Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum

Πρόκειται για φίλο

Θέλει tower και monitor.
Budget 700-800€
Casual Gaming
Θέλει συναρμολόγηση και αν υπάρχει δυνατότητα αγοράς με δόσεις
Τοποθεσία Θεσσαλονίκη
Τα λοιπά περιφερειακά τα έχει
Δημοσ.
Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-800

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ) : ΟΧΙ Μining . Casual Gaming μονο

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: NULL

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θελουμε Οθονη

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Η οθονη πιθανοτατα να μπορει να αγοραστει απο αλλο καταστημα , το υπολοιπο hardware απο ενα καταστημα για να το συνθεσουν

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? 

Συναρμολογηση στο καταστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ΟΧΙ

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Δυσκολα

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας   ΟΧΙ

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού ΟΧΙ

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: ΤΙΠΟΤΑ

Κατι τετοιο προχειρα εχω στο μυαλο μου. Με λιγο μαζεμα απο δω και απο κει νομιζω θα ειναι εντος budget με i5 και 370

8MJxurs.png

Δημοσ.

θα πρότεινα να πάει σε κάποιον i3 (πχ 4170) στα 125 με την 750ti στα 150 (καλό θα ήταν να την πάρεις από άλλο μαγαζί ώστε να γλιτώσεις κάποια χρήματα, το eshop τις έχει πολύ ακριβές) και κάποια οθόνη μέχρι 150 ευρώ. Αν δεν χωράει ο i3 μάλλον θα πρέπει να πέσει σε pentium. Μητρική asrock h97 anniversary στα 90 (την αυξήσανε αρκετά βλέπω...), hdd caviar blue 1tb στα 60, τροφοδοτικό κάποιο καλό γύρω στα 500w πιστεύω αρκεί αλλά θα φύγει κανά 60αρι, μην το τσιγγουνευτείς, ram 8gb πάλι γύρω στο 60αρι, κουτί zalman z3 στα 45 αν θυμάμαι καλά. Αν χωράει βάζει και έναν ssd με 80 ευρώ περίπου, δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο καλό όπως και στο τροφοδοτικό, μπορεί να σου πει κάποιο άλλο παιδί. Στις ραμ οποια και να πάρεις καλή θα είναι, καλό θα ήταν μόνο να είναι 2*4gb, δηλαδή dual channel.

Δημοσ.

Βασικα ναι gpu μπορει να αγοραστει απο αλλο καταστημα οπως και η οθονη

Αλλα ανετα βλεπω να χωραει κατι καλυτερο απο την 750ti

Δημοσ.

δεν είχα δει την σύνθεση που έκανες και δεν ήξερα το μαγαζί που θα επιλέξεις. Εγώ κοίταγα τιμές eshop όπου η 370 έχει πάνω από 200, αφού την βρήκες τόσο (όσο βρήκα εγώ την 750ti ουσιαστικά) εννοείται ότι θα την προτιμήσεις. Στην μητρική έχω ενδοιασμούς, θα πήγαινα σε chipset h97 και σίγουρα όχι τόσο φτηνή.

Αν δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση για ελαφρώς καλύτερη μητρική καλύτερα να βάλει i3 ώστε να χωρέσει καλύτερη μητρική και την ίδια οθόνη σε 24αρα. Επίσης καλό θα ήταν να μπει και ο ssd, έστω και μελλοντικά  σαν αναβάθμιση

Δημοσ.

Για να βάλεις i5 σε αυτό το budget (υπολογίζω 170€ τουλάχιστον για οθόνη, άρα μένουν 630€ για το κουτί), θα πρέπει να κόψεις από μητρική και κάρτα γραφικών (η οποία είναι το σημαντικότερο σε gaming pc).

Πιστεύω καλύτερα να βάλεις φθηνότερο επεξεργαστή και ακριβότερη κάρτα γραφικών. Απ' την άλλη αναφέρεις casual gaming, οπότε αν καταλαβαίνω σωστά δεν έχεις και τρελές απαιτήσεις.

Σίγουρα θες 24' οθόνη, μην πάρεις 21. Και μητρική όπως σου είπε ο big7 παραπάνω, προτίμησε h97-z97 αν πας τελικά για intel.

Δημοσ.

z97 σε αυτο το μπατζετ δεν εχει νοημα, εκτος αν σκοπευεις να αναβαθμισεις αργοτερα και να ασχοληθεις με OC. Κι εγω θα προτεινα τα 600+ να πανε στο συστημα και τα υπολοιπα στην οθονη καθως ειναι και αυτη σημαντικο κομματι του υπολογιστη.

Δημοσ.

Αξίζει Ζ97 με την έννοια του να τη βρει με 5€ διαφορά από την H97. :D

Αν το budget μου ήταν αυστηρά 800 θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο:

http://i.snag.gy/vt5X8.jpg

+ μια οθόνη των 150-170€.

(Φυσικά το κουτί είναι υποκειμενικό, βάζεις αντίστοιχου budget όποιο σου αρέσει.)

Δημοσ.

Αν παει σε i3 δεν χρειάζεται να αλλάξει ψυχτρα αρα του βγαίνει σχεδόν στα ίδια χρήματα με τον amd και θεωρώ οτι θα έχει καλύτερες επιδόσεις

Κουτί το μονο που θα πρέπει να κοιταξεις είναι να έχει περισσότερους απο 2 ανεμιστηρες ώστε να μην χρειαστεί να βάλει κι αλλους και να έχει χώρο για τα καλώδια

Δημοσ.

Διέθεσε κάτι παραπάνω για οθόνη που θα του μείνει και πρόσθεσε έναν ssd αν γίνεται που θα δώσει αισθητή σβελτάδα στο σύστημα.Ο i5 δε χρειάζεται,είναι μεγάλο overkill και όπως είπαν κάποιοι μπορεί να πάει και σε φθηνότερο σύστημα γενικά ή και σε amd αν θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...