Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop acer aspire με windows 7 και δεν μπορώ να μπω στο safe mode.

Στο bios μπαίνει κανονικά.

Ο ΣΚΛΗΡΟΣ δίσκος ήταν χωρισμένος σε δύο partition από τα οποία το ένα ήταν κρυφο .το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το ελευθεροσα.

Ειναι μεγάλη ανάγκη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Μπες κανονικά στα windows και πάτα start+r και μετά msconfig... στην καρτέλα που θα σου ανοίξει πας boot---> και τσεκάρεις το safe boot στη δευτερη καρτέλα και τίποτε άλλο. Επανεκκίνηση και φυσιολογικά θα πρέπει να μπει ε safe mode κανονικά.

Κάνεις ό,τι θες να κάνεις και για να ξαναμπεί σε κανονικά μπουτ πάλι start+r---->msconfig και επιλέγεις στην πρώτη καρτέλα το πρώτο κυκλάκι που λέει normal start up. Εννοείται πως όπου σου ζητήσει επανεκκίνηση το κάνεις

Δημοσ.

Συγνωμη αλλά ξέχασα να γράψω πως δεν πάει ούτε καν εκεί που λεει εκκίνηση των windows.Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην χάσω τα αρχεία που έχω αποθηκευμένα?

Δημοσ.

Ehh. Λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις ένα live cd με linux (τρέχει κανονικά η διανομή χωρίς εγκατάσταση, απλά δε μπορείς να κάνεις save τίποτα). Φυσιολογικά, νομίζω, θα μπορεί να "δει" το σκληρό δίσκο. Έτσι ίσως μπορέσεις να κάνεις κάποιο back up και στη συνέχεια format. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο τρόπο που να μην περιλαμβάνει απώλεια αρχείων. Ίσως κάποιο repair με το cd εγκατάστασης των windows εναλλακτικά; Αλλά δεν ξέρω αν τα αρχεία παραμένουν ασφαλή σε αυτή την περίπτωση.

Τελευταία λύση να βάλεις το σκληρό σε άλλο pc σαν δευτερο, να πάρεις ό,τι αρχεία χρειάζεσαι και μετά φορμάτ

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σου.καλό αυτό με το linux αν και το ακούω πρώτη φορά.μάλλον αυτό θα κάνω αν και σκευτομουν μήπως υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να μπΩ σε safe mode(πχ μέσω bios) καθώς δεν έχω δεύτερο υπολογιστή.

Δημοσ.

Ένα τελευταίο,μπορεις να μου στείλεις κάπου ένα λινκ με το προγραμα που μου προτείνεις.προσπάθησε να βρεις το πρόγραμμα με το μικρότερο δυνατό μέγεθος που κάνει την "δουλειά".ΣΥΓΝΩΜΗ που γινομαι τόσο ενοχλητικος.

Δημοσ.

http://www.ubuntu.com/download/desktop

Κατεβάζεις τη 14,04,3 έκδοση, το καις σε ένα dvd και όταν πας να το κάνεις install θα σε ρωτήσει αν το θες δοκιαμστικά ή κανονική εγκατάσταση. Εσύ θα επιλέξεις το δοκιμαστικό. Έτσι θα τρέξει το λειτουργικό χωρίς εγκατ'ασταση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...