Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ήδη ένα μηχάνημα με i5-2500k, 4GB RAM και μια Sapphire Radeon 5770. Λειτουργεί άψογα εδώ και 4 χρόνια, και κανονικά δε θα σκεφτόμουν αναβάθμιση, απλά κολλήσαμε με 1-2 παιχνιδάκια και επειδή δεν πολυτραβάει το πράγμα, είπα να ρίξω κάποια λεφτά για να πάρει μια ανάσα.

Ήτοι, καινούργια GPU, +4GB RAM, +SSD. Το budget είναι χοντρικά στα 350-400. Θέλω όμως να ρωτήσω κάποια πράγματα.

Αρχικά, σχετικά με τη RAM. Το μηχάνημα έχει πάνω του δυο modules των 2GB έκαστο: http://www.skroutz.gr/s/285282/Corsair-XMS3-4GB-DDR3-1600MHz.html. Υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ πάρω αυτό: Link.png Site: http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmx4gx3m1a1600c9-xms3-4gb-pc3-12800-p-PER.549221 ; Αν υποθέσουμε ότι το ένα module μπει στο ένα κανάλι και τα άλλα δυο στο άλλο, (ώστε να έχω από 4GB σε κάθε κανάλι) τι αντίκτυπο θα έχει στην απόδοση; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί τα 2x2GB αρθρώματα είναι και πιο ακριβά, αλλά και θα καθυστερήσουν να μου τα φέρουν.

Σχετικά με την GPU, έχω δύο μοντέλα στο μυαλό μου. Η πρώτη είναι η Gigabyte Radeon R9 280 3GB OC (GV-R928WF3OC-3GD) (ή η αντίστοιχη της MSI, ίδια χαρακτηριστικά, σχεδόν ίδια τιμή) και η δεύτερη είναι η Gigabyte Radeon R9 380 4GB (GV-R938WF2-4GD). Με δεδομένο ότι η R9 380 αποτελεί rebrand της σειράς 280 καταλαβαίνω ότι δεν θα έχει σημαντική διαφορά στο κομμάτι του chip. Ωστόσο, υπάρχει αρκετή διαφορά στο κομμάτι της μνήμης. Η πρώτη έχει 3GB με bus στα 384 bit (άρα περισσότερα δεδομένα ανά κύκλο ρολογιού, άρα μεγαλύτερο bandwidth), η δεύτερη έχει 4GB με bus στα 256bit. Τι από τα δύο είναι προτιμωτερο;

Επεξ/σία από mayrozjack
Δημοσ.

Η 380 βασίζεται σε άλλο πιο σύγχρονο chip,είναι πιο δυνατή από 280 και υποστηρίζει περισσότερα features (freesync,native dx12).Οι 2 κάρτες χρησιμοποιούν διαφορετικά το bus και το κομμάτι της μνήμης.

• Like 1
Δημοσ.

έχω το ίδιο pc με τη διαφορά ότι εμένα έχει i3 540@3,07ghz
mobo gigabyte 
GA-P55-UD3L και τροφοδοτικό έχω chiftech 550w
λέτε να κάνω κ εγώ αναβάθμιση ή να φτιάξω άλλο ? θέλω να δώσω μέχρι 500 γιατι τα έκλασε κ η οθόνη μου (καμένα pixel στην περιοχή της ώρας κάτω δεξιά) οπότε θα πάει και εκεί κανα 200ρι τουλάχιστον.. ξενέρα , είχα στο μυαλό μου για 700+ tower only κ τώρα μου τη χάλασε. 

το μόνο που παίζω είναι mmo και δεν ασχολούμαι με ιδιαίτερα προγράμματα 

θα ανοίξω θέμα σε λίγες μέρες συμπληρώνοντας την φόρμα απλά είναι νωρίς ακόμα(σε 20 μέρες με ένα μήνα θα αγοράσω) και θέλω να ξέρω αν αξίζει η αναβάθμιση ή απλά να φτιάξω καινούριο.. βαρέθηκα τα low fps ! help! χαχ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι 2 κάρτες χρησιμοποιούν διαφορετικά το bus και το κομμάτι της μνήμης.

Πώς δηλαδή; Ξέρεις να μου εξηγήσεις ή έχεις να μου προτείνεις κάτι σχετικό να διαβάσω; Η ερώτηση μου επι της ουσίας είναι τι είναι προτιμότερο (για gaming), γρήγορα transactions ή μπόλικη μνήμη;

Δημοσ.

για να λειτουργει το triple channel διαβασε το εγχειριδιο της μητρικης αν και παντα το dual ειναι προτιμοτερο!Ισως το quad Να αποδιδει καλυτερα απο το triple οποτε να παρεις 2x2Gb ram!

για την καρτα κοιτα υλοποιησεις της gigabyte και πανε για την 380!Πες μας βεβαια και τι τροφοδοτικο εχεις!

ssd εναν samsung 120gb ειναι οκ αν και λογικα θα βγεις λιγο εκτος Budget 

Δημοσ.

Πώς δηλαδή; Ξέρεις να μου εξηγήσεις ή έχεις να μου προτείνεις κάτι σχετικό να διαβάσω; Η ερώτηση μου επι της ουσίας είναι τι είναι προτιμότερο (για gaming), γρήγορα transactions ή μπόλικη μνήμη;

Υπάρχουν άρθρα στο διαδίκτυο,τέτοια ώρα-τέτοια λόγια.Το προτιμότερο είναι να υπάρχουν και τα δύο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...