αλλα και καινουργια οταν ηταν στην ιδια καταναλωση επαιζα. Και μενα μου φαινεται λιγο περιεργο να σας πω την αληθεια, αλλα εχω ακουσει απο αρκετα ατομα τουλαχιστον για τα corsakia οτι βγαζουν ανετα 800χλμ ενω για τα μιτο κανεναν που να βγαζει τοσα.

Κάπου πρέπει να υπάρχει πρόβλημα κάθε πότε αλλάζεις λάδια (βάζεις τα σωστά); , φίλτρο πετρελαίου ; , φίλτρο αέρος ; , το πετρέλαιο το κρατάς πολύ καιρό μεσα ; , καθαριστικά-ενισχυτικά βάζεις καθόλου ;

Καθαριστικα-ενισχυτικα δεν βαζω καθολου αν ξερεις και μπορεις να με ενημερωσεις εισαι ωραιος. Η συντηρηση γινεται σε αντιπροσωπεια και γινεται συνηθως ανα 10k χλμ. Τωρα τι λαδια μου βαζουνε θα σε γελασω. Σε λιγες μερες γυρναω σπιτι και μπορω να δω γιατι εχουνε περισσεψει απο την τελευταια φορα και τα πηρα πισω, σιγα μην τους τα αφηνα. Τους τελευταιους μηνες δεν κανω πολλα χλμ, ενα γεμισμα περιπου το μηνα. Πιο παλια παιζανε 2 με 3.

Καλό είναι να βάζεις ..... εγώ κάθε 5.000χλμ βάζω αυτο κάνει καλή δουλεία . Κρατάς πολύ το πετρέλαιο αφού δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα βάζε ενα 20αρι π.χ και μέσα σε 5 μερες να το καταναλώνεις , έχεις αρκετές αναγεννήσεις του φίλτρου PDF ;

Στα 10.000χλμ καλά ειναι να αλλάζεις λάδια παραπάνω μην τα αφήνεις , επίσης το πατάς καθόλου η συνέχεια ήρεμα (κατω από 3000rpm) ;

Το βαζεις ολο ή καποια συγκεκριμενα ml? Το βαζεις π.χ αφου βαλεις πετρελαιο? Ανανεωσεις οχι δεν κανει συχνα. Οσο για το πετρελαιο ετσι το κανω 20ρια βαζω συνηθως.

Προσθέστε στο ρεζερβουάρ πριν τον εφοδιασμό καυσίμων(μπορεις και μετα αλλα ειναι καλυτερα πριν).

- Τα 250ml αρκούν για 250 λίτρα πετρελαίου.

- Το 1 λίτρο αρκεί για 1000 λίτρα πετρελαίου.

Γενικά να προσπαθείτε να μην κρατάτε πάνω απο εβδομάδα πετρέλαιο μέσα , έτυχε να δω ρεζερβουάρ όπου για κάνα χρόνο ανανέωνε το καύσιμο πάνω από μηνά , μέσα μόνο τέρατα δεν υπήρχαν :P και φυσικά έπαθε μεγάλη ζημιά αφού βούλωσε η αντλία πετρελαίου και τα μπεκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...