Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η python δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου, αφού άρχισα web languages καλύτερα να αφοσιωθώ σε αυτές πρώτα

H python μια χαρά είναι για Web, το Django είναι από τα πιο διαδεδομένα frameworks. Αλλά όπως σου λένε και τα παιδιά πριν περάσεις στο backend, μάθε πρώτα HTML/CSS.

Από την στιγμή που θα χρειαστεί όμως να αποθηκεύεις δεδομένα σε server, τα οποία θα επεξεργάζεσαι και θα τα εμφανίζεις πίσω στον client, χρειάζεσαι ένα back-end framework. Τα πιο δημοφιλή τελευταία που κάνουν χρήση την Node.js, είναι η Angular.js (υποστηρίζεται από την Google) , Backbone.js, Ember.js, Meteor.js. Βέβαια θα χρειαστείς και λίγες γνώσεις από Βάσεις Δεδομένων, HTTP requests, κλπ. αλλά όχι κάτι το τρομερό.

Δεν ξέρω πως σου έχει δωθεί αυτή η εντύπωση αλλά εκτός του Meteor.js τα άλλα δεν είναι backend frameworks ούτε καμιά άμεση σχέση έχουν με Node.js.

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως σου έχει δωθεί αυτή η εντύπωση αλλά εκτός του Meteor.js τα άλλα δεν είναι backend frameworks ούτε καμιά άμεση σχέση έχουν με Node.js.

Έχεις δίκιο όταν το έγραφα, είχα στο μυαλό μου το ΜΕΑΝ Stack (Mongo,Express,Angular & Node.js) ως back-end framework ( που αντί για Angular μπορείς να έχεις Ember.js ή Backbone). Anyway, διορθώνω, τα τρία παραπάνω είναι front-end frameworks, που με την χρήση back-end όπως η Node.js, συνθέτουν το full-stack για να δημιουργήσεις ένα web app. To Meteor.js είναι full-stack από μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν λέτε web apps εννοείτε ότι με αυτές τις γνώσεις μπορώ να χτίσω και εφαρμογές html 5; Για παράδειγμα πολλά apps έχουν native Android και iOS κλπ εφαρμογές αλλά και μία html 5 έκδοση που κάνει το ίδιο με την native

Δημοσ.

Όταν λέτε web apps εννοείτε ότι με αυτές τις γνώσεις μπορώ να χτίσω και εφαρμογές html 5; Για παράδειγμα πολλά apps έχουν native Android και iOS κλπ εφαρμογές αλλά και μία html 5 έκδοση που κάνει το ίδιο με την native

Για αυτό που λες θα χρειαστείς HTML/CSS/Javascript συν κάποιο wrapper σαν το Apache Cordova. Αν το συνδυάσεις και με κάποιο framework σαν το Ionic μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Και πάλι όμως θα χρειαστεί και κάποιο backend κατά πάσα πιθανότητα, κι εδώ είναι που πρέπει να μάθεις και κάτι άλλο. Για αυτή τη δουλειά το Node.js είναι ο,τι πρέπει αλλά νέος είσαι ακόμα, καλό θα είναι να πειραματιστείς και με τίποτα άλλο πέρα από Javascript.

Γενικά η συζήτηση λίγο ανούσια μου φαίνεται, θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να μάθεις γλώσσες και frameworks στη σχολή, για τώρα κοίτα να μάθεις τα βασικά.

• Like 1
Δημοσ.
Γενικά η συζήτηση λίγο ανούσια μου φαίνεται, θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να μάθεις γλώσσες και frameworks στη σχολή, για τώρα κοίτα να μάθεις τα βασικά.

Ακριβώς, και εγώ έτσι κάπως το βλέπω. Ίσως καλύτερα θα ήταν να δεις τι γλώσσες προγραμματισμού θα μάθεις στα πρώτα εξάμηνα στην σχολή, και να κάνεις ένα intro για να σπάσεις τον πάγο. Ή μετά δοκίμασε ότι σου κάτσει στο μάτι.

Άλλο που σκέφτηκα είναι να τσεκάρεις καμιά linux διανομή (mint ή ubuntu). Να μάθεις λίγο τερματικό (shell/bash script programming).

Πάντως αφού είδες JS, δες HTML & CSS. Δέσε αυτά τα 3 μαζί, δες πως αλληλεπιδρούν. Και μετά μπορείς να προχωρήσεις σε αυτά που αναφέρθηκαν.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο που δώσατε. Α by the way, οι βάσεις ανέβηκαν και εκεί που ήμουν 200 μόρια πάνω τώρα είμαι 300 κάτω και πέρασα ΤΕΙ Αθήνας Μηχανικός Πληροφορικής.

• Moderators
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο που δώσατε. Α by the way, οι βάσεις ανέβηκαν και εκεί που ήμουν 200 μόρια πάνω τώρα είμαι 300 κάτω και πέρασα ΤΕΙ Αθήνας Μηχανικός Πληροφορικής.

• Like 3
Δημοσ.

Είναι ένα τεράστιο συν να μάθεις την Php και μετά καθαρή Java.

Php o κύκλος εκμάθησης είναι σύντομος.

προγραμματίζεις σε procedural,object oriented και δεν έχεις

να σκεφτείς τίποτα για μεταβλητές καθώς είναι αυτόματου τύπου $.

Java ο κύκλος εκμάθησης είναι μεγάλος

AWT,SWING,Threads,Servlets και είναι καθαρά αντικειμενοστραφής.

Έχεις πάρα πολλά πράγματα να σκεφτείς για τις μεταβλητές

πχ static cast μετατροπές τύπων από συμβολοσειρά σε ακαριαίο

Δημοσ.

Καλησπέρα. Φέτος έδωσα πανελλαδικές και κατά 95% θα σπουδάσω στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών στην Κρήτη. Έχω ξεκινήσει ήδη javascript στο codeacademy και κοντεύω να την τελειώσω. 1>Μόλις την τελειώσω σκέφτομαι να ξεκινήσω μια άλλη γλώσσα και είμαι ανάμεσα σε php, jQuery, CSS και Ruby με μια ιδιαίτερη κλίση στην τελευταία για την οποία 2>έχω ακούσει οτι αρχίζει να ανεβαίνει στο web developing με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Ποιά είναι η γνώμη σας; 

3>Υ.Σ Υπάρχει κάποιο site που να έχει ασκήσεις για js αλλά και άλλες γλώσσες; 

4>Υ.Σ 2 Μου έδωσαν το Προγραμματισμός σε C των αδερφών Deitel και σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα να αρχίσω C αντί για κάποια από τις παραπάνω αλλά αφού θα την αρχίσω στο πανεπιστήμιο δεν θα ήταν καλύτερα να μην βιαστώ από τώρα;

Ευχαριστώ.

1>

Όλα αυτά που λες πρέπει να τα γνωρίζεις. Αν ρωτάς γενικά "ποιο να μάθω" τότε η απάντηση είναι : Όλα.  Αν ρωτάς "ποιο να μάθω πρώτα" τότε αρχίνα πρώτα με τα απλά (JS, HTML, CSS) και μετά πάνε σε PHP. -Απλά- στην JS μπες να πάρεις μια ιδέα και πήδα στην JQuery μετά.

2>

Αν δούμε το σήμερα και το αύριο, ισχύει! αν δούμε το μέλλον θα αρχίσει να έχει θέματα και το Web καθώς πολύ καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις. -Μην ανοίξουμε κουβέντα για αυτό. Έχει γίνει σε άλλο Thread!-

3>

Για αρχή, καλό είναι και το W3School

4>

O Deitel έχει αφήσει πολύ καλό έργο. Είναι από τα βιβλία που αξίζει να τα έχεις στη βιβλιοθήκη σου.... απλά αν θες να ασχοληθείς με το Web, γιατί πας σε C ? 

Δημοσ.

Όλα αυτά που λες πρέπει να τα γνωρίζεις. Αν ρωτάς γενικά "ποιο να μάθω" τότε η απάντηση είναι : Όλα.  Αν ρωτάς "ποιο να μάθω πρώτα" τότε αρχίνα πρώτα με τα απλά (JS, HTML, CSS) και μετά πάνε σε PHP. -Απλά- στην JS μπες να πάρεις μια ιδέα και πήδα στην JQuery μετά.

Αχμ... JavaScript είναι η γλώσσα και JQuery ένα library στην γλώσσα αυτή. 

Από το παραπάνω κείμενο βγαίνει συμπέρασμα ότι είτε ο συγγραφέας του δεν γνωρίζει τι είναι το JQuery είτε δεν γνωρίζει τι είναι library. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...