Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Εννοώ, ας κοιτάξουμε δεδομένα. Τα προσφέρουν δωρεάν ακόμα και σε πειρατές οπότε όλα τα ζώα μπορούν να το κατεβάσουν. Όταν το προϊόν είναι δωρεάν, εσύ είσαι το προϊόν. Κλέβουν ό,τι προσωπικό υπάρχει και το κρατούν για αυτούς. Κανένας δεν ψιλιάστηκε ότι πρέπει να υπήρχε κάποιο catch; Δωρέαν Windows αξίας 150€; Αμφιβάλλω αν η M$ είχε καλές προθέσεις.
umbrella co. Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ακομα ειναι πολυ νωρις για να τα κρινουμε κατα τη γνωμη μου. Ενα απο τα κυριοτερα ατου των win10 ηταν το dx12 για το οποιο ακομη δεν εχουμε συγκεκριμενες πληροφοριες σχετικα με την αποδοση του. Οσο περναει ο καιρος, τοσο θα ενισχυονται τα πλεονεκτηματα (η οι αδυναμιες) του νεου λειτουργικου της MS.
XPHSTOS_ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν το λειτουργικό το κρίνω για την λειτουργικότητα του!Από αυτό και μόνο, το βρίσκω εξαιρετικό!!Η Apple μια ζωή παρακολουθούσε τους "πελάτες" της αλλά κανείς δεν βγήκε ποτέ να κράξει τόσο πολύ!Το linux είναι άλλη ιστορία...Τα windows από την πλευρά τους πάντα είχα reports προς την MS απλά τώρα μέ την εγκατάσταση των win10 ζητά περισσότερα η ms και εκεί είναι που ξύνισαν οι περισσότεροι.Τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιήσεις κατα την εγκατάσταση!Προφανώς και η MS δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και για να στα δώσει δωρεάν κάτι θέλει για αντάλαγμα, αλλά δεν νομίζω αυτά τα report προς την MS να κοπούν μετά από 1 χρόνο όπου θα κυκλοφορεί στα 150€!Στην τελική κλαιγόμαστε ότι μας παρακολουθεί η MS αλλά το 90% (μη πω 99%) αυτών που κλαίγονται χρησιμοποιούν facebook ή google υπηρεσίες... Προσωπικό συμπέρασμα: Haters gonna hate! Η ms είναι η εταιρεία που όλοι γουστάρουμε να μισούμε όπως και ο browser της IE...Που ο οποίος αντικειμενικά από την έκδοση 10+ είναι εξαιρετικός σε όλους τους τομείς!Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι τυφλά φανατίζονται υπέρ ή κατα κάποιων άλλων εταιρειών βασιζόμενοι στις φήμες και σε αντιλήψεις προ 10ετίας.Ναι, τα windows Millenium Edition ή τα XP και τα Vista δεν ήταν κάτι το τρομερό σε σχέση με της Apple OSx αλλά από τα Win7 και μετά η ms έχει κάνει άλματα προόδου... λυπάμαι που υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι σε εκείνες τις εποχές και όποτε βρίσκουν πάτημα, την κράζουν! 6
g8anos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Εγω μετα την πατατα των 8 γυρισα στα 7 κ δεν τα αλλαζω στα 10, προς το παρον. Ας κανουν οι αλλοι τους beta testers (παρεπιπτώντος είμαι software tester στο επαγγελμα , αν με πλήρωναν θα τα έβαζα!) 3
terry308 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Εγω μετα την πατατα των 8 γυρισα στα 7 κ δεν τα αλλαζω στα 10, προς το παρον. Ας κανουν οι αλλοι τους beta testers (παρεπιπτώντος είμαι software tester στο επαγγελμα , αν με πλήρωναν θα τα έβαζα!) +1 Win7 σταθερά και σίγουρα , drivers για όλες τις συσκευές και όχι πειραματισμοί Είναι νωρίς για τα 10αρια (προσωπική άποψη) 2
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 εγω πάλι ούτε με τα 8.1 (δεν πήγα σε 8 καθόλου) αλλα και με τα 10άρια δεν έχω συναντήσει την παραμικρή ασυμβατότητα σε αυτά που χρειάζομαι. Οι μόνες ασυμβατότητες ειναι σε λάπτοπ και κυρίως σε vga drivers.Συνήθως οι κάρτες είναι δεμένες μεταξύ τους με τον αντίστοιχο driver και η μαμά εταιρία το έχει παρατήσει γιατί εχει βγει το επόμενο μοντέλο. Τρανό παράδειγμα το dell της υπογραφής,δεν υπάρχει vga driver. και δεν μπορώ να βάλω ξεχωριστό για ιντελ και amd γιατί δεν αναγνωρίζουν τις κάρτες. Σε αυτό όμως δεν φταίει η MS,αλλα η κυρα dell που παράτησε το λάπτοπ απο υποστήριξη. Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν το λειτουργικό το κρίνω για την λειτουργικότητα του!Από αυτό και μόνο, το βρίσκω εξαιρετικό!!Η Apple μια ζωή παρακολουθούσε τους "πελάτες" της αλλά κανείς δεν βγήκε ποτέ να κράξει τόσο πολύ!Το linux είναι άλλη ιστορία...Τα windows από την πλευρά τους πάντα είχα reports προς την MS απλά τώρα μέ την εγκατάσταση των win10 ζητά περισσότερα η ms και εκεί είναι που ξύνισαν οι περισσότεροι.Τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιήσεις κατα την εγκατάσταση!Προφανώς και η MS δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και για να στα δώσει δωρεάν κάτι θέλει για αντάλαγμα, αλλά δεν νομίζω αυτά τα report προς την MS να κοπούν μετά από 1 χρόνο όπου θα κυκλοφορεί στα 150€!Στην τελική κλαιγόμαστε ότι μας παρακολουθεί η MS αλλά το 90% (μη πω 99%) αυτών που κλαίγονται χρησιμοποιούν facebook ή google υπηρεσίες... Προσωπικό συμπέρασμα: Haters gonna hate! Η ms είναι η εταιρεία που όλοι γουστάρουμε να μισούμε όπως και ο browser της IE...Που ο οποίος αντικειμενικά από την έκδοση 10+ είναι εξαιρετικός σε όλους τους τομείς!Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι τυφλά φανατίζονται υπέρ ή κατα κάποιων άλλων εταιρειών βασιζόμενοι στις φήμες και σε αντιλήψεις προ 10ετίας.Ναι, τα windows Millenium Edition ή τα XP και τα Vista δεν ήταν κάτι το τρομερό σε σχέση με της Apple OSx αλλά από τα Win7 και μετά η ms έχει κάνει άλματα προόδου... λυπάμαι που υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι σε εκείνες τις εποχές και όποτε βρίσκουν πάτημα, την κράζουν! γενικότερα, τα είπες όλα. Πάνω κάτω αυτά ηθελα να γράψω. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Εμένα με καίει περισσότερο το θέμα παρακολούθησης και δεν θεωρώ λογικό να λέμε: "Εεε μας έκλεβε η Apple τότε, ας μας κλέβει και τώρα η M$"
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Εμένα με καίει περισσότερο το θέμα παρακολούθησης και δεν θεωρώ λογικό να λέμε: "Εεε μας έκλεβε η Apple τότε, ας μας κλέβει και τώρα η M$" ε μην βάλεις 10άρια τότε το θέμα δεν είναι μόνο η παρακολούθηση των windows. Παρακολούθηση κάνει και η google, με τις αναζητήσεις κλπ. Εκεί γιατί κανείς δεν κράζει; αν θελει μπορεί απλά να μην την χρησιμοποιήσει και να τελειώνει. παρακολουθηση κάνει και το fb. Αλλα ολος ο κόσμος ανεβάζει φώτο,προσωπικές στιγμές κλπ. Εγώ σου λέω και το άλλο,θες να μου πείς ότι η MS αν ηθελε δεν μπορεί να παρακολουθεί και τα 7άρια; η οτι της είναι δύσκολο να κλειδώσει pc με μη νόμιμη άδεια; εμένα προσωπικά,ας με παρακολουθήσει όσο θέλει. ο σταθερός είναι μόνο για gaming και με τοπικό λογιαριασμό. Τι θα δει; τους λογιαριασμούς μου στο steam/uplay/origin; και θα μου κλέψει κωδικούς; η την αναζήτηση της μάνας μου για συνταγές; 3
WalkerSW Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Σκοπευεις να βομβαρδισεις κανενα κρατος, να κλεψεις καμια τραπεζα, να σκοτωσεις κανενα μισητο φιλο η συγγενη η να κερατωσεις την γυναικα σου και φοβασαι την παρακολουθηση? Πραγματικα τετοιες ανησυχιες μονο στην Ελλαδα και στην μεση ανατολη τις εχω δει! Χεστηκε η ms και η οποιαδηποτε ms για την προσωπικη σου ζωη! Διαφημησεις θελει να σου πλασαρει και ισως κατι λιγο να βελτιωσει την εμπειρια σου με τα προιοντα της. Τωρα αν εσυ εχεις κατι μεμπτο να κρυψεις , κακο του κεφαλιου. Κρατα το μακρια απο τα ηλεκτρονικα μεσα στην τελικη. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Σκοπευεις να βομβαρδισεις κανενα κρατος, να κλεψεις καμια τραπεζα, να σκοτωσεις κανενα μισητο φιλο η συγγενη η να κερατωσεις την γυναικα σου και φοβασαι την παρακολουθηση? Πραγματικα τετοιες ανησυχιες μονο στην Ελλαδα και στην μεση ανατολη τις εχω δει! Χεστηκε η ms και η οποιαδηποτε ms για την προσωπικη σου ζωη! Διαφημησεις θελει να σου πλασαρει και ισως κατι λιγο να βελτιωσει την εμπειρια σου με τα προιοντα της. Τωρα αν εσυ εχεις κατι μεμπτο να κρυψεις , κακο του κεφαλιου. Κρατα το μακρια απο τα ηλεκτρονικα μεσα στην τελικη. Μην μπερδεύεις. Όλοι μας έχουμε κάτι να κρύψουμε. Φαντάσου ότι βλέπεις τσόντες ξέρω 'γω και αν το μάθει η γυναίκα σου θα σε σκοτώσει. Αν καμιά Microsoft σε απειλήσει τότε να δούμε τι θα κάνεις. Το να ξέρουν τα πάντα για σένα, άσχετα με το αν τα χρησιμοποιήσουν ή όχι, σε έχουν με το λουράκι να κάνεις ό,τι θες για αυτούς. Γνώμη μου πάντα.
Gtr34 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μην μπερδεύεις. Όλοι μας έχουμε κάτι να κρύψουμε. Φαντάσου ότι βλέπεις τσόντες ξέρω 'γω και αν το μάθει η γυναίκα σου θα σε σκοτώσει. Αν καμιά Microsoft σε απειλήσει τότε να δούμε τι θα κάνεις. Το να ξέρουν τα πάντα για σένα, άσχετα με το αν τα χρησιμοποιήσουν ή όχι, σε έχουν με το λουράκι να κάνεις ό,τι θες για αυτούς. Γνώμη μου πάντα. Οι πληροφορίες που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υπηρεσιών ή προϊόντων από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.Δεν έχουν σκοπό, ούτε να σε απειλήσουν, ούτε να συνδέσουν τις πληροφορίες με το πρόσωπο σου( δεν αναφέρομαι σε κυβερνητικές υπηρεσίες). Καταλαβαίνω και σέβομαι την ανησυχία σου. Αντιλαμβάνεσαι όμως, ότι θα πρέπει να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα από ρυθμίσεις στα windows, που είναι ο κρίκος σε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαχθείς από την παρακολούθηση, είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα μέσα που την επιτρέπουν. 4
Bspus Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Κανένας δεν ψιλιάστηκε ότι πρέπει να υπήρχε κάποιο catch; Δωρέαν Windows αξίας 150€; Αμφιβάλλω αν η M$ είχε καλές προθέσεις. Σε ολα μπορει να υπαρχει catch, ακομα και στα μη δωρεαν. Ομως σχετικα με τα points σου: 1) Εδω και πολλα χρονια η MS σιωπηρα εχει επιτρεψει τη χρηση πειρατικων εκδοσεων για σπιτικη χρηση. Ειναι κοινο μυστικο. Δεν ισχυει αυτο για τους επαγγελματιες και τις εταιριες που χρειαζονται τα ακριβοτερα pro και τα πληρωνουν Επισης τα νεα μηχανηματα που πωλουνται, κυριως laptop μια χαρα θα αγοραζουν νεες αδειες. Ποιος ειναι αυτος που θα αγοραζε νεα windows για το σπιτι του η το τωρινο του μηχανημα αν δεν υπηρχε η προσφορα? Και μαλιστα ενω ειχε ηδη αυθεντικα 7/8/8.1 Τολμω να εικασω οτι μιλαμε για αμελητεο ποσοστο οποτε πρακτικα, τι εχασε η MS απο πωλησεις? Αντιθετως καταφερε να ανεβασει το ποσοστο χρησης του τελευταιου λειτουργικου της και να κερδισει και ποντους σε δημοσια εικονα. Ασχετα αν καταφερε παλι να το χαλασει με το ρουφιανεμα 2) Επισημα δεν ειναι δωρεαν. Επισης, αυτο ισχυει και για τα προιοντα της google και οτιδηποτε free open source γενικως. Δεν αξιζουν αυτα? 3) Κλεβουν περισσοτερα απο πριν. Μπορεις να το φτιαξεις αν σε ενδιαφερει. Αν παλι το θεωρεις μεγαλη ταλαιπωρια και οτι δεν αξιζει τον κοπο, μην τα χρησιμοποιεις
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Οι πληροφορίες που συλλέγονται χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υπηρεσιών ή προϊόντων από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.Δεν έχουν σκοπό, ούτε να σε απειλήσουν, ούτε να συνδέσουν τις πληροφορίες με το πρόσωπο σου( δεν αναφέρομαι σε κυβερνητικές υπηρεσίες). Καταλαβαίνω και σέβομαι την ανησυχία σου. Αντιλαμβάνεσαι όμως, ότι θα πρέπει να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα από ρυθμίσεις στα windows, που είναι ο κρίκος σε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαχθείς από την παρακολούθηση, είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς τα μέσα που την επιτρέπουν. Καλά τα λες. Απλώς εγώ ποτέ δεν ενέκρινα την λογική δεν είμαι τζιχαντιστής = παρακολουθήστε με όσο θέλετε.
XPHSTOS_ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 1) Το να βλέπεις τσόντες δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεσαι, εκτός και αν βλέπεις Snuff ή παιδική πορνογραφία... Γενικά η γυναίκα σου δεν θα πρέπει νομίζω να έχει πρόβλημα με το ότι βλέπεις τσόντες. (προσωπική άποψη αυτή)2) Οι άνθρωποι λεφτά θέλουν να βγάλουν και οι εταιρείες στις οποίες καταλήγουν τα στοιχεία σου χρησιμοποιούν τα δημογραφικά μιας χώρας ή πόλης ή περιοχής και τα ψυχογραφικά στοιχεία κατα άτομο για να σου πλασάρουν καλύτερα προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν με σκοπό να τσιμπήσεις και να αγοράσεις... απλά πράγματα.Και εγώ επειδή ψάχνω για συγκεκριμένα πράγματα στο web τις συγκεκριμένες διαφημίσεις βλέπω και στο κινητό και στο facebook και παντού... δεν με χαλάει καθόλου.3) Τέλος... ναι, δεν θα συνιστούσα τα win10 για workstations.Γενικά αν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζεις εκτός και αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας ή αναβάθμισης της εμπειρίας.Αλλά γενικά κινήσε με stable εκδόσεις, δοκιμασμένα πράγματα. 2
dimitris21gr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 20 μέρες τώρα τα έχω βολευτεί άπειρα. Χρειαζόταν μια αλλαγή. Δεν γυρίζω πίσω στα 7 και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα συμβατότητας στο desktop pc μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα