idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Κι εμείς έχουμε χημικά στη δουλειά και μου αρέσει πολύ να μαθαίνω πως λειτουργούν, τι γίνεται αμα τα αναμίξεις, δοσολογίες κλπ αλλά αυτά που λέτε με τα εργαστήρια που ανα πάσα στιγμή μπορείς να πάθεις τα χίλια μύρια....μπρρρ, ούτε μια ώρα δεν θα άντεχα. Χαρα στο κουράγιο σας.
kathytherion Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Αυτή την εποχή δουλεύω στα μέταλλα Εισαι χημικος? Μπορει να σε χρειαστω στο μελλον εκει θελω να περασω φετος η του χρονου. Κι εμείς έχουμε χημικά στη δουλειά και μου αρέσει πολύ να μαθαίνω πως λειτουργούν, τι γίνεται αμα τα αναμίξεις, δοσολογίες κλπ αλλά αυτά που λέτε με τα εργαστήρια που ανα πάσα στιγμή μπορείς να πάθεις τα χίλια μύρια....μπρρρ, ούτε μια ώρα δεν θα άντεχα. Χαρα στο κουράγιο σας. Εσυ που δουλευεις? Νομιζω ειχαμε μιλησει και μαζι σε αλλο θεμα σχετικα με τις κατατακτηριες... Σορυ για το off topic το χω παρακανει.
STEFANIA KALAMITSI Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και όλες, είμαι η Στεφανία και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αυτό το διάστημα εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία με θεματική " Η αφηγηματική ικανότητα σε άτομα διεγνωσμένα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και σύνδρομο Asperger". Η αλήθεια είναι πως από ό,τι έχω καταλάβει υπάρχει μία σύγχυση σε όλους τους χώρους , ακόμα και σε ψυχολόγους για τη διαφοροδιάγνωση μεταξύ των 2, οπότε χρησιμοποιώ και τους δύο όρους ώστε να μην παρεξηγηθώ. Αναζητώ, λοιπόν, εθελοντές που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην έρευνά μου. Αναφέρομαι σε 2 τεστ ( αντίστροφης ανάκλησης στοιχείων και story telling με εικόνες) και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια κλινική διάγνωση μη λεκτικής νοημοσύνης, ένα τεστ μη λεκτικής νοημοσύνης (σύνολο περίπου 1 ώρα). Οι ηλικίες τις οποίες θα ήθελα να συμπεριλάβω είναι παιδιά 6-10, έφηβοι 12-17 και ενήλικες 18-35. Όποιος ενδιαφέρεται και έχει λίγο χρόνο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μήνυμα .Υ.Γ.: το ότι μένω στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πρόβλημα, καθώς είμαι προετοιμασμένη για το ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθώ λόγω έρευνας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας Στεφανία Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από STEFANIA KALAMITSI 1
SB_1957 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, STEFANIA KALAMITSI είπε Καλησπέρα σε όλους και όλες, είμαι η Στεφανία και είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αυτό το διάστημα εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία με θεματική " Η αφηγηματική ικανότητα σε άτομα διεγνωσμένα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και σύνδρομο Asperger". Η αλήθεια είναι πως από ό,τι έχω καταλάβει υπάρχει μία σύγχυση σε όλ Δεν χρειαζόταν να βάλεις το email σου. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μπορεί να σου στείλει μήνυμα. Καλύτερα να το διαγράψεις. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από SB_1957 1
STEFANIA KALAMITSI Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Καλή συνέχεια
lostdreamer50 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβάζοντας τις διαφορες απαντησεις συνειδητοποιω με ενδιαφέρον οτι τις περισσοτερες ιδιαιτερότητές που παρατηρουνται τις εχω και γω (δυσφορια με ξενους, την αίσθηση οτι οι κοινωνικες συναναστροφές ρουφανε την ενεργεια μου, εμμονες με πραματα που δεν ξεκολλαω, patterns παντου, αποτυγχανω να καταλαβω social cues, προτιμω το σπιτι και την ηρεμια του, δυσκολευομαι να μιλησω σε ξενους πχ. Δεν παιρνω τυρι γιατι δεν θελω να μιλησω στον υπάλληλό του σουπερ μαρκετ). Ειμαι επίσης πολυ αγχωδης για πραγματα που δεν μπορω να ελέγξω η δεν πανε οπως θελω, ενα προβλημα που με ειχε ταλαιπωρησει παρα πολυ τα τελευταία χρονια καθως μου εβγαιναν ψυχοσωματικοι πονοι εξαιτιας του. Το αντιμετωπισα ομως και με την καταλληλη υποστήριξή το χω ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμο. Υπαρχουν ομως μερες που ειμαι ετοιμόλογος, αποζητω την παρεα των 2-3 παιδικων φιλων που εχω και εκφραζομαι και με αρκετα καλο χιουμορ μπορω να πω. Σχέσεις εκανα μια...και καλη! Ποτε δεν ηταν ολα αυτά σε τετοιο βαθμο ωστε να αναστατωθουν οι γυρω μου. Απλα με θεωρουσαν εκκεντρικο παιδι και δεχτηκα αρκετο bullying στο σχολειο. Μάλλον απλα ειμαι socially awkard που λενε και οι Αμερικανοι!! Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από lostdreamer50 3
pontez2 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 3 ώρες πριν, lostdreamer50 είπε Διαβάζοντας τις διαφορες απαντησεις συνειδητοποιω με ενδιαφέρον οτι τις περισσοτερες ιδιαιτερότητές που παρατηρουνται τις εχω και γω Η Iris, όταν απάντησε 4 χρονια νωρίτερα στη 2η σελίδα, έγραψε κάτι πάρα πολύ σωστό. Οτι το Ασπεργκερ, ακριβως επειδή ειναι στο φάσμα (του αυτισμού),δεν έχει στάνταρ συμπτώματα. Υπάρχουν κάποια γενικά, οπως η δυσκολία στις κοινωνικές δεξιότητες και στη προσέγγιση στα άλλα άτομα, αλλά αυτό ειναι κάτι που ούτως η αλλιώς ανήκει στο ευρύ φάσμα του αυτισμού. Ψάξτο λιγο. Αν είσαι ενήλικος,μονο εξειδικευμένος ψυχίατρος μπορεί να σου δώσει διάγνωση. Στα παιδιά ειναι πιο απλά τα πράγματα. Και κάτι άσχετο. Υπάρχει ένας μύθος που λέει πως οι Ασπεργκερικοί ειναι πιο έξυπνοι κτλ. Είναι λάθος να συνδέουμε την εφυία με το σύνδρομο. Τυχαίνει πολλές φορές, τέτοια άτομα να χειρίζονται καλύτερα τον λόγο, ή μπορεί οντως να έχουν υψηλό iq. Δεν παύουν ομως να ανήκουν στο φάσμα με τη διαφορά οτι ειναι υψηλά λειτουργικοί. (ο λόγος που το αναφέρω ειναι επειδη ειχε γινει και μοδα μια εποχή, όσοι ειχαν τις παραξενιές τους, να δηλωνουν ασπεργκερικοί )
chriscy84 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας !! Ονομάζομαι Χρήστος και φαντάζομαι πως και πολλοί από εσάς ταυτίζονται σε κάποια θέματα μαζί μου. Με παρακίνησε να σας γράψω να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες μου μαζί σας το γεγονός ότι κι εσείς σίγουρα έχετε περάσει και περνάτε πολλά! Λίγα λόγια για εμένα ! Κατ' αρχάς να πω πως είμαι 36 ετών. Στα 35 μου , κατόπιν μεγάλης ψυχοφθόρας έρευνας που έκανα, διαγνώστηκα με Διαταραχή Ελειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ ) , από ψυχίατρο που ειδικεύεται χρόνια στη ΔΕΠΥ. Επίσης , έχω δυσλεξία , κυρίως δυσκολία μεγάλη στην ανάγνωση και ελαφρά δυσαριθμησία . Αυτές οι ανακαλύψεις με έφθειραν μεν , ψυχολογικά , αλλά και με εξέλιξαν και με δυνάμωσαν , καθώς και με ανακούφισαν. Παρ' όλα αυτά , πρόσφατα ψάχνοντας και σχετικά με το Asperger , μελετώντας και ομιλίες κάποιων ειδικών , κατέληξα σε ένα πράγμα. Ότι πολύ πιθανόν έχω , εκτός από τα 2 προαναφερόμενα και το σύνδρομο αυτό. Φυσικά διάγνωση δε θα κάνω μόνος μου . Θα απευθυνθώ και πάλι σε ειδικό. Κάποια συμπτώματα που έχω είναι πως όταν κάνω κάτι δημιουργικό για μένα , αρκετά συχνά πιάνω τον εαυτό μου να λειτουργεί σαν μην υπάρχει αύριο . Σαν να πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω τώρα , γιατί μπορεί αύριο να μην το κάνω. Πολύ πιθανό είναι λόγω του ότι από μικρός είχα και λίγα ενδιαφέροντα, τα οποία κατά καιρούς άλλαζαν. Πχ έπαιζαν τα πιο πολλά παιδιά ατάρι , εγώ καλά καλά δεν είχα πιάσει gameboy. Έπαιζαν μετά nintendo , εγώ έπαιζα gameboy με το ζόρι . Έκαναν όλοι ποδήλατο , εγώ είχα μείνει στις βοηθητικές . Γενικά ότι περιείχε συνήθεια μου προκαλούσα ένα μικρό αίσθημα ασφάλειας και απαλλαγής από το φόβο του νέου και του άγνωστου. Οι λέξεις αλλαγές , προσαρμοστικότητα και δυναμισμός που προξενούσαν φόβο , άγχος, μέχρι και τρέμουλο κάποιες φορές. Σε κοινωνικές δεξιότητες υστερούσα πολύ και αυτό προσπαθούσα να το κρύβω ΄όσο μπορούσα . Ο λόγος για αυτό είναι πως φοβόμουν πολύ τα πειράγματα , γενικά όπως λέμε bulling και προσβολές , γιατί από το νήπιο κιόλας ένιωθα σαν από άλλο πλανήτη, σαν εξωγήινος ! Αρκετές φορές , λόγω και του ότι μεγάλωσα σε οικογένεια 2 ανεπιτήδευτων γονιών , ίσως δεν έμαθα πως να φέρομαι , τι να κάνω και να μην κάνω και γενικά πως να αναπτύσσω και να διατηρώ σχέσεις με φίλους. Γνωρίζοντας πως από μικρός λοιπόν έχω διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σε σχέση με τους συνομηλίκους μου έμαθα να φοράω διάφορες μάσκες στη ζωή μου. Μάσκες που με οδηγούσαν να έχω κολλητούς , με φιλία που στηριζόταν στην εξάρτηση και αρκετές φορές το ψέμα , μάσκες που με έκαναν να υποκρίνομαι ότι περνάω όμορφα σε μια παρέα από φόβο πως αν πω ότι δε νιώθω άνετα με τον εαυτό μου ή ότι δεν είμαι στη μόδα ή έχω ελάχιστα ενδιαφέροντα θα με δουλεύουν ή θα με κάνουν πέρα , μάσκες που με έκαναν να λέω ψέμματα σε γυναίκες από φόβο να εκφράσω ανασφάλειες. Μια μάσκα γενικά που πλέον τη βγάζω , γιατί δε θέλω να με σιχαθώ στο τέλος. Δε θα ήθελα να πω περισσότερα , γιατί πάνω κάτω καταλαβαίνετε τα λεγόμενά μου και δεν είναι σωστό να γράψω άλλο , αρκετή έκθεση έγραψα ως τώρα χαχα! Να ξέρετε πως ακόμη κι αν τελικά δεν διαγνωστώ με το Asperger , σας νιώθω ως ένα σημείο και πραγματικά σας εύχομαι υγεία και ό,τι καλύτερο . Αυτό που έχω καταλάβει γενικά με τις διάφορες διαταραχές που έχουμε και ως ενήλικες , είτε ΔΕΠΥ , δυσλεξία ή asperger είναι πως χρειάζονται καθημερινές δράσεις για να αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες . Ωστόσο , φίλοι μου , (επιτρέψτε μου για την έκφραση , παρ' όλο που δεν τη λέω εύκολα) , δεν πιστεύετε κι εσείς πως είναι κρίμα να μη μπορούμε να προσαρμοστούμε σε ένα κόσμο που πολλές φορές νομίζει ότι ξέρει πολλά? Όντας πολλές φορές στην απ ' έξω πήραμε πολλά μαθήματα ζωής. Συμφωνείτε? Καιρός λοιπόν δεν είναι να τα αξιοποιούμε καθημερινά με δράσεις και βελτίωση στη ζωή μας? Θα εκτιμούσα ιδιαίτερά αν μπορούσε κάποιος να μου προτείνει κάποιον αξιόλογο ειδικό ψυχίατρο για τη διάγνωση που θέλω ? Ήδη ιδιωτικά θα επισκεφτώ από βδομάδα μια κυρία. Ωστόσο θα ήθελα και τη δική σας οπτική στο θέμα μου! Με συγχωρείτε και πάλι για την έκθεση , αλλά το είχα μεγάλη ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας όλα τα παραπάνω! Καλή σας νύχτα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις