teo1chris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Γεια σας, έχω τα ακόλουθα DSL 1.5 mbps με forthnet (δυστυχώς απέχω 4.5km από το αστικό κέντρο, αλλά ευτυχώς ο ΟΤΕ έβαλε πέρυσι μίνι καφάο με οπτική ίνα 250 μέτρα από το σπίτι μου και έτσι έχω 50mbps vdsl) VDSL 50 mbps με wind (μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν μέσω του ΟΤΕ) Quad WAN Load Balance Broadband Router TL-R488T TP-Link Το dsl router της forthnet και το vdsl router του ΟΤΕ κάνουν μόνο τον συγχρονισμό Το tp-link TL-R488T κάνει την σύνδεση στην wan1 για το vdsl της wind και στην wan2 για το adsl της forthnet Εάν κάποιος γνωρίζει από load balance broadband routers ας με διαφωτίσει σε κάτι συγκεκριμένο Με το router του OTE Speedport W 724V type CI αφαιρώ το password της σύνδεσης μου και έτσι με ρύθμιση γαι το wan1 - PPPοE το TPLINK και με το σωστό user name + password συνδέεται στο internet. Εχθές έλαβα το ZTE ZXHN H 168N της Wind (ή οποία να σημειωθεί δεν έχει δικό της εξοπλισμό στο μίνι καφάο της γειτονιάς μου αλλά μάλλον με κάποιο vlan ή κάτι τέτοιο παίρνει από τον εξοπλισμό του ΟΤΕ) και εάν κάνω την ίδια ρύθμιση όπως και στο speedport δηλαδή δεν βάλω το σωστό password, δεν μπορεί το tplink με σύνδεση για το wan1 - PPPοE να κάνει σύνδεση στο internet. Δηλαδή για να συνδεθεί στο internet απαιτείται το zte να έχει τα σωστά στοιχεία σύνδεσης και μάλιστα παρατήρησα ότι θέλει και σε μια ρύθμιση που την λέει vlan να γράψεις 835. Όμως έτσι δεν διαχειρίζεται πια το tplink την σύνδεση αυτή και αυτό δεν μου κάνει. Εάν ξέρει κανείς τι ρύθμιση να κάνω στο ZTE ή έστω με πιο τρόπο μπορεί το tplink να δει και να διαχειριστεί αυτό το internet που του δίνει το ZTE παρακαλώ πολύ ας μου το πει! Ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 εφοσον κανεις bridge το vdsl router το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις φτιαξει το Vlan id που συνηθως ειναι 835.ειναι το αντιστοιχο Vpi 8 vci 35 Που πρεπει να εχεις στο adsl router για να συνδεθει ακομα και αν το εχεις κανει bridge.συνηθως στα ρουτερ του οτε ειναι ηδη 835 το vlan id.Η forthnet πχ δεν δινει adsl απο το kv αλλα μονο απο το αστικο κεντρο οποτε το vlan id ειναι 1102 αν θυμαμαι σωστα απεξω.
teo1chris Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 εφοσον κανεις bridge το vdsl router το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις φτιαξει το Vlan id που συνηθως ειναι 835.ειναι το αντιστοιχο Vpi 8 vci 35 Που πρεπει να εχεις στο adsl router για να συνδεθει ακομα και αν το εχεις κανει bridge.συνηθως στα ρουτερ του οτε ειναι ηδη 835 το vlan id.Η forthnet πχ δεν δινει adsl απο το kv αλλα μονο απο το αστικο κεντρο οποτε το vlan id ειναι 1102 αν θυμαμαι σωστα απεξω. Στο ZTE που μου έδωσε η wind παρόλο που σετάρω το vlan σαν 835 εάν δεν βάλω και το σωστό user name και password της σύνδεσης μου τότε με δεν καταφέρνω μέσα από το TP-link να συνδεθώ στο internet. Εάν βάλω το σωστό user name και password στο ΖΤΕ της wind τότε το tp-link δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την σύνδεση. Μου γράφεις για bridge επειδή δεν ξέρω αν αυτό που κάνω λέγεται bridge ή εάν θέλει κάποια άλλη ειδική ρύθμιση μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις περαιτέρω για το πως κάνω bridge και σε ποιόν router?
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 τοτε δεν το εχεις κανει bridge.αν το εχεις κανει bridge και στοιχεια να ειχες βαλει μεσα στο zte δεν θα εμπαινε ιντερνετ γιατι ειναι bridge.εσυ οταν βαζεις τα στοιχεια παιζει κανονικα σαν να μην ειχες το tp link>δες πως γυρναει σε bridge αν και θα προτεινα κανα πιο σοβαρο ρουτερ απο αυτο αν και επειδη το θες για σκετο Modem τοτε οκ.
teo1chris Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Γράφει στο manual του ZTE http://www.wind.gr/files/1/wind_v2/statheri_epixeiriseis/devices/User_Manual_ZXHN_H168N_Wind.pdf "The ZXHN H168N is a VDSL2 MODEM. It provides the pure bridge function and supports the following features:" αλλά δεν έχει οδηγίες πως το κάνω και αφού το κάνω τότε τι να επιλέξω στο tp-link wan που έχει τις παρακάτω επιλογές dynamic ip static ip pppoe bigpond cable l2tp pptp
Λύση poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Λύση Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Θελουμε το πληρες manual αλλιως σηκωσε εικονα εκει που βαζεις τα στοιχεια να δουμε πως γυρναει γιατι σε vdsl εχω γυρισει σε bridge ενα technicolor μονο.στο adsl ειναι επιλογη rfc1483 bridge.δεν ξερω πως το εχει το zte.κανονικα οταν γυρισει θα πρεπει να εξαφανιστει και το πεδιο για Username/password.λεω λογικα διοτι ειναι και zte.
teo1chris Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Θελουμε το πληρες manual αλλιως σηκωσε εικονα εκει που βαζεις τα στοιχεια να δουμε πως γυρναει γιατι σε vdsl εχω γυρισει σε bridge ενα technicolor μονο.στο adsl ειναι επιλογη rfc1483 bridge.δεν ξερω πως το εχει το zte.κανονικα οταν γυρισει θα πρεπει να εξαφανιστει και το πεδιο για Username/password.λεω λογικα διοτι ειναι και zte. Φιλε μου - είσαι υπέροχος - τόσα χρόνια είχα 2 dsl συνδέσεις για να καλύπτω το πρόβλημα που είχα λόγο απόστασης από το αστικό μου κέντρο και χρησιμοποιούσα το Load Balance Broadband Router TL-R488T χωρίς να έχω ιδέα για το bridge mode Χάρις σε εσένα το ανακάλυψα και τώρα όλα λειτουργούν άψογα και χωρίς τις πατέντες μου!!! Ήταν κάτι πολύ εύκολο, εάν κάποιος άλλος θέλει να κάνει κάποιο παρόμοιο setup τότε μπορεί να βάλει τα routers που του δίνουν οι providers να λειτουργούν σαν bridges (απλά modem) και το load balancer router να κάνει τις pppoe συνδέσεις με username kai password! Ευχαριστώ πολύ που με διαφώτισες!!! Σχεδόν όλα καλά - λέω σχεδόν γιατί το zte της wind παρόλο που συγχρονίζει στα 50 mbps κατεβάζει maximum με 10 υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει κάποια ρύθμιση με το vlan 835 που πρέπει να συνδεθεί το router της wind στο μίνι καφάο του οτε και σίγουρα δεν είναι πρόβλημα της γραμμής μου καθώς επίσης και από το γεγονός ότι με το Speedport του οτε συνδέομαι και πάλι στα 50 mbps αλλά τότε κατεβάζω με 50 mbps το έδωσα να το ελέγξουν οι τεχνικοί της wind περιμένω ενημέρωση από αυτούς
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 νομιζα οτι τοσο καιρο επαιζες με bridge γιατι αυτο ειναι το σωστο για να εχεις μονο ενα nat.αλλιως αν το εχεις κανονικα τοτε εχεις 2 nat. δεν φταιει το 835.αν εφταιγε αυτο δεν θα επαιρνες ποτε Ip. καντο κανα Hard reset και δοκιμασε και το και bridge απο το tp link αλλα και κανονικα να δεις τι γινεται. επισης με το ρουτερ του οτε οταν ειχες οτε επαιζε 50. με το ρουτερ της wind σε wind παιζει 10. με το ρουτερ του οτε σε wind παιζει παλι 10 ή 50 ή δεν το δοκιμασες? αν σε κοβει παντα στα 10 ισως καταλαθως κανα Policy ή κατι τετοιο.
teo1chris Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Έκανα πάρα πολλές δοκιμές και δυστυχώς κατέληξα στο εξής Το ZTE vdsl router που δίνει η wind όταν λειτουργεί σε bridge mode έχει download limit 10000 kbps και ας συνχρονίζει στα 50000 kbps. Χωρίς bridge mode κατεβάζει με full speed πάντα. Το άσχημο στην περίπτωση μου είναι ότι αναγκαστικά πρέπει να το λειτουργώ σε bridge mode και να παίρνει το load balancer router την ip για να λειτουργούν όλες οι ρυθμίσεις του τοπικού μου δικτύου, έτσι δυστυχώς αναγκάζομαι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το Speedport του OTE που και σε bridge mode κατεβάζει με full speed (αυτό έχει μια ρύθμιση που λέει pppoe pass-through που νομίζω ότι κάνει την διαφορά με το zte - αφού παρατηρώ ότι όταν συνδέετε με bridge mode και το tp-link παίρνει την ip σβήνει η ένδειξη internet απάνω του ενώ στο ZTE συνεχίζει να το δείχνει σαν online internet ακόμα και σε bridge mode). Επόμενη λύση είναι να αγοράσω κανένα άλλο vdsl modem για να κάνω την δουλειά μου καλύτερα αλλά δεν έχω ιδέα και φυσικά έχω πολύ περιορισμένο badget (50 ευρά maximum) υπάρχει κάτι καλό σε αυτήν την τιμή?
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Έκανα πάρα πολλές δοκιμές και δυστυχώς κατέληξα στο εξής Το ZTE vdsl router που δίνει η wind όταν λειτουργεί σε bridge mode έχει download limit 10000 kbps και ας συνχρονίζει στα 50000 kbps. Χωρίς bridge mode κατεβάζει με full speed πάντα. Το άσχημο στην περίπτωση μου είναι ότι αναγκαστικά πρέπει να το λειτουργώ σε bridge mode και να παίρνει το load balancer router την ip για να λειτουργούν όλες οι ρυθμίσεις του τοπικού μου δικτύου, έτσι δυστυχώς αναγκάζομαι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το Speedport του OTE που και σε bridge mode κατεβάζει με full speed (αυτό έχει μια ρύθμιση που λέει pppoe pass-through που νομίζω ότι κάνει την διαφορά με το zte - αφού παρατηρώ ότι όταν συνδέετε με bridge mode και το tp-link παίρνει την ip σβήνει η ένδειξη internet απάνω του ενώ στο ZTE συνεχίζει να το δείχνει σαν online internet ακόμα και σε bridge mode). Επόμενη λύση είναι να αγοράσω κανένα άλλο vdsl modem για να κάνω την δουλειά μου καλύτερα αλλά δεν έχω ιδέα και φυσικά έχω πολύ περιορισμένο badget (50 ευρά maximum) υπάρχει κάτι καλό σε αυτήν την τιμή? zte ειναι τι περιμενει κανεις?και ζητα μην βρεις firmware για αυτο.θα γινοταν και χωρις bridge mode να κανεις δηλαδη one to one nat ωστε το zte να ειναι οσο γινεται πιο transparent αλλα δεν ξερω αν αξιζει.ναι καποια ρουτερ εχουν πραγματι επιλογη pppoe-pass-through.σε καποιο θεμα κατι ειχαν αναφερει για αυτο αλλα cannot remember.μην το πηγαινεις με τα λαμπακια.πχ σε thomson το internet αναβε νομιζω πρασινο κανονικα οταν το ειχες σε bridge.ειναι λιγο σχετικο τι εχει ορισει ο κατασκευαστης.κατι σωστο σε vdsl ειναι το tp link 9980.ειναι vdsl/adsl router δεν ειναι σκετο Modem.σε Modem παιζει νομιζω το draytek 130 αλλα ειναι ακριβο.αν βρεις απο καμια αγγελια κανα technicolor 589,788,789 ναι θα μπορουσες να παιξεις με αυτο.
teo1chris Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) 1 Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2015 από teo1chris
teo1chris Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 zte ειναι τι περιμενει κανεις?και ζητα μην βρεις firmware για αυτο.θα γινοταν και χωρις bridge mode να κανεις δηλαδη one to one nat ωστε το zte να ειναι οσο γινεται πιο transparent αλλα δεν ξερω αν αξιζει.ναι καποια ρουτερ εχουν πραγματι επιλογη pppoe-pass-through.σε καποιο θεμα κατι ειχαν αναφερει για αυτο αλλα cannot remember.μην το πηγαινεις με τα λαμπακια.πχ σε thomson το internet αναβε νομιζω πρασινο κανονικα οταν το ειχες σε bridge.ειναι λιγο σχετικο τι εχει ορισει ο κατασκευαστης.κατι σωστο σε vdsl ειναι το tp link 9980.ειναι vdsl/adsl router δεν ειναι σκετο Modem.σε Modem παιζει νομιζω το draytek 130 αλλα ειναι ακριβο.αν βρεις απο καμια αγγελια κανα technicolor 589,788,789 ναι θα μπορουσες να παιξεις με αυτο. Μου έγραψες: "θα γινοταν και χωρις bridge mode να κανεις δηλαδη one to one nat ωστε το zte να ειναι οσο γινεται πιο transparent" Πως γίνεται αυτό να το δοκιμάσω? Να δώσω άλλη μια τελευταία ευκαιρία στο ZTE! Γιατί για να είμαι ειλικρινής το speedport έχει καλή και σταθερή "τελική" αλλά "επιτάχυνση" είναι μάπα μπορείς να πας στο μπαλκόνι ώσπου να ξεκινήσει να δίνει! ενώ το ZTE μου φάνηκε πολύ πιο άμεσο
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2015 Μου έγραψες: "θα γινοταν και χωρις bridge mode να κανεις δηλαδη one to one nat ωστε το zte να ειναι οσο γινεται πιο transparent" Πως γίνεται αυτό να το δοκιμάσω? Να δώσω άλλη μια τελευταία ευκαιρία στο ZTE! Γιατί για να είμαι ειλικρινής το speedport έχει καλή και σταθερή "τελική" αλλά "επιτάχυνση" είναι μάπα μπορείς να πας στο μπαλκόνι ώσπου να ξεκινήσει να δίνει! ενώ το ZTE μου φάνηκε πολύ πιο άμεσο σορρυ για το delay.δεν ξερω πως μπορει να το εχει στο zte.εδω πχ ειναι ενα Link για one to one nat σε tp link http://www.tp-link.com/en/faq-381.html δυστυχως δεν το εχω ψαξει πολυ παραπανω .το εχω δει σε oxygen να το κανουν αλλα εκει κατι επαιζε και με static.ειναι σαν να κανεις port forward ολα τα ports και την κινηση στο δευτερο ρουτερ.σιγουρα θα υπαρχουν αρκετα αρθρα αν το ψαξεις σαν One to one nat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα