Προς το περιεχόμενο

Τα Windows 10 τελικά άξιζαν;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβα...

Αν δεν εισαι τρομοκρατης,

αν δεν εισαι κλεφτης,

αν δεν εισαι hacker,

Αν δεν εισαι λαθρεμπορος,

Αν δεν εισαι τσοντακιας(με την γενικη εννοια του ορου),

Αν δεν εισαι...

Μηπως τελικα ολοι οι παραπανω ειναι πιο εξυπνοι απο καποιες αλλες κατηγοριες χρηστων;

ΕΙΣΑΙ ενα καταναλωτικο προιον παραψυχολογιας προς ερευνα και αναλυσης για να σου πουλησουν καλυτερα προιοντα(μην στυψουν τα παιδακια και το μυαλο τους να κατεβασουν καμια ιδεα και κουραστουνε)και να σου τα παρουν πιο ευκολα επειδη ως συνηθως τωρα τελευταια η ανθρωποτητα τα εχει πολλα.

Ολοι συμβιβαζονται στο να τους παρακολουθουνε τι αγορες κανουν,που μπαινουν,τι λενε,τι ενδιαφεροντα εχουν,με ποιους μιλανε,ποσα δινουν,ποσα παιρνουν στα λαδαδικα ειναι αυτα που θες...κ.ο.κ... :P

Και ολα αυτα απο εταιρειες που πουλανε και το τομαρι της μανας τους που λενε για το χρημα.

Και δεν καταλαβα λοιπον εγω...και ερωτω...

Γιατι ρε μαγκες να με παρακολουθει η ms που ενω της πληρωνω το λειτουργικο να με παρακολουθει τι κανω ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ;

Θες να βλεπεις τις προτιμησεις μου;

Καλως...σου υπογραφω ΕΠΙΣΗΜΑ συμφωνια,με πληρωνεις και σου δινω αυτο που θες.

Τελικα η ανθρωποτητα εχει παραδοθει ανευ ορων...της αρεσει να την κοροιδευουν και να την παρακολουθουνε...και ολα αυτα για το δικο της "καλο".

Ποιανου καλο οι γνωμες διιστανται.

• Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα Windows 10 :

α) Είναι γρηγορότερα, σχεδόν, στα πάντα (τουλάχιστον, σε στοιχειωδώς σύγχρονα συστήματα). Και στις λίγες περιπτώσεις που δεν είναι γρηγορότερα, δεν υστερούν σε σχέση με τα 7.

β) Το UI τους είναι οπτικά βελτιωμένο (υποκειμένικα, τουλάχιστον).

γ) Παρέχουν καλύτερα δομημένες λειτουργίες και διευκολύνσεις (πχ. νέα και καλύτερη μορφή task switching κλπ). Η ροή εργασίας διευκολύνεται.

δ) Είναι συμβατά με οτιδήποτε δεν προέρχεται από την παλαιολιθική περίοδο (software/hardware).

ε) Για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνουν πρόσφατους, ολοκληρωμένους και βελτιστοποιημένους drivers, για μεγάλη ποικιλία hardware, αντί για κενές wdm εκδόσεις των προηγούμενων windows, που ήταν μόνο για να παίρνουν  ρεύμα τα chips.

στ) Θα αποτελέσουν βάση και πρότυπο αναφοράς για οποιονδήποτε τρέχοντα τομέα εξέλιξης software/hardware, ξεκινώντας από το DX12, που δε θα βγει ούτε καν για τα 8ρια.

ζ) Ξεβολεύουν μερικούς (κυρίως τους μαυρογένηδες) λόγω "spying" (usage statistics κυρίως - δε στέλνουν στη γυναίκα σου τα γκομενιλίκια στο fb, πάντως) που ζουν με την ψευδαίσθηση της απόλυτης ανωνυμίας, όταν ξεβρακώνονται στο fb που ήταν χτες βράδυ και με ποιόν, έχουν φακελώσει μέχρι και τη γιαγιά τους για πιστοληπτική ικανότητα στις τράπεζες, ξέρουν το παρατσούκλι τους δίπλα από το Α.Φ.Μ. στην εφορία, έδωσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα προσωπικά τους στοιχεία να γίνουν link σε οποιοδήποτε αριθμό καρτοκινητού κλπ...Προσωπικά, ΔΕ με πείθουν κάτι τέτοιοι, όσο δεν μετακομίζουν στην Κούβα, ας πούμε...

η) Με κάνουν να μη μετανιώνω την επιλογή μου να αγοράσω αυθεντικά την προηγούμενη έκδοση που είχα (7), λόγω του free reservation.

Γενικά, πιστεύω ότι τα Windows 10 είναι θεμιτή και αναγκαία εξέλιξη στους υπολογιστές. Με καλύπτουν και δεν πρόκειται να γυρίσω σε παλιότερη έκδοση για το δικό μου μηχάνημα.

Αυτά :lol:

• Like 5
Δημοσ.

Η γνώμη μου για τα νέα χαρακτηριστικά των 10 μαζί με ένα μικρο review είναι εδώ http://www.insomnia.gr/topic/577298-τελικες-αποψεις-για-τα-windows-10/?p=54206469

Όσο αναφορά την ιδιωτικότητα για μένα ειναι μεγάλο θέμα.

όσοι μιλάτε για facebook youtube instagram κτλ δεν είναι το ίδιο, όλα αυτά μπορώ να ελέγξω( πχ δεν κάνω login στο Google ή προσέχω τί ανεβάζω σε facebook) τι ξέρουν για μένα εδώ μιλάμε για κίνδυνο παραβίασης ιδιωτικότητας ενός ολοκλήρου λειτουργικού μέσα στο οποίο υπάρχουν ευαίσθητα αρχεία και δεδομένα

διαβάζοντας εδώ http://forums.mydigitallife.info/threads/64482-NONE-of-the-Windows-Anti-Spy-Tweaks-work!-DATA-MINING-CONFIRMED

βλέπω ότι καταγράφουν τα αρχεία μας, δεδομένα από την κάμερα και το μικρόφωνο και άλλα πολλά.

Δε με νοιάζει αν η ms καταγράφει της αναζητήσεις μου στην cortana, το ποιες εφαρμογές απο το stor έχω κατεβάσει το πόσες φορές έχει κρασαρει το σύστημα άλλα μέχρι εκεί, τα αρχεία μου δε τα μοιράζομαι με κανέναν.

θα παρακολουθώ το θέμα στενά και αν δω ότι ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα θα γυρίσω πίσω στα 8.1

Δημοσ.

Η γνώμη μου για τα νέα χαρακτηριστικά των 10 μαζί με ένα μικρο review είναι εδώ http://www.insomnia.gr/topic/577298-τελικες-αποψεις-για-τα-windows-10/?p=54206469

όσοι μιλάτε για facebook youtube instagram κτλ δεν είναι το ίδιο, όλα αυτά μπορώ να ελέγξω( πχ δεν κάνω login στο Google ή προσέχω τί ανεβάζω σε facebook) τι ξέρουν για μένα εδώ μιλάμε για κίνδυνο παραβίασης ιδιωτικότητας ενός ολοκλήρου λειτουργικού μέσα στο οποίο υπάρχουν ευαίσθητα αρχεία και δεδομένα

Αυτο.

Μπερδευουμε υπηρεσιες που κατα την κριση και υποθεση μερικων νομιζουν οτι χρησιμοποιουνε ολοι με ενα λειτουργικο που απο την στιγμη που πατας Power ειναι διαρκως συνδεδεμενο με καθε ενεργεια σου καθε κλικ.

Ειλικρινα ο κοσμος σταματησε να σκεφτετε και να φιλτραρει οτι του προσφερουν.

Αυτο που θελανε και αυτο που θελουν μερικοι το εχουν πετυχει εν μερει.

Δημοσ.

• Τα προσφέρουν δωρεάν ακόμα και σε πειρατές οπότε όλα τα ζώα μπορούν να το κατεβάσουν.

Δηλαδή φίλε JOHNGTA  όποιος κατεβάζει από το θείο είναι ΖΩΟ ?????? 

Αν βλέπεις τσόντες και το μάθει η γυναικά σου θα σε σκοτώσει....

Πόσο χρονών είσαι??? 

• Like 1
Δημοσ.

Βαλτε linux ρε :P

Περα απο την πλακα. Πολυ καλυτερα απο τα 7 και τα 8.1 προσωπικη μου αποψη. Αρκει να τα παιρνει το pc σου απο drivers. Πχ οπως ειπε και ο xristaras πιο πανω, αρκετα laptop και υπολογιστες δεν εχουν driver για την καρτα γραφικων για τα 10. Οποτε μενεις με τα 7 η τα 8.1.

Αν ολα ειναι μια χαρα στους drivers, 10 απο μενα χωρις καθολου σκεψη!

Δημοσ.

Αυτο.

Μπερδευουμε υπηρεσιες που κατα την κριση και υποθεση μερικων νομιζουν οτι χρησιμοποιουνε ολοι με ενα λειτουργικο που απο την στιγμη που πατας Power ειναι διαρκως συνδεδεμενο με καθε ενεργεια σου καθε κλικ.

Ειλικρινα ο κοσμος σταματησε να σκεφτετε και να φιλτραρει οτι του προσφερουν.

Αυτο που θελανε και αυτο που θελουν μερικοι το εχουν πετυχει εν μερει.

Είμαι σίγουρος ότι στη MS περιμένουν εναγωνίως τον καθένα μας πότε θα ανοίξει τσοντάδικο ή πότε θα θυμηθεί τον ξάδελφό του που έφυγε για Αλκάιντα... :P Το ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν κάποιοι να γνωρίζουν που βρισκόμαστε από το κινητό δε μας πειράζει - οι ώρες που θα αφιερώσουμε στο candy crush μας μαράνανε και πρέπει κρατηθούν επτασφράγιστες... :P

• Δηλαδή φίλε JOHNGTA  όποιος κατεβάζει από το θείο είναι ΖΩΟ ?????? 

Ζώο μπορεί να μην είναι, αλλά και ο μάγκας κουτοπονηράκος της υπόθεσης που πιάνει όλους τους υπόλοιπους κορόιδα (developers, αλλά και αγοραστές χρήστες) μια ζωή, πάλι μπορεί να ΜΗΝ είναι - τουλάχιστον μέχρι τη δευτέρα παρουσία που υπολόγιζε ;)

Αν έχεις καμία σχέση με πνευματική εργασία, ίσως το καταλάβεις και αυτό κάποια στιγμή...

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι στη MS περιμένουν εναγωνίως τον καθένα μας πότε θα ανοίξει τσοντάδικο ή πότε θα θυμηθεί τον ξάδελφό του που έφυγε για Αλκάιντα... :P Το ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν κάποιοι να γνωρίζουν που βρισκόμαστε από το κινητό δε μας πειράζει - οι ώρες που θα αφιερώσουμε στο candy crush μας μαράνανε και πρέπει κρατηθούν επτασφράγιστες... :P

Eιλικρινα...ξαναδιαβασε οτι ειπα επειδη δεν το εκανες απ'οτι βλεπω.

Εστιαζεται στην ειρωνια και σας διαφευγει αυτο που σας λεει ο αλλος.

Η λογικη επειδη μας παρακολουθει ενας ΠΡΕΠΕΙ να μας παρακολουθει ο κοσμος ολος με ξεπερνα...

Αντι να διορθωσουμε το ενα λαθος ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ στο επομενο.

Well done...

• Like 1
Δημοσ.

Ζώο μπορεί να μην είναι, αλλά και ο μάγκας κουτοπονηράκος της υπόθεσης που πιάνει όλους τους υπόλοιπους κορόιδα (developers, αλλά και αγοραστές χρήστες) μια ζωή, πάλι μπορεί να ΜΗΝ είναι - τουλάχιστον μέχρι τη δευτέρα παρουσία που υπολόγιζε ;)

Αν έχεις καμία σχέση με πνευματική εργασία, ίσως το καταλάβεις και αυτό κάποια στιγμή...

Δεν εχεις αδικο θεωρητικα αλλα ας μην ξεχναμε οτι η MS επελεξε να το κανει αυτο. Η επιλογη ειναι απο χρονια πριν, απο τα 7 που επελεξε να κανει την πειρατεια πιο ευκολη απο τα XP. Εκτος αν νομιζεις οτι προκειται για "λαθος" αντι για συνειδητη επιλογη.

Τωρα φαινεται ακομα περισσοτερο οτι απλα δεν τη νοιαζει αν μια μειοψηφια home χρηστων (και μονο φυσικα) δεν πληρωσει για το λειτουργικο της. Πιο πολυ την ενδιαφερει να το χρησιμοποιουν.

Για τα περι πνευματικης εργασιας, αν υιοθετεις αυτη τη σταση σε οποιοδηποτε software αλλα και ολα οσα εχουν να κανουν με πνευματικα δικαιωματα (ταινιες, παιχνιδια, μουσικη) σου βγαζω το καπελο. Διαφορετικα ειναι μαλλον υποκριτικο να επικαλεισαι κατι τετοιο.

Η λογικη επειδη μας παρακολουθει ενας ΠΡΕΠΕΙ να μας παρακολουθει ο κοσμος ολος με ξεπερνα...

Αντι να διορθωσουμε το ενα λαθος ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ στο επομενο.

Well done...

Οχι κανεις δε λεει αυτο. Η διαφωνια μερικων ειναι απλως οτι η αντιδραση στο συγκεκριμενο θεμα αναλογικα ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με τα αλλα που αναφερονται. Η εστω οτι στα αλλα ειναι πολυ μικροτερη απ'οτι θα επρεπε, οπως θες πες το

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της παρακολούθησης, που στο κάτω κάτω θα βρεις έναν τρόπο να το σταματήσεις με κάποιο firewall, και αν εξαιρέσουμε ότι κάποιοι τα πήρανε τσάμπα, υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος να κάνει κάποιος format από τα 7 στα 10; Θα δει κάποια διαφορά αν έχει SSD; Παρέχει κάποια διευκόλυνση το λειτουργικό σε ρυθμίσεις, παραμετροποιήσεις και έλενγχο του συστήματος σου; Προγράμματα και drivers θα δουλέυουν καλύτερα; Και δεδομένου ότι το dx12 θα αποδόσει όταν βγουν τα αντίστοιχα παιχνίδια υπάρχει κάποια διαφορά στα παραπάνω;

Δημοσ.

το interface εξελιχτήκε και ελπίζω να πάμε στο μονιμο tablet interface καποια στιγμη. Απο εκει και πέρα, οσο και να γυαλιζεις κάτι, αν δεν φροντίσεις το app store σου.... που ειναι άδειο η με χαζές εφαρμογές... δεν πας πουθενα. Θεωρώ πως το store με τις touch enabled εφαρμογές είναι killer feature και αν δεν το εμπλουτίσουν, ματαια κουβεντιάζουμε.

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της παρακολούθησης, που στο κάτω κάτω θα βρεις έναν τρόπο να το σταματήσεις με κάποιο firewall, και αν εξαιρέσουμε ότι κάποιοι τα πήρανε τσάμπα, υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος να κάνει κάποιος format από τα 7 στα 10; Θα δει κάποια διαφορά αν έχει SSD; Παρέχει κάποια διευκόλυνση το λειτουργικό σε ρυθμίσεις, παραμετροποιήσεις και έλενγχο του συστήματος σου; Προγράμματα και drivers θα δουλέυουν καλύτερα; Και δεδομένου ότι το dx12 θα αποδόσει όταν βγουν τα αντίστοιχα παιχνίδια υπάρχει κάποια διαφορά στα παραπάνω;

Αυτό που μου άρεσε αρκετά στα Windows 10 και διευκολύνει όσους έχουν 2ο/3ο/4ο κτλπ σκληρό είναι το εξής απλό που έκαναν : post-273352-0-71366300-1440249084_thumb.png.Επίσης βλέπεις από το νέο μενού ρυθμίσεων ποιες εφαρμογές είναι σε ποιο σκληρό.Έχει και επιλογή για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για μουσική,βίντεο,browser κτλπ.

(Πάντως είδα γρηγορότερο boot up σ'αυτό το PC με τα 10 παρόλο που στα 7 είχα απενεργοποιήσει τις παναγιάς τα μάτια)

Για προγράμματα και drivers ανάλογα τι χρησιμοποιεί ο καθένας.Λογικά για παλιά mobos/apps θα χεις θέμα.Πάντως με AMD 5000HD series  κομπλέ τα drivers.

Προσωπικά roll back δεν κάνω αφου κιόλας την έχασα την επιλογή από τη στιγμή που έκανα fresh install.Έτσι μου φαίνεται θα κινηθώ και στο main PC.Το μόνο που μου τη σπάει είναι η έλλειψη add-ons στον Edge!

O μόνος λόγος για να μην αλλάξεις είναι η βαριεμάρα ή η ενδεχόμενη φοβία για συμβατικότητα εξειδικευμένων εφαρμογών/οδηγών κτλπ γιατί απο τη στιγμή που χρησιμοποιείς την τεχνολογία είσαι προιόν εκμετάλλευσης άσχετα αν το δηλώνουν ή όχι.

• Like 1
Δημοσ.

το interface εξελιχτήκε και ελπίζω να πάμε στο μονιμο tablet interface καποια στιγμη. Απο εκει και πέρα, οσο και να γυαλιζεις κάτι, αν δεν φροντίσεις το app store σου.... που ειναι άδειο η με χαζές εφαρμογές... δεν πας πουθενα. Θεωρώ πως το store με τις touch enabled εφαρμογές είναι killer feature και αν δεν το εμπλουτίσουν, ματαια κουβεντιάζουμε.

Προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρουν οι αλλαγές στο interface... Δηλαδή μια αλλαγή σε αυτό δεν με κάνει να αλλάξω λειτουργικό. Τώρα πες με οπισθοδρομικό, αρνούμαι να  προσαρμοστώ στην έννοια του store και στις εφαρμογές οπως το callendar, mail client, broswer και τέτοια λοιπά και προτιμώ τις desktop εφαρμογές. Νομίζω ότι προσπαθούν να μου πουλήσουν το προιόν τους. Δέν ξέρω αλλά μπορεί και να είναι ιδέα μου. 

Δημοσ.

Λίγο που τα δούλεψα ήταν καλά, πέρα από τα γνωστά θέματα (updates και παρακολούθηση) αν δεν ήταν η ασυμβατότητα με τους οδηγούς των καρτών για τα γραφικά (λαπτοπ) θα τα κρατούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...