Souljam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Καλησπερα στους φιλους και στις φιλες ! Παρατηρησα το φαινομενο του στατικου ηλεκτρισμου οταν ο φορτιστης ειναι συνδεδεμενος στο μακ , επικοινωνησα με εξουσιοδοτημενο service και μου απαντησα πως ειναι ενα γνωστο φαινομενο μιας που ο φορτιστης δεν εχει γειωση. Επισης εχω διαβασει σε διαφορα ξενα φορουμ πως ειναι συχνο φαινομενο. Ερωτηση , δεν ειναι βλαβερη για το μηχανημα αυτη η κατασταση ? Και αν ναι εχετε καμια ιδεα για το πως η τι κανουμε? Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας !
WalkerSW Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Γενικα παιζει αυτο σε συσκευες με μεταλλικα καπακια. Το εχω παρατηρησει και εγω και στο Ζbook και στο teclasr οταν τα συνδεω σε πριζα χωρις γειωση!
Souljam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Η μπριζα εχει γειωση και το πολυμπριζο συγκεκριμενα , ο μετασχηματιστης του μακ ειναι χωρις γειωση.
ozelot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Κι όμως έχει γείωση, αφού το τροφοδοτικό του έρχεται με φις Schuko. Αν δεν είχε θα έρχονταν με ένα απλό διπολικό φις, όπως το Mac mini για παράδειγμα. 1
WalkerSW Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν παιζε να μην εχει γειωση... Με την πριζα σου κατι παιζει!
Souljam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 guys το τροφοδοτικο ειναι διπολικο και οχι σουκο , ενας φιλος που εχει ακριβως το ιδιο μηχανημα το εφερε απο εξω και εχει σουκο , εμενα διπολικο !
ozelot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Κάτι δεν πάει καλά φίλε μου. Το φις έχει μια κεντρική βίδα ;. Αν ναι ξεβίδωσε το να δεις τι καλώδιο έχει.
Souljam Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μολις παω σπιτι θα το πραξω αμεσως , παρεπιπτωντος ειναι το σχημα L ο φορτιστης.
ozelot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν έχει σημασία, έχει κι αυτός γείωση. Με την ευκαιρία ρίξε μια ματιά και στο άρθρο Στατικός ηλεκτρισμός (static electricity).
haHa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Νομίζω πως αν συνδεσεις το τροφοδοτικό (ασπρο, τετραγωνο) κατευθείαν στην πριζα, χωρις να βαλεις το εξτρα καλωδιο, τοτε δεν εχει γειωση. Οποτε, απλα βαλε το εξτρα καλωδιο που ειναι σουκο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Νομίζω πως αν συνδεσεις το τροφοδοτικό (ασπρο, τετραγωνο) κατευθείαν στην πριζα, χωρις να βαλεις το εξτρα καλωδιο, τοτε δεν εχει γειωση. Οποτε, απλα βαλε το εξτρα καλωδιο που ειναι σουκο. Ακριβώς. Κατευθείαν με τον αντάπτορα που έχει, είναι απλή διπλή μπρίζα και όχι με γείωση.
basilis5 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 οπως το ειπε ο haHA. ειχα το ιδιο θεμα με αμερικανικο, μεχρι που πηρα ανταπτορακι (μεχρι τοτε εβαζα το τετραγωνο στη μπριζα, με την ακρη του φοριστη ipad που ειχα).
Souljam Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δηλαδη να αφαιρεσω την ακρη με το διπολικο βυσμα απο το τετραγωνο κουτι / μετασχηματιστη και να βαλω ενα που εχει και γειωση? Υπαρχει κατι τετοιο και αν ναι που το βρισκω? Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια!
georgeadams Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Κανονικά, όταν αγοράζεις το MacBook, εκτός από το διπολικό βύσμα που μπαίνει κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό, σου δίνουν κι ένα καλώδιο (1.8m) που μπαίνει αντί του διπολικού βύσματος, και καταλήγει σε σούκο με γείωση. Δηλαδή, θα βγάλεις αυτό: και στη θέση του θα βάλεις αυτό: που κανονικά δίνεται μαζί με το MacBook. 1
ozelot Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Αντικαθιστάς το διπολικό φις με ένα Schuko. Τελικά, το καλώδιο στο οποίο συνδέεται το φις, πόσους ακροδέκτες έχει ;.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα