Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τίποτα φίλε μου. Άλλωστε αυτο ειναι το νόημα του Forum. Να βοηθάμε όσο μπορουμε ;) Εαν βρω κάποιο link με ISO ελληνικό θα σου στειλω!

• Like 1
Δημοσ.

Βρήκα πάντως και το αυθεντικό cd των windows στα ελληνικά το περνάω μέσω usb και πάλι κάνει τα ίδια... Περίεργο πραγματικά

Δημοσ.

Ο υπολογιστής με τα προβληματικά vista μπορεί να σηκωθεί για να τρέξεις τη dism από τη γραμμή εντολών αν ναι θα σου δώσω οδηγίες. 

Είναι ότι απλούστερο για να σώσεις τη κατάσταση (τα δεδομένα που υπάρχουν) και μετά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις ένα format και επανεγκατάσταση για παράδειγμα. 

Δημοσ.

Τελικά λειτουργούσε με τον τρόπο απλά έκανε πολύ ώρα στην αρχή για να κάνει φόρτωση παρόλο που έδειχνε έναν φόντο, ήθελε χρόνο απλά, έχω πατήσει τώρα να κάνει επιδιόρθωση στον δίσκο και βλέπουμε

φίλε μου

darkdragon

dism δεν ξέρω βασικά τι είναι

Δημοσ.

Τρέχεις το dism από τη γραμμή εντολών με διακαιώματα διαχειριστή [Win + X] η ολοκληρωμένη εντολή είναι:

dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth

και κάνει αυτό που υπονοεί διορθώνει κατεστραμμένα τμήματα όπου υπάρχουν και μπορεί.

Προϋπόθεση να είναι ο υπολογιστής συνδεδεμένος με το διαδίκτυο. 

Περίπου ένα δεκαπεντάλεπτο να πάρει το τρέξιμο της ή και λιγότερο.

Κάτι άλλο "αυτόνομο" είναι η sfc /scannow όμως αν δεν βρει τα αρχεία που θέλει στον υπολογιστή για την επιδιόρθωση δεν θα κάνει δουλειά λογικό.  

Δημοσ.

ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών δεν μπαίνει ο υπολογιστής.... για αυτό και ζήτησα την βοήθεια για το πως να περάσω τα windows vista σε usb, (μιας και το dvd rom έχει ψωφίσει) ώστε να κάνουμε από εκεί επιδιόρθωση τελικά ούτε η επιδιόρθωση λειτούργησε ούτε η επαναφορά συστήματος, οπότε στην καλύτερη θα γίνει πέρασμα πάνω στα windows για να μην χαθούνε τα αρχεία κιόλας.

Δημοσ.

Αφου ούτε έτσι δεν έγινε έχουμε δυο λύσεις να δοκιμάσεις για να πάρεις τα δεδομένα σου και μετα να του βάλεις windows 7 :). Εαν εχεις σταθερό Η/Υ βγάλε τον δίσκο και βάλτο στο δικό σου σταθερό. Θα τον διαβάσει σαν επιπλέον δίσκο και θα μπορεις να τραβήξεις τα αρχεία που θέλεις. Αυτο μπορει να γίνει και με καποια θήκη για εξωτερικούς σκληρούς εαν εχεις, για να μην ανοίγεις το κουτί σου. Εαν τώρα δεν εχεις σταθερό μηχάνημα μπορεις να τρέξεις κάποιο live cd απο usb, είτε σε Linux είτε σε windows. Για παράδειγμα εδώ σου δείχνει πως να κανεις ενα live cd για win 7:

http://www.technorms.com/8098/create-windows-7-live-cd

Δημοσ.

Να ξέρεις δεν είναι ανάγκη να τρέξεις τη dism σε safe mode εγώ σε vista είτε σε windows 8.0/8.1 έτρεξε κανονικά χωρίς πρόβλημα μόνο σε μία περίπτωση δεν έκανε τη διόρθωση που περίμενα και αν θυμάμαι καλώς έκλεισα το anti virus ή και όλα τα services των windows πάντως κάτι χρειάστηκε να κάνω για να λειτουργήσει το είχα βρει ψάχνοντας στο διαδίκτυο δυστυχώς δεν θυμάμαι ακριβώς.

Για να γράψεις σε usb iso χρησιμοποίησε το πρόγραμμα από http://www.majorgeeks.com/files/details/universal_usb_installer.html

κατέβασέ το κατευθείαν από το major@geeks έχει επιλογή για vista ή ότι άλλο θέλεις.

Θα πρέπει να ξεκινάει ο υπολογιστής από το usb boot ή να σου δίνει επιλογή από το bios για να επιλέξεις.

Σε ποια κατάσταση είσαι τώρα έκανες κάτι;

Ο υπολογιστής ξεκινάει, η συμπεριφορά του;

Δημοσ.

Λοιπόν, δοκίμασα τώρα κάτι άλλο μέσω usb πέρασα το Kaspersky rescue disk, και το έχω βάλει να κάνει scan bootαρε κανονικά το συγκεκριμένο,

darkdragon μπορώ μήπως και από εκεί να ακολουθήσω τα βήματα που μου είπες?
Δημοσ.

Αφου ούτε έτσι δεν έγινε έχουμε δυο λύσεις να δοκιμάσεις για να πάρεις τα δεδομένα σου και μετα να του βάλεις windows 7 :). Εαν εχεις σταθερό Η/Υ βγάλε τον δίσκο και βάλτο στο δικό σου σταθερό. Θα τον διαβάσει σαν επιπλέον δίσκο και θα μπορεις να τραβήξεις τα αρχεία που θέλεις. Αυτο μπορει να γίνει και με καποια θήκη για εξωτερικούς σκληρούς εαν εχεις, για να μην ανοίγεις το κουτί σου. Εαν τώρα δεν εχεις σταθερό μηχάνημα μπορεις να τρέξεις κάποιο live cd απο usb, είτε σε Linux είτε σε windows. Για παράδειγμα εδώ σου δείχνει πως να κανεις ενα live cd για win 7:

http://www.technorms.com/8098/create-windows-7-live-cd

κάτι παρόμοιο έκανα και με το kaspersky live rescue disk όπου άφησε να πάρουμε κάποια δεδομένα παρόμοιο με αυτό που μου είπες δεν είναι?

Δημοσ.

Άλλη προσέγγιση του προβλήματος απλή και συνάμα λειτουργική.

http://www.worldstart.com/safe-mode-with-command-prompt/

Από τη παραπάνω σελίδα θα ακολουθήσεις τα βήματα για να κάνεις επαναφορά του υπολογιστή σε χρονικό σημείο προγενέστερο της εμφάνισης του προβλήματος.

Θεωρώ ότι γνωρίζεις τι είναι τα σημεία επαναφοράς. 

Νομίζω τα βήματα θα τα καταλάβεις - αν όχι άφησε μήνυμα για να στα γράψω είναι προχωρημένη η ώρα και...

Δημοσ.

Άλλη προσέγγιση του προβλήματος απλή και συνάμα λειτουργική.

http://www.worldstart.com/safe-mode-with-command-prompt/

Από τη παραπάνω σελίδα θα ακολουθήσεις τα βήματα για να κάνεις επαναφορά του υπολογιστή σε χρονικό σημείο προγενέστερο της εμφάνισης του προβλήματος.

Θεωρώ ότι γνωρίζεις τι είναι τα σημεία επαναφοράς. 

Νομίζω τα βήματα θα τα καταλάβεις - αν όχι άφησε μήνυμα για να στα γράψω είναι προχωρημένη η ώρα και...

Ακόμη και εκεί δεν μπαίνει φίλε μου το είχα δοκιμάσει, κάνει επανεκκίνηση

Δημοσ.

Ακόμη και εκεί δεν μπαίνει φίλε μου το είχα δοκιμάσει, κάνει επανεκκίνηση

Οχι safe mode ουτε command prompt

Μεσα απο το usb αντι για install κανε repair και καπου εκει θα εχει επιλογη για restore.

Τουλαχιστον εχει στα 7. Υποθετω εχει και στα vista

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...