Προς το περιεχόμενο

Issue tracking systems

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κατά την διάρκεια πρακτικής μου άσκησης σε εταιρία, κάναμε χρήση του Redmine ως issue tracker. Απίστευτα βολικό, free, αρκεί να το στήσεις σε ένα μηχάνημα/server.

Ήθελα να ρωτήσω:

1) Το έχει χρησιμοποιήσει/χρησιμοποιεί κανένας σας; Τι άποψη έχετε για αυτό;

2) Τι άλλα systems υπάρχουνε; (Προφανώς έχω googlάρει, απλά θέλω εντυπώσεις/απόψεις από κάποιο που έχετε δει)

3) Κάποιοι χρησιμοποιούν και το Trello για τέτοιου είδους δουλειά, καμιά άλλη ιδέα;

Thanks

Δημοσ.

To Redmine το χρησιμοποιώ καθημερινά, και μάλιστα σε τεράστιο project (δηλαδή ένα redmine για 45+ projects με σύνολο περίπου 29000 issues). Tην κάνει την δουλειά του. Το υποστηρίζουν και plugins π.χ του IntelliJ IDEA ώστε να δουλεύεις κατευθείαν τα issues μέσα απο τον IDE, να δημιουργείς branches για το κάθε issue, να κάνεις comments, κ.α.

Το JIRA είναι πανάκριβο απο όσο έχω δει. Και αυτό το χρησιμοποιώ σχεδον καθημερινά περισσότερο όμως σαν wiki. Είναι όντως πολύ διαδεδομένο, υπάρχουν και για αυτό πολλά plugins

.

Υπάρχει και το Youtrack που μπορείς να το δοκιμάσεις δωρεάν και από όσο έχω δεί είναι και σε πιο λογική τιμή από το JIRA. Ήθελα κάποια στιγμή να του ρίξω μια ματιά αλλά που χρόνος....

• Like 2
Δημοσ.

Ό,τι λέει ο Luciddream για το Redmine.

Εκτός από το integration με το IDEA, PHPStorm και WebStorm υπάρχει και app για iOS με την οποία μπορείς να δεις τα issues σου κατευθείαν.

JIRA έχω δουλέψει... συνεργάζεται αρκετά καλά με Mercurial και Bitbucket αλλά δεν με βολεύει το menu του, το UI του συν ότι είναι πιο αργό από το Redmine. 

Τέλος, έχω δουλέψει και ASANA. Πίσω από τα άλλα δύο. Καθόλου βολικό το issue assignment, ανύπαρκτο time tracking και δεν έχει repository integration. 

Γενικά, Redmine uber alles. Με το git, svn και mercurial integration που έχει, changeset και issue reference κατευθείαν από το commit message, αυτόματο (σχεδόν) time tracking, agile integration out of the box (plus το plugin που παίζει), file sharing, wiki και και και.... είναι πολύ μπροστά από όλα τα άλλα!

• Like 1
Δημοσ.

Καλό το redmine, καλό και το jira, δεν υπάρχει σύγκριση θα έλεγα γιατί δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Αν κοιτάς το redmine και δεν αισθάνεσαι πως σου λείπει κάτι δε χρειάζεσαι jira.

Δημοσ.

Πολύ ωραίες απαντήσεις. :-)

Βρήκα και το taiga (source, έπεσα πάνω σε αυτό ψάχνοντας περισσότερα για το LibreBoard, το οποίο έχει σχεδόν ίδιο UI με το Trello)

Δημοσ.

Πολύ ωραίες απαντήσεις. :-)

Βρήκα και το taiga (source, έπεσα πάνω σε αυτό ψάχνοντας περισσότερα για το LibreBoard, το οποίο έχει σχεδόν ίδιο UI με το Trello)

Θαρρώ πως εάν δοκιμάσεις redmine απλά δεν θα γυρίσεις πίσω. 

Πέρα από ό,τι άλλο έγραψα, έχει δυνατότητες να κάνεις define εσύ δικά σου workflows με συγκεκριμένα steps και rights για κάθε role στο project. 

Επίσης, μπορείς να κάνεις define δικά σου states για τα issues τα οποία μπορείς να τα εντάξεις στο workflow που θέλεις όπως εσύ θέλεις. 

Το ίδιο και για τα roles. 

Το ίδιο και για τους trackers (=tags των issues)

Απλά είναι τόσο ευέλικτο όσο κανένα άλλο.....

Συν ότι απλά το κατεβάζεις, το κάνεις "install" και τελείωσες...

Δεν εξαρτάσαι από τον server κάποιου άλλου. 

Δημοσ.

Θαρρώ πως εάν δοκιμάσεις redmine απλά δεν θα γυρίσεις πίσω. 

Πέρα από ό,τι άλλο έγραψα, έχει δυνατότητες να κάνεις define εσύ δικά σου workflows με συγκεκριμένα steps και rights για κάθε role στο project. 

Επίσης, μπορείς να κάνεις define δικά σου states για τα issues τα οποία μπορείς να τα εντάξεις στο workflow που θέλεις όπως εσύ θέλεις. 

Το ίδιο και για τα roles. 

Το ίδιο και για τους trackers (=tags των issues)

Απλά είναι τόσο ευέλικτο όσο κανένα άλλο.....

Συν ότι απλά το κατεβάζεις, το κάνεις "install" και τελείωσες...

Δεν εξαρτάσαι από τον server κάποιου άλλου. 

Ναι συμφωνώ, έχω δοκιμάσει Redmine & όλα αυτά που αναφέρεις τα έχω παρατηρήσει ;)

Όσο για το install μπορείς να το κάνεις στο μηχάνημά σου, αλλά εάν θα το χρησιμοποιήσει μια ομάδα, πρέπει να "ανεβεί" σε κάποιο μηχάνημα που θα εκτελεί ρόλο server. Για προσωπική χρήση και μόνο, το στήνεις στο δικό σου, no problem.

Για JIRA είχα ακούσει, αλλά πέρα από Redmine & λίγο Trello, δεν είχα την τύχη να πέσω σε κάτι άλλο. Πάντως λύσεις τύπου Kanboard, LibreBoard, Taiga, Trello βολεύουν σε μικρά projects, τύπου προγραμματιστικές ασκήσεις για το πανεπιστήμιο.

Δημοσ.

Δουλεύω καθημερινά χρησιμοποιώντας Τrello, Bugzilla, και τα issues του Github. Τo Trello είναι τρομερό όσον αφορά την οργάνωση ανάμεσα σε tasks ομάδων αλλά τα issues του Github έχουν ένα feel μεγαλύτερης αμεσότητας αν έχεις τα projects σου ήδη εκεί. Κρίμα που υστερούν σε άλλους τομείς (Github). Το Bugzilla είναι απαρχαιωμένο και το χρησιμοποιούμε μόνο επειδή το χρησιμοποιούν οι QE.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι συμφωνώ, έχω δοκιμάσει Redmine & όλα αυτά που αναφέρεις τα έχω παρατηρήσει ;)

Όσο για το install μπορείς να το κάνεις στο μηχάνημά σου, αλλά εάν θα το χρησιμοποιήσει μια ομάδα, πρέπει να "ανεβεί" σε κάποιο μηχάνημα που θα εκτελεί ρόλο server. Για προσωπική χρήση και μόνο, το στήνεις στο δικό σου, no problem.

Για JIRA είχα ακούσει, αλλά πέρα από Redmine & λίγο Trello, δεν είχα την τύχη να πέσω σε κάτι άλλο. Πάντως λύσεις τύπου Kanboard, LibreBoard, Taiga, Trello βολεύουν σε μικρά projects, τύπου προγραμματιστικές ασκήσεις για το πανεπιστήμιο.

Καλά ναι... εάν θέλεις να το στήσεις για ένα group, εννοείται πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι... αλλά και πάλι είναι σε δικό σου server και όχι φάση υπηρεσίας όπως άλλα (π.χ. github, gitlab κτλ). 

Συν ότι μέχρι κάποια έκδοση ήταν και στα default repo του Debian. 

Δημοσ.

Δουλεύω καθημερινά χρησιμοποιώντας Τrello, Bugzilla, και τα issues του Github. Τo Trello είναι τρομερό όσον αφορά την οργάνωση ανάμεσα σε tasks ομάδων αλλά τα issues του Github έχουν ένα feel μεγαλύτερης αμεσότητας αν έχεις τα projects σου ήδη εκεί. Κρίμα που υστερούν σε άλλους τομείς (Github). Το Bugzilla είναι απαρχαιωμένο και το χρησιμοποιούμε μόνο επειδή το χρησιμοποιούν οι QE.

Το Kanboard πάντως κάνει sync με Gitlab/Github/Bitbucket.

Δημοσ.

Καλά ναι... εάν θέλεις να το στήσεις για ένα group, εννοείται πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι... αλλά και πάλι είναι σε δικό σου server και όχι φάση υπηρεσίας όπως άλλα (π.χ. github, gitlab κτλ). 

Συν ότι μέχρι κάποια έκδοση ήταν και στα default repo του Debian. 

FIXED

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...