leftpc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Γεια σας.Έχω έναν υπολογιστή από το 2008 όπου απ'όταν τον αγόρασα μου δημιουργούσε προβλήματα.Αργούσε να ανοίξει τα windows(του έχω βάλει xp,vista,7 και σε όλα σχεδόν η ίδια αναμονή 5 λεπτών). Τρώει γερά κολλήματα στα ξαφνικά ανά μισή ώρα σχεδόν,ακόμα κι αν δεν το ζορίζω καθόλου (π.χ. βλέπω μια ταινία),όπου διαρκεί κι αυτό για κάνα 5λεπτο.Έχει καεί μια φορά το τροφοδοτικό του και το άλλαξα αλλά συνέχισε τα ίδια.Στις αρχές που τον πήρα όταν έκανα σύνδεση της θύρας hdmi με την τηλεόραση κολλούσε μια και καλή(μου έβγαζε μια γκρι οθόνη) και ήθελε επανεκκίνηση.2-3 φορές που το δοκίμασα γινόταν το ίδιο και έχω να το ξαναδοκιμάσω από τότε.Πέρσι προσπάθησα να του φορτώσω linux αλλά μάταια.Υπέθεσα πως το όλο πρόβλημα βρίσκεται στον σκληρό οπότε και τον έδωσα σε έναν γνωστό μου που ασχολείται με τα pc να τον δοκιμάσει.Φόρτωνε κανονικά και με φυσιολογική ταχύτητα τα linux.Με συγχωρείτε για το μεγάλο κείμενο απλά ήθελα να σας κάνω όσο το δυνατόν πιο κατανοητή την κατάσταση του υπολογιστή.Τι πρόβλημα μπορεί να έχει;Ο υπολογιστής έχει αυτά τα εξαρτήματα. επεξεργαστής: Site: intelcore 2 duo e7300 box μητρική: Site: gigabyteEP43-S3L (Socket 775) κάρτα γραφικών: Site: ATI Radeon HD 3870 X2 1GB DDR3 RAM: 2 X Site: KINGSTONKVR400D2S4R3/2G 2GB 400MHZ DDR2 σκληρός δίσκος: Site: WESTERNDIGITAL WD5000AADS 500GB τροφοδοτικό: Site: Force500W (DR-8500BTX) Προφανώς και θα αλλάξω υπολογιστή όμως θέλω και να διορθώσω τα προβλήματα και σ'αυτόν.
Kris_Lyn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Και από το 2008 αποφάσισες τώρα να διορθώσεις τα προβλήματα σ' αυτόν; Just kidding Προφανώς για να σου το κάνει απ' την ημέρα που τον πήρες, κάποιο κομμάτι είναι ελαττωματικό. Κακώς που δεν το πήγες τότε για επισκευή, που φαντάζομαι θα είχε εγγύηση. Εγώ ποντάρω σε κάρτα γραφικών ή μητρική. Κανονικά θα έλεγα σκληρός, αλλά αφού λες ότι τον δοκίμασες τον βγάζουμε εκτός. Τροφοδοτικό άλλαξες, οπότε το αφήνουμε κι αυτό εκτός (άλλωστε δε θα σου έκανε τέτοια κολλήματα). Μπορείς να βρεις από κάπου να δοκιμάσεις μια άλλη κάρτα γραφικών για αρχή;
Rayven Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Κανε ενα memtest τη μνημη. Μετα ενα low level scan τον σκληρο (πχ HDD regenerator). Βαλε τις ελαχιστες δυνατες συσκευες και ζορισε τον μηχανημα (πχ OCCT εχει διαφορα τεστ) Αν δεν ειναι η μνημη και εγω για μητρικη/καρτα γραφικων σε βλεπω
leftpc Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Και από το 2008 αποφάσισες τώρα να διορθώσεις τα προβλήματα σ' αυτόν; Just kidding Προφανώς για να σου το κάνει απ' την ημέρα που τον πήρες, κάποιο κομμάτι είναι ελαττωματικό. Κακώς που δεν το πήγες τότε για επισκευή, που φαντάζομαι θα είχε εγγύηση. Εγώ ποντάρω σε κάρτα γραφικών ή μητρική. Κανονικά θα έλεγα σκληρός, αλλά αφού λες ότι τον δοκίμασες τον βγάζουμε εκτός. Τροφοδοτικό άλλαξες, οπότε το αφήνουμε κι αυτό εκτός (άλλωστε δε θα σου έκανε τέτοια κολλήματα). Μπορείς να βρεις από κάπου να δοκιμάσεις μια άλλη κάρτα γραφικών για αρχή; Τον έχω πάει για service 3 φορές όσο ήταν σε εγγύηση.Μια για το τροφοδοτικό και άλλες 2 για τα κολλήματα.Δεν άλλαξε τίποτα.Ε,τι θα κάνω θα βρω μια κάρτα. Κανε ενα memtest τη μνημη. Μετα ενα low level scan τον σκληρο (πχ HDD regenerator). Βαλε τις ελαχιστες δυνατες συσκευες και ζορισε τον μηχανημα (πχ OCCT εχει διαφορα τεστ) Αν δεν ειναι η μνημη και εγω για μητρικη/καρτα γραφικων σε βλεπω Όμορφα ακούγονται αυτά αλλά λίγο άγνωστα στ'αυτιά μου.Αν μπορείς δώσε περαιτέρω οδηγίες.
Rayven Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 memetest86 ειναι free και εξεταζει την μνημη. Κανει passes και υπαρχει περιπτωση πχ στο πρωτο pass η μνημη να ειναι οκ αλλα να παρουσιασει προβλημα στο δευτερο (προβλημα εν τι γεννεση του) Υπαρχουν προγραμματα οπως το hdd regenerator η to Spin rite και αλλα, που κανουν low level scan και επισκευη στον δισκο. Το OCCT ειναι προγραμμα που ζοριζει ολο το pc. Χρησιμοποιειται κυριως να τσεκαρεις το τροφοδοτικο σου αλλα εχει και καρτελες για gpu και cpu. Ειναι free Κοιτα google και αν εχεις αλλες αποριες πες μου
mitsus Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μια φορα μου ετυχε τετοια περιπτωση, εφταιγε το τροφοδοτικο. Μηπως μπορεις να δανειστεις απο καποιον ενα?
Sheogorath Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Force PSU και διπύρηνη κάρτα γραφικών... Ωιμεεε Αλλαξε τροφοδοτικό, λογικά θα στρώσει! Παρε επώνυμο. 1
leftpc Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Έκανα 3 pass στο memtest86 και 0 errors. Έκανα το τεστ στο hdd regenerator και επίσης 0 bad sector στα 132 delays. Πριν λίγο δοκίμασα να κάνω και το 3ο αλλά μόλις το ξεκίνησα άρχισε να σέρνετε ο υπολογιστής και μετά κόλλησαν τα πάντα(οθόνη-ποντίκι)και έκανε τρομερό θόρυβο κάτι στον υπολογιστή,ίσως το τροφοδοτικό. Περίμενα ένα 10λεπτο μπας και γίνει τίποτα αλλά δεν.Του έκανα επανεκκίνηση και πήρε μπρος. Που καταλήγουμε μετά απ'όλα αυτά; Force PSU και διπύρηνη κάρτα γραφικών... Ωιμεεε Αλλαξε τροφοδοτικό, λογικά θα στρώσει! Παρε επώνυμο. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι η 2πύρινη με 1gb ή με ένα πυρήνα και 512mb Site: ΚάρταΓραφικών Εικόνες από 10λεπτο τεστ στο OCCT Site: εδώ
Kris_Lyn Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Εγώ θα επιμείνω για την κάρτα γραφικών. Δεν αποκλείω και το τροφοδοτικό φυσικά, αλλά ποντάρω στην κάρτα. Θα βοηθούσε αν έβρισκες να δοκιμάσεις μία άλλη.
leftpc Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Οι τεχνικοί του e-shop μου το άλλαξαν "δωρεάν" λόγο εγγύησης και μου έβαλαν αυτό.Ήμουν μικρός δεν ήξερα.
leftpc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Τελικά η κάρτα γραφικών που έχω είναι αυτή Site: εδώ .Θέλω να την εγκαταστήσω ξανά με άλλους drivers μήπως και είναι αυτό το πρόβλημα.Που μπορώ να βρω τους σωστούς για την συγκεκριμένη κάρτα;
GtiGeorge Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 http://support.amd.com/en-us/download# που αλλού φυσικά.
leftpc Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δεν κατάφερα να την βρω σ'αυτό το site.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα