Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν, σας παραθέτω τα στοιχεία της γραμμής. Είναι από καμπίνα στα ~150-200μ από το σπίτι, 50 VDSL από ΟΤΕ. Χρησιμοποιώ το παρεχόμενο router SpeedPort.

a ) To router κλειδώνει 49998, τι ταχύτητες να περιμένω για κατέβασμα; Εγώ νόμιζα ότι θα είναι στα ~5ΜΒ/s, παρόλα αυτά το μεγαλύτερο που έχω δει είναι στιγμιαίο 4.5 σε steam, με σταθερό 4άρι. Σε καλά seed-αρισμένο torrent max 4MB/s, και σε browser (πχ στα ftp download του OTE, κάθεται κανά 2-3λεπτά στο 1MB/s και μετά παίζει στα 2 με 2.5 ΜΒ/s, το ίδιο και στο site της AMD. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή είναι φυσιολογικό;

b ) Επίσης, στη φωτογραφία παρακάτω που φαίνονται και τα system message του router, αυτά τα DOS είναι ανησυχητικά;

c ) Στο speedtest μου βγάζει ping στον server του OTE στην Αθήνα 16 ms, είμαι σε fastpath;

yiwy6xj.png

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

a.τελευταιο Firmware στο ρουτερ.

β.να εισαι με καλωδιο οχι wireless.

γ.ολες τις ωρες της ημερας στο κανει ή ωρες αιχμης?

δ.μην αγχωνεσαι για τα dos.γενικα μπορει να δεις διαφορα ακομα και απο τορρεντ επειδη ανοιγουν πολλες συνδεσεις κτλ.no agxos.

Δημοσ.

Είμαι με Ethernet. Να σημειώσω ότι δε χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό που είναι στο router (ethernet καλώδιο, καλώδιο DSL και Splitter), αλλά χρησιμοποιώ αυτά που είχα πριν από παλιό ADSL router. Παίζει το splitter να μου κάνει τη δουλειά ή είναι ίδια για ADSL/VDSL;
Firmware το τελευταίο από site του OTE.
Σήμερα μόνο το δοκίμασα, η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί από αρχές αυγούστου αλλά τώρα γύρισα στο σπίτι (φοιτητικό). Το χρησιμοποιήσα 11:00-14:00, αλλά μου φαίνεται περίεργο να μπουκώνει τόσο πολύ.

Δοκίμασα το site της nvidia, και εκεί κατεβάζει με 4.5-5MB/s, σε AMD αρχικά για λίγο στα 1.5 και φτάνει και 3.2 - όχι σταθερά. Στο ote ftp 1GB και 5GB test κατεβάζει για αρκετή ώρα ακόμη και <1MB/s, με μαξ τα 2.2-2.4.

Δημοσ.

να δοκιμάσω και με filezilla, αλλά αν το θέμα βρίσκεται σε πιο καθημερινά πράγματα (torrents, amd κλπ) τι να σου κάνει...
Επίσης κάποιες σελίδες δε φορτώνουν ( ERR NAME NOT RESOLVED), ενώ σύνδεση υπάρχει. πχ. στο Insomnia κάνει κανονικά refresh ενώ σε reddit και filezilla έτρωγε το παραπάνω error. Μετά από αρκετά refresh φορτώνουν κανονικά, και σε άκυρα χρονικά σημεία - χωρίς να υπάρχει κάτι Internet-heavy πίσω - ξαναεμφανίζονται.

Για καλύτερα πήγαμε στο VDSL, μιας και είχα μακριά κέντρο για ADSL αλλά όλο προβλήματα  :mad:

Δημοσ.

να βρισκες και κανα αλλο ρουτερ για δοκιμη καλα θα ηταν.και σε αλλο pc τα ιδια?ή πχ με το κινητο εχεις τα ιδια θεματα?

Δημοσ.

PC άλλο δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά είχε παίξει σε 2 ADSL συνδέσεις (16 mbps για 3 χρόνια και 6 mbps (~39 att) και δεν είχε εμφανίσει ποτέ πρόβλημα, αν αυτό παίζει κανά ρόλο. Router μόνο αν γυρίσω αυτό πίσω σε OTE και ζητήσω ZTE ( αν φυσικά το δεχτούν/αποδεχθούν το πρόβλημα). Από κινητό σε browsing δεν έχει εμφανίσει κάτι, αλλά δεν έχω κατεβάσει μιας και δε περιμένω να πιάσει πχ τα μάξιμουμ μέσω wifi.

Δημοσ.

Ένα update: 
Έπειτα από επικοινωνία με 13888, μετά από 30 λεπτά το πρόβλημα με το download διορθώθηκε. Πλέον κατεβάζω στα 4.8-5.1 MB/s από ftp του ote, καθώς και γνωστά site (amd ξεκινάει από 1.2 mb και φτάνει τα 5 πλέον).
To fastpath ενεργοποιήθηκε στην ίδια διάρκεια, έχοντας 6ms ping.

Το πρόβλημα με ορισμένα site που δε φορτώνουν παραμένει, ειδικά ένα το κάνει σε μεγάλο ρυθμό (4/5 στα refresh είναι αποτυχία). Αν έχει κάνεις καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, παρακαλώ να το αναφέρει, αλλιώς αύριο θα ξαναεπικοινωνήσω με τον ΟΤΕ μπας και λυθεί και αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με ορισμένα site που δε φορτώνουν παραμένει, ειδικά ένα το κάνει σε μεγάλο ρυθμό (4/5 στα refresh είναι αποτυχία). Αν έχει κάνεις καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει, παρακαλώ να το αναφέρει, αλλιώς αύριο θα ξαναεπικοινωνήσω με τον ΟΤΕ μπας και λυθεί και αυτό το θέμα.

Άλλαξε τους DNS σου και λογικά θα φτιάξει.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείς στη κάρτα δικτύου; Αυτόματα τα έχω όλα, παίρνει μόνο του DNS server. Ή μήπως κάτι άλλο, αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής.
Ευχαριστώ!

*Ένα τελευταίο (ελπίζω) update*
Χθες το βράδυ, κατά τις 23:00 επικοινωνία πάλι με 13888, αναφέρω την πορεία της κατάστασης μου και επισημαίνω το πρόβλημα που παρέμενε. Επανεκκίνηση/καθαρισμός της γραμμής από αυτούς, σε 5 λεπτά έτοιμος. Δε μου εμφανίζει πουθενά το πρόβλημα, παρά μόνο σε ένα site (το eclass της aspete, σπάνια) αλλά μάλλον ευθύνεται το ίδιο.

Απίστευτο το VDSL από καμπίνα, ειδικά για εμένα που μετά τη μετακόμιση έπεσα σε σπίτι μακριά από ΑΚ για καλή σύνδεση ADSL. Ένα routerάκι στο μέλλον και πιστεύω θα πάνε όλα καλά.

Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια σας!

Επεξ/σία από selianx
Δημοσ.

Εννοείς στη κάρτα δικτύου; Αυτόματα τα έχω όλα, παίρνει μόνο του DNS server. Ή μήπως κάτι άλλο, αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής.

Ευχαριστώ!

*Ένα τελευταίο (ελπίζω) update*

Χθες το βράδυ, κατά τις 23:00 επικοινωνία πάλι με 13888, αναφέρω την πορεία της κατάστασης μου και επισημαίνω το πρόβλημα που παρέμενε. Επανεκκίνηση/καθαρισμός της γραμμής από αυτούς, σε 5 λεπτά έτοιμος. Δε μου εμφανίζει πουθενά το πρόβλημα, παρά μόνο σε ένα site (το eclass της aspete, σπάνια) αλλά μάλλον ευθύνεται το ίδιο.

Απίστευτο το VDSL από καμπίνα, ειδικά για εμένα που μετά τη μετακόμιση έπεσα σε σπίτι μακριά από ΑΚ για καλή σύνδεση ADSL. Ένα routerάκι στο μέλλον και πιστεύω θα πάνε όλα καλά.

Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια σας!

ενημερωτικα αν και τα ελυσες τα θεματα.α.ναι dns αλλαζεις ειτε στο ρουτερ ειτε στην καρτα δικτυου.συνηθως τα αλλαζουμε στην καρτα δικτυου για ενα pc παρα στο ρουτερ για ολες τις συσκευες που συνδεονται.στο ρουτερ μπορει να ειναι και πιο δυσκολο.λογικα μπορει να εκαναν κανα reset ολη την καρτα ή κανα lock unlock το οριο σου και να εφτιαξε.αν ειναι μονο σε ενα site τοτε σιγουρα φταιει το site.απλα με παραξενευε που με κινητο δεν στο εκανε αυτο με το resolve(δεν μιλαω για το θεμα ταχυτητας απο κινητο που μου ανεφερες αν και θα ηταν μια καλη δοκιμη αν αντεχει το κινητο να κατεβασει με 5 mbyte να μετραγες και απο εκει την ταχυτητα)και επισης με παραξενευε που απο nvidia κατεβασες με 5 οπως ειπε πριν.ναι το vdsl ειναι καλη φαση ειδικα απο kv.οπως το θεμα με το resolve θα μπορουσες να το τσεκαρες και με αλλους dns πχ google.αν το εκανε και εκει ναι κατι αλλο εφταιγε μετα.μπορει ενδεχομενως να υπηρχε καποιο Packet loss για αυτο και σκαμπανεβασματα οπως και dns errors.

καλο θα ειναι καποια στιγμη να παρεις ενα καλυτερο router Πχ tp link 9980,draytek 2760 και επισης αν και πιανεις τα 50 καλο θα ηταν να διαβασεις αυτο για την βελτιστη καλωδιωση ωστε και λιγοτερα θεματα να εχεις γενικοτερα αλλα και μελλοντικα αν δωσουν παραπανω απο 50 Mbit να μην εχεις θεμα να τα πιασεις.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

αν θες τωρα θες και το προβληματικο site να το δοκιμασεις με αλλους dns για πλακα το κανεις.

δοκιμασα το http://eclass.aspete.gr/ με 2 browsers ανοιξε με την πρωτη.forthnet συνδεση dns forthnet.

To fastpath ενεργοποιήθηκε στην ίδια διάρκεια, έχοντας 6ms ping.

καλα εκανες και εβαλες fast path αφου δεν θα χασεις σε ταχυτητα λογω kv και αφου λογικα κλειδωνεις στο μεγιστο πακετο που εχεις παρει .50 ή 30.

PC άλλο δυστυχώς δεν υπάρχει, αλλά είχε παίξει σε 2 ADSL συνδέσεις (16 mbps για 3 χρόνια και 6 mbps (~39 att) και δεν είχε εμφανίσει ποτέ πρόβλημα, αν αυτό παίζει κανά ρόλο. Router μόνο αν γυρίσω αυτό πίσω σε OTE και ζητήσω ZTE ( αν φυσικά το δεχτούν/αποδεχθούν το πρόβλημα). Από κινητό σε browsing δεν έχει εμφανίσει κάτι, αλλά δεν έχω κατεβάσει μιας και δε περιμένω να πιάσει πχ τα μάξιμουμ μέσω wifi.

εκει ζητας κανα λαπτοπ εστω για δοκιμη διοτι πραγματι μπορει να εχει γινει το οτιδηποτε με ενα Pc.οπως και οι δοκιμες παντα ethernet γιατι με wireless πολλες φορες δυσκολα θα πιασεις τα max.

Δημοσ.

Είχα βάλει της google, μόλις το πρότεινε ο συμφορουμίτης και δεν άλλαξε κάτι. Πριν τη λύση του προβλήματος κλείδωνα 49998, μετά από fastpath και επίλυση του προβλήματος 49999, και έχω παραμείνει εκεί. Είναι όντως καλή φάση, έχω δει τρελές μειώσεις φυσικά σε download times, αλλά και σε pings (Dota παίζω στα 30-66, από 60-100, Counter στα 30-76, από 70-100). Βέβαια αυτές οι μειώσεις μάλλον οφείλονται και στο ότι πριν απείχα πολύ από ΑΚ για ADSL, έχοντας από τις χειρότερες γραμμές, ακόμη και από το πατρικό μου στην επαρχεία.

Routerάκι γλυκοκοιτάζω το 9980, ειδικά αν πεχτεί καμιά προσφορά/μεταχειρισμένο το έχω χτυπήσει όσο πιο γρήγορα μπορώ, απλά αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα. Αν και δεν είχα αποσυνδέσεις με το Speedport, απλά θεωρώ το router future-proof αγορά, είναι κάτι που θα μείνει.

Τα site που δε φόρτωναν καμιά φορά, έχουν σταματήσει. Μάλλον ήταν θέμα του ίδιου του site της σχολής.

Δημοσ.
οκ οποτε ναι δεν εφταιγαν οι Dns αν και δυσκολο να εφταιγαν αφου τοσος κοσμος παιζει χωρις θεμα.

το Ping εφτιαξε λογω fast path και  Οχι λογω οτι εισαι διπλα στο kv.ειτε εισαι στα 2 Km απο το ακ 

ειτε στα τεσσερα ειτε διπλα στο Kv δεν αλλαζει σχεδον τιποτα στο Ping.εσυ παιζεις καλυτερα λογω fast path.

και πριν με adsl αν ειχες βαλει fast path θα ειχες τα ιδια ping με τωρα εκτος αν ειχες πολλα errors οποτε 

εκει μπορει να σου κανε spikes η γραμμη και να εβλεπες το Ping να πηγαινει πανω κατω.

ναι το 9980 ειναι μια χαρα αγορα.αν εχεις τα χρηματα πας και σε draytek απλα ανεβαινει πολυ το κοστος.

τωρα να βγει προσφορα δυσκολο.και μεταχειρισμενο λιγο δυσκολο γιατι καποιος που θα το παρει δεν θα το πουλησει ευκολα

αφου ειναι και vdsl.συν οτι ειναι απο τα καλα και πρεπει να θελει κατι καλυτερο απο αυτο για να το δωσει.

εκτος αν βγει καποια στιγμη αργοτερα απο την Tp  link κανα πιο νεο vdsl router οποτε και το αλλαξει κανεις.

ναι εφοσον παιρνεις απο kv ουτε με το speedport θα εχεις αποσυνδεσεις ειδικα αν η καλωδιωση σου παιζει σωστα.

απλα συχνα πυκνα κοιτα και για firmware διοτι βγαζουν κατα καιρους.

χτες και μενα ανοιξε μια χαρα το site.ισως φορτο ισως κατι αλλο(καποιο παροδικο θεμα).

σιγουρα το 9980 ειναι future proof αγορα για αρκετα χρονακια αφου και μεγαλυτερο πακετο απο 50mbit να δωθει δεν εχεις θεμα.απλα και εκει κοιτας για

firmware παντα

Δημοσ.

Οι συγκρίσεις στα ping έγιναν όχι με βάση μόνον την προηγούμενη ADSL στο ίδιο σπίτι, αλλά και στην ADSL (πάλι ΟΤΕ) στο παλιό μου σπίτι πριν τη μετακόμιση, όπου είχα μια αρκετή καλή σύνδεση (των 16mbps).

Για προσφορά/μεταχειρισμένο δεν έχω πολλές ελπίδες, απλά είναι αυτό που λες "αν γίνει, το πήρα χθες". Κατά τ'άλλα είναι στα σχέδια για αγορά μέχρι τα Χριστούγεννα, και ειδικά αφού παίζει και ADSL θα με βολέψει να το παίρνω και επαρχεία όταν κατεβαίνω γιατί εκεί παίζουμε με το ΖΤΕ του ΟΤΕ και οι αποσυνδέσεις είναι σε σταθερή βάση.

Ελέγχω συχνά για firmware, γιατί με μια ματιά και σε γειτονικά φόρουμ ενώ τα παλιότερα μηνύματα μιλάγαν για "πέταμα άμεσα το speedport", μετά από απανωτά firmware έχει γίνει πιο καλό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...