anwnymh29 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Νομίζω, παρόλο που δεν θέλω να το πιστέψω, πως φώναζαν τζιχάντ. Όσο για τον ανθρωπισμό, έχει όρια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν απ' όπου κι αν είναι, αρκεί να σέβεται τις αξίες του δυτικού κόσμου. Το τζιχάντ είναι άκρως αντίθετο σ' αυτές, οπότε, σόρρυ χάσανε. Εγω θα ελεγα να αφησουμε την καραμελα του ρατσισμου και να δουμε πιο καθαρα τι συμβαινει..Τα προβλημα αυτο ειναι πολυ πολυ σοβαρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_sl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Τον Σουηδό τον ρώτησες αν γουστάρει να βλέπει τη φάτσα σου; Σίγουρα επίσης όχι και οι Έλληνες. Τoυ αρέσει δε του αρέσει,δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να μου απαγορεύει να επισκεφθώ μία χώρα-μέλος της ΕE,όχι απλά για τουρισμό αλλά ακόμα και να εργαστώ αν θέλω. Για τους Έλληνες τώρα τι σ'έπιασε?Είσαι σίγουρος?Δεν έχουμε επιστήμονες?Στο cern δεν έχουμε επιστήμονες? Καταρχάς για τέτοια θέματα μιλάμε ώς ΕΕ,όχι σαν σκέτο Ελλάδα. Εσύ τι είσαι ρε φίλε,δεν είσαι έλληνας,γιατί τόση μιζέρια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pankar95 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Οπότε κάτι αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Κάτι Ελγίνεια μάρμαρα. Κάτι αλυτρωτες πατρίδες και άλλα τέτοια ωραία να τα ξεχάσουμε λοιπόν. Εγώ είμαι μέσα. Έτσι κ αλλιώς πιστεύω πως η ιστορία έχει γραφτεί και πλέον πρέπει να πάμε παραπέρα με τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, με τις καλύτερες και δικαιότερες δυνατές συνθήκες, για μας και τους γύρω μας. Μην δω όμως κάνα θέμα "γερμανικές αποζημιώσεις" "Ελγίνεια" κλπ. Θα παραθέσω το μήνυμά σου. Τις αποζημιώσεις απ' τη μεριά μας μπορούμε κάλλιστα να τις διεκδικήσουμε με τη δύναμη της πειθούς γιατί δεν εχουμε κάποιο άλλο μέσο. Αλλά φυσικά και δεν περιμένω ο λογικός Γερμανός απο ενοχές να ντραπεί και να τρέξει να μας τις δώσει. Δίκαιο ή άδικο ο καθένας με ότι μπορεί θα πορευτεί και θα κοιτάξει το συμφέρον του. Τώρα για τις αλύτρωτες πατρίδες που λες, πολύ φοβάμαι πως ναι τις ξεχνάμε πατριώτη :S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Τoυ αρέσει δε του αρέσει,δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να μου απαγορεύει να επισκεφθώ μία χώρα-μέλος της ΕE,όχι απλά για τουρισμό αλλά ακόμα και να εργαστώ αν θέλω. Για τους Έλληνες τώρα τι σ'έπιασε?Είσαι σίγουρος?Δεν έχουμε επιστήμονες?Στο cern δεν έχουμε επιστήμονες? Καταρχάς για τέτοια θέματα μιλάμε ώς ΕΕ,όχι σαν σκέτο Ελλάδα. Εσύ τι είσαι ρε φίλε,δεν είσαι έλληνας,γιατί τόση μιζέρια? Βασικά σου λέει ότι εφόσον ούτε εσύ είσαι Σουηδός, ποσώς τους αφορά τι σ' αρέσει να βλέπεις στη χώρα τους. Αν οι Σουηδοί είναι οκ με τους Σομαλούς, θα βλέπεις Σομαλούς, αν δεν θέλεις, μην πας στη Σουηδία, δεν θα σκάσουν κιόλας. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kabouras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 ζουμε μια πολυ καλη ευκαιρια να κανουμε τη βρωμικη δουλεια της ευρωπης, τωρα που μας χρειαζεται και να δικαιολογησουμε τα λεφτα που μας εχουν δωσει και συνεχιζουν να μας δινουν στις συνειδησεις των λαων τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_sl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Βασικά σου λέει ότι εφόσον ούτε εσύ είσαι Σουηδός, ποσώς τους αφορά τι σ' αρέσει να βλέπεις στη χώρα τους. Αν οι Σουηδοί είναι οκ με τους Σομαλούς, θα βλέπεις Σομαλούς, αν δεν θέλεις, μην πας στη Σουηδία, δεν θα σκάσουν κιόλας. Ε ωραία τι να κάνουμε τώρα.Εγώ αναφέρθηκα στον εαυτό μου και τι θέλω εγώ να βλέπω. Αν θέλουν στη Σουηδία να γίνουν πολυφυλετικοί και πύργος της βαβέλ διακαίωμα τους,εγώ δεν θα πάω τότε! Θέλει δε θέλει ο Σουηδός θα με φάει στη μάπα,όπως θα τον φάω κι' εγώ αν έρθει στη χώρα μου,η διαφορά που δεν καταλαβαίνετε,είναι ότι και οι μεν και οι δε ως πολίτες της ΕΕ είμαστε καθ΄όλα νόμιμοι στις χώρες μας αντίθετα με τον σομαλό που εισέρχεται παράνομα στη Ευρώπη. Βρήκαμε και χώρα τώρα για παράδειγμα,απ'ότι διαβάζω γίνεται χαμός όσον αφορά τα σεξουαλικά εγκλήματα οπότε το να λέμε ότι οι σουηδοί μπορεί αν είναι οκ χλωμό το κόβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V for Vagelis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν είμαστε ρατσιστές όταν λέμε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους. Αλήθεια έχει υπάρξει τετοια πρόνοια, ενδιαφέρον ακόμα και catering για Έλληνες άστεγους; Γιατί ο δικός τους πόνος είναι μεγαλύτερος από το δικό μας; Είναι κακό που θέλω στη χώρα μου να ακούω τη γλώσσα μου και όχι όλες τις ασιατικές διαλεκτους; Δεν είπαμε να τους βουλιάζουμε τα καράβια, προς θεού, αλλά να ληθφούν σοβαρά μέτρα. Να κινητοποιηθεί επιτέλους η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία που το μόνο που ξέρει είναι να μιλάει για λιτότητα. Μπλέκεις πολλά άκυρα θέματα μεταξύ τους: 1. Το ότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους αστέγους είναι απλά μια επιπλέον αποτυχία μας. Σα να σου ζητάει κάποιος βοήθεια και να του λες "θα ήταν άδικο να σε βοηθήσω εφόσον και τις προάλλες τον άλλον στη τύχη του τον άφησα"... 2. Οταν λες ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πως το εννοείς; Να ερχόντουσαν μόνο υπερήλικες να σου δώσω ένα δίκιο, αλλά μιλάμε κυρίως για νέα άτομα με προσόντα και με όρεξη για δουλειά, για άτομα που έχουν τη διάθεση και τα προσόντα να προσφέρουν πολλά σε οποιαδήποτε κοινωνία. Βγήκαν μέσα από τόσες δύσκολες καταστάσεις για να φτάσουν εδώ άλλωστε, δε μιλάμε για τίποτα ανίκανους τεμπέληδες σαν πολλούς από μας... :Ρ Πάντως μη φοβάστε, έτσι κι αλλιώς ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν Ελλάδα. 3. Ας θέλεις να ακους όποια γλώσσα και όποια διάλεκτο γουστάρεις, δεν έχει απολύτως καμία σημασία πως τη βρίσκει ο καθένας μας. Κακό κυρίως για σένα είναι... Και την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο εξωτερικό κομμένα τα ελληνικά έτσι; :Ρ 4. Η Γερμανία είναι, μαζί με τη Σουηδία νομίζω, η χώρα που μέχρι στιγμής κινητοποιείται περισσότερο απ όλες πανευρωπαϊκώς για την υποδοχή και τη φροντίδα προσφύγων. Μακάρει να κάνει περισσότερα, αλλά ο καθένας τη καμπούρα του... Όχι φίλε,εγώ όταν θα πάω στη Σουηδία θέλω να βλέπω Σουηδούς,όχι μισούς Σουηδούς και μισούς ''Ανατολίτες'' και αφρικανούς . Αν θέλω να δω σομαλούς και να γνωρίσω τον πολιτισμό(!) τους,θα πάω στη Σομαλία,δηλαδή σε άλλη ήπειρο.Η Ευρώπη μου,μου αρέσει όπως ήταν,με αυτούς τους ανθρώπους και αυτόν τον πολιτισμό και θέλω να παραμείνει έτσι,όχι να γίνει μπουρδέλο. Είναι και θέμα γούστου,πως να το κάνουμε. Ακριβώς, είναι θέμα γούστου, του δικού σου προσωπικού γούστου. Το πρόβλημα λοιπόν το έχεις εσύ. Κατα τ άλλα εφόσον θες κάθε κράτος να κατοικείται μόνο από ντόπιους, το Σουηδό το ρώτησες αν θέλει να σε δει στη χώρα του; Κι εσύ άλλωστε ως Νεοέλληνας μισός "ανατολίτης" είσαι. Εσύ λοιπόν να έχεις το δικαίωμα να πηγαίνεις στη Σουηδία και στη Σομαλία παρά τη ξένη σου καταγωγή, οι άλλοι όμως να μη μπορούν να έρθουν εδώ... Ναι ωραιά αυτό είναι ένα γεγονός. Από αυτή την εξέλιξη βλέπεις εσύ να προκύπτει κάποιο καλό αποτέλεσμα όμως?Κάτι που μας προάγει σαν κοινωνία?Εγώ όχι πάντως. Χαριτολογώντας κάποιος έιχε πει ότι αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση της πολυπολιτισμικότητας,τώρα θα είχαμε 3 βάσεις στη Σελήνη και μία στον Άρη.Δεν θα τις είχαν φτιάξει ούτε οι Ινδιάνοι ούτε οι Αβορίγγινες πάντως . Διακρίνω μία μόνιμη τάση του στυλ,οι ευρωπαίοι κάναν αυτό,οι ευρωπαίοι κάνα εκείνο,λες και σώνει και καλά εγώ πρέπει να νιώσω ενοχές τώρα για πράγματα που υποτίθεται κάναν κάποιοι άλλοι και πρέπει να ανοίξω τα πόδια μου και να μη μιλάω. Αν είναι δυνατόν... Εσύ επωφελείσαι όμως από το τρόπο που η Ευρώπη έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής περιοχές του τρίτου κόσμου. Καρπώνεσαι τις επιτυχίες τρίτων, σε αντίθεση με τους κακομοίρηδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του φάσματος. Λίγη ταπεινοφροσύνη όταν μιλάμε για το πόνο και τα δικαιώματα του καθενός δε βλάπτει (ούτως ή άλλως). Σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα, οι μετακινήσεις πληθυσμών και η μίξη πολιτισμών ήταν ανέκαθεν βασικοί καταλύτες για τη κοινωνική, επιστημονική, τεχνολογική (κλπ.) εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η πολυπολιτισμικότητα ηταν και είναι κινητήρια δύναμη για κάθε κοινωνία και οικονομία, από την αρχαία Αλεξάνδρεια μέχρι το σημερινό Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νεα Υόρκη κλπ κλπ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Καλώς ή κακώς η γη είναι χωρισμένη σε περιοχές φυλές με διαφορετικές γλώσσες θρησκείες κουλτούρα κλπ Φυσικό είναι ο κάθε λαός να θέλει να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα του και τον τρόπο ζωής του εκτός και δεν έχει τίποτα από αυτά . Εμένα δε θα μου άρεσε και τόσο δίπλα μου να μένουν πακιστανοι μουσουλμανοι γυφτοι ζουλου κλπ ειδικά αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει παράνομα και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πάρα μόνο να ρίξουν το βιωτικο επίπεδο και ειδικά τώρα που η χώρα δεν είναι ικανή να ζήσει τους δικούς της πολίτες. Τώρα αν κάποιοι ονειρευονται να σώσουν τα δισεκατομμύρια δυστυχων ανθρώπων του τρίτου κόσμου ή ψάχνουν νέους Αντετοκουμπο ή ψηφοφόρους είναι άλλο θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ε ωραία τι να κάνουμε τώρα.Εγώ αναφέρθηκα στον εαυτό μου και τι θέλω εγώ να βλέπω. Αν θέλουν στη Σουηδία να γίνουν πολυφυλετικοί και πύργος της βαβέλ διακαίωμα τους,εγώ δεν θα πάω τότε! Θέλει δε θέλει ο Σουηδός θα με φάει στη μάπα,όπως θα τον φάω κι' εγώ αν έρθει στη χώρα μου,η διαφορά που δεν καταλαβαίνετε,είναι ότι και οι μεν και οι δε ως πολίτες της ΕΕ είμαστε καθ΄όλα νόμιμοι στις χώρες μας αντίθετα με τον σομαλό που εισέρχεται παράνομα στη Ευρώπη. Βρήκαμε και χώρα τώρα για παράδειγμα,απ'ότι διαβάζω γίνεται χαμός όσον αφορά τα σεξουαλικά εγκλήματα οπότε τον λέμε ότι οι σουηδοί μπορεί αν είναι οκ χλωμό το κόβω. Η πλειοψηφεία των μεταναστών της Σουηδίας έχει πάρει άσυλο (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον). Άρα βρίσκεται πλέον νόμιμα εκεί. Αν δεν είναι οκ οι Σουηδοί, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα τους μόνοι τους. Δεν νομίζω πως χρειάζονται την βοήθεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anwnymh29 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Παντως ακομα και τα Σκοπια εκλεισαν τα συνορα τους..Εδω θα μας μεινουν (με ξεπερναει η συγκριση της νομιμης μεταναστευσης με την λαθρομεταναστευση ανθρωπων αγνωστου ταυτοτητας) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_sl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ακριβώς, είναι θέμα γούστου, του δικού σου προσωπικού γούστου. Το πρόβλημα λοιπόν το έχεις εσύ. Κατα τ άλλα εφόσον θες κάθε κράτος να κατοικείται μόνο από ντόπιους, το Σουηδό το ρώτησες αν θέλει να σε δει στη χώρα του; Κι εσύ άλλωστε ως Νεοέλληνας μισός "ανατολίτης" είσαι. Εσύ λοιπόν να έχεις το δικαίωμα να πηγαίνεις στη Σουηδία και στη Σομαλία παρά τη ξένη σου καταγωγή, οι άλλοι όμως να μη μπορούν να έρθουν εδώ... Εσύ επωφελείσαι όμως από το τρόπο που η Ευρώπη έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής περιοχές του τρίτου κόσμου. Καρπώνεσαι τις επιτυχίες τρίτων, σε αντίθεση με τους κακομοίριδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του φάσματος, οπότε λίγη ταπεινοφροσύνη όταν μιλάμε για το πόνο και τα δικαιώματα του καθενός δε βλάπτει. Σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα, οι μετακινήσεις πληθυσμών και οι μίξεις πολιτισμών ήταν ανέκαθεν βασικοί καταλήτες για την κοινωνική, επιστημονική, τεχνολογική (κλπ.) εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η πολυπολιτισικότητα ηταν και είναι κινητήρια δύναμη για κάθε κοινωνία και οικονομία, από την αρχαία Αλεξάνδρεια μέχρι το σημερινό Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νεα Υόρκη κλπ κλπ. Δεν θέλω να κατοικείται 100% από ντόπιους,αυτό είναι ουτοπικό,αλλά να μην υπάρχει τόση αλλοίωση ώστε να μιλάμε για μετάλλαξη ταυτότητας. Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με ενδιαφέρουν. Η πλειοψηφεία των μεταναστών της Σουηδίας έχει πάρει άσυλο (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον). Άρα βρίσκεται πλέον νόμιμα εκεί. Αν δεν είναι οκ οι Σουηδοί, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα τους μόνοι τους. Δεν νομίζω πως χρειάζονται την βοήθεια σου. Εντάξει τώρα πήραν άσυλο και κάτι έγινε.Κι΄εδώ βγάλαν νόμους και κάναν όποιους γουστάραν έλληνες.Όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι. Δεν είπα εγώ ότι προσφέρομαι να βοηθήσω τους σουηδούς να λύσουν τα προβλήματά τους,λέω να κοιτάξω πρώτα και τη δική μου χώρα....λίγο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν θέλω να κατοικείται 100% από ντόπιους,αυτό είναι ουτοπικό,αλλά να μην υπάρχει τόση αλλοίωση ώστε να μιλάμε για μετάλλαξη ταυτότητας. Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που λες είναι διαφορετικό. Άλλο το "όποιος θέλει να ζει εδώ θα σέβεται τις δυτικές αξίες, τον τρόπο ζωής μας και θα γίνει μέλος της κοινωνίας που έχουμε χτίσει, αλλιώς η πόρτα ανοίγει προς τα έξω" και άλλο "δε γουστάρω τους ξένους γιατί ουγκ". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_sl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Αυτό που λες είναι διαφορετικό. Άλλο το "όποιος θέλει να ζει εδώ θα σέβεται τις δυτικές αξίες, τον τρόπο ζωής μας και θα γίνει μέλος της κοινωνίας που έχουμε χτίσει, αλλιώς η πόρτα ανοίγει προς τα έξω" και άλλο "δε γουστάρω τους ξένους γιατί ουγκ". Τα ίδια λέω αλλά δεν πειράζει. Πάντως ο επιτυχημένος μετανάστης είναι αυτός που όντως σέβεται τη χώρα απο την οποία ζει,κάτι που κάνει και απείρως πιο εύκολη τη ζωή του σ'αυτή τη χώρα....just saying Aν κάποιος έχει νόμιμα χαρτιά και δουλεύει χρόνια,πληρώνει φόρους δεν μπορείς να τον πετάξεις εύκολα έξω και δεν συμφωνώ κι'εγώ σ'αυτό,αλλά αν είναι φάση διορισμένος μέσω ΑΣΕΠ αλλά χωρίς εξετάσεις/μόρια και με μέσον,ε τότε..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V for Vagelis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν θέλω να κατοικείται 100% από ντόπιους,αυτό είναι ουτοπικό,αλλά να μην υπάρχει τόση αλλοίωση ώστε να μιλάμε για μετάλλαξη ταυτότητας. Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν με ενδιαφέρουν. Απλά απάντησα πάνω σε αυτά που έγραψες... Δε σε ενδιαφέρουν επειδή αντικρούουν τα επιχειρήματα σου; Αν δε θες να κάνεις μια συζήτηση σαν άνθρωπος, τα κουβαδάκια σου και αλλού... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_sl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Απλά απάντησα πάνω σε αυτά που έγραψες... Δε σε ενδιαφέρουν επειδή αντικρούουν τα επιχειρήματα σου; Αν δε θες να κάνεις μια συζήτηση σαν άνθρωπος, τα κουβαδάκια σου και αλλού... Εσύ που διαφωνείς δηλαδή,στο δικό μου γούστο και τη δική μου κοσμοθεωρία?Ε δε με ενδιαφέρει να συζητήσω γι'αυτό ρε φίλε,είναι δικό μου θέμα,αν εσένα δε σ'αρέσει δικαίωμα σου αλλά εγώ δεν έχω καμιά υποχρέωση να κάτσω να σε πείσω και να σου αλλάξω τα μυαλά. Εγώ μιλάω συγκεκριμένα,αν μου κάνεις κι'εσύ ένα συγκεκριμένο ερώτημα θα σου απαντήσω ευχαρίστως,τα άλλα που έγραψες είναι η άποψη σου με την οποία διαφωνώ.Ε δεν δέχομαι να μου βάζουν την ταμπέλα του ''νεοέλληνα'' με το στανιό,κι εγώ να πρέπει να απαντήσω κιόλας.Ίσα ίσα σου μίλησα και πολύ ευγενικά,πάλι καλά να λες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις