x_vagos_x Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Θέλω να φτιάξω ένα οικονομικό σύστημα και θέλω την βοήθειά σας στο θέμα Intel vs AMD για επιλογή CPU και motherboard. Η χρήση που το προορίζω είναι 1. Office 2. Σερφάρισμα 3. Ταινίες 1080p (σε 3d πολλές φορές) Δεδομένου πως δεν παίζω games, θα χρησιμοποιήσω την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή. Ερχόμενος από i5 4460 (όπου είχα την αίσθηση πως ήταν overkill για την χρήση που έκανα), θα ήθελα κάτι σαφώς οικονομικότερο και καταλληλότερο. Υ/Γ: δεν το βαζω στα νέα συστήματα γιατί όλο το υπόλοιπο hardware υπάρχει ήδη.
TheELF Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αυτά που θες τα κάνεις και με celleron, με το quicksync παίζει μέχρι και x264 4K@25fps δεν θα έχει πρόβλημα με τα 3d δηλαδή ακόμα και αν είναι στα 1080. (Εκτός και αν τα παίζεις με κάνα player που σκοτώνει) Σε amd θα πρέπει να ανέβεις αρκετά ψηλότερα για να έχει αρκετά καλή vga για τέτοια δουλειά. 1
x_vagos_x Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αυτά που θες τα κάνεις και με celleron, με το quicksync παίζει μέχρι και x264 4K@25fps δεν θα έχει πρόβλημα με τα 3d δηλαδή ακόμα και αν είναι στα 1080. (Εκτός και αν τα παίζεις με κάνα player που σκοτώνει) Σε amd θα πρέπει να ανέβεις αρκετά ψηλότερα για να έχει αρκετά καλή vga για τέτοια δουλειά. Ποιον Celeron προτείνεις σαν value for money? Επίσης, MPC με codec pack; Καλή δουλειά δεν κάνει; Ο 4460 πήγε για πούλημα δηλαδή; Ω ναι. Δυστυχώς. Αλλά σου λέω ήταν too much και είχα και ανάγκη το μετρητό για διακοπές. Θυσιάστηκε για καλό σκοπό. AMD Ευχαριστώ. Πιο συγκεκριμένα, έχεις κάποιον κατά νου;
NT1G Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 A8-7600 / A10-7800 Δεν έχω δει όμως τι τιμές έχουν. 1
nick0lis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αν έχεις μητρική Ιντελ βρες έναν οικονομικό dual core. Για αυτά που θες, κανείς δουλειά και με έναν 5350 amd των 50€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα