Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια θα μπω κατευθειαν στο θεμα για να μην σας κουραζω. τα spec στο τελος του posta. Ολα ξεκινησαν  χωρις καποιον προφανη λογο. ειπα να κανω και εγω την μεταβαση σε win 10 οπως και εκανα. την πρωτη μερα ολα καλα ολα ανθηρα την επομενη μερα αρχησε το μαρτυριο . καθως χαζεβα παιζοντας ενα παιχνιδακι ξαφνικα σβυνει η οθονη το ποντικη το πληκτρολογιο αλλα το pc κανονικα αναμενω μετα απο μερικα δευτερολεπτα κανει μονο του restart, δεν εδωσα σημασια, υπεθεσα θα ειναι καποιο θεμα με την ταση, υστερα απο αυτο το pc επαθε τρελο κοκομπλοκο με απανοτα restars, σκεφτομαι καποιο θεμα υπαρχει  με τα win 10 κατι κανει conflict ας κανω ενα clean instal σκεφτομαι, κατα την διαδικασια του install μετα το format στα πρωτα 10%-15% του install  παλι τα ιδια, θα τα επαιξε ο ssd λεω πεταω στην ακρη τον ssd δοκιμαζω τον κλασσικο δισκο παλι τα ιδια restart sto restart. οι μνημες θα ειναι λεω με δοκιμες και καντιλια πολλα καταφερα να κανω το install, αλλα και παλι τα ιδια. τρεχω ενα memtest να δω τι παιζει ακομα χειροτερα στα πρωτα 5% παλι τα ιδια. ψαχνομαι με θερμοκρασιες και αλλαζω θερμοαγωγιμη παστα στο northbridge μιας και εβλεπα οτι ειχα καπως υψηλες θερμοκρασιες καπου εκει ξεγελαστικα και πιστεψα οτι το προβλημα λυθηκε μια και το pc λειτουργισε για αρκετες μερες  χωρις θεμα μεχρι που σημερα εκανε παλι τα δικα του σε μικροτερο βαθμο σε σχεση με πριν αλλα ειμαι ενα βημα πριν τον βγαλω με κλωτσιες απο το παραθυρο.

Σας παρακαλω πολυ τα φωτα σας πριν τον βαλω φωτια 

cpu: Amd 695 be
mobo: gigabyte 990 fxa-ud3 (rev.1)
ram: corsair vengeance 1600mz
psu: corsair tx750m
vga: asus 280x
cooling: corsair H100i
case:corsair 400r
Δημοσ.

Εφόσον αποκλείεις να είναι τα Windows 10 μιας που στο έκανε και στη φάση του φορμάτ, μήπως έχει κάποιο θέμα το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

όπως έγραψε και το παιδί πάνω,σε τετοια πράγματα υπαίτιος είναι τροφοδοτικό/μητρική.

Τα 10άρια δεν έχουν σχέση.

δανείσου κάποιο αλλο να δεις τι γίνεται.

Δημοσ.

Καπου, κατι βραχυκυκλωνει και ενεργοποιειται ο μηχανισμος ασφαλειας. Αν εισαι τυχερος αυτο ειναι στις συνδεσεις. Κοιτα και τα καλωδια σου αν πατανε σωστα κυριως αυτα του τροφοδοτικου στη μητρικη. Εξετασε αν καποιο καλωδιο ειναι προβληματικο, αν ακουμπαει καπου που δεν πρεπει η αν η μητρικη δεν ακουμπαει καπου που δεν πρεπει. Εκανες καποια αλλαγη η μετακινηση hardware?. Μετα κανε την αφαιρετικη μεθοδο. Βαλε μονο τα απολυτως απαραιτητα και αφου δεις οτι ειναι σταθερο αρχισε να προσθετεις μια συσκευη καθε φορα. (Μου εχει τυχει το dvd να μου δημιουργει παρομοια προβληματα).

Αν τωρα εισαι ατυχος το βραχυκυκλωμα ειναι σε τροφοδοτικο/μητρικη οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω.

Δημοσ.

Οτι ειπαν τα παιδια. Κανε κι ενα τσεκ στους πυκνωτες της μητρικης. Αν εχουν σκασει. Απιθανο αλλα τσεκαρε τους.

Δημοσ.

καλημερα παιδια και σας ευχαριστω για τον χρονο σας. η αληθεια ειναι οτι και εγω εκει καταληγω οτι κατι δεν παει καλα με τροφοδοτικο η μητρικη. θα ψαξω να βρω ενα τροφοδοτικο σημερα κιολας και να το δοκιμασω. το θεμα ειναι οτι υστρερα το τελευταιο βημα που ειχα κανει τα restarts εγιναν πιο σπανια και ειναι εντελως ραντομ αυτη την στιγμη επομενως θα χρειαστει καιρος μεχρι να καταλαβω αν οντως ειναι το τροφοδοτικο εκτως και αν υπαρχει καποιος τροπος να στρεσαρω το τροφοδοτικο, επισης παρατηρισα οτι οταν ειχα βαλει τα drivers της corsair h100 και προσπαθησα να ανεβασω τα voltages απο τα fans με το που εκανα τις αλλαγες το συτημα αμεσως αρχισε τα τρελα του σε πολυ εντωνο βαθμο μεχρι που τελεικα μπορεσα να κανω uninstall τα drivers.

Δημοσ.

καλημερα παιδια και σας ευχαριστω για τον χρονο σας. η αληθεια ειναι οτι και εγω εκει καταληγω οτι κατι δεν παει καλα με τροφοδοτικο η μητρικη. θα ψαξω να βρω ενα τροφοδοτικο σημερα κιολας και να το δοκιμασω. το θεμα ειναι οτι υστρερα το τελευταιο βημα που ειχα κανει τα restarts εγιναν πιο σπανια και ειναι εντελως ραντομ αυτη την στιγμη επομενως θα χρειαστει καιρος μεχρι να καταλαβω αν οντως ειναι το τροφοδοτικο εκτως και αν υπαρχει καποιος τροπος να στρεσαρω το τροφοδοτικο, επισης παρατηρισα οτι οταν ειχα βαλει τα drivers της corsair h100 και προσπαθησα να ανεβασω τα voltages απο τα fans με το που εκανα τις αλλαγες το συτημα αμεσως αρχισε τα τρελα του σε πολυ εντωνο βαθμο μεχρι που τελεικα μπορεσα να κανω uninstall τα drivers.

occt

PSU test.

Με δική σου ευθύνη μην σου πάρει και τίποτα αλλο μαζί.

Στην ουσία τρέχει furmark στην κάρτα και cpu stress test στον επεξεργαστή.

ολα 100%.

Δημοσ.

κατι αλλο που μολις μου ηρθε στο μυαλο και ισως να μας βοηθησει την τελευταια μερα που το pc δουλευε κανονικα θυμαμαι οτι ενω εβαλα τα win 10 πανω απο τα 7 εγω εφυγα για ενα ποτακι και αφησα σπιτι το ανιψακι μου και κατι επαιζε, οταν γυρισα σπιτι το πλητρολογιο δεν δουλευε σωστα ειδα πως του χυθικε νερο στο πληκτρολογιο. το ελησα και το αφησα στον ηλιο την επομενη μερα και λειτουργισε κανονικα μετα. δεν θυμαμαι ομως αν το προβλημα ξεκινησε εκεινη την μερα η αργοτερα ομως σιγουρα παντως δεν υπηρχε νωριτερα.

xristaras φιλε μου θα βρω τροφοδορικο και θα το τρεξω.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση rod@x η αληθεια ειναι πως δεν πιστευω οτι το πληκτρολογιο σαν συσκευη απο μονη της μπορει να μου δημιουργει τετοια προβλημα. Πιστευω οτι ισως και να μου βραχυκικλοσε καποιο κυκλομα της μητρικης. Προς το παρων περιμενω φιλους να γυρισουν απο διακοπες για να δανειστο το τροφοδοτικο τους.

Δημοσ.

τρεχω ενα memtest να δω τι παιζει ακομα χειροτερα στα πρωτα 5% παλι τα ιδια.

Αν ετρεξες memtest απο cd η usb stick και σου εκανε restart οι πιο πιθανες αιτιες ειναι πρωτα μνημη και μετα δυσκολοτερα ,μητρικη.Σε αυτο το τεστ δεν στρεσαρεται το τροφοδοτικο για να πεις οτι φταιει αυτο.

Το OCCT ειναι ενα αχρηστο,υπερβολικα εντονο τεστ,που στρεσαρει σε μη ρεαλιστικες συνθηκες hardware και το καταπονει αδικα.Ειναι μονο για πανακριβο,καινουργιο hardware και για να γινεται μονο μια φορα.  Το νοημα ειναι να στρεσαρεις ενα συστημα σε ρεαλιστικες καταστασεις,οχι να το καταπονεις ωρες σε μη αληθινες.Ειναι ο ορισμος του μαζοχιστη,μια ιδιοτητα που πολλα ευπορα ατομα που αγοραζουν υλικο πολυ ακριβο την εχουν.Αλλα και αυτοι μονο στην αρχη το τρεχουν μια φορα.Ποτε να μην το τρεξεις,το πολυ prime 95 που και αυτο ειναι δυνατο,αλλα σε πιο λογικο βαθμο.

Σε αυτη την περιπτωση ειναι επικινδυνο κατα την γνωμη μου να τρεξεις ομως οποιοδηποτε στρες προγραμμα οταν δεν ειναι γνωστο που υπαρχει προβλημα γιατι ενα προβληματικο part που θα στρεσαριστει μπορει να σου καψει,χαλασει αλλο υγιες και προφανως καποιο απο το υλικο σου ειναι εκτος εγγυησης. Επαναλαμβανω,stress τεστ,και για μενα ποτε OCCT, prime 95 η intel burn test, τρεχουμε μονο οταν εχουμε αγορασει φρεσκο υλικο και θελουμε να δουμε αν υπαρχει προβληματικο hardware,το πολυ μια ωρα και μονο στην αρχη.

Στην περιπτωση σου,μονο κακο μπορει να κανει.Διαγνωστικα tests θελεις,οχι stress tests.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ετρεξες memtest απο cd η usb stick και σου εκανε restart οι πιο πιθανες αιτιες ειναι πρωτα μνημη και μετα δυσκολοτερα ,μητρικη.Σε αυτο το τεστ δεν στρεσαρεται το τροφοδοτικο για να πεις οτι φταιει αυτο.

Το OCCT ειναι ενα αχρηστο,υπερβολικα εντονο τεστ,που στρεσαρει σε μη ρεαλιστικες συνθηκες hardware και το καταπονει αδικα.Ειναι μονο για πανακριβο,καινουργιο hardware και για να γινεται μονο μια φορα.  Το νοημα ειναι να στρεσαρεις ενα συστημα σε ρεαλιστικες καταστασεις,οχι να το καταπονεις ωρες σε μη αληθινες.Ειναι ο ορισμος του μαζοχιστη,μια ιδιοτητα που πολλα ευπορα ατομα που αγοραζουν υλικο πολυ ακριβο την εχουν.Αλλα και αυτοι μονο στην αρχη το τρεχουν μια φορα.Ποτε να μην το τρεξεις,το πολυ prime 95 που και αυτο ειναι δυνατο,αλλα σε πιο λογικο βαθμο.

Σε αυτη την περιπτωση ειναι επικινδυνο κατα την γνωμη μου να τρεξεις ομως οποιοδηποτε στρες προγραμμα οταν δεν ειναι γνωστο που υπαρχει προβλημα γιατι ενα προβληματικο part που θα στρεσαριστει μπορει να σου καψει,χαλασει αλλο υγιες και προφανως καποιο απο το υλικο σου ειναι εκτος εγγυησης. Επαναλαμβανω,stress τεστ,και για μενα ποτε OCCT, prime 95 η intel burn test, τρεχουμε μονο οταν εχουμε αγορασει φρεσκο υλικο και θελουμε να δουμε αν υπαρχει προβληματικο hardware,το πολυ μια ωρα και μονο στην αρχη.

Στην περιπτωση σου,μονο κακο μπορει να κανει.Διαγνωστικα tests θελεις,οχι stress tests.

σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. εσυ δηλαδη τι μου προτεινεις να κανω? πως θα το χειριζοσουν το ολο προβλημα?

Δημοσ.

οχι φιλε δεν το ελυσα ακομα. εχω 3-4 μερες να φαω ρεσταρτ αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω. και ειμαι σχεδον σιγουρος αν τρεξω memtest θα φαω παλι ρεσταρτ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...