Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχες κατάθλιψη στο δημοτικό;

Εγώ είχα. Έλεγα τους γονείς μου ότι θέλω να πεθάνω και τρομάζανε :D

Γιαυτό ρώτησα για διαφορά με introversion που πιστεύω ότι είναι το δικό μου θέμα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι καλύφτηκα. 

Γενικά φαίνονται πολύ similar. Κλείσιμο στον εαυτό, κούραση από συναναστροφές με μεγάλες παρέες, αδιαφορία για small talk, πολλές ώρες μόνος (ευχάριστα), πολύ λίγους και καλούς φίλους κτλ

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλά από αυτά τα έχω και εγώ αλλά νομίζω είναι λογο κατάθλιψης, λες να έχω asperger ???

Εγώ είχα. Έλεγα τους γονείς μου ότι θέλω να πεθάνω και τρομάζανε :D

Σχεδόν όλα όσα λένε τα παιδιά (kathy, iris, fylatos) τα είχα/έχω κι εγώ και σε εντονότερο βαθμό το έτερο ήμισυ. Πολύς κόσμος μπορεί να τα έχει, ανεξαρτήτως ass burgers (δεν άντεξα).

Αυτο-διάγνωση πάντως μην κάνετε, όταν διάβαζα για να δώσω ψυχοπαθολογία θυμάμαι είχα πειστεί πως είχα/έχω όλες τις νόσους του dsm. :unsure:

• Like 2
Δημοσ.

Σχεδόν όλα όσα λένε τα παιδιά (kathy, iris, fylatos) τα είχα/έχω κι εγώ και σε εντονότερο βαθμό το έτερο ήμισυ. Πολύς κόσμος μπορεί να τα έχει, ανεξαρτήτως ass burgers (δεν άντεξα).

Αυτο-διάγνωση πάντως μην κάνετε, όταν διάβαζα για να δώσω ψυχοπαθολογία θυμάμαι είχα πειστεί πως είχα/έχω όλες τις νόσους του dsm. :unsure:

Ass burger, ωραιο.

Δεν ειμαι υπερ της αυτοδιαγνωσης αλλα μ ενδιαφερει η πρωταρχικη ευαισθητοποιηση του ατομου και του περιγυρου της που θα το οδηγησει στη διαγνωση απο ψυχιατρο. Τα περισσοτερα συμπτωματα ειναι γνωρισμα μου κ πλεον εχουν ενταχθει στο χαρακτηρα, οπως και το ocd μου. Επειδη ομως ας πουμε πως σκονταφτα και σκονταφτω σε προβκηματα που ενας κανονικος ανθρωπος συνηθως δεν αντιμετωπιζει σε τετοιο βαθμο, θα ηθελα σιγα σιγα να κανω καποια βηματα για να εντοπισω αν υπαρχει κατι που με δυσκολευει η αν απλα εχω ιδιορρυθμο χαρακτηρα οπως λενε οι γονεις μου.

Δημοσ.

. Τα περισσοτερα συμπτωματα ειναι γνωρισμα μου κ πλεον εχουν ενταχθει στο χαρακτηρα, οπως και το ocd μου.

Σε εχουν διαγνωσει η απλα το λες εννοωντας καποιες παραξενιες?

Εκανα συζητηση με ψυχιατρο (σε κοινωνικη συνευρεση) και μιλουσαμε για ocd και θυμαμαι μου ειχε πει οτι για να χαρακτηριστει καποια συμπεριφορα ετσι πρεπει να ειναι πολυ σοβαρη και να εχει επιπτωση στην καθημερινη σου ζωη.

Δηλαδη το να εχεις καποιες εμμονες με τα πραγματα σου, με την καθαριοτητα η καποιες τελετουργιες που κανεις οταν εισαι μονη σου δεν ειναι ocd. Αλιμονο, ολοι για δεσιμο θα ειμασταν.

Φυσικα υπαρχουν ομοιοτητες γιατι προκειται για ενα χαρακτηριστικο που ο πιο πολυς κοσμος μπορει να το εχει στο 1, εσυ το εχεις στο 2 και οι ανθρωποι που πασχουν απο ocd το εχουν στο 10

Δημοσ.

Έγινε μόδα κι αυτό σαν τους emo. Είναι trend να έχεις asperger.

Είσαι ωραίος εσύ ρε! Μήπως θέλεις να πάθεις κι εσύ για να είσαι μοδάτος?

Όταν κάποιος μιλάει για ένα σύνδρομο/ασθένεια και ειδικά για κάτι ψυχολογικό, μην πετάγεσαι χωρίς να έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις. 

Προφανώς δεν έχεις ζήσει με κάποιον που έχει Asperger για να ξέρεις τις επιπτώσεις που έχει αυτό το σύνδρομο τόσο στο ίδιο το άτομο, αλλά και στους τριγύρω του. 

Οπότε σε παρακαλώ, μην παρεμβαίνεις σε μια σοβαρή συζήτηση.

Δε μπορείς καν να διανοηθείς πόσο δύσκολο είναι για κάποιο άτομο με Asperger να εκφράσει τέτοια συναισθήματα δημοσίως.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

<p>Έγινε μόδα κι αυτό σαν τους emo. Είναι trend να έχεις asperger.</p>

Ας ελπίσουμε πως όχι :Ο

Ακόμα θυμάμαι την εμπειρία από συνάντηση με μια κοπέλα που είχε ασπεργκερ κ ειμασταν μαζί στο μεταπτυχιακό. Η κατάστασή της δεν παλευοταν με τπτ όμως...απ'αυτά που μας είπε για την οικογένειά της φάνηκε ότι από παιδί δεν τους ενδιέφερε η υγεια του παιδιού τους κ να την πάνε σε έναν ειδικό.

Οπότε αυτή όσο μεγάλωνε (35αρα πρέπει να ηταν) χειροτερευε κ τα τραβάει ο υπόλοιπος κόσμος γύρω της. (Εκτός από ασπεργκερ μπορεί να είχε και αλλά διάφορα όμως.)

Μιλούσε ακατάπαυστα (την απεφευγα γιατί μετά από 5' μ'έπιανε πονοκέφαλος), είχε συχνά ξεσπάσματα (κλάματα όταν πιεζοταν με εργασίες και deadlines, έχωνε μπινελικια στο ασχετο σε οποιονδήποτε κλπ), επαναλάμβανε κάποια θέματα συζήτησης ξανά και ξανά, ήθελε τα πάντα να γίνονται όπως τα είχε εκείνη σχεδιασμένα στο μυαλό της και αν κάτι δεν πήγαινε according to plan ΠΑΛΙ κλάματα και ξεσπάσματα, μας έλεγε συνέχεια πόσο άριστη μαθήτρια ήταν (αλλά στο μεταπτυχιακό δν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό πάνω από 55%) κλπ...

Δημοσ.

Όταν κάποιος μιλάει για ένα σύνδρομο/ασθένεια και ειδικά για κάτι ψυχολογικό, μην πετάγεσαι χωρίς να έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις. 

Προφανώς δεν έχεις ζήσει με κάποιον που έχει Asperger για να ξέρεις τις επιπτώσεις που έχει αυτό το σύνδρομο τόσο στο ίδιο το άτομο, αλλά και στους τριγύρω του. 

Δε μπορείς καν να διανοηθείς πόσο δύσκολο είναι για κάποιο άτομο με Asperger να εκφράσει τέτοια συναισθήματα δημοσίως.

Χαλάρωσε ψηλέ.

Αναφέρομαι σε αυτούς που είτε δεν έχουν το σύνδρομο και απλά το λένε γιατί έτσι αισθάνονται in (στο ανύπαρκτο μυαλό τους) είτε επειδή έχουν ένα από τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου (που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα) το "μεταφράζουν" στο σύνδρομο για να είναι τρέντυ.

Δημοσ.

Χαλάρωσε ψηλέ.

Αναφέρομαι σε αυτούς που είτε δεν έχουν το σύνδρομο και απλά το λένε γιατί έτσι αισθάνονται in (στο ανύπαρκτο μυαλό τους) είτε επειδή έχουν ένα από τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου (που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα) το "μεταφράζουν" στο σύνδρομο για να είναι τρέντυ.

Εγώ χαλαρός είμαι!

Αλλά όταν μπαίνεις σε ένα τέτοιο θέμα, πρέπει να γράφεις λίγο πιο συγκεκριμένα. 

Το τι εννοούσες το ξέρεις εσύ και κανένας άλλος. 

Εγώ από αυτό που διάβασα κατάλαβα ότι εννοούσες άλλο, και με βάση αυτό απάντησα. 

Τώρα πέρα από την πλάκα. 

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Asperger και κατάθλιψης ή έστω Introversy. 

Εγώ ως introvert από μικρός έχω την επιλογή και την ικανότητα να λειτουργήσω σε πολυπληθή περιβάλλοντα και χώρους. 

Απλά επιλέγω να μη το κάνω επειδή δε μου αρέσει. Ένα άτομο με σύνδρομο Asperger αντίθετα δε μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Ακόμα και αν είναι αναγκασμένο, θα έρθει στα όριά του και πιθανότατα θα καταρρεύσει από την προσπάθεια. 

Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ατόμου πάλι, είναι διαμετρικά αντίθετη από την αντιμετώπιση ενός introvert. Πολύ απλά ο Introvert δε χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Το άτομο με Asperger από την άλλη πρέπει να του δίνει πολύ χώρο όταν το χρειάζεται. Και το θέμα είναι ότι δε μπορεί πάντα να σου πει πότε χρειάζεται χώρο. Πρέπει να το καταλαβαίνεις από μόνος σου. Θέλει συνεχή στήριξη χωρίς όμως να νιώθει ότι το λυπάσαι ή ότι το πιέζεις. 

Αυτά και άλλα πολλά...

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ χαλαρός είμαι!

Αλλά όταν μπαίνεις σε ένα τέτοιο θέμα, πρέπει να γράφεις λίγο πιο συγκεκριμένα. 

Το τι εννοούσες το ξέρεις εσύ και κανένας άλλος. 

Εγώ από αυτό που διάβασα κατάλαβα ότι εννοούσες άλλο, και με βάση αυτό απάντησα. 

Τώρα πέρα από την πλάκα. 

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ Asperger και κατάθλιψης ή έστω Introversy. 

Εγώ ως introvert από μικρός έχω την επιλογή και την ικανότητα να λειτουργήσω σε πολυπληθή περιβάλλοντα και χώρους. 

Απλά επιλέγω να μη το κάνω επειδή δε μου αρέσει. Ένα άτομο με σύνδρομο Asperger αντίθετα δε μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Ακόμα και αν είναι αναγκασμένο, θα έρθει στα όριά του και πιθανότατα θα καταρρεύσει από την προσπάθεια. 

Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ατόμου πάλι, είναι διαμετρικά αντίθετη από την αντιμετώπιση ενός introvert. Πολύ απλά ο Introvert δε χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Το άτομο με Asperger από την άλλη πρέπει να του δίνει πολύ χώρο όταν το χρειάζεται. Και το θέμα είναι ότι δε μπορεί πάντα να σου πει πότε χρειάζεται χώρο. Πρέπει να το καταλαβαίνεις από μόνος σου. Θέλει συνεχή στήριξη χωρίς όμως να νιώθει ότι το λυπάσαι ή ότι το πιέζεις. 

Αυτά και άλλα πολλά...

2130531.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα, και πολυ ενδιαφερον κλαδος. Καλη τυχη κιολας! Εγω σπουδασα αισθητικη, στο εργασιακο τα βρηκα μπαστουνια, μου αρεσε το εργαστηριακο κ ετσι κοιταω να συνεχισω με σπουδες στη χημεια...

Το εργαστήριο είναι δύσκολη δουλειά για να ξέρεις. Τρομερή ορθοστασία σε συνδυασμό με το μυαλό σε πλήρη εγρήγορση όλη την ώρα. Σε σκοτώνει σωματικά και πνευματικά. Αν δουλέψεις full 8 ώρες θα πέσεις κάτω στο τέλος. Για να μην αναφέρω την επικινδυνοτητα του επαγγέλματος. Μία λάθος κίνηση και μπορεί να καταλήξεις στα θυμαρακια.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ ωραια τα λες. Για τα ατομα που αμφιβαλλουν πραπανω, δεν θα μπω σε διαδικασια να εξηγησω την καθημερινοτητα μου παραπανω, εξ αλλου η ιδια ρωτησα καποια αρχικα πραγματα γιατι ηθελα να το ψαξω παραπανω. Κατι αναφερθηκε για ανυπαρκτο μυαλο, κ δω θα επαναλαβω οτι βλεπω χρονια καποια patterns και μια μεγαλη αδυναμια να ιατηρησω σχεσεις και να σταθω σε παρεες και υποχρεωσεις, που ευτυχως εχει αμβλυνει μεγαλωνοντας, γιατι τα παιδικα και εφηβικα χρονια ηταν εφιαλτικα. Δεν ειπα οτι πασχω απο Asperger,ρωτησα καποια πραγματα απο ατομα που ξερουν πως εχουν, επειδη καποια στιγμη θελω να το ψαξω για μενα. Απο το να το ψαξω σε ψυχιατρο μεχρι το να λεω δεξια κ αριστερα "εχω Ασπεργκερ" λες και ειναι διδακτορικο, ειναι μακρυς ο δρομος. ,Μην πλαθετε σεναρια μερικοι μερικοι, προσπαθω να ειμαι κατατοπιστικη στα μυνηματα μου!

Το εργαστήριο είναι δύσκολη δουλειά για να ξέρεις. Τρομερή ορθοστασία σε συνδυασμό με το μυαλό σε πλήρη εγρήγορση όλη την ώρα. Σε σκοτώνει σωματικά και πνευματικά. Αν δουλέψεις full 8 ώρες θα πέσεις κάτω στο τέλος. Για να μην αναφέρω την επικινδυνοτητα του επαγγέλματος. Μία λάθος κίνηση και μπορεί να καταλήξεις στα θυμαρακια.

Εχεις δουλεψει σε τετοιο χωρο?

Απο περιεργεια ρωταω, θα θελα ν ακουσω εμπειριες απο ατομα που ειναι του αντικειμενου.

Εγω ημουν για ενα μικρο διαστημα μονο. Το φορτο εργασιας ηταν καπως πιο χαλαρο, εβγαιναν αβιαστα τα δειγματα, αλλα δεν μπορουσα να συνεργαστω με τος υπολοιπες κοπελες. Υπηρχε κατι . Δεν κολλουσα στο περιβαλλον, οτι ελεγα ηταν γκαφα. Οπως και να χει γαματη δουλεια, εκλαιγα σαν μωρο οταν με απελυσαν αλλα δεν μου λειπει το περιβαλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις δουλεψει σε τετοιο χωρο?

Απο περιεργεια ρωταω, θα θελα ν ακουσω εμπειριες απο ατομα που ειναι του αντικειμενου.

Εγω ημουν για ενα μικρο διαστημα μονο. Το φορτο εργασιας ηταν καπως πιο χαλαρο, εβγαιναν αβιαστα τα δειγματα, αλλα δεν μπορουσα να συνεργαστω με τος υπολοιπες κοπελες. Υπηρχε κατι . Δεν κολλουσα στο περιβαλλον, οτι ελεγα ηταν γκαφα. Οπως και να χει γαματη δουλεια, εκλαιγα σαν μωρο οταν με απελυσαν αλλα δεν μου λειπει το περιβαλλον.

Ναι μιλάω εκ πείρας. Βέβαια παίζει ρόλο πάντα το είδος του εργαστηρίου και τι δουλειά κάνεις σε αυτό. Προφανώς με τα χρόνια αποκτάς πείρα και αυτοπεποιθηση. Είμαι και λίγο κότα εγώ αλλά όταν βλέπω κάτι τεχνικούς λίγο πριν την σύνταξη να μην βάζουν γάντια ενω πιάνουν υδροφθοριο ε με ξεπερνά. Πρέπει να μπορείς να δουλέψεις με άλλους για λόγους ασφαλείας πάνω απ όλα. Αν επιτρέπεται γιατί σε απελυσαν; ήταν σοβαρός λόγος ή τελείωσε η σύμβασή σου.

Δημοσ.

Ναι μιλάω εκ πείρας. Βέβαια παίζει ρόλο πάντα το είδος του εργαστηρίου και τι δουλειά κάνεις σε αυτό. Προφανώς με τα χρόνια αποκτάς πείρα και αυτοπεποιθηση. Είμαι και λίγο κότα εγώ αλλά όταν βλέπω κάτι τεχνικούς λίγο πριν την σύνταξη να μην βάζουν γάντια ενω πιάνουν υδροφθοριο ε με ξεπερνά. Πρέπει να μπορείς να δουλέψεις με άλλους για λόγους ασφαλείας πάνω απ όλα. Αν επιτρέπεται γιατί σε απελυσαν; ήταν σοβαρός λόγος ή τελείωσε η σύμβασή σου.

Ειχα παει εκει με συνθηκες internship γιατι ηθελα ν αποκτησβ προυπηρεσια στο χωρο. Υποτιθεται οτι θα ημουν intern με εναν υποτυπωδη μισθο πρακτικης για 3 μηνε και μετα θα με προσλαμβαναν κανονικα. Μετα απο 2 βδομαδες κ ενω προηγουμενως ειχαν ζητησει τα απαραιτξτα χαρτια για την προσληψη, μου ανακοινωνουν πως δεν θα με κρατησουν επειδη ταχα μου θα παιρνανε πρακτικη απο τει. Ειμαι 99% σιγουρη πως δεν πηραν, απλα μαζι μ εμενα προσεληφθην κ αλλη μια κοπελα που λογικα την προτιμησαν απο εμενα (λογικο, η αλλη ηταν απο πολυτεχνειο με διδακτορικο και πολυ καλη και αγαπητη στις συναδελφους, σε αντιθεση μ εμενα). Το λοιπον, τους ζητησα μεχρι να παρουν την ταχα μου πρακτικη του τει να με κρατησουν( μ ενδιεφερε να μαθω πραγματα ) ετσι εκατσα αλλον 1,5 μηνα.

Εσυ σε τι κλαδο εισαι? Φαρμακο, καλλυντικο, ή αλλα προιοντα?

Αν καταλαβα σωστα εισαι r&d ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...