alefas9 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 i) Το ποσό που διαθέτουμε: max 2000euro ii) Tη χρήση του υπολογιστή : Η κύρια χρήση του υπολογιστή θα είναι για Rendering( κυριως στατικες εικόνες ) με vray ή maxwell καθως και μερικά απλά animation iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: 3ds Max-Rhino-After effects-Premiere-Autocad iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? όχι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) τόπος διαμονής βόλος με δυνατότητα αγοράς και απο Αθηνα και απο θεσσαλονικη vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? στο καταστημα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού ναι x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας ναι μεσαίο xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? ->ναι λίγο τις συχνότητες με stock voltage xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:όχι
pnick Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Από μια μικρή έρευνα που έκανα, θα κέρδιζες περίπου 100€ (ειδικά από κάρτα γραφικών, επεξεργαστή και μητρική) αν έκανες αγορές από διαφορετικά καταστήματα και το έστηνες μόνος σου το pc. Την διαφορά μπορεί να την έβαζα σε 500άρη ssd. Στο συγκεκριμένο κουτί θα έβαζα την ΑΙΟ ψύξη μπροστά, αφαιρώντας τα hdd cages. Και αυτό για να γλυτώσεις θόρυβο και σκόνη. Πες μας και ποιά οθόνη έχεις. Θα ρίξεις 2000€ σε workstation, μην είσαι με καμιά 22άρα παλιά σε 1080p. Κρίμα είναι. Και κάτι ακόμα. Εφόσον κάνεις rendering με τον επεξεργαστή, η κάρτα θα σου χρησιμεύσει μόνο στα viewports. Μπορείς να γλυτώσεις χρήματα είτε πηγαίνοντας σε κάποια πιό οικονομική λύση σε καινούργια, ή σε κάποια μεταχειρισμένη. Πληροφοριακά, βρίσκεις gtx780 3gb με 250€ πλέον και έχω δεί και Titan 6gb με 300€. Δες το και αυτό.
alefas9 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι πως και γω προς αυτή την κατεύθυνση έκλεινα, απλά προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν ποιο σίγουρος για αυτό το workstation. Όσον αφορά την οθόνη δυστυχώς είμαι σε μια 22αρα led samsung προς το παρόν... σε δεύτερη φάση όμως θα γίνει και αυτή η αγορά. Τι θα μ προτινεσ ? νομιζω πωσ 2χ 26'' μονιτορ θα ειναι μια χαρα
pnick Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Νάσαι καλά. Τυχαίνει να ασχολούμαι με τα ίδια προγράμματα και έχω ψάξει αρκετά το θέμα. Για οθόνες πες ένα budget και θα σου πω μια γνώμη. Το ιδανικό θα ήταν 2 οθόνες, το βλέπω και εγώ που με μια 24αρα δυσκολεύομαι να δουλέψω, αλλά οπωσδήποτε σήμερα θα πήγαινα σε μια ποιοτική 27άρα σε 1440p και θα κράταγα την παλιά για να βλέπω reference αρχεία κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα