Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια καταλαβα , το μακ δεν το πηρα καινουργιο οποτε αυτο το βυσμα απουσιαζε , αληθεια αυτο το καλωδιο που μπορω να το προμηθευτω?

κοιτουσα λιγο στο isystem αλλα δεν ειδα κατι!

Δημοσ.

Δηλαδη να αφαιρεσω την ακρη με το διπολικο βυσμα απο το τετραγωνο κουτι / μετασχηματιστη και να βαλω ενα που εχει και γειωση?

Υπαρχει κατι τετοιο και αν ναι που το βρισκω?

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια!

Εισαι ετσι:

eu_60w.jpg

Βγαζεις αυτο:

HT1j3bCFGRXXXagOFbXZ.jpg

και βαζεις αυτο:

Power_Cable_For_Apple_Adapter_Used_For_E

Ωραια καταλαβα , το μακ δεν το πηρα καινουργιο οποτε αυτο το βυσμα απουσιαζε , αληθεια αυτο το καλωδιο που μπορω να το προμηθευτω?

κοιτουσα λιγο στο isystem αλλα δεν ειδα κατι!

Ebay για φθηνα, ενα απλο καλωδιο ειναι.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

<p>Καλησπέρα και καλό χειμώνα ;) αγόρασα το καλώδιο ! Αλλά το πρόβλημα παραμένει .... Έχω δοκιμάσει και άλλες μπριζες αλλά σπίτια ... Βρίσκομαι σε μια φάση απελπισίας διότι έχω αρχίσει να πιστεύω πως θα γίνω παραπαιδι της ΔΕΗ με τόσο στατικό που έχω φάει ... Καμία άλλη ιδέα ??</p>

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<p>Καλησπέρα και καλό χειμώνα ;) αγόρασα το καλώδιο ! Αλλά το πρόβλημα παραμένει .... Έχω δοκιμάσει και άλλες μπριζες αλλά σπίτια ... Βρίσκομαι σε μια φάση απελπισίας διότι έχω αρχίσει να πιστεύω πως θα γίνω παραπαιδι της ΔΕΗ με τόσο στατικό που έχω φάει ... Καμία άλλη ιδέα ??</p>

Στατικός ηλεκτρισμός ειναι και όχι καποια διαρροή? Εμμένα πάντως με χτυπαγε έτσι το ρεύμα οταν φοραγα ρούχα με πολλές συνθετικές ίνες. Το αλουμίνιο του mac ειναι καλός αγωγός και αποφορτιζα συνέχεια πάνω του. 

Επίσης ριξε μια ματια στην μπαταρία αν είναι φουσκωμένη,γιατί συνήθως αυτα τα μοντέλα μετα απο κάποια χρόνια ειχαν θεμα.Μπορεί να έχει διαρροή απο μπαταρία ή καποιου κυκλώματος που μπορεί να πιεζει η μπαταρία, συνήθως στο trackpad.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Και στις δύο πλευρές της σχισμής, έχει μια μεταλλική λάμα ;.

attachicon.gifplug.jpg

ναι εχει !

Στατικός ηλεκτρισμός ειναι και όχι καποια διαρροή? Εμμένα πάντως με χτυπαγε έτσι το ρεύμα οταν φοραγα ρούχα με πολλές συνθετικές ίνες. Το αλουμίνιο του mac ειναι καλός αγωγός και αποφορτιζα συνέχεια πάνω του. 

Επίσης ριξε μια ματια στην μπαταρία αν είναι φουσκωμένη,γιατί συνήθως αυτα τα μοντέλα μετα απο κάποια χρόνια ειχαν θεμα.Μπορεί να έχει διαρροή απο μπαταρία ή καποιου κυκλώματος που μπορεί να πιεζει η μπαταρία, συνήθως στο trackpad.

τωρα τι να σου πω μια σχετικη εφαρμογη που εχω λεει οτι η μπαταρια ειναι καλη , επισης ειχα παει το μηχανημα σε επισημο επισκευαστικο κεντρο οπου το μηχανημα υπεστει ολικο καθαρισμο μεσα λυσιμο και και επανατοποθετηση ολων των εξαρτηματων , τονιζω ΕΠΙΣΗΜΟ   service και οχι οτι ναι και να σας πω την μαυρη αληθεια νομιζω απο τοτε το εμφανισε δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος, καλεσα πισω και αυτο που ειπαν ειναι οτι ειναι φυσικο φαινομενο ... λιγο που ψαχτικα βλεπω το εχει πολυς κοσμος το προβλημα αυτο , υπαρχει κανενας συνφορουμιτης που εχει αντιμετωπισει το ιδιο θεμα και αν ναι τι εκανε?

Παιδια να σας ευχαριστησω αλλη μια φορα για τον χρονο σας !

<p>Επίσης ένα νέο σύμπτωμα που μόλις παρατήρησα , έβαλα τον φορτιστή στο ρεύμα και ακούμπησα την μεταλλική του άκρη με το χέρι μου και ένιωσα ακριβώς το ίδιο όπως όταν ακουμπάω το λαπ τοπ ! Υπάρχει περίπτωση να ειναι χαλασμένος ο φορτιστής ?</p>

Δημοσ.

Το αλουμίνιο του mac ειναι καλός αγωγός και αποφορτιζα συνέχεια πάνω του. 

Σύμφωνοι, είναι δεδομένο ότι  το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός.

Όμως κοίτα τι διαπίστωσα και κάπου τα έχω μπλέξει.

Στο rMBPro μου, ακουμπώντας τους ακροδέκτες του OHM meter σε οποιαδήποτε σημεία του δεν κλείνουν κύκλωμα = το μέταλλο δείχνει να είναι κακός αγωγός. 

Επίσης, ακουμπώντας τον έναν ακροδέκτη ας πούμε στο καπάκι και τον δεύτερο στο εσωτερικό μέρος όπου κουμπώνει το βύσμα του magsafe και πάλι το κύκλωμα δεν κλείνει. 

Αντίθετα το κύκλωμα κλείνει όταν οι ακροδέκτες ακουμπήσουν στο εσωτερικό μέρος όπου κουμπώνει το βύσμα του magsafe.

Περίεργο, ή μήπως υψηλή τεχνολογία ;.

Δημοσ.

<p>Τι να πω ... Έχω σαστίσει :P</p>

Και πως θα μπορούσες να μην σαστίσεις, φίλε μου.

Αφού, σαν να λέμε, ακουμπάς σε ξύλο και σε "τσιμπάει" ο στατικός ηλεκτρισμός.

Απλοϊκή  προσέγγιση, βέβαια ....

Δημοσ.

<p>Έχω ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο μυαλό μου... Αν έπαιρνα ένα καλώδιο χαλκού του οποίου η μια άκρη ακουμπάει στο λαπιτοπι και η άλλη τυλιγμένη στην γείωση στο πολύμπριζο ... Παίζει η θα γίνει κανα μπαμ? Χαχαχααχ</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...