spyros95 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σας . Έχω το Samsung R580 ( 5ετίας πλέον ) με τα παρακάτω specs : Παίζω κανένα ελαφρύ παιχνιδάκι , streamάρω καμμια ταινία και λίγο editing στο photoshop . Θα ήθελα να τον κάνω λίγο πιο γρήγορο , αλλα επειδή χρήμα για φουλ αναβάθμιση δεν υπάρχει θα ήθελα την συμβουλή σας . Αρχικά σκεφτόμουν μια αναβάθμιση της μνήμης RAM , δηλαδή να προσθέσω μια Dual Channel και σύμφωνα με τα Ram Specs μου , ταιριάζει απόλυτα η παρακάτω : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26054&cat=4 Απο την άλλη πλευρά σκεφτόμουν την προσθήκη ενός SSD . Τα windows , photoshop και όποιο βαρύ πρόγραμμα θα έτρεχε απο εκεί , ενώ θα διατηρούσα και τον υπάρχων HDD μιας και θα αφαιρούσα την θήκη CD . Επίσης ο SSD έχει και το πλεονέκτημα την μεταφερσιμότητας σε νεότερο σύστημα , όποτε αυτό έρθει σε σύγκριση με την μνήμη RAM . Μετά απο ψάξιμο για SSD μου φαίνεται ότι ο http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=43834&cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined είναι ότι πιο VFM μέχρι στιγμής ( ή αν έπεφτα στα 120-128 gb έναν 850 με 10ετή εγγύηση ) . Εσείς τι θα προτείνατε ; Αναβάθμιση της μνήμης RAM , ή προσθήκη ενός SSD ;
SPANK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Απο την στιγμή που εχεις 4gb ram νομίζω οτι η προσθήκη ενος ssd την δεδομένη στιγμή θα σε ωφελήσει πολύ περισσότερο απο θέμα ταχύτητας και ο crucial που έχεις επιλέξει ειναι πολύ καλός 2
spyros95 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση . Απλά διάβασα οτι οσο μεγαλύτερη RAM , τοσο καλύτερη απόδοση στα προγράμματα , σε σύγκριση με έναν SSD που θα προσφέρει γρηγορότερη εκκίνηση προγραμμάτων και bootαρίσματος και είμαι στο ψάξιμο για πληροφορίες και συγκριτικά !
SPANK Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Προφανώς οσο περισσότερη ram τοσο το καλύτερο αλλα στην προκειμένη περίπτωση με τον ssd θα δείς μεγαλύτερη διαφορά παρα με την ram
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα