Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαισθάνομαι μία έχθρα στο πρόσωπο του Vector2D? 

Χμ....

Δεν ξέρω τι διαισθάνεσαι αδερφέ... αλλά σίγουρα έχω 2 απορίες από την πρότασή σου.

1) Ποιο είναι το πρόσωπο ενός nickname σε ένα forum

2) Πώς κανείς διαισθάνεται κάτι από τα γραπτά σε ένα forum

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1>

Όλα αυτά που λες πρέπει να τα γνωρίζεις. Αν ρωτάς γενικά "ποιο να μάθω" τότε η απάντηση είναι : Όλα.  Αν ρωτάς 1)"ποιο να μάθω πρώτα" τότε αρχίνα πρώτα με τα απλά (JS, HTML, CSS) και μετά πάνε σε PHP. -Απλά- στην JS μπες να πάρεις μια ιδέα και πήδα στην JQuery μετά.

2>

Αν δούμε το σήμερα και το αύριο, ισχύει! αν δούμε το μέλλον θα αρχίσει να έχει θέματα και το Web καθώς πολύ 2)καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις. -Μην ανοίξουμε κουβέντα για αυτό. Έχει γίνει σε άλλο Thread!-

3>

Για αρχή, καλό είναι και το W3School

4>

O Deitel έχει αφήσει πολύ καλό έργο. Είναι από τα βιβλία που αξίζει να τα έχεις στη βιβλιοθήκη σου.... 3)απλά αν θες να ασχοληθείς με το Web, γιατί πας σε C ? 

1) Αυτό ρώτησα

2)Μπορείς να παραθέσεις το thread θέλω να το διαβάσω

3)Δεν θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με το web και από την άλλη C θα έχω και στην σχολή, καλό θα ήταν να ψάξω και λίγο μόνος μου και να μην αρκεστώ σε αυτά που θα πάρω από εκεί, αλλά αφού θα ασχοληθώ με όλα τα άλλα πρώτα για να "ολοκληρώσω" τις γνώσεις μου γύρω από το web developing η C μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Δημοσ.

Dinos

Είναι ωραίο που θέλεις να ασχοληθείς και να μάθεις μία γλώσσα... αλλά το να μάθεις μία γλώσσα δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να μάθεις αυτή την γλώσσα. 

Όπως και το να μάθεις μία γλώσσα (ακόμα και την μητρική σου) δεν σου εγγυάται ότι θα μάθεις να σκέφτεσαι, έτσι το να μάθεις μία γλώσσα δεν σου εγγυάται ότι θα ξέρεις να σκέφτεσαι "υπολογιστικά". 

Πέρα από το search που είναι από τα μεγαλύτερα εργαλεία ενός IT, σε αυτή την φάση (δηλαδή, πριν μπεις στην σχολή σου) μην μάθεις τίποτα. Περίμενε να αρχίσει η σχολή σου... και όταν αρχίσει προσπαθείς και κάνεις το καλύτερο σε αυτά που μαθαίνεις. Επίσης, όταν αρχίσεις τα μαθήματα και πάρεις λίγο μπρος, τότε αρχίζεις και ψάχνεσαι παραπάνω. 

Εάν αρχίσεις να μαθαίνεις γλώσσες έτσι στο ξεκάρφωτο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα μάθεις λάθος ή/και να μην τα μάθεις καθόλου. 

• Like 2
Δημοσ.
αν δούμε το μέλλον θα αρχίσει να έχει θέματα και το Web καθώς πολύ καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις. -Μην ανοίξουμε κουβέντα για αυτό. Έχει γίνει σε άλλο Thread!-

Αυτό γιατί συνεχίζεις να το παρουσιάζεις σαν γενική αλήθεια, ενώ είναι ξεκάθαρα η προσωπική σου άποψη; Κι ενώ παράλληλα στο thread που λες δεν φάνηκε κανένας να τη συμμερίζεται. Καλό είναι να μην παραπληροφορούμε άτομα που δεν είναι σε θέση ακόμα να σχηματίσουν εικόνα.

• Like 4
Δημοσ.

Καταρχήν, συγχαρητήρια για την εισαγωγή σου στη σχολή και καλές σπουδές. Εγώ θα σου έλεγα προς το παρόν να μη μάθεις άλλη γλώσσα ("παίξε" λίγο με HTML και CSS, μόνο), παρά να βάλεις μία-δύο διανομές Linux και να αρχίσεις να "παίζεις" για να μάθεις τι είναι λειτουργικό σύστημα και πως λειτουργεί σε χαμηλότερο επίπεδο ο υπολογιστής. Είναι πάντα χρήσιμο να έχεις τέτοιες εμπειρίες. Για τα υπόλοιπα, άσε τη σχολή να σε καθοδηγήσει για αρχή.

Από εκεί και πέρα, να ξέρεις ότι το επίπεδο στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλό. Πολλοί θεωρούνται επαγγελματίες developers (και μάλιστα πιθανόν "επιτυχημένοι", από οικονομική σκοπιά) απλά μαθαίνοντας να προγραμματίζουν σε μία γλώσσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και που αν τους κρύψεις το κουμπί "Play" στο Visual Studio δε θα ξέρουν τι να κάνουν! Δεν είναι ντροπή, πολλοί έτσι ξεκινήσαμε, αλλά αν θες να θεωρείς τον εαυτό σου άρτιο προγραμματιστή θα πρέπει να είσαι πολύ περισσότερα πράγματα από αυτό.

Γι αυτό το σκοπό, σου συνιστώ μέχρι να τελειώσεις τη σχολή σου να γνωρίζεις τα εξής, όσες γλώσσες κι αν μάθεις:

α) Αλγορίθμους, design patterns και γενικότερα πως να προγραμματίζεις σωστά. Δηλαδή, πως να δομείς τις κλάσεις σου, το να ακολουθείς σωστές ονοματοδοσίες στις μεταβλητές κλπ.

β) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Git ή, εν πάση περιπτώση, κάποιο άλλο αντίστοιχο reviision control εργαλείο. Μάθε το Git Workflow και, γενικά, πως θα διαχειρίζεσαι τον κώδικα ενός project.

γ) Unit, Integration testing και Test-Driven-Development. Είναι πράγματα που αν και είναι μάλλον άγνωστα στην Ελλάδα, σε βοηθούν να γράφεις πολύ καλύτερο και σωστότερο κώδικα και να παρακολουθείς πολύ καλύτερα την εξέλιξη του project σου. Ακόμα και αν δε τα εφαρμόζεις, τουλάχιστον το να διαβάσεις γι αυτά είναι σημαντικό κέρδος.

Όπως προείπα, το επίπεδο στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό και δε θα έχεις πρόβλημα να επιβιώσεις και να πετύχεις ακόμα και αν δε γνωρίζεις τα παραπάνω. Αλλά κατά την άποψή μου, αυτά τα στοιχεία είναι πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να θεωρείς τον εαυτό σου σοβαρό και ολοκληρωμένο επαγγελματία προγραμματιστή. Φυσικά, αυτά δε σε αφορούν τώρα (ούτε και πρέπει/μπορείς να ασχοληθείς με αυτά στην παρούσα φάση -πλην του git-), αλλά όταν αρχίσεις να ολοκληρώνεις τη σχολή καλό είναι να σε απασχολήσουν.

Κλείνοντας, θα σου έλεγα ότι η πιο χρήσιμη συμβουλή είναι να αξιολογείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον εαυτό σου με βάση αυτόν τον πίνακα. Έχε τον στα bookmarks σου και από όταν μπαίνεις στο 4ο έτος, άρχισε να προσπαθείς να τον "ολοκληρώνεις".

• Like 1
Δημοσ.

Για να ρωτήσω ποια γλώσσα να ξεκινήσω μετά άνοιξα το θέμα αλλά η εξέλιξη του μου έχει δώσει πολλά παραπάνω και πολλούς στόχους στα To-Do για να πετύχω :) 

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...