Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι αν δεν μου αρεσει η πληροφορικη βλεπω να δινω κατακτηριες για καμια μηχανολογια

Το βρίσκω απίστευτα δύσκολο να κατάλαβες τώρα ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα ζητούμενα της δουλειάς ενός προγραμματιστή. Δηλαδή τέσσερα χρόνια στη σχολή όλα μέλι-γάλα και τώρα ξαφνικά αποφάσισες ότι απλά δεν μπορείς να το κάνεις; 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχεις δικιο..το προβλημα με εμενα ειναι οτι δεν ξερω την δουλεια του προγραμματιστη ουσιαστικα και μου φαινεται  βουνο

Δεν θα έλεγα ότι το θέμα είναι πως δεν ξέρεις την δουλειά.

Μάλλον κάποιος γνωστός/φίλος/συγγενής είναι ήδη μηχανολόγος, βγάζει κάποια λεφτά και εσύ αντί να δεις τι θα κάνεις μόνος σου προσπαθείς να αντιγράψεις κάτι που είδες, έτσι ώστε να σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής. 

Ο λόγος που ψάχνεις για την "δουλειά του προγραμματιστή" είναι είτε για να πείσεις τον εαυτό σου είτε άλλους σε σχέση με την δουλειά του μηχανολόγου. 

Το έχεις πιάσει εντελώς λάθος.... όλο το θέμα. 

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι αν δεν μου αρεσει η πληροφορικη βλεπω να δινω κατακτηριες για καμια μηχανολογια

Αχα τοτε ακυρη η ερωτηση, δεν ηξερα οτι μπορουσες απο κατατακτηριες να αλλαξεις επαγκελμα. Ας ερθουμε ομως πισω στο θεμα σου. Εγω πιστεβω οτι οι μηχανολογοι... ναι εχουν συγουρη δουλεια, αλλα και συγουρο χρημα. Δηλαδη ολοι πληρονονται το ιδιο. Οι προγραμματιστες ομως ειναι αλλιως, μπορει να κανουν καριερα, και να βγαλουν πολυ περισσοτερα απο τους μηχανολογους, μπορει ομως και λιγοτερα. Επι την ευκαιρια η εμπειρια μου εμενα ειναι απο πολυ μικρη εως μηδενικη, καθως φετος εδωσα Πανελληνιες, και ακομα δεν ξερω αν εχω περασει Πληροφορικη καλα-καλα.

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι το θέμα είναι πως δεν ξέρεις την δουλειά.

Μάλλον κάποιος γνωστός/φίλος/συγγενής είναι ήδη μηχανολόγος, βγάζει κάποια λεφτά και εσύ αντί να δεις τι θα κάνεις μόνος σου προσπαθείς να αντιγράψεις κάτι που είδες, έτσι ώστε να σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής. 

Ο λόγος που ψάχνεις για την "δουλειά του προγραμματιστή" είναι είτε για να πείσεις τον εαυτό σου είτε άλλους σε σχέση με την δουλειά του μηχανολόγου. 

Το έχεις πιάσει εντελώς λάθος.... όλο το θέμα. 

H αληθεια ειναι οτι εχω γνωστο που δουλευει και εχω δει πως δουλευει και τι κανει τωρα απο λεφτα δεν εχω ιδεα τι βγαζει αν βγαζει...και ναι επειδη ξερω πως ειναι η δουλεια του μηχανολογου και μου αρεσει νιωθω ασφαλης και οτι θα μπορουσα να ανταπεξελθω

Απο την αλλη και η πληροφορικη μου αρεσει και γενικα πρπσπαθω να ψαχνομαι μονος αλλα ειναι παρααα πολλα και δεν ξερω οταν με το καλο θα βγω στην δουλεια αν θα τα καταφερω..και αν θα εχω εξελιξη.. ρωταω πως ειναι η δουλεια του προγραμματιστη για να ξερω πως ειναι και να διαμορφωσω μια εικονα

Αχα τοτε ακυρη η ερωτηση, δεν ηξερα οτι μπορουσες απο κατατακτηριες να αλλαξεις επαγκελμα. Ας ερθουμε ομως πισω στο θεμα σου. Εγω πιστεβω οτι οι μηχανολογοι... ναι εχουν συγουρη δουλεια, αλλα και συγουρο χρημα. Δηλαδη ολοι πληρονονται το ιδιο. Οι προγραμματιστες ομως ειναι αλλιως, μπορει να κανουν καριερα, και να βγαλουν πολυ περισσοτερα απο τους μηχανολογους, μπορει ομως και λιγοτερα. Επι την ευκαιρια η εμπειρια μου εμενα ειναι απο πολυ μικρη εως μηδενικη, καθως φετος εδωσα Πανελληνιες, και ακομα δεν ξερω αν εχω περασει Πληροφορικη καλα-καλα.

Κοιτα οπως λεει ο φιλος groot δεν πρεπει να κοιτας τα λεφτα σε μια δουλεια και ειδικα οταν ξεκινας εμενα με ενδιαφερει αν θα μπορεσω να εχω εξελιξη πανω στον προγραμματισμο ενω αν ημουν μηχανολογος θα ημουν πολυ πιο σιγουρος για την εξεληξη μου

Δημοσ.

Κοιτα οπως λεει ο φιλος groot δεν πρεπει να κοιτας τα λεφτα σε μια δουλεια και ειδικα οταν ξεκινας εμενα με ενδιαφερει αν θα μπορεσω να εχω εξελιξη πανω στον προγραμματισμο ενω αν ημουν μηχανολογος θα ημουν πολυ πιο σιγουρος για την εξεληξη μου

Νομίζεις ότι θα είσαι σίγουρος...

Νομίζεις βάσει αυτών που σου λέει ο φίλος σου, τα οποία φιλτράρονται μέσα από τις ανασφάλειές του, την αντιληπτική του ικανότητα και τα όσα έχει στο κεφάλι του και σε κάθε περίπτωση δεν ακούς τα πραγματικά άσχημα της δουλειάς (είτε γιατί δεν τα λέει, είτε γιατί δεν τον πειράζουν ΑΥΤΟΝ και άρα για ΑΥΤΟΝ δεν είναι κακά... για εσένα όμως; ) και δεν ζεις την καθημερινή πίεση της συγκεκριμένης δουλειάς. 

Επίσης, ΑΥΤΟΣ είχε συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν σημαίνει ότι εσύ θα έχεις την ίδια. 

Δημοσ.

Νομίζεις ότι θα είσαι σίγουρος...

Νομίζεις βάσει αυτών που σου λέει ο φίλος σου, τα οποία φιλτράρονται μέσα από τις ανασφάλειές του, την αντιληπτική του ικανότητα και τα όσα έχει στο κεφάλι του και σε κάθε περίπτωση δεν ακούς τα πραγματικά άσχημα της δουλειάς (είτε γιατί δεν τα λέει, είτε γιατί δεν τον πειράζουν ΑΥΤΟΝ και άρα για ΑΥΤΟΝ δεν είναι κακά... για εσένα όμως; ) και δεν ζεις την καθημερινή πίεση της συγκεκριμένης δουλειάς. 

Επίσης, ΑΥΤΟΣ είχε συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν σημαίνει ότι εσύ θα έχεις την ίδια. 

Κοιτα δεν λεω οτι ενας μηχανολογος δεν αντιμετωπιζει δυσκολιες η οτι δεν υπαρχει πιεση...ουτε ειπα οτι 100% θα τα καταφερνα..απλα νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια σε σχεση με την πληροφορικη  παντα για μενα

Δημοσ.

Κοιτα δεν λεω οτι ενας μηχανολογος δεν αντιμετωπιζει δυσκολιες η οτι δεν υπαρχει πιεση...ουτε ειπα οτι 100% θα τα καταφερνα..απλα νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια σε σχεση με την πληροφορικη  παντα για μενα

Εφόσον είχες αυτούς τους ενδοιασμούς, γιατί δεν άφηνες τη σχολή πιο πριν; Εκτός κι αν προέκυψαν τέτοιες σκέψεις μιλώντας με το φίλο σου. Αυτό όμως ένα πράγμα σημαίνει. Ότι αυτός σπούδασε αυτό που σπούδασε από αγάπη και χόμπυ, ενώ εσύ όχι και κυρίως στο ψάξιμο. Αν ίσχυε το αντίθετο δε θα σε ταρακουνούσε τίποτα.

Δημοσ.

Φυλικα παντα, εφοσον δεν εχεις δουλεψει σε εναν τομεα δεν μπορεις να εχεις αποψη για τις πιθανοτητες που εχεις να τα καταφερεις η το αν θα νιωθεις μεγαλυτερη ασφαλεια.

Αυτο θα ισχυε εν μερη μονο αν δουλευεις στο γραφειο του μπαμπα, στο επαγγελμα του μπαμπα και ηξερες οτι εχει πχ 5 χρονια να σου μεταδοσει τις γνωσεις του.

Επισης δεν υπαρχει παντα αμεση συνδεση για το αμα σου αρεσε η σχολη η τα μαθηματα με το αμα θα σου αρεσει το επαγγελμα που θα αποτελει και την καθημερινότητα σου.

• Like 3
Δημοσ.

Νομίζεις με απασχολεί η τιμή σε έναν ψηφιακό κόσμο; εδώ δεκάρα δεν δίνω στη πραγματική ζωή για το τι λέει ο κόσμος... και το αν με τιμά ή όχι δικό μου θέμα. :)

Πώς φαίνεται πάντως ότι όπως εσύ δεν δίνεις δεκάρα για τίποτα και κανέναν, κανένας και τίποτα δεν δίνει δεκάρα για εσένα. 

Δημοσ.

Δεν νιωθω καθολου ετοιμος στον προγρμματισμο μου αρεσουν τα χαζο-project που κανουμε στην σχολη αλλα δεν αρκει...Ας πουμε το να φτιαξεις μια ιστοσελιδα ναι αυτο ειναι κατι πιο συγγεκριμενο θα βρεις δυσκολιες αλλα θα βρεις την λυση ενω σε ενα προγραμμα ειναι σιγουρο οτι θα βρεις λυση?

Τι προτζεκ μπορει να αναλβει ενας προγραμματιστης στην ελλαδα...ενω ενας μηχαλογος ενας πολιτικος μηχανικος "σιγουρα" κατι θα βρει δεν ξερω..ελπιζω να κανω λαθος αλλα θελω να βρω ενα δρομο να μου αρεσει αλλα και να εχει απασχολιση...

Επισης αυτο το χρονο θα προσπαθησω να ασχοληθω με την μηχανικη μαθηση οραση κτλ..αυτα ειναι τα ωραια αλλα στην ελλαδα δεν νομιζω να τα χρισημοποιουν

Θα σου πω την μέχρι τώρα εμπειρία μου.. τελείωσα τέλος του 2006 Πληροφορική. Μου άρεσε ο προγραμματισμός αλλά δεν είχα καμιά ιδιαίτερη εμπειρία και πάντα αμφιταλαντευόμουν και μεταξύ οικονομικών-business. Μετά από περίπου 9 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας μπορώ να πω πως δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. 

Οι δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του ότι είμαστε στην Ελλάδα είναι κυρίως το εύρος των εργασιών που χρειάστηκε και χρειάζεται να κάνω, δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό δηλαδή να αποκτήσεις μια εξειδίκευση.. έχω κάνει για παράδειγμα sites ,  flash παιχνίδια , java προγράμματα , machine learning (text mining).. Και δεν μπορώ να πω ότι είμαι expert σε κάποιο field, δηλαδή από ολα και απο λίγο ανάλογα τις δουλειές που προκύπτουν.

Ωστόσο ποτέ δεν έμεινα από δουλειά. Το καλό με την πληροφορική είναι ότι έχει εφαρμογές σε πολλά αντικείμενα και αυτό σου δίνει νομίζω περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά. Α και μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η δυνατότητα του remote working σε χώρες εξωτερικού :)

• Like 5
Δημοσ.

Φυλικα παντα, εφοσον δεν εχεις δουλεψει σε εναν τομεα δεν μπορεις να εχεις αποψη για τις πιθανοτητες που εχεις να τα καταφερεις η το αν θα νιωθεις μεγαλυτερη ασφαλεια.

Αυτο θα ισχυε εν μερη μονο αν δουλευεις στο γραφειο του μπαμπα, στο επαγγελμα του μπαμπα και ηξερες οτι εχει πχ 5 χρονια να σου μεταδοσει τις γνωσεις του.

Επισης δεν υπαρχει παντα αμεση συνδεση για το αμα σου αρεσε η σχολη η τα μαθηματα με το αμα θα σου αρεσει το επαγγελμα που θα αποτελει και την καθημερινότητα σου.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου...επειδη δεν εχω δουλεψει σε αυτη τη δουλεια νιωθω αυτη την ανασφαλεια..μακρι να μπορουσα να "δουλεψω"καπου για να δω πως ειναι

..

Θα σου πω την μέχρι τώρα εμπειρία μου.. τελείωσα τέλος του 2006 Πληροφορική. Μου άρεσε ο προγραμματισμός αλλά δεν είχα καμιά ιδιαίτερη εμπειρία και πάντα αμφιταλαντευόμουν και μεταξύ οικονομικών-business. Μετά από περίπου 9 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας μπορώ να πω πως δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου. 

Οι δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του ότι είμαστε στην Ελλάδα είναι κυρίως το εύρος των εργασιών που χρειάστηκε και χρειάζεται να κάνω, δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό δηλαδή να αποκτήσεις μια εξειδίκευση.. έχω κάνει για παράδειγμα sites ,  flash παιχνίδια , java προγράμματα , machine learning (text mining).. Και δεν μπορώ να πω ότι είμαι expert σε κάποιο field, δηλαδή από ολα και απο λίγο ανάλογα τις δουλειές που προκύπτουν.

Ωστόσο ποτέ δεν έμεινα από δουλειά. Το καλό με την πληροφορική είναι ότι έχει εφαρμογές σε πολλά αντικείμενα και αυτό σου δίνει νομίζω περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά. Α και μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η δυνατότητα του remote working σε χώρες εξωτερικού :)

Χαιρομαι πραγματικα..μακαρι να μην το μετανιωσω και εγω την επιλογη μου..

Δημοσ.

Διαβαζοντας το τοπικ με πιανει καταθλιψη. Ειμαι και εγω λιγο-πολυ στην ιδια θεση με τον ΟP. Περασα στο Οικονομικο, δεν μου αρεσε και την επομενη χρονια με το 10% μπηκα στο τμημα Πληροφικης. Τελειωσα την σχολη πριν 2 χρονια, και λογω προβληματος υγειας χρειαστηκε να μεινω στο νοσοκομειο/κρεβατι για αρκετο διαστημα. Τωρα αρχισα να ασχολουμε με προγραμματισμο τον τελευταιο μηνα, αλλα πλεον πιστευω οτι δεν εχω ελπιδες να ακολουθησω το συγκεκριμενο επαγγελμα.. 

Δημοσ.

Διαβαζοντας το τοπικ με πιανει καταθλιψη. Ειμαι και εγω λιγο-πολυ στην ιδια θεση με τον ΟP. Περασα στο Οικονομικο, δεν μου αρεσε και την επομενη χρονια με το 10% μπηκα στο τμημα Πληροφικης. Τελειωσα την σχολη πριν 2 χρονια, και λογω προβληματος υγειας χρειαστηκε να μεινω στο νοσοκομειο/κρεβατι για αρκετο διαστημα. Τωρα αρχισα να ασχολουμε με προγραμματισμο τον τελευταιο μηνα, αλλα πλεον πιστευω οτι δεν εχω ελπιδες να ακολουθησω το συγκεκριμενο επαγγελμα.. 

Την τελείωσες τη σχολή ? Ε φτιάξε κάτι τότε.

Στη βράση κολλάει το σίδερο.

Δεν έχεις κεφάλαιο να κάνεις έναρξη επιχείρισης ? Ανέβασε τα προγράμματα σου δωρεάν, και άστο να γνωστοποιηθεί. Ψάξε να δεις αν μπορείς να προσθέσεις διαφημίσεις σ' αυτά, και μάθε για το νομικό πλαίσιο (δεν το χω ψάξει ο ίδιος... ακόμα) για το αν μπορείς τα έσοδα αυτά να τα δηλώνεις ως έσοδα από πνευματικά δικαιώματα ή πρέπει να κάνεις έναρξη. Ακόμα και αν πρέπει να κάνεις έναρξη, και τελικά τα δώσεις τελείως τσάμπα, βάλε ένα donation button. Ακόμα και αν δεν βάλεις donation button ή δεν σου δώσει κανένας τίποτα, θα έχεις ένα ωραιότατο portfolio, όπου θα μπορείς να καταδείξεις σε εργοδότες, και θα είναι ένα + στο βιογραφικό σου.

Κινήσου. Ότι και να θες να κάνεις, σε οποιοδήποτε κλάδο, θέλει τρέξιμο και κυνήγι.

Κανείς δεν πρόκειται να σου χτυπήσει τη πόρτα και να σου πει 'ήρθαμε να σε προσλάβουμε'.

Αναρωτιέμαι, τι σας μαθαίνουν στις σχολές ? Επιχειρηματικότητα δεν σας μαθαίνουν, τουλάχιστον τα βασικά ? Πως να βγείτε στην αγορά εργασίας ?

Το να μάθεις το Big O δεν αρκεί από μόνο του. Πρέπει και να ξέρεις να βλέπεις τις ευκαιρίες εκεί που υπάρχουν και να τις αρπάζεις.

Στο κάτω κάτω και αυτό (να βρεις τρόπο να βγάζεις έσοδα απ' αυτό που έμαθες) άλλο ένα πρόβλημα είναι. Πως είπαμε ότι λύνουμε τα προβλήματα ? Με αλγόριθμους! Βάλε τη θεωρία που έμαθες στη πράξη, και θα διαπιστώσεις πως και πολλά μη υπολογιστικά προβλήματα, προβλήματα καθημερινής ζωής, έχουν τη λύση τους, και η κάθε λύση τα δικά της βήματα. Και μάλιστα ορισμένες φορές όχι μόνο μια λύση, αλλά αρκετές, και μπορείς να επιλέξεις και τη πιο efficient! Διέσπασε το μεγάλο πρόβλημα σε μικρότερα. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, μη με βάζεις να τα γράφω...

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπερα και ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση!

Προφανως γνωριζω οτι τιποτα δεν ερχεται ετοιμο. Καλως ή κακως μου τα εφερε ετσι η ζωη και πηρα διαλλειμα τα 2 προηγουμενα χρονια. Πλεον τον τελευταιο μηνα  διαβαζω απο το πρωι μεχρι το βραδυ προγραμματισμο αλλα βλεποντας τι μπορουν να φτιαξουν οι  προγραμματιστες καθως και τις γνωσεις τους , θεωρω οτι κανενας δεν θα με παρει ποτε για δουλεια, μιας και ειμαι αρκετα αρχαριος. 

Μεχρι στιγμης δεν εχω φτιαξει κατι αξιο προσοχης ωστε να το ανεβασω στο GitHub μου. Κανενας δεν θα προσεξει εναν File Updater (C#), διαφορα scripts σε Unity καθως και ενα 2d game που εχω γραψει. 

Δημοσ.

Μεχρι στιγμης δεν εχω φτιαξει κατι αξιο προσοχης ωστε να το ανεβασω στο GitHub μου. Κανενας δεν θα προσεξει εναν File Updater (C#), διαφορα scripts σε Unity καθως και ενα 2d game που εχω γραψει. 

Δεν έχει καμία μα καμία μα καμία σημασία αν έχεις κάτι "άξιο προσοχής" στο GitHub σου - σημασία έχει να δουν ότι ασχολείσαι.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...