poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δεν σου κόβει τιποτα στο wireless... Admin πρέπει να είναι ο ιδιοκτητης του router και οχι ο isp. Ευκολα βρισκεις το admin pass, μετά μπανάρεις τον isp , για να μην κανει update και να σου πειράζει τις ρυθμισεις οποτε θελει, ξεκλειδώνεις telnet / port forward, κλείνεις και το ping αρα και admin να γινεις για το wifi δεν αλλαζει κατι. τωρα για το οτι ειναι admin ο isp εχει λογικη οτι το ρουτερ πρεπει να σεταρεται μονο του για ευκολια του χρηστη που δεν ξερει οποτε το tr069 πρεπει να ειναι ανοιχτο.επισης και για firmware update.αν τωρα καποιος δεν θελει για τον χ ψ λογο ή αγοραζει αλλο ρουτερ ή του αλλαζει firmware.δεν το βρισκω κακο που ο isp εχει το remote.σε voip τηλεφωνια καποιος πρεπει να φτιαξει την τηλεφωνια απο μακρυα ή πρεπει να την κατεβασει στο ρουτερ και επισης υπαρχουν και πιθανα remote updates.και ο πελατης δεν πρεπει να εχει προσβαση στο voip αφου ως γνωστος θα πειραζε τα παντα ειτε με την καλη εννοια ειτε με την κακια. Μου εχει τυχει να ριχνει το σημα του wi-fi, ασυρματη καμερα που εκπεμπει το σημα και το receiver κουμπωνει στην τηλεοραση. Ηταν στα 2.4 και επαιζε στο ιδιο καναλι με το router. Επισης και με ασυρματο αναμεταδοτη τηλεοπτικου σηματος(στο σπιτι μου). Απο τον αποκωδικοποιητη εστελνα σε δευτερη τηλεοραση. Αλλαξα καναλι στον πομπο και σακατεβα το wi-fi του γειτονα στο διπλανο διαμερισμα το εχω δει αυτο σε hot spot.το wifi εσκισε λιγο τις καμερες οποτε εγινε αλλαγη καναλιου.επισης καποια θεματακια γινονται οπως ειπες και με ασυρματους αναμεταδοτες τηλεορασης οπως και αλλες συσκευες που παιζουν στα 2,4 ghz οπως καποια ασυρματα τηλεφωνα κτλ.εκει η χλιδα ειναι να εχουν ολες οι συσκευες σου 5 ghz και να εχει και αντιστοιχο ρουτερ.
orck Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Ειχα και εγω το εργαλειο που σκαναρει την μπαντα και βλεπεις πιο κανναλι ειναι πιο ανετο οσον αφορα την χρηση απο τους γειτονους. Βεβαια τα ρουτερ ερχονται με ρυθμιση Automatic που τους επιτρεπει να κανουν περιπου το ιδιο πραγμα, σκαναρουν και επιλεγουν το κανναλι με την μικροτερη κινηση.Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα με το ZTE που δινει ο ΟΤΕ και πιθανος και αλλες εταιριες. Ειναι ενα εξαιρετικο ρουτερ για οικιακη χρηση. Προσοχη στην λεξη κλειδι. ***ΟΙΚΙΑΚΗ***Τωρα επαγγελματιας να προσπαθει να κανει την δουλεια του με το ZTE δεν μπορω να πω οτι φταιει η εταιρια αλλα μαλλον ο επαγγελματιας. Σαν να παρω Smart και να παω στο τμημα service και να κανω παραπονα οτι δεν χωραει να μεταφερει τον παγκο της λαικης με τα καφασια με τα φρουτα "μα εγω ειμαι επαγγελματιας, αυριο εχω να παω λαικη να πουλησω, δεν μπορω να φερω το αυτοκινητο στο συνεργειο να μετρησετε τις διαστασεις θελω λυση τωρα".
Losser Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 αρα και admin να γινεις για το wifi δεν αλλαζει κατι. τωρα για το οτι ειναι admin ο isp εχει λογικη οτι το ρουτερ πρεπει να σεταρεται μονο του για ευκολια του χρηστη που δεν ξερει οποτε το tr069 πρεπει να ειναι ανοιχτο.επισης και για firmware update.αν τωρα καποιος δεν θελει για τον χ ψ λογο ή αγοραζει αλλο ρουτερ ή του αλλαζει firmware.δεν το βρισκω κακο που ο isp εχει το remote.σε voip τηλεφωνια καποιος πρεπει να φτιαξει την τηλεφωνια απο μακρυα ή πρεπει να την κατεβασει στο ρουτερ και επισης υπαρχουν και πιθανα remote updates.και ο πελατης δεν πρεπει να εχει προσβαση στο voip αφου ως γνωστος θα πειραζε τα παντα ειτε με την καλη εννοια ειτε με την κακια. Πέρυσι στο adslgr, είχαν βγάλει ένα οδηγό, για να βρεις το admin pass, μετά οι isp έκαναν update τον firmware σε gr5 (γιατί ο gr4 είχε κενό ασφαλείας), και όταν πηγαινες να κάνεις save την rom, ζητουσε admin δικαιωματα και δεν μπορούσες να βρεις το pass. Αλλά ξεχασαν οτι ο google ρουφιανος έβγαζε το pass σε αναζητηση (απο αλλη σελιδα) . Βεβαια τα ρουτερ ερχονται με ρυθμιση Automatic που τους επιτρεπει να κανουν περιπου το ιδιο πραγμα, σκαναρουν και επιλεγουν το κανναλι με την μικροτερη κινηση. Δεν νομίζω οτι σκανάρει συνεχως, αν κάνεις μια βόλτα τα περισσοτερα ρουτερ είναι σε συγκεκριμενα καναλια, βάζει εκει ενα κανάλι 1,6,11 και τέλος
dkmaster Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Internet + επιχείρηση = σοβαρό aftermarket μηχάνημα. Από εκεί και πέρα δοκίμασε και αυτά που σου λένε οι φίλοι. Και καλό είναι να διαβάσεις και λίγο πως λειτουργεί η τεχνολογία wifi.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Ειχα και εγω το εργαλειο που σκαναρει την μπαντα και βλεπεις πιο κανναλι ειναι πιο ανετο οσον αφορα την χρηση απο τους γειτονους. Βεβαια τα ρουτερ ερχονται με ρυθμιση Automatic που τους επιτρεπει να κανουν περιπου το ιδιο πραγμα, σκαναρουν και επιλεγουν το κανναλι με την μικροτερη κινηση. Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα με το ZTE που δινει ο ΟΤΕ και πιθανος και αλλες εταιριες. Ειναι ενα εξαιρετικο ρουτερ για οικιακη χρηση. Προσοχη στην λεξη κλειδι. ***ΟΙΚΙΑΚΗ*** Τωρα επαγγελματιας να προσπαθει να κανει την δουλεια του με το ZTE δεν μπορω να πω οτι φταιει η εταιρια αλλα μαλλον ο επαγγελματιας. Σαν να παρω Smart και να παω στο τμημα service και να κανω παραπονα οτι δεν χωραει να μεταφερει τον παγκο της λαικης με τα καφασια με τα φρουτα "μα εγω ειμαι επαγγελματιας, αυριο εχω να παω λαικη να πουλησω, δεν μπορω να φερω το αυτοκινητο στο συνεργειο να μετρησετε τις διαστασεις θελω λυση τωρα". to automatic απλα σε καποια εχει το κακο οτι μπορει να παρει το 12,13 οποτε συσκευες αμερικης να μην παιζουν αν και αυτο ισχυει πιο πολυ σε ap παρα σε adsl router.απο εκει και περα δεν ξερω αν σκαναρει μια φορα οταν ξεκινησει το ρουτερ και τερμα ή αν τοκανει συνεχεια.σε ap Hp μπορεις να το βαλεις ανα χ ωρες να ξαναδει τι γινεται και να αλλαξει καναλι.οποτε το auto στα απλα ρουτερ το φοβαμε λιγο.εξαιρετικο δεν θα το ελεγα ουτε για Home use.οπως θα δεις απειρα θεματα ανοιχτα για 1002 προβληματα με τα zte και οι περισσοτεροι το εχουν για Home use.Καποιοι τα αλλαξαν αλλα ειχαν θεματα παλι(λογικο αφου ειναι μονιμα θεματα και οχι οτι χαλασε το ρουτερ) και τελικα ελυσαν τα θεματα οταν απλα αλλαξαν ρουτερ.οτι δεν εχει καλη εμβελεια οτι κανει disconnect στο wireless αλλα και στο ιντερνετ και διαφορα τετοια δεν το καθιστουν ουτε για home use.εχουν δωθει τοσα ρουτερ απο τους Isp αλλα πρωτη φορα βλεπω τοσα θεματα παραπονων να ανοιγουν για ενα adsl router(zte δηλαδη).κατα τα αλλα ναι πες οτι οκ ο αλλος το θελει ενσυρματα και το θελει για απλη χρηση του κανει.αλλα για Professional χρηστη ουτε κατα διανοια.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Πέρυσι στο adslgr, είχαν βγάλει ένα οδηγό, για να βρεις το admin pass, μετά οι isp έκαναν update τον firmware σε gr5 (γιατί ο gr4 είχε κενό ασφαλείας), και όταν πηγαινες να κάνεις save την rom, ζητουσε admin δικαιωματα και δεν μπορούσες να βρεις το pass. Αλλά ξεχασαν οτι ο google ρουφιανος έβγαζε το pass σε αναζητηση (απο αλλη σελιδα) Δεν νομίζω οτι σκανάρει συνεχως, αν κάνεις μια βόλτα τα περισσοτερα ρουτερ είναι σε συγκεκριμενα καναλια, βάζει εκει ενα κανάλι 1,6,11 και τέλος να υποθεσω λες για το zte.αν και δεν θα ασχολιομουν με αυτο τζαμπα χρονο το θεωρω εν τουτοις αργα ή γρηγορα καποιος θα δωσει τα στοιχεια στο κοινο(google/forums) οποτε και που το κλειδωσαν παλι μετα απο λιγο καιρο θα υπαρχει το admin password. ή πολυ απλα καποιος θα καταφερει να το ξανασπασει με κανα Jtag ή με καμια κονσολα και να παρει το pass. ναι για καποιο λογο βλεπεις πολλα ρουτερ να ειναι 1 η 6 η 11 απο default.εχω δει και σε auto πχ thomson που απο auto ηταν πχ στο 9 αλλα ναι δεν ξερω αν κανει scanning συνεχεια και μετα απο καποιες ωρες το αλλαζει. Internet + επιχείρηση = σοβαρό aftermarket μηχάνημα. Από εκεί και πέρα δοκίμασε και αυτά που σου λένε οι φίλοι. Και καλό είναι να διαβάσεις και λίγο πως λειτουργεί η τεχνολογία wifi. δυστυχως δεν το κανει κανεις.σε ποσες καφετεριες βλεπεις ρουτερ των 20 ευρω βλεπεις zte βλεπεις dhcp με 10 Ip να δινουν,ή βλεπεις dhcp lease time 24 ωρες με αποτελεσμα να μην μπαινει κανεις μετα μεσα και να καθεσαι να λες καντε ενα Reboot τον ρουτερ κτλ. και αρκετα ατομα πρεπει να μαθουν πως δουλευει το wifi ποιες οι δυνατοτητες του κτλ γιατι πολλοι σου λενε οτι αφου το ρουτερ ειναι ασυρματο γιατι δεν μπορουν να μπουν 30 ατομα?γιατι δεν πιανει μεχρι εκει αφου μονο εναν οροφο απο πανω ειμαι?(με 20 ποντους τσιμεντο και μαρμαρο για πατωμα).Τα βλεπεις καθημερινα σε διαφορα Hot spot που θελουν με ενα ap να καλυψουν 20 δωματια. Οπως και εδωμεσα στο insomnia ολοι λενε θελω κατι πιο δυνατο να καλυψω 3οροφο σπιτι και δεν καταλαβαινουν οτι θελουν δευτερο ap.πανε και παιρνουν μετα κατι κεραιες 5 Watt και σου λενε θα παιξω καλυτερα?αφου ειναι αμφιδρομη η επικοινωνια πως γινεται απο την μια να εχεις 5 watt και απο την αλλη 100mw και να περιμενεις να παιξει καλυτερα? ή να εχεις απο την μια Omni απο την αλλη κατευθυντικη και να λες μα ειναι κατευθυντικη και γραφει μεχρι 2 Km.εγω γιατι δεν παιζω στα 20 μετρα?ή να υπαρχουν εμποδια ενδιαμεσα απο δεντρα μεχρι σπιτια ολοκληρα. 1
ice25 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 να υποθεσω λες για το zte.αν και δεν θα ασχολιομουν με αυτο τζαμπα χρονο το θεωρω εν τουτοις αργα ή γρηγορα καποιος θα δωσει τα στοιχεια στο κοινο(google/forums) οποτε και που το κλειδωσαν παλι μετα απο λιγο καιρο θα υπαρχει το admin password. ή πολυ απλα καποιος θα καταφερει να το ξανασπασει με κανα Jtag ή με καμια κονσολα και να παρει το pass. ναι για καποιο λογο βλεπεις πολλα ρουτερ να ειναι 1 η 6 η 11 απο default.εχω δει και σε auto πχ thomson που απο auto ηταν πχ στο 9 αλλα ναι δεν ξερω αν κανει scanning συνεχεια και μετα απο καποιες ωρες το αλλαζει. δυστυχως δεν το κανει κανεις.σε ποσες καφετεριες βλεπεις ρουτερ των 20 ευρω βλεπεις zte βλεπεις dhcp με 10 Ip να δινουν,ή βλεπεις dhcp lease time 24 ωρες με αποτελεσμα να μην μπαινει κανεις μετα μεσα και να καθεσαι να λες καντε ενα Reboot τον ρουτερ κτλ. και αρκετα ατομα πρεπει να μαθουν πως δουλευει το wifi ποιες οι δυνατοτητες του κτλ γιατι πολλοι σου λενε οτι αφου το ρουτερ ειναι ασυρματο γιατι δεν μπορουν να μπουν 30 ατομα?γιατι δεν πιανει μεχρι εκει αφου μονο εναν οροφο απο πανω ειμαι?(με 20 ποντους τσιμεντο και μαρμαρο για πατωμα).Τα βλεπεις καθημερινα σε διαφορα Hot spot που θελουν με ενα ap να καλυψουν 20 δωματια. Οπως και εδωμεσα στο insomnia ολοι λενε θελω κατι πιο δυνατο να καλυψω 3οροφο σπιτι και δεν καταλαβαινουν οτι θελουν δευτερο ap.πανε και παιρνουν μετα κατι κεραιες 5 Watt και σου λενε θα παιξω καλυτερα?αφου ειναι αμφιδρομη η επικοινωνια πως γινεται απο την μια να εχεις 5 watt και απο την αλλη 100mw και να περιμενεις να παιξει καλυτερα? ή να εχεις απο την μια Omni απο την αλλη κατευθυντικη και να λες μα ειναι κατευθυντικη και γραφει μεχρι 2 Km.εγω γιατι δεν παιζω στα 20 μετρα?ή να υπαρχουν εμποδια ενδιαμεσα απο δεντρα μεχρι σπιτια ολοκληρα. Επιτέλους! όταν τους τα λέω εγώ με κοιτάνε λες και ήρθα από το διάστημα
orck Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 να υποθεσω λες για το zte.αν και δεν θα ασχολιομουν με αυτο τζαμπα χρονο το θεωρω εν τουτοις αργα ή γρηγορα καποιος θα δωσει τα στοιχεια στο κοινο(google/forums) οποτε και που το κλειδωσαν παλι μετα απο λιγο καιρο θα υπαρχει το admin password. ή πολυ απλα καποιος θα καταφερει να το ξανασπασει με κανα Jtag ή με καμια κονσολα και να παρει το pass. ναι για καποιο λογο βλεπεις πολλα ρουτερ να ειναι 1 η 6 η 11 απο default.εχω δει και σε auto πχ thomson που απο auto ηταν πχ στο 9 αλλα ναι δεν ξερω αν κανει scanning συνεχεια και μετα απο καποιες ωρες το αλλαζει. δυστυχως δεν το κανει κανεις.σε ποσες καφετεριες βλεπεις ρουτερ των 20 ευρω βλεπεις zte βλεπεις dhcp με 10 Ip να δινουν,ή βλεπεις dhcp lease time 24 ωρες με αποτελεσμα να μην μπαινει κανεις μετα μεσα και να καθεσαι να λες καντε ενα Reboot τον ρουτερ κτλ. και αρκετα ατομα πρεπει να μαθουν πως δουλευει το wifi ποιες οι δυνατοτητες του κτλ γιατι πολλοι σου λενε οτι αφου το ρουτερ ειναι ασυρματο γιατι δεν μπορουν να μπουν 30 ατομα?γιατι δεν πιανει μεχρι εκει αφου μονο εναν οροφο απο πανω ειμαι?(με 20 ποντους τσιμεντο και μαρμαρο για πατωμα).Τα βλεπεις καθημερινα σε διαφορα Hot spot που θελουν με ενα ap να καλυψουν 20 δωματια. Οπως και εδωμεσα στο insomnia ολοι λενε θελω κατι πιο δυνατο να καλυψω 3οροφο σπιτι και δεν καταλαβαινουν οτι θελουν δευτερο ap.πανε και παιρνουν μετα κατι κεραιες 5 Watt και σου λενε θα παιξω καλυτερα?αφου ειναι αμφιδρομη η επικοινωνια πως γινεται απο την μια να εχεις 5 watt και απο την αλλη 100mw και να περιμενεις να παιξει καλυτερα? ή να εχεις απο την μια Omni απο την αλλη κατευθυντικη και να λες μα ειναι κατευθυντικη και γραφει μεχρι 2 Km.εγω γιατι δεν παιζω στα 20 μετρα?ή να υπαρχουν εμποδια ενδιαμεσα απο δεντρα μεχρι σπιτια ολοκληρα. Πονεμενος τεχνικος που εχει λιωσει στους πελατες προσπαθωντας να εξηγησει καποια πραγματα. Εχει δικιο σε οτι γραφει εδω. Πραγματικα εαν ο επιχειρηματιας δεν καταλαβαινει απο μονος του οτι το απλο ρουτερ δεν κανει για την επιχειρηση του (η οποια εχει να κανει διανομη ιντερνετ στο κοινο) τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να του εξηγησει καποιος και να καταλαβει. 1
Losser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Πονεμενος τεχνικος που εχει λιωσει στους πελατες προσπαθωντας να εξηγησει καποια πραγματα. Εχει δικιο σε οτι γραφει εδω. Πραγματικα εαν ο επιχειρηματιας δεν καταλαβαινει απο μονος του οτι το απλο ρουτερ δεν κανει για την επιχειρηση του (η οποια εχει να κανει διανομη ιντερνετ στο κοινο) τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να του εξηγησει καποιος και να καταλαβει. Δεν φταίει ο επιχειρηματιας, φταίει αυτος που του το έδωσε, ο isp...
orck Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δεν φταίει ο επιχειρηματιας, φταίει αυτος που του το έδωσε, ο isp... Δηλαδη θες να μου πεις οτι ο isp πληρωνεται για επαγγελματικη γραμμη; Η μηπως πληρωνεται για ενα οικιακο συμβολαιο; Πιστευεις οτι αυτο εχει σημασια;
Losser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δηλαδη θες να μου πεις οτι ο isp πληρωνεται για επαγγελματικη γραμμη; Η μηπως πληρωνεται για ενα οικιακο συμβολαιο; Πιστευεις οτι αυτο εχει σημασια; Δεν καμια έχει σημασια... Όταν παω για καφέ, και έχω πρόβλημα με το wifi της καφετέριας, αν ρωτησω τον σερβιτοτορο πως κτλ και μου απαντησει φταιει ο ταδε isp, τον έχουμε πάρει 100 φορές τηλ κτλ Ποιος τρώει την δυσφήμιση ? Η καφετερεια ? ο isp ? Ο τιτλος του συμβολαιου ?
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Πες τα poulinos τα λεω αλλα ποιος με ακουει Επιτέλους! όταν τους τα λέω εγώ με κοιτάνε λες και ήρθα από το διάστημα δεν νιωθουν μερικοι συν οτι δεν ξερουν Πονεμενος τεχνικος που εχει λιωσει στους πελατες προσπαθωντας να εξηγησει καποια πραγματα. Εχει δικιο σε οτι γραφει εδω. Πραγματικα εαν ο επιχειρηματιας δεν καταλαβαινει απο μονος του οτι το απλο ρουτερ δεν κανει για την επιχειρηση του (η οποια εχει να κανει διανομη ιντερνετ στο κοινο) τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να του εξηγησει καποιος και να καταλαβει. ακριβως οπως το ειπες .πονεμενος τεχνικος.μερικοι καταλαβαινουν αλλοι οχι. Δεν φταίει ο επιχειρηματιας, φταίει αυτος που του το έδωσε, ο isp... καμια σχεση. ο isp σου δινει ενα ρουτερακι το οποιο πχ μπορει να αντεξει μεχρι 3-4 ασυρματες συσκευες.δεν μπορεις να το παρεις εσυ και να το βαλεις σε μια καφετερια που θα μπουν 20.ειναι σαν να σου δωσω ενα fiat 500 δωρο και εσυ να μου πεις το βαλα στην πιστα και δεν τραβαει. Δηλαδη θες να μου πεις οτι ο isp πληρωνεται για επαγγελματικη γραμμη; Η μηπως πληρωνεται για ενα οικιακο συμβολαιο; Πιστευεις οτι αυτο εχει σημασια; ο isp σου λεει αυτο δινω δωρο.απο εκει και περα αν θες κατι καλυτερο το χερακι στην τσεπη και αγοραζεις κατι καλυτερο Δεν καμια έχει σημασια... Όταν παω για καφέ, και έχω πρόβλημα με το wifi της καφετέριας, αν ρωτησω τον σερβιτοτορο πως κτλ και μου απαντησει φταιει ο ταδε isp, τον έχουμε πάρει 100 φορές τηλ κτλ Ποιος τρώει την δυσφήμιση ? Η καφετερεια ? ο isp ? Ο τιτλος του συμβολαιου ? ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη γιατι μπλεκουμε αλλα θεματα. εκει εξω υπαρχουν πολλες κατηγοριες ανθρωπων. εχει ο ταδε μια καφετερια και παιρνει τον Isp και του λεει ρε παιδια το zte δεν αντεχει να κανω αυτα που θελω διαμαρτυρεται ο κοσμος κτλ.ο τεχνικος θα του πει αυτο το ρουτερ δεν ειναι για τοσο μεγαλη χρηση.αν ο επιχειρηματιας καταλαβει ολα καλως.αν δεν καταλαβει δεν φταιει ο τεχνικος.ναι την δυσφιμηση την τρωει η εταιρεια αλλα δεν γινεται η καθε εταιρεια να δινει draytek 200 ευρω ρουτερ για να παιξει η καφετερια.παντα θα υπαρχουν οι 10 ασχετοι που οχι δεν καταλαβαινουν αλλα δεν θελουν να καταλαβουν.ασχετο το ποιος θα φαει δυσφιμηση.ο Isp θα φαει δυσφημιση και εσυ θα κλεισεις την καφετερια επειδη δεν παταει κοσμος που δεν παιζει το wifi. ειναι απλα πραγματα απλα ο κοσμος σορρυ για την εκφραση ειναι χαζος.δεν μπορει να καταλαβει απλα πραγματα οτι δεν γινεται οπως λενε με κλανιες να βαψεις αυγα.εχεις μια καφετερια και σου λενε οτι δεν γινεται να παιξει με αυτο γιατι δεν ειναι για τετοια χρηση.ή πας και παιρνεις κατι δικο σου ή πολυ απλα λες στον παροχο.παροχε θελω hot spot στην καφετερια και να μπαινουν 300 ατομα ταυτοχρονα.πληρωνω και φτιαξτο.για ολα υπαρχουν λυσεις αλλα ειναι αλλες υπηρεσιες.πρεπει να καταλαβει ο καθενας τι πληρωνει και τι παιρνει.δεν γινεται ο αλλος να εχει adsl και να σου λεει δεν με νοιαζει που ο οτε εχει κοπει το καλωδιο του και δεν παιζω.εγω χανω λεφτα.ε καλα να παθεις.δεν βαζεις adsl δεν δικαιουσαι δεκαρα τσακιστη πισω οσο και να το κυνηγησεις γιατι εχεις υπογραψει.ναι αν το ιντερνετ ειναι η δουλεια σου ζητας μισθωμενο ζητας οπτικη με το αναλογο τιμημα. για ολα υπαρχουν λυσεις και ολα ειναι θεμα κοστους.αλλα δεν γινεται ο πελατης των 20 ευρω να εχει εξυπηρετηση του πελατη των 2000 ευρω το μηνα.υπαρχουν πελατες που παιζουν με διπλη οδευση οπτικη ινα.ακομα και αν κοπει η μια ινα να παιξει backup απο την δευτερη που παει απο αλλο δρομολογιο.διπλοι εξοπλισμοι.24 ωρο support και oncall τεχνικος 365 μερες το χρονο και 24 ωρες το 24 ωρο να τρεξει οτι και να γινει.και παιζουν και sla.εγινε κατι απο τον παροχο.αν δεν φτιαχτει γρηγορα ο παροχος πληρωνει τον πελατη.so simple. οποτε ο καθε πελατης η μαλλον πελατακος ας κανει τον κοπο οταν θελει κατι να ρωτησει και να πει ναι ρε παιδια δεν ξερω πειτε μου τι χρειαζεται για να κανω αυτο και αυτο.δεν γινεται εσυ να θες να παιξεις στην καφετερια με εξοπλισμο των 20 ευρω και ο αλλος να βαζει ap της hp με 300 ευρω το ενα. οπως εχω δει ξενοδοχειο που ηταν τεραστιο και προσπαθουσε ο πελατης να το καλυψει με 5 linksys με custom firmware πριν βαλει hot spot.με 200 ευρω δεν θα καλυψεις ολο το ξενοδοχειο.υπαρχουν πελατες που ειναι γνωστες και σου λενε εχω 100 σημεια που θελω να βαλω adsl αλλα δεν θελω πχ zte, και δεν ξερω τι θελω zyxel θελω draytek θελω cisco και πληρωνει αναλογα.
Losser Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Σωστα τα λες αλλά ο παροχος είναι ο isp δεν είναι η καφετερια, ο παροχος κανει το παιχνιδι, αυτος θα βάλει τους κανονες και οχι η καφετερια. Θα μπορουσε να πει οτι απαγορευεται η απλη συνδεση σε "δημοσιο χωρο" (δημους κτλ), απαγορευεται σε καφετεριες, ξενοδοχεια κτλ (βλεπε nova). Είσαι επαγγελματιας και θες να δινεις free wifi, ταδε συνδεση με ταδε ρουτερ, υποστηριξη κτλ. Αν δώσεις με απλη συνδεση πχ σε καφετερια, είσαι υπευθηνος για το τι κάνουν στο internet ολες οι συσκευες που συνδεονται (ψαρωμα), εαν παρεις ταδε συνδεση θα βλεπω (isp) ολες τις mac address δεν θα έχεις την ευθηνη κτλ (αλλο ψαρωμα), πληρωσε τοσο, και θα βάλω εγω αυτα που πρεπει, γιατι ειμαι isp, και χανω πελατες απο κακες υπηρεσιες... Αντιθετα ο isp δινει δικαιωμα σε ενα ξενοδοχειο με απλη συνδεση να πουλαει wifi (παρανομο),και καλυπτει οποια παρονομη ενεργεια γινει... Κατι που έχουμε ξεχασει είναι οτι δεν υποστηριζουν router που δεν διαθετει ο isp, δεν έχεις τεχνικη υποστηριξη. Τελος στο εξωτερικο, σου λεει ο isp, δεν διαλεγεις router, εγω αυτο δινω και δεν ξερεις ουτε το pass της συνδεσης, ολα τα αλλα router ειναι baned, και έτσι διαφυλάσσει τις υπηρεσιες του ο παροχος. (οχι για ολες τις συνδεσεις ουτε σε ολους τους isp)
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Σωστα τα λες αλλά ο παροχος είναι ο isp δεν είναι η καφετερια, ο παροχος κανει το παιχνιδι, αυτος θα βάλει τους κανονες και οχι η καφετερια. Θα μπορουσε να πει οτι απαγορευεται η απλη συνδεση σε "δημοσιο χωρο" (δημους κτλ), απαγορευεται σε καφετεριες, ξενοδοχεια κτλ (βλεπε nova). Είσαι επαγγελματιας και θες να δινεις free wifi, ταδε συνδεση με ταδε ρουτερ, υποστηριξη κτλ. Αν δώσεις με απλη συνδεση πχ σε καφετερια, είσαι υπευθηνος για το τι κάνουν στο internet ολες οι συσκευες που συνδεονται (ψαρωμα), εαν παρεις ταδε συνδεση θα βλεπω (isp) ολες τις mac address δεν θα έχεις την ευθηνη κτλ (αλλο ψαρωμα), πληρωσε τοσο, και θα βάλω εγω αυτα που πρεπει, γιατι ειμαι isp, και χανω πελατες απο κακες υπηρεσιες... Αντιθετα ο isp δινει δικαιωμα σε ενα ξενοδοχειο με απλη συνδεση να πουλαει wifi (παρανομο),και καλυπτει οποια παρονομη ενεργεια γινει... Κατι που έχουμε ξεχασει είναι οτι δεν υποστηριζουν router που δεν διαθετει ο isp, δεν έχεις τεχνικη υποστηριξη. Τελος στο εξωτερικο, σου λεει ο isp, δεν διαλεγεις router, εγω αυτο δινω και δεν ξερεις ουτε το pass της συνδεσης, ολα τα αλλα router ειναι baned, και έτσι διαφυλάσσει τις υπηρεσιες του ο παροχος. (οχι για ολες τις συνδεσεις ουτε σε ολους τους isp) ο παροχος σου λεει παρε αυτο.το τι θα κανεις εσυ με αυτο ειναι δικια σου επιλογη.ξερεις τις δυνατοτητες. αν θες να το δεχτεις οκ αν δεν θες να καταλαβεις προσπαθεις να βγαλεις ακρη με αυτο. και ειναι καλο που σου δινουν δυνατοτητα να βαλεις οτι εξοπλισμο θες αντι να σου πουν αυτο ειναι και τερμα σου κανει δεν σου κανει δεν μας νοιαζει. τωρα για το αλλο που γραφεις δεν μπορει να πει ο isp πως θα το χρησιμοποιησεις.εσυ ξερεις τις υπηρεσιες που δινει ο isp .αν θα το χρησιμοποιησεις σωστα ή οχι εισαι υπευθυνος εσυ.δεν ειναι καλο να με υποχρεωνεις. αν δηλαδη θελει ο αλλος να δωσει στην καφετερια και να ειναι υπευθυνος αυτος και να κανει αυτος το radius κομματι και το logging οκ δεκτο. δεν ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να παρει hot spot απο τον παροχο.μπορει να θελει να στησει το δικο του. οποτε δεν το βρισκω κακο.ο isp επισης δεν ειναι υπευθυνος γιατι κανεις εσυ παρανομα με την συνδεση σου.δεν ελεγχει data ετσι και αλλιως και στην ελλαδα ουτε καν τι κατεβαζεις απο τορρεντς. τωρα αυτο για την τεχνικη υποστηριξη.ο παροχος δεν ειναι οτι δεν υποστηριζει οπως λενε ολοι router που δεν ειναι δικα του. αν θες τις γενικες ρυθμισεις εννοειται και θα στις πει οτι πχ vpi 8 vci 35 pppoe/llc username/password.αν ομως εσυ εχεις παρει ενα ρουτερ δεν ξερω τι ναι δεν ειμαι υποχρεωμενος εγω στο support να ξερω την συσκευη και να σε βοηθησω βημα βημα να μπεις στο ιντερνετ. οταν πας και παιρνεις third party συσκευη το κανεις επειδη ξερεις.αν ειναι να παρεις εμενα και να κανω το μαντειο των δελφων με ενα ατομο που δνε ξερει να κανει κλικ ή να διαβασει αγγλικα οχι δεν θα σε υποστηριξω.στο λεω επειδη εχω κανει support. ατομα που ειχαν ρουτερ και δεν ηξεραν τι μαρκα ειναι δεν ηξεραν να μπουν μενου και απλα σου ελεγαν δεν εχω ιντερνετ. τωρα για το τελευταιο.και στην ελλαδα οταν παρεις voip ο παροχος σου λεει αυτο ειναι το ρουτερ και περιορισμενη προσβαση.συνηθως και ελλαδα αλλα και εξω οταν υπαρχει τηλεφωνια πανω κτλ τοτε κλειδωνεται το ρουτερ για διαφορους λογους. απο το να το πειραξει ο πελατης και μετα να λεει δεν παιζει το τηλεφωνο μεχρι να ενεργοποιησει πχ παραπανω καναλια φωνης που ειναι κατι που δεν πληρωνει. οποτε σε αυτα πεφτει δικαιολογημενα κλειδωμα.επισης σου λεει ο παροχος εγω δοκιμασα οτι ο sip server μου παιζει με αυτα τα ρουτερ και για αυτο δινω αυτο.αν το ειχε free και εσενα δεν επαιζε με ενα after market τοτε θα ελεγες μα δεν εχω οτι πληρωσα.καποια πραγματα γινονται για σοβαρους λογους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις