Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το μπαρδόν, δεν ήξερα καν τι τίτλο να δώσω, αλλά μιας και χτες μου συνέβη το παρακάτω σκηνικό μου γεννήθηκε η εξής απορία.

Κινούμαι σε κεντρικό δρόμο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, στη δεξιά. Σταματάω σε φανάρι. Λίγο μετά το φανάρι κλασικά η δεξιά λωρίδα είναι γεμάτη παρκαρισμένα οπότε αναγκαστικά η κίνηση μετατοπίζεται στην αριστερή. Ανάβει φανάρι, φεύγουμε, ενώ πλησιάζω το πρώτο παρκαρισμένο μπροστά μου βγάζω φλας για να μπω αριστερή. Βλέπω από τον καθρέπτη έναν αριστερά και πίσω μου σαν να μου αφήνει χώρο, ήταν περίπου 5 μέτρα πίσω μου, όσο ένα μεσαίο αμάξι τέλος πάντων, κινούμασταν ακόμα αρκετά σιγά, και απομακρυνόταν φανερά οπότε αρχίσω να μπαίνω. Εκείνη τη στιγμή ξαφνικά και απροειδοποίησα γκαζώνει και με πλησιάζει με (αναλογικά) μεγάλη ταχύτητα στο μισό μέτρο, οπότε αναγκαστικά κόβω δεξιά και πλακώνομαι στα φρένα. Καντήλια.

Δεδομένου ότι ναι μεν κινούμαι στη δεξιά, αλλά η δική μου λωρίδα είναι που κλείνει, προτεραιότητα έχει ο αριστερός, ράιτ; Με αυτό το δεδομένο, αν τυχόν έπεφτε πάνω μου, υπήρχε τρόπος (έστω και με μάρτυρες) να αποδείξω ότι μου χώθηκε τελευταία στιγμή προκαλώντας εκείνος το ατύχημα, ή το βάρος πέφτει επάνω μου;

Δημοσ.

Δεδομένου ότι ναι μεν κινούμαι στη δεξιά, αλλά η δική μου λωρίδα είναι που κλείνει, προτεραιότητα έχει ο αριστερός, ράιτ; Με αυτό το δεδομένο, αν τυχόν έπεφτε πάνω μου, υπήρχε τρόπος (έστω και με μάρτυρες) να αποδείξω ότι μου χώθηκε τελευταία στιγμή προκαλώντας εκείνος το ατύχημα, ή το βάρος πέφτει επάνω μου;

Αν προλάβαινες να μπεις μπροστά του και έπεφτε πάνω σου, θα πλήρωνε αυτός,καθώς θα μπορούσες να ισχυριστείς οτι είχες μπει κανονικά στη λωρίδα και αυτός λόγω υπερβολικής ταχύτητας έπεσε πάνω σου..

Αν δεν προλάβαινες και σε χτύπαγε πλαγίως θα φαινόταν οτι έκανες αλλαγή λωρίδας και θα είχες εσύ την ευθήνη.

• Like 3
Δημοσ.

Πονεμένη ιστορία. Σκέψου όταν μου το κάνουν εμένα αυτό με το φορτηγό. 2-3 φορές αναγκάστηκα κι εγώ να το ακινητοποιήσω. Η γαϊδουριά μερικών ανθρώπων δεν υπάρχει ή απλά δεν βλέπουν μπροστά τους τι να πω. Οπότε πλέον ακόμα και με το φορτηγό αριστερή λωρίδα σε κεντρικούς δρόμους πόλεων και να πάρουν τα @@ μου.

Στο θέμα υπαιτιότητας όμως νομίζω πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει σήμανση, δηλαδή αναγκαστική αλλαγή κατεύθυνσης φταις εσύ που είσαι από δεξιά.

• Like 1
Δημοσ.

Απ'όσο θυμάμαι προτεραιότητα έχει αυτός που δεν έχει εμπόδιο αλλά σίγουρα είναι μεγάλη μαλακια όταν κάνουν αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...