Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στους φιλους και στις φιλες !

Παρατηρησα το φαινομενο του στατικου ηλεκτρισμου οταν ο φορτιστης ειναι συνδεδεμενος στο μακ , επικοινωνησα με εξουσιοδοτημενο service και μου απαντησα πως ειναι ενα γνωστο φαινομενο μιας που ο φορτιστης δεν εχει γειωση.

Επισης εχω διαβασει σε διαφορα ξενα φορουμ πως ειναι συχνο φαινομενο.

Ερωτηση , δεν ειναι βλαβερη για το μηχανημα αυτη η κατασταση ?

Και αν ναι εχετε καμια ιδεα για το πως η τι κανουμε?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας !

Δημοσ.

Γενικα παιζει αυτο σε συσκευες με μεταλλικα καπακια. Το εχω παρατηρησει και εγω και στο Ζbook και στο teclasr οταν τα συνδεω σε πριζα χωρις γειωση!

Δημοσ.

Η μπριζα εχει γειωση και το πολυμπριζο συγκεκριμενα , ο μετασχηματιστης του μακ ειναι χωρις γειωση.

Δημοσ.

Κι όμως έχει γείωση, αφού το τροφοδοτικό του έρχεται με φις Schuko.

Αν δεν είχε θα έρχονταν με ένα απλό διπολικό φις, όπως το Mac mini για παράδειγμα. 

• Like 1
Δημοσ.

guys το τροφοδοτικο ειναι διπολικο και οχι σουκο , ενας φιλος που εχει ακριβως το ιδιο μηχανημα το εφερε απο εξω και εχει σουκο , εμενα διπολικο !

Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καλά φίλε μου. Το φις έχει μια κεντρική βίδα ;.

Αν ναι ξεβίδωσε το να δεις τι καλώδιο έχει.

magsafe-connector-labels.png

Δημοσ.

Νομίζω πως αν συνδεσεις το τροφοδοτικό (ασπρο, τετραγωνο) κατευθείαν στην πριζα, χωρις να βαλεις το εξτρα καλωδιο, τοτε δεν εχει γειωση.

Οποτε, απλα βαλε το εξτρα καλωδιο που ειναι σουκο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως αν συνδεσεις το τροφοδοτικό (ασπρο, τετραγωνο) κατευθείαν στην πριζα, χωρις να βαλεις το εξτρα καλωδιο, τοτε δεν εχει γειωση.

Οποτε, απλα βαλε το εξτρα καλωδιο που ειναι σουκο.

Ακριβώς. Κατευθείαν με τον αντάπτορα που έχει, είναι απλή διπλή μπρίζα και όχι με γείωση.

Δημοσ.

οπως το ειπε ο haHA. ειχα το ιδιο θεμα με αμερικανικο, μεχρι που πηρα ανταπτορακι (μεχρι τοτε εβαζα το τετραγωνο στη μπριζα, με την ακρη του φοριστη ipad που ειχα).

Δημοσ.

Δηλαδη να αφαιρεσω την ακρη με το διπολικο βυσμα απο το τετραγωνο κουτι / μετασχηματιστη και να βαλω ενα που εχει και γειωση?

Υπαρχει κατι τετοιο και αν ναι που το βρισκω?

Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια!

Δημοσ.

Κανονικά, όταν αγοράζεις το MacBook, εκτός από το διπολικό βύσμα που μπαίνει κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό, σου δίνουν κι ένα καλώδιο (1.8m) που μπαίνει αντί του διπολικού βύσματος, και καταλήγει σε σούκο με γείωση.

Δηλαδή, θα βγάλεις αυτό:

post-40534-0-46777200-1440142344_thumb.jpg

και στη θέση του θα βάλεις αυτό:

post-40534-0-86025600-1440142358_thumb.jpg

που κανονικά δίνεται μαζί με το MacBook.

• Like 1
Δημοσ.

Αντικαθιστάς το διπολικό φις με ένα Schuko.

Τελικά, το καλώδιο στο οποίο συνδέεται το φις, πόσους ακροδέκτες έχει ;.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...