Προς το περιεχόμενο

HP d5460 πρόβλημα σε εκτυπώσεις φωτογραφίας


dangar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στους συμφορουμίτες. Εδώ και κάποιο καιρό είμαι κάτοχος ενός μεταχειρισμένου D5460 και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε εκτύπωση φωτογραφιών. Το πρόβλημα υπάρχει τόσο σε απλές εκτυπώσεις κειμένου-φωτογραφιών σε απλό χαρτί όσο και σε καθαρά εκτυπώσεις φωτογραφίας σε φωτογραφικό χαρτί. Το πρόβλημα δεν υπήρχε όταν αρχικώς είχα καινούργια γνήσια μελάνια , προέκυψε όμως όταν κάποιο από αυτά (364xl σειρά) άδειασε και το ξαναγέμισα. Μετά από καθρισμό και επανευθυγράμμιση προσωρινά λύθηκε το πρόβλημα. Τώρα πλέον έχουν αδειάσει όλα τα μελάνια (δηλαδή η στάθμη δείχνει ?) και εκτυπώνω κανονικά καθώς τα ξαναγέμισα όλα αλλά το πρόβλημα επενήλθε και επιμένει. Έως τώρα έχω δοκιμάσει τα εξής:

  1. καθαρισμό κεφαλής , από software αλλά και πλύσιμο
  2. reset μέσω συνδυασμού κουμπιών στην πρόσοψη
  3. 2η κεφαλή που αρχικά την νόμιζα καμμένη αλλά μετά από τα reset λειτουργεί και αυτή άψογα

Αν έχει κάποιος κάποια άλλη ιδέα τί μπορεί να φταίει ας τη μοιραστεί , διαφορετικά το μόνο που μένει είναι να αγοράσω ξανά όλη τη σειρά μελάνια να δω αν διορθώνεται ή να χρησιμοποιώ τον εκτυπωτή για δουλειά γραφείου καθώς σε τέτοιες εκτυπώσεις το πρόβλημα δεν φαίνεται ή εν πάσει περιπτώσει δεν ενοχλεί.

Επισυνάπτω φωτό από εκτύπωση σε απλό χαρτί για να δείτε το πρόβλημα.

post-219644-0-76791500-1439904284_thumb.jpg

Επεξ/σία από dangar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανό είναι ότι το επαγέμισμα έγινε με μελάνι που δεν είναι συμβατό για αυτή την κεφαλή. Πιθανότατα κάποιον τύπο μελανιού universal.

Κάθε τύπος κεφαλής θέλει μελάνι με ρευστότητα ειδικά για αυτόν ή έστω για τον τύπο του. Σε κάποια μοντέλα μπορείς να γεμίζεις με χύμα universal και να παίζουν, αλλά αυτοί οι photosmart θέλουν ψάξιμο για τον σωστό τύπο μελανιού.

 

Αν γεμίζεις μόνος σου τα δοχεία σου, φρόντισε να βρεις τον σωστό τύπο μελανιού για τέτοιες κεφαλές. Αν γεμίζεις σε κάποιο κατάστημα αναγέμισης, τόνισε του την επόμενη φορά ότι τα μελάνια που σου βάζει δεν κάνουν για τον εκτυπωτή σου, για να ψαχτεί και να σου γεμίζει με σωστά μελάνια. 

Ευκολότερη λύση τα συμβατά που κυκλοφορούν στην αγορά που είναι ήδη γεμισμένα με σωστό τύπο μελανιού και γλυτώνεις το ψάξιμο. 

 

Αν συνεχίσεις έτσι θα καταστρέψεις την κεφαλή σου, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως. Είχα κάποια universal αλλά τώρα τελείωσαν και έχω ήδη πάρει OCP ειδικά για hp στο μαύρο και θα προχωρήσω και στα χρώματα σύντομα. Αυτό θα το έκανα ούτως ή άλλως.

 Αυτό που προβληματίζει , και με βάσει τα όσα λες , είναι ότι όταν είχε τελειώσει μόνο το ένα από τα 5 μελάνια εμφανίστηκε το πρόβλημα το οποίο μετά από κάποιους καθαρισμούς μέσω λογισμικού εξαφανίστηκε για κάποιες εκτυπώσεις. Σιγά-σιγά όμως επανήλθε και έκτοτε δε στρώνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που αλλάζεις έστω και ένα μελάνι με άλλον τύπο, αλλάζει και η ποιότητα ή η πιστότητα εκτύπωσης. Αφού τα χρώματα των δοχείων αναμιγνύονται για να δώσουν χιλιάδες αποχρώσεις. Αυτά είναι βασικές γνώσεις χρωματολογίας.

 

Καλά έκανες και άλλαξες από universal σε πιο εξειδικευμένο τύπο το μαύρο. Να το κάνεις σε όλα τα χρώματα πριν είναι αργά. Μην χρησιμοποιείς άλλο τον εκτυπωτή με τα universal. Κάνεις παραπάνω ζημιά. Επίσης το "ειδικό για HP" δεν μου λέει κάτι. Άλλο μελάνι ειδικό για HP θα πάρει μια μελανοκεφαλή τύπου 21, και άλλο ένα μελανοδοχείο τύπου 364. Να φροντίσεις να είναι ειδικό για την κεφαλή σου. 

 

Το ότι εξαφανίστηκε το πρόβλημα και ξαναεμφανίστηκε απλά επιβεβαιώνει την υπόθεση. Όσο το δουλεύεις θα γίνεται πιο μόνιμο.

 

Να ελπίζεις ότι με αλλαγή χρωμάτων και κάποιους καθαρισμούς θα στρώσει και δεν έχει χαλάσει η κεφαλή. Από εκεί που περνάει το μελάνι μιλάμε για μια οπή σε μικροχιλιοστά. Λίγο πιο παχύ σε ρευστότητα μελάνι να έβαλες, της έκανες ζημιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να κάνει τόσα το μελάνι; Ρωτάω γιατί όπως έγραψα αρχικά το ίδιο πρόβλημα το κάνει με 2 κεφαλές και μάλιστα αμέσως μετά από πλύσιμο της κεφαλής στη βρύση με χλιαρό νερό.

Το μελάνι που αγόρασα είναι το OCP bpk49,  αλλά απ' ότι το έψαξα λίγο τώρα μάλλον λάθος αγορά.

Θα κοιτάξω να βρω απολύτως συμβατά μελάνια γιατί το μηχάνημα είναι καλό και πιστεύω και λόγω της έξτρα κεφαλής που έχω αξίζει να επενδύσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...