d4mage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Λοιπόν πρόσφατα γνωστός μου έπρεπε για την επιχείρηση του να βάλει υποχρεωτικά ίντερνετ ( και μπήκε στον ΟΤΕ με τα 24mbps ). Το πρόβλημα είναι πως η λήψη σήματος είναι τραγική, σε σημείο να βγαίνεις απ`το μαγαζί στα 10μ. και το ίντερνετ να σέρνεται ( μιλάμε για δέκα μέτρα και το μόνο διαχωριστικό; Μια τζαμαρία ). Πήρα στον ΟΤΕ μου είπαν πως ευθύνεται το κανάλι, κάνανε κάποιες ρυθμίσεις άλλα τίποτα. Μετά μου λέγανε πως κάτι εμποδίζει το σήμα μέσα στο κατάστημα ( απαντάω, το pc, η ταμιακή, και ο ανιχνευτής πλαστών?). Μετά μου λέγανε φταίνε οι κεραίες των σπιτιών ( συγκεκριμένα το έπαθε και η υπάλληλος ). Μου έκανε αίτηση αντικατάστασης ρούτερ, της απαντάω δεν μπορώ να λείψω χωρίς ίντερνετ έχω συνδεδεμένα μηχανήματα που το χρειάζονται. Μου λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έτσι προτείνω τεχνικό; Μου λέει πρέπει να εξακριβώσουμε εάν υπάρχει βλάβη στο ρουτερ. Της λέω κλείσε θα πλακωθούμε. Και κλείσαμε! Κάποια γνώμη;
Demon Lord Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Τι σχέση έχει ο ΟΤΕ με την εμβέλεια του ρούτερ; Ναι μεν είναι της πλάκας αυτά που δίνουν οι πάροχοι αλλά ο οΤΕ δεν έχει καμιά ευθύνη σχετικά με αυτό. Η μόνη λύση, ίσως, είναι αντικατάσταση του ρούτερ με κάποιο aftermarket και καταλληλότερο 2
nikos903 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Είναι στο φουλ η ισχύς εκπομπής; Το κανάλι το σκάναρες με κανένα πρόγραμμα και είναι καθαρό αυτό που είσαι τώρα; Το ρούτερ ποιο είναι; Firmware update στην σελίδα του ΟΤΕ υπάρχει; Βγάλε το ρούτερ σε ανοιχτό χώρο και δες μέχρι πόσα μέτρα πιάνεις αν μπορείς (πχ στο παράθυρο και μέτρα απόσταση απο εκεί).
TheAccountant Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Λοιπόν πρόσφατα γνωστός μου έπρεπε για την επιχείρηση του να βάλει υποχρεωτικά ίντερνετ ( και μπήκε στον ΟΤΕ με τα 24mbps ). Το πρόβλημα είναι πως η λήψη σήματος είναι τραγική, σε σημείο να βγαίνεις απ`το μαγαζί στα 10μ. και το ίντερνετ να σέρνεται ( μιλάμε για δέκα μέτρα και το μόνο διαχωριστικό; Μια τζαμαρία ). Πήρα στον ΟΤΕ μου είπαν πως ευθύνεται το κανάλι, κάνανε κάποιες ρυθμίσεις άλλα τίποτα. Μετά μου λέγανε πως κάτι εμποδίζει το σήμα μέσα στο κατάστημα ( απαντάω, το pc, η ταμιακή, και ο ανιχνευτής πλαστών?). Μετά μου λέγανε φταίνε οι κεραίες των σπιτιών ( συγκεκριμένα το έπαθε και η υπάλληλος ). Μου έκανε αίτηση αντικατάστασης ρούτερ, της απαντάω δεν μπορώ να λείψω χωρίς ίντερνετ έχω συνδεδεμένα μηχανήματα που το χρειάζονται. Μου λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έτσι προτείνω τεχνικό; Μου λέει πρέπει να εξακριβώσουμε εάν υπάρχει βλάβη στο ρουτερ. Της λέω κλείσε θα πλακωθούμε. Και κλείσαμε! Κάποια γνώμη; 1) απέκτησε τροπους με τους υπαλληλους. Το να απειλεις δεν διευκολυνε ποτε κανενα. Προσφέρθηκαν να κοιτάξουν το προβλημα σου, αρα απέναντι σου ειναι απολυτως εντάξει. Εσυ δεν το δεχτηκες. 2) Τα ρουτερ ειναι αυτα που δίνουνε. Φτηνά ρουτερ. Θα μπορουσαν καλλιστα να μην ειναι καν ασύρματα! 3) Εφόσον λοιπον εισαι επαγγελματίας και έχεις απαιτήσεις, πάνε πάρε και σοβαρό εξοπλισμό. Πάρε ενα wireless router με 50-70 ευρώ απο καμια tplink.... οσο ποιο περιεργα γούστα έχεις φτάνεις και σε Cisco. Θα πρεπει να εχεις κατα νου ομως, οτι η ασυρματη μετάδοση ειναι επιρρεπής σε παρεμβολές, και δεν ειναι ανάγκη καν να ειναι απο τον χώρο σου μέσα. Μπορεί να ειναι απο τον γείτονα, μπορεί απο κανα μετασχηματιστή τάσης της ΔΕΗ. Επίσης.... η τζαμαρία σου.... αν ειναι κανα αθερμικό κρύσταλλο ή έχει καμια ζελατίνα σκίασης, θα μπορούσε να σκοτώνει το wifi. Ειναι παρα πολλοι παράγοντες. Η περίπτωση σου ειναι trial and error... 6
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 α.ο φιλος σου εχει επιχειρηση οπως ειπες και λογικα εχει παρει zte που εχουν ανοιχτει 10000 θεματα για την χαλια εμβελεια και wifi και αλλα τοσα προβληματα του zte.παει και αγοραζει αλλο ρουτερ για αρχη και μετα βλεπει και τα υπολοιπα.zte και καλο δεν υπαρχει.the end.
d4mage Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 1) απέκτησε τροπους με τους υπαλληλους. Το να απειλεις δεν διευκολυνε ποτε κανενα. Προσφέρθηκαν να κοιτάξουν το προβλημα σου, αρα απέναντι σου ειναι απολυτως εντάξει. Εσυ δεν το δεχτηκες. 2) Τα ρουτερ ειναι αυτα που δίνουνε. Φτηνά ρουτερ. Θα μπορουσαν καλλιστα να μην ειναι καν ασύρματα! 3) Εφόσον λοιπον εισαι επαγγελματίας και έχεις απαιτήσεις, πάνε πάρε και σοβαρό εξοπλισμό. Πάρε ενα wireless router με 50-70 ευρώ απο καμια tplink.... οσο ποιο περιεργα γούστα έχεις φτάνεις και σε Cisco. Θα πρεπει να εχεις κατα νου ομως, οτι η ασυρματη μετάδοση ειναι επιρρεπής σε παρεμβολές, και δεν ειναι ανάγκη καν να ειναι απο τον χώρο σου μέσα. Μπορεί να ειναι απο τον γείτονα, μπορεί απο κανα μετασχηματιστή τάσης της ΔΕΗ. Επίσης.... η τζαμαρία σου.... αν ειναι κανα αθερμικό κρύσταλλο ή έχει καμια ζελατίνα σκίασης, θα μπορούσε να σκοτώνει το wifi. Ειναι παρα πολλοι παράγοντες. Η περίπτωση σου ειναι trial and error... 1) Η εξυπηρέτηση σε περίπτωση βλάβης είναι απαράδεκτη αφού σε ταλαιπωρούν με ανούσιες λύσεις. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή που μου πρότεινε ο ΟΤΕ για να την αξιολογήσω και θετική. 2) Ανέφερα επιχείρηση. Γιατί ρε μεγάλε βιάζεσαι και βγάζεις συμπεράσματα; Ανέφερα κάπου πως απαιτώ δυνατή χρήση και επιδόσεις από το ρουτερ ή από την ταχύτητα; Στα 10 μέτρα δεν έχω σήμα για να μπορώ να χρησιμοποιώ το ίντερνετ για απλά καθημερινά πράγματα... τι αθερμικά κρύσταλλα μου λες και ζελατίνες σκίασης; Ότι να ναι! Που τα είδες τα περίεργα γούστα μου; Γιατί αναφέρεσαι σε καταστάσεις για τις ποίες δεν έχω μιλήσει στο ποστ; Για το σήμα μίλησα, απλά και μόνο, διάβασε ξανά το ποστ μήπως και καταλάβεις πως το πρόβλημα είναι στα 10μ. Και κλείνοντας, σαφώς και είναι δουλειά του ΟΤΕ οι παρεμβολές και τα ελαττωματικά ρουτερ ( ας τα αντικαταστήσουν οριστικά και ας τα καταργήσουν ). Και σχετικά με τις παρεμβολές στο συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι. Οπότε σε βγάζω άκυρο για το ύφος που έχεις.
Losser Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Τι σχέση έχει ο ΟΤΕ με την εμβέλεια του ρούτερ; Ναι μεν είναι της πλάκας αυτά που δίνουν οι πάροχοι αλλά ο οΤΕ δεν έχει καμιά ευθύνη σχετικά με αυτό. Η μόνη λύση, ίσως, είναι αντικατάσταση του ρούτερ με κάποιο aftermarket και καταλληλότερο Δεν έχουν όλες οι συσκευες ethernet. Να δώσει επιλογες στον πελάτη 1. Μαπα router 0 ευρώ 2. ταδε 10 ευρώ 3. ταδε 20 ευρώ
WalkerSW Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Μπηκες στο φορουμ για να καραξεις ή για να βρεις λύση? Αν του φιλου του έχουν δώσει το κλασσικό ZTE τοτε ακομη και στα 5 μετρα θα έχει προβλημα.. ειδικα αν μπουν και μπολικοι πελατες μεσα...... Καινουργιο σοβαρο μοντεμ ειναι η λυση!
Losser Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Λοιπον λυση για τον ts google play --> κατεβάζεις το wifi analyzer, βγαίνεις εξω απο το μαγαζι, βλέπεις σε ποια κανάλια και στα ποσα db παίζουν οι γείτονες, αλλάζεις κανάλι, μετρας τα db (τα δικά σου) βάση απόστασης, οταν βρεις το κανάλι με την max αποδοση, το αφήνεις εκεί... 1
Grey29 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Το πρόβλημα είναι οτι δεν θα σου πει κανείς στην εξυπηρέτηση του ΟΤΕ ότι "ναι κύριε ταδε, το μοντεμ που σας στείλαμε είναι σκουπίδι οπότε μην περιμένετε να δουλευει". Θα προσπαθήσουν να τα καλυψουν και παράλληλα να φανούν πρόθυμοι οπότε μπορεί να που ψεματάκια κτλ. Δεν θα σου πει κανενας υπάλληλος του ΟΤΕ, πήγαινε παρε καινούριο μοντεμ. Αφου το zte ειναι υποχρεωτικό και στο χρεώνουν κιόλας αν το χάσεις/δώσεις.Συνηθισμένη πρακτική είναι αφού δεν παρέχουν καλό εργαλείο, θα σου λένε ότι φταίνε άλλα. Τη δουλειά τους κάνουν.
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Λοιπόν πρόσφατα γνωστός μου έπρεπε για την επιχείρηση του να βάλει υποχρεωτικά ίντερνετ ( και μπήκε στον ΟΤΕ με τα 24mbps ). Το πρόβλημα είναι πως η λήψη σήματος είναι τραγική, σε σημείο να βγαίνεις απ`το μαγαζί στα 10μ. και το ίντερνετ να σέρνεται ( μιλάμε για δέκα μέτρα και το μόνο διαχωριστικό; Μια τζαμαρία ). Πήρα στον ΟΤΕ μου είπαν πως ευθύνεται το κανάλι, κάνανε κάποιες ρυθμίσεις άλλα τίποτα. Μετά μου λέγανε πως κάτι εμποδίζει το σήμα μέσα στο κατάστημα ( απαντάω, το pc, η ταμιακή, και ο ανιχνευτής πλαστών?). Μετά μου λέγανε φταίνε οι κεραίες των σπιτιών ( συγκεκριμένα το έπαθε και η υπάλληλος ). Μου έκανε αίτηση αντικατάστασης ρούτερ, της απαντάω δεν μπορώ να λείψω χωρίς ίντερνετ έχω συνδεδεμένα μηχανήματα που το χρειάζονται. Μου λέει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έτσι προτείνω τεχνικό; Μου λέει πρέπει να εξακριβώσουμε εάν υπάρχει βλάβη στο ρουτερ. Της λέω κλείσε θα πλακωθούμε. Και κλείσαμε! Κάποια γνώμη; α.πεςμας ποιο ρουτερ σου εδωσαν για αρχη.επισης ναι μπορει να φταινε απειρα θεματα μιας που εχω αντιμετωπισει διαφορα που ουτε καν μπορει να τα φανταστει ο αλλος.απο πορτα πυρασφαλειας που εκοβε ενα 80 τις 100 του σηματος μεχρι ρουτερ το οποιο ηταν κολλημενο σε γωνια και οταν το πηγα 10 ποντους μπροστα επαιξε σφαιρα.το ιδιο εχω πετυχεικαι σε hot spot.full σημα και στα 2 μετρα packet loss.20 εκατοστα πιο δεξια να φυγει απο γωνια και ολα Jet.ειναι απειρα πραγματα.δεν μπορει να σου πει τι φταιει.απλα προτεινει. 1) Η εξυπηρέτηση σε περίπτωση βλάβης είναι απαράδεκτη αφού σε ταλαιπωρούν με ανούσιες λύσεις. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή που μου πρότεινε ο ΟΤΕ για να την αξιολογήσω και θετική. 2) Ανέφερα επιχείρηση. Γιατί ρε μεγάλε βιάζεσαι και βγάζεις συμπεράσματα; Ανέφερα κάπου πως απαιτώ δυνατή χρήση και επιδόσεις από το ρουτερ ή από την ταχύτητα; Στα 10 μέτρα δεν έχω σήμα για να μπορώ να χρησιμοποιώ το ίντερνετ για απλά καθημερινά πράγματα... τι αθερμικά κρύσταλλα μου λες και ζελατίνες σκίασης; Ότι να ναι! Που τα είδες τα περίεργα γούστα μου; Γιατί αναφέρεσαι σε καταστάσεις για τις ποίες δεν έχω μιλήσει στο ποστ; Για το σήμα μίλησα, απλά και μόνο, διάβασε ξανά το ποστ μήπως και καταλάβεις πως το πρόβλημα είναι στα 10μ. Και κλείνοντας, σαφώς και είναι δουλειά του ΟΤΕ οι παρεμβολές και τα ελαττωματικά ρουτερ ( ας τα αντικαταστήσουν οριστικά και ας τα καταργήσουν ). Και σχετικά με τις παρεμβολές στο συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι. Οπότε σε βγάζω άκυρο για το ύφος που έχεις. α.δεν ειναι ανουσιες λυσεις.απλα σου προτεινει οτι μπορει να σκεφτει.δεν ειναι εκει για να κανει δοκιμες.β.ναι μπορει ενα ρουτερ να μην παιζει ουτε στα 10 μετρα για πολλους λογους.ο φιλος ειπε οτι αμα ΔΕΝ εχεις απλη τζαμαρια και ειναι με μεμβρανη κτλ μπορει να σου κοβει παρα πολυ σημα.ακουγεται παραξενο αλλα δεν ειναι.ο οτε αυτα τα ρουτερ δινει απο εκει και περα σε αφηνει να πας να βαλεις οτι θες.κανεις δεν θα μπορει να σου πει το ταδε ρουτερ παιζει μεχρι τα 63 μετρα ενω αυτο μεχρι τα 100.ειναι wireless.take it or leave it οπως λενε. Δεν έχουν όλες οι συσκευες ethernet. Να δώσει επιλογες στον πελάτη 1. Μαπα router 0 ευρώ 2. ταδε 10 ευρώ 3. ταδε 20 ευρώ απλα παιρνεις aftermarket.μπορει και ο οτε να δινει και αλλα ρουτερ και να τα πουλαει οπως εκανε η forthnet αλλα δεν αξιζει.πας και παιρνεις κατι αλλο αφου δεις και τι μπορει να φταιει. Μπηκες στο φορουμ για να καραξεις ή για να βρεις λύση? Αν του φιλου του έχουν δώσει το κλασσικό ZTE τοτε ακομη και στα 5 μετρα θα έχει προβλημα.. ειδικα αν μπουν και μπολικοι πελατες μεσα...... Καινουργιο σοβαρο μοντεμ ειναι η λυση! για αυτο περιμενω να μας πει τι εχει.αν ειναι zte δεν θα παιξει απλα ποτε.100000 θεματα για προβληματα με το ασυρματο.δεν ειναι adsl router αυτο δεν παιζει απλα. Λοιπον λυση για τον ts google play --> κατεβάζεις το wifi analyzer, βγαίνεις εξω απο το μαγαζι, βλέπεις σε ποια κανάλια και στα ποσα db παίζουν οι γείτονες, αλλάζεις κανάλι, μετρας τα db (τα δικά σου) βάση απόστασης, οταν βρεις το κανάλι με την max αποδοση, το αφήνεις εκεί... αν εχει zte ας αλλαξει ρουτερ.β.να δει την τοποθεσια του ρουτερ μην ειναι θαμενο πισω απο επιπλα κτλ.και ας παει στο τελος στο καναλι.συνηθως βλεπω ρουτερ μεσα σε rack θαμενα πισω απο 10 επιπλα.αλλα100 πραγματα απο πανω κτλ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν θα σου πει κανείς στην εξυπηρέτηση του ΟΤΕ ότι "ναι κύριε ταδε, το μοντεμ που σας στείλαμε είναι σκουπίδι οπότε μην περιμένετε να δουλευει". Θα προσπαθήσουν να τα καλυψουν και παράλληλα να φανούν πρόθυμοι οπότε μπορεί να που ψεματάκια κτλ. Δεν θα σου πει κανενας υπάλληλος του ΟΤΕ, πήγαινε παρε καινούριο μοντεμ. Αφου το zte ειναι υποχρεωτικό και στο χρεώνουν κιόλας αν το χάσεις/δώσεις. Συνηθισμένη πρακτική είναι αφού δεν παρέχουν καλό εργαλείο, θα σου λένε ότι φταίνε άλλα. Τη δουλειά τους κάνουν. ακριβως.και να του το αλλαξουν παλι τα ιδια χαλια.θα σου πει οτι οκ δεν εχει τρελη εμβελεια αλλα μεχρι εκει.τι να πει ?οτι ειναι σαπιδι?
Losser Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Προχθές μετρήσαμε ενα zte της forthnet (μαλλον το ιδιο είναι), 20 μέτρα εμβέλεια εκτός σπιτιού. Αν ξεκλειδώσεις το admin και πάρεις όλα τα δικαιώματα, είσαι μια χαρά... Αρκεί κανείς να μην σε ταπώνει στο ίδιο ή κοντινό κανάλι, αλλά με το wifi analyzer βρίσκεις άκρη.
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Προχθές μετρήσαμε ενα zte της forthnet (μαλλον το ιδιο είναι), 20 μέτρα εμβέλεια εκτός σπιτιού. Αν ξεκλειδώσεις το admin και πάρεις όλα τα δικαιώματα, είσαι μια χαρά... Αρκεί κανείς να μην σε ταπώνει στο ίδιο ή κοντινό κανάλι, αλλά με το wifi analyzer βρίσκεις άκρη. και admin να μην εισαι δεν νομιζω οτι σου κοβει τιποτα στο wireless αλλα και γενικοτερα επειδη δεν εχει τηλεφωνια πανω δεν νομιζω να σου κοβει πολλα.απλα σιγουρα ειναι ρυθμισμενο με tr069 για να τραβαει αυτοματα τα στοιχεια και αυτα δεν θα σε αφηνει να τα πειραξεις ή να μην σε αφηνει να μπεις κανα telnet.καλα 20 μετρα δεν ειναι και τρελη εμβελεια αλλα για το zte ειναι.γενικα πολυ παραπονο τοσο για το wireless του πιο πολυ αλλα και για αλλα θεματα.μονο που το βλεπεις ενα κοματι πλαστικο 10 γραμμαρια.επισης υπαρχει και το inssider που ειναι πολυ καλο. επισης ειτε της forthnet μετρησεις ειτε αλλου παροχου ενα και το ιδιο.οι μισοι παροχοι εδιναν το ιδιο zte απλα με αλλο λογοτυπο και αλλο custom firmware .ο καθενας με τα δικα του στοιχεια για το auto setup ,ssid κτλ.
Losser Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δεν σου κόβει τιποτα στο wireless... Admin πρέπει να είναι ο ιδιοκτητης του router και οχι ο isp. Ευκολα βρισκεις το admin pass, μετά μπανάρεις τον isp , για να μην κανει update και να σου πειράζει τις ρυθμισεις οποτε θελει, ξεκλειδώνεις telnet / port forward, κλείνεις και το ping
mitsus Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μου εχει τυχει να ριχνει το σημα του wi-fi, ασυρματη καμερα που εκπεμπει το σημα και το receiver κουμπωνει στην τηλεοραση. Ηταν στα 2.4 και επαιζε στο ιδιο καναλι με το router. Επισης και με ασυρματο αναμεταδοτη τηλεοπτικου σηματος(στο σπιτι μου). Απο τον αποκωδικοποιητη εστελνα σε δευτερη τηλεοραση. Αλλαξα καναλι στον πομπο και σακατεβα το wi-fi του γειτονα στο διπλανο διαμερισμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις