stavrosyomafias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Οκ, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, τελικα αποφασησα να μην ασχοληθω με αυτο, καθως σημερα που βγηκαν οι βασεις, εμαθα οτι περασα σε τει πληροφορικης. Ενταξει, δεν πηραζει, υπαρχουν και αλλα ενδιαφεροντα αντικειμενα που να εχουν σχεση με την πληροφορικη και τον προγραμματισμο και που να μπορω να ασχοληθω.
groot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει αυτός ο όρος. Το ορθό είναι κβάντωση (ή και κβάντιση). Αδερφέ... Ο κβαντισμός, είτε του χρόνου είτε της τιμής, είναι σημαντικό στάδιο στην διακριτοποίηση σημάτων (π.χ.). Τώρα, εάν εσύ δεν το έχεις ακούσει και έτσι... δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, και προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το ποιο είναι το ορθό γένος του όρου. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Αυτό είναι διακριτοποίηση, όχι κβαντισμός. Κβαντισμός σημαίνει ότι το μέγεθος είναι διακριτό ενδογενώς και δεν μπορεί εκ φύσεως να λάβει συνεχείς τιμές, παρά μόνον βηματικές. Το βήμα είναι πάγιο ή αυστηρώς καθορισμένο λόγω φυσικών περιορισμών. Στη διακριτοποίηση χρόνου ή τιμής ή ότι άλλο, το μέγεθος μπορεί να λάβει όλες τις τιμές ανάλογα με το βήμα, το οποίο επιλέγεται κατά βούληση. Το βήμα μπορεί θεωρητικά να είναι οσοδήποτε και δεν περιορίζεται από πρωτεγενείς φυσικές αρχές. Όταν ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, μια διακριτοποιημένη εξίσωση ενός συνεχούς μεγέθους τείνει στην αντίστοιχη συνεχή απ' την οποία προέρχεται. Μια εξίσωση ενός κβαντισμένου μεγέθους ΔΕΝ τείνει σε καμιά συνεχή διότι απλώς συνεχής αντίστοιχή της δεν υπάρχει ή δεν έχει φυσικό νόημα. Ο Dragon74 έχει γενικά δίκιο. - 1
groot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Αυτό είναι διακριτοποίηση, όχι κβαντισμός. Αδερφέ... Εάν μου βρεις ποιο είναι το "αυτό" που αντιστοιχείς στα δικά μου γραπτά, να δεχτώ την αλλαγή που λες. Δεν είπα για διακριτοποίηση... μίλησα για τον κβαντισμό. Ορθά λες/υποννοείς ότι η διακριτοποίηση είναι ένα βήμα πριν αλλά, και για χάρη συντομεύσεως, θεώρησα ότι απευθυνόμουν σε αναγνώστες που γνωρίζουν το συγκεκριμένο requirement. Με άλλα λόγια, στα γραπτά μου "ήμουν" ήδη στο digital domain. Αντιθέτως, σε αυτά που λες εσύ υπάρχει ένα λάθος/παράλειψη και συγκεκριμένα είναι: Το βήμα είναι πάγιο ή αυστηρώς καθορισμένο λόγω φυσικών περιορισμών. Πιο συγκεκριμένα, το βήμα δεν είναι πάγιο σε πάρα πολλές εφαρμογές... αλλά επειδή φεύγει εντελώς off θαρρώ πως δεν έχει νόημα.
Dracon.74 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Αδερφέ... Εάν μου βρεις ποιο είναι το "αυτό" που αντιστοιχείς στα δικά μου γραπτά, να δεχτώ την αλλαγή που λες. Δεν είπα για διακριτοποίηση... μίλησα για τον κβαντισμό. Ορθά λες/υποννοείς ότι η διακριτοποίηση είναι ένα βήμα πριν αλλά, και για χάρη συντομεύσεως, θεώρησα ότι απευθυνόμουν σε αναγνώστες που γνωρίζουν το συγκεκριμένο requirement. Με άλλα λόγια, στα γραπτά μου "ήμουν" ήδη στο digital domain. Αντιθέτως, σε αυτά που λες εσύ υπάρχει ένα λάθος/παράλειψη και συγκεκριμένα είναι: Πιο συγκεκριμένα, το βήμα δεν είναι πάγιο σε πάρα πολλές εφαρμογές... αλλά επειδή φεύγει εντελώς off θαρρώ πως δεν έχει νόημα. Αγαπητέ 1. Κβάντωση = Διακριτοποίηση (εκ του λατινικού όρου). Άλλωστε η εν λόγω "ιστορία" ξεκίνησε από την ακτινοβολία μέλανου σώματος, την σταθερότητα των ατόμων, κ.λπ. όπου βασικές φυσικές ποσότητες είναι διακριτές. Βέβαια η Κβαντική Φυσική ασχολείται και με συστήματα όπου δεν υπάρχει προφανής διακριτοποίηση -π.χ. σκέδαση. 2. Από το 1993 που ασχολούμαι με το αντικείμενο, δεν το έχω δει ποτέ να αποδίδεται ο εν λόγω όρος όπως τον αποδίδεις εσύ. Σίγουρα δεν υπάρχει "συνταγή" (δυστυχώς) αλλά -πιστεύω ότι- ο συνδυασμός εγκυκλίων σπουδών, ερευνητικής εμπειρίας και η αλληλεπίδραση με (σοβαρούς) συναδέλφους δίνουν μια κάποια βαρύτητα στην εκφραζόμενη άποψη...
cyberrobot Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 ψυχραιμία παρακαλώ οι φυσικοί (ή των θετικών επιστημών) δεν μαλώνουν.... Εγώ τα είχα κάπως αλλιώς στον μυαλό μου αλλά δεν σκίζω και τα ιμάτια μου, συγκεκριμένα ότι λέει εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF Δηλαδή ότι όλα προέρχονται από το Κβάντο (μία στοιχειώδη ποσότητα), στην φυσική ποσότητα ενέργειας στην πληροφορική "ποσότητα" πληροφορίας. Δεν έχω και κανένα βιβλίο φυσικής εύκαιρο Τραχανά ή Ταμβάκη, να τα συμβουλευτώ μίας και το άφησα το άθλημα.
groot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Αγαπητέ 1. Κβάντωση = Διακριτοποίηση (εκ του λατινικού όρου). Άλλωστε η εν λόγω "ιστορία" ξεκίνησε από την ακτινοβολία μέλανου σώματος, την σταθερότητα των ατόμων, κ.λπ. όπου βασικές φυσικές ποσότητες είναι διακριτές. Βέβαια η Κβαντική Φυσική ασχολείται και με συστήματα όπου δεν υπάρχει προφανής διακριτοποίηση -π.χ. σκέδαση. 2. Από το 1993 που ασχολούμαι με το αντικείμενο, δεν το έχω δει ποτέ να αποδίδεται ο εν λόγω όρος όπως τον αποδίδεις εσύ. Σίγουρα δεν υπάρχει "συνταγή" (δυστυχώς) αλλά -πιστεύω ότι- ο συνδυασμός εγκυκλίων σπουδών, ερευνητικής εμπειρίας και η αλληλεπίδραση με (σοβαρούς) συναδέλφους δίνουν μια κάποια βαρύτητα στην εκφραζόμενη άποψη... Μαζί σου για το γεγονός ότι ο "θηλυκός" όρος παίζει συχνά, πολύ συχνά, και φυσικά ότι αυτό που συζητάμε τώρα δεν έχει σχέση με το θέμα του thread. Παρόλα αυτά ("αλλάαα", δηλαδή) ο αρσενικός όρος παίζει εξίσου συχνά. Όσο για το 2, τα γεγονότα δείχνουν ότι όσο πιο παλιά η γνώμη τόσο πιο εύκολα να είναι ξεπερασμένη. Επίσης, αφενός ένας άγνωστος (μεταξύ αγνώστων) λέει για σοβαρούς συναδέλφους (χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω) και αφετέρου είναι στα όρια το να γίνει "implied" ότι η αντίθετη άποψη δεν είναι "σοβαρή" με επιχείρημα την "παλαιότητα"... ένα αρκετά ΜΗ σοβαρό επιχείρημα, εκτός και εάν είσαι στο στρατό ή είσαι ένα κρασί που μιλάει/γράφει. Οπότε, hold your horses old guy... γιατί ό,τι και να λες για χρονολογίες i) δεν ξέρεις τις χρονολογίες της άλλης μεριάς, ii) και 500 χρονών να είσαι δεν σου δίνει κανένα "δικαιο-χαρτί" (σε αντιστοιχία με το συγχωροχάρτι), και iii) όπως είναι γνωστό, μέσα σε 5 χρόνια οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει τόσο που σε ένα σημείο το να έχεις παλιά άποψη σε καθιστά, σχεδόν αυτομάτως, error prone. Επίσης, μία χαρά χρησιμοποιείται και το αρσενικό γένος και το γεγονός ότι δεν το γνωρίζεις μου δημιουργεί παραπάνω αμφιβολίες για την βαρύτητα των γραπτών σου.... σε συνδυασμό δε με το trigger happy των γραπτών σου, οι αμφιβολίες μεγαλώνουν. Εκτός και εάν παρεξήγησα το ύφος, οπότε my bad για αυτή την παράγραφο και μόνο. Οπότε, 2 επιλογές υπάρχουν, ήτοι: α) Ρωτάς κανέναν στο DSP department σχετικά με την χρήση του αρσενικού όρου και μαθαίνεις ότι παίζει και αυτό, β) συνεχίζεις να είσαι ερειστικός χωρίς να έχεις κάποιο λόγο (εκτός και εάν δεν είσαι, οπότε οι επιλογές μειώνονται σε 1). Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να πούμε η χρήση των όρων παραμένει η ίδια. Οπότε.. πλέον είναι ανώφελη η συζήτηση αυτή, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική.
Dracon.74 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 ψυχραιμία παρακαλώ οι φυσικοί (ή των θετικών επιστημών) δεν μαλώνουν.... Εγώ τα είχα κάπως αλλιώς στον μυαλό μου αλλά δεν σκίζω και τα ιμάτια μου, συγκεκριμένα ότι λέει εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF Δηλαδή ότι όλα προέρχονται από το Κβάντο (μία στοιχειώδη ποσότητα), στην φυσική ποσότητα ενέργειας στην πληροφορική "ποσότητα" πληροφορίας. Δεν έχω και κανένα βιβλίο φυσικής εύκαιρο Τραχανά ή Ταμβάκη, να τα συμβουλευτώ μίας και το άφησα το άθλημα. Μα, δεν σκοπεύω να μαλώσω. Μαζί σου για το γεγονός ότι ο "θηλυκός" όρος παίζει συχνά, πολύ συχνά, και φυσικά ότι αυτό που συζητάμε τώρα δεν έχει σχέση με το θέμα του thread. Παρόλα αυτά ("αλλάαα", δηλαδή) ο αρσενικός όρος παίζει εξίσου συχνά. Όσο για το 2, τα γεγονότα δείχνουν ότι όσο πιο παλιά η γνώμη τόσο πιο εύκολα να είναι ξεπερασμένη. Επίσης, αφενός ένας άγνωστος (μεταξύ αγνώστων) λέει για σοβαρούς συναδέλφους (χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω) και αφετέρου είναι στα όρια το να γίνει "implied" ότι η αντίθετη άποψη δεν είναι "σοβαρή" με επιχείρημα την "παλαιότητα"... ένα αρκετά ΜΗ σοβαρό επιχείρημα, εκτός και εάν είσαι στο στρατό ή είσαι ένα κρασί που μιλάει/γράφει. Οπότε, hold your horses old guy... γιατί ό,τι και να λες για χρονολογίες i) δεν ξέρεις τις χρονολογίες της άλλης μεριάς, ii) και 500 χρονών να είσαι δεν σου δίνει κανένα "δικαιο-χαρτί" (σε αντιστοιχία με το συγχωροχάρτι), και iii) όπως είναι γνωστό, μέσα σε 5 χρόνια οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει τόσο που σε ένα σημείο το να έχεις παλιά άποψη σε καθιστά, σχεδόν αυτομάτως, error prone. Επίσης, μία χαρά χρησιμοποιείται και το αρσενικό γένος και το γεγονός ότι δεν το γνωρίζεις μου δημιουργεί παραπάνω αμφιβολίες για την βαρύτητα των γραπτών σου.... σε συνδυασμό δε με το trigger happy των γραπτών σου, οι αμφιβολίες μεγαλώνουν. Εκτός και εάν παρεξήγησα το ύφος, οπότε my bad για αυτή την παράγραφο και μόνο. Οπότε, 2 επιλογές υπάρχουν, ήτοι: α) Ρωτάς κανέναν στο DSP department σχετικά με την χρήση του αρσενικού όρου και μαθαίνεις ότι παίζει και αυτό, β) συνεχίζεις να είσαι ερειστικός χωρίς να έχεις κάποιο λόγο (εκτός και εάν δεν είσαι, οπότε οι επιλογές μειώνονται σε 1). Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να πούμε η χρήση των όρων παραμένει η ίδια. Οπότε.. πλέον είναι ανώφελη η συζήτηση αυτή, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις
groot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις Στα λόγια μου έρχεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις