Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει να αγοράσω το συγκεκριμένο μηχάνημα παρότι δεν έχω εμπειρία από drones, γιατί θέλω να βοηθήσω την επιχείρησή μου να πάει ένα βήμα παραπέρα. Διαθέτω μεσιτικο γραφείο με έδρα στην επαρχία όπου ορισμένες φορές θα ήταν καλό να τραβάω φωτογραφίες ή και βίντεο κάποια ακίνητα ώστε να έχουν καλύτερη/εντυπωσιακότερη απεικόνιση στους υποψήφιους πελάτες. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.

Πολύ καλή σκέψη, θα σε βοηθήσει πράγματι, καλή επιλογή, απλό στη χρήση, δες βιντεάκια στο youtube, τα δείχνουν πάντα όσον αφορά το how to. Θα χρειαστείς καμερίτσα τύπου gopro για τις φωτο ή τα βίντεο και αν θες και σταθμό wifi για να βλέπεις τί τραβάει, δεν είναι βέβαια απαραίτητο. Δεν ξέρω αν έχεις προηγούμενη εμπειρία σε μοντέλα, γιατί θα χρειαστείς και τα παρελκόμενά του (φορτιστές - μπαταρίες κλπ) το κατέχω το αντικείμενο, αν θες κάτι στείλε πμ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>Μπορεις να πετάξεις κατι που θα κοστίζει 1000€ χωρίς προηγούμενη εμπειρία??</p>

@kefalonia @paulidis Κι εγώ την έχω την απορία με το θέμα της εξοικείωσης... Το "κακό" είναι ότι τώρα παρήγγειλα το μοντέλο με το h3 gimbal. Ο Θεός βοηθός! Σας ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σας,αν χρειαστώ κάτι θα σας στείλω pm. Επεξ/σία από vchristod84
Δημοσ.

όπως προτεινα (μαζι και με πολλούς άλλους) σε ενα φιλο σε διπλανο σχετικο θέμα, θα ήταν καλό να εξοικειωθείς πρώτα με κάτι εξευτελιστικά φθηνό (π.χ. ενα τετρακόπτερο toygrade όπως τα syma) προτου παρεις στα χέρια σου το phantom...

οχι για κάποιον άλλο λόγο αλλα σκέψου μια πτώση να εχεις απο την απειρία σου ξεκινάς και μετράς κατοσταευρα σε ζημιές...

Καλες πτήσεις!

• Like 1
Δημοσ.

<p>Μπορεις να πετάξεις κατι που θα κοστίζει 1000€ χωρίς προηγούμενη εμπειρία??</p>

Ναι, αν μιλάμε για DJI Phantom με όλους τους αυτοματισμούς και ασφάλειες που αυτό παρέχει.

Έχω φίλο, παντελώς άσχετο με το θέμα, που πήρε και το πετάει μια χαρά από την πρώτη μέρα. Δεν κάνει ακροβατικά βέβαια αλλά πετάει μια χαρά και κάνει και ωραίες λήψεις.

Δημοσ.

μια φορα χρειαζεται ο αυτοματισμος να κανει fail (π.χ να κλειδωσει το gps με υψηλο hdop) και εχεις στα χερια σου ένα ιπταμενο τουβλο (αν δεν ξερεις να το χειριστείς και manualy) όπως με κάθε τι θα πρεπει να μαθεις να τα χειρίζεσαι χωρις τους αυτοματισμούς για αν ποτε χρειαστεί...(που θα χρειαστεί καποια στιγμη είναι σιγουρο) 

vchristo παρε ένα syma x5c και παρτου τον αερα και μετα πεταξε και με το phantom!

καλες πτησεις :)

Δημοσ.

Ναι, αν μιλάμε για DJI Phantom με όλους τους αυτοματισμούς και ασφάλειες που αυτό παρέχει.

Έχω φίλο, παντελώς άσχετο με το θέμα, που πήρε και το πετάει μια χαρά από την πρώτη μέρα. Δεν κάνει ακροβατικά βέβαια αλλά πετάει μια χαρά και κάνει και ωραίες λήψεις.

Το παρέλαβα σήμερα το εργαλείο και δεν πήγα να το τεστάρω απ'το φόβο μου! Είδα αρκετά βιντεάκια και απ'ότι κατάλαβα,δεν είναι κάτι τόσο τρομερά δύσκολο να χειριστείς....
Δημοσ.

οχι δεν ειναι τρομερο αλλα εγκρατεια και μακρυα απο κοσμο στην αρχη και βρες ωρες με απνοια για να μην εχεις αγχος...

θα μαθαινεις πραγματα καθε μερα  ....και θα καλυτερευεις με το καιρο

Δημοσ.

εφόσον δε θες να κανεις δοκιμες με κάτι άλλο διαβασε καλα τις οδηγίες και πηγαινε σε μια ανοιχτωσιά και δοκιμασε το.

hint: μαλακές κινήσεις, πολυ μαλακες κινήσεις...!  :-)

μια φορά θα μπλοκάρει κάτι (συνήθως το Gps όπως ειπε και ο spacecowboy) και είτε θα το βρει σε τίποτα κλαδιά είτε θα του φυγει στο απειρο και ακόμα παραπέρα... Πρώτα μαθαίνεις να πετάς manual και μετα με όλα τα βοηθήματα... Καλο-χρυσό το failsafe αλλα θα υπαρχει ενα 1% που δε θα δουλεψει...

• Like 1
Δημοσ.

καλό θα είναι να σου δείξει κάποιος ορισμένα πράγματα στην αρχή, αν βέβαια δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία σε πτητικά μοντέλα. Σαφώς εφόσον σεταριστεί σωστά προτιμότερο είναι να πετάει σε gps mode γιατί θα του διορθώσει πολλές άτσαλες κινήσεις, το failsafe θα το σώσει από μια καταστροφή, μπορεί να το πετάξει αρχάριος, δεν χρειάζεται δίπλωμα πιλότου, είναι πολύ σταθερό, απλά θέλει κι αυτό τα βήματά του. Όταν πήραμε όλοι δίπλωμα για αυτοκίνητο, δεν σήμαινε ότι μάθαμε και να οδηγάμε, σαφώς  με τα χρόνια γίναμε όλοι καλύτεροι οδηγοί. Το να μπλοκάρει το gps και να πέσει μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, από μια απλή παρεμβολή ή ακόμα και από απλή αστοχία υλικού. Κάθε αερομοντελιστής σίγουρα έχει να διηγηθεί  από μια τέτοια ιστορία. Αφού το μοντέλο είναι στον αέρα, βέβαια είναι και επικίνδυνο. Ο vchristod84 είπε να πάει ένα βήμα την επιχείρησή του πιο πέρα, ναι λοιπόν είναι πολύ καλή σκέψη και όπως κάθε σκέψη που έχει να κάνει με επιχείρηση, θέλει σωστά βήματα. Σωστό σετάρισμα, πολύ μελέτη στο youtube (όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το youtube για τον αρχάριο είναι το πρώτο σχολείο) και σιγά σιγά τα βήματα, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους. Υπάρχουν εξειδικευμένα forum που μπορείς να βοηθηθείς φίλε (πχ aeromodelistis - aeromodelling). Ό,τι χρειαστείς και πάλι στη διάθεσή σου. Εμπρός λοιπόν οι ουρανοί είναι (και) δικοί σου!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...