Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ένας γνωστός μου έχει ένα pc σταθερό με windows vista home premium 32 bit,

ο υπολογιστής άρχιζε να του κολλάει ανά περιόδους σε σημείο όπου ακόμη και σε safe mode αλλά και σε όλες τις άλλες επιλογές που υπήρχαν να πετάει μπλέ οθόνη.

Έτσι σκεφτήκαμε πώς θα πρέπει να κάνει repair ή εγκατάσταση των windows 32 bit και εδώ ξεκινάνε όλα τα προβλήματα, το dvd-rom που έχει, έχει ψωφίσει εδώ και καιρό και ο μόνος τρόπος είναι να τα τρέξουμε τα windows μέσω usb, έτσι ακολούθησα τις οδηγίες του αρθρογράφου από το συγκεκριμένο site :

http://www.pcsteps.gr/38069-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-vista-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/

Τα έκανα όλα όπως τα λέει βάζω οπότε το usb στον υπολογιστή του γνωστού μου και μου λέει remove any device or other disk to restart, βγάζω το usb που έχει εγκατεστημένα τα windows μέσα με τον παραπάνω τρόπο που παρέθεσα και πάλι μετά κάτι συνεχόμενες επανεκινήσεις με μπλε οθόνη.

Τι άλλο έχει να προτείνει κάποιος? ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να κάνεις repair? Θέλεις να κάνεις format? Πρώτα από όλα όμως ανεξάρτητα με το τι θέλεις να κάνεις θα πρέπει να μπεις στο Bios και να ρυθμίσεις τον Η/Υ να κάνει boot απο το usb. Από ότι καταλαβαίνω δεν ξεκινάει από το usb γι' αυτό και όταν βγάζεις το usb, κάνει boot από τον σκληρό και σου βγάζει μπλε οθόνη.

Δημοσ.

Γενικά ναι κάνει boot από τον σκληρό και μου βγάζει μπλε οθόνη και δεν μπαίνει είτε σε safe mode είτε σε τίποτα. Και πέρασα σε usb μορφή με τον τρόπο που γράφει το κείμενο που παραθέτω τα windows, πάτησα να τα bootάρει μέσω του usb και μου βγάζει remove devide and press any key to restart, με λίγα λόγια δεν μπορεί ούτε να διαβάσει τα windows από το usb. Εμείς στην καλύτερη περίπτωση θέλουμε να κάνουμε repair αλλά αν και αυτό δεν πιάσει τότε ναι θα κάνουμε και format, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορώ να τα επιλέξω με τον τρόπο που ανέφερα. Νομίζω τα γράφω πολύ αναλυτικά αν θες κάποια άλλη επισύμανση μου λες

Δημοσ.

Προσπάθησε να κάνεις load τα Defaults των ρυθμίσεων του Bios και εάν εντοπίσεις επιλογή στον σκληρό του τύπου να γράφει SMART απενεργοποίησέ το. Διαφορετικά αγοράστε ένα DVD-rom φθηνά είναι :)

Δημοσ.

Το smart ήτανε απενεργοποιημένο εξ αρχής, το έκανα και αυτό που λες. Για το dvd-rom ναι υπάρχει και αυτό στο μυαλό μου εννοείται, εγώ όμως ρωτάω για αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να κάνω σωστή μεταφορά των windows vista home premium σε usb με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έλεγε το κείμενο, ώστε να ξαναδοκιμάσω να το τρέξω από εκεί ξανά.

Δημοσ.

Ναι παίζει και αυτό να μην πέρασαν σωστά. Κοίτα τα καλύτερα εργαλεία για τα 7 είναι το Wintoflah και το Windows 7 USB/DVD.

http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick-r63

Εγώ χρησιμοποιώ το Wintoflah

Δημοσ.

ναι μόνο που υπάρχει ένα θεματάκι, ο γνωστός μου θέλει τα vista, για να κάνει πρώτα system repair και μετά αν χρειαστεί format

Δημοσ.

Πιστεύω θα λύσεις το πρόβλημα σου με το WinToFlash. Και να πετύχει (που θα πετύχει) να μας γράψεις εάν όλα πήγαν καλά για να βοηθηθούν και άλλα παιδιά στο μέλλον. :)

Δημοσ.

Δυστυχώς ενώ έμοιαζαν όλα ότι θα πάνε καλά το βάζω ξεκινάει λέει windows is loading files και μετά πετάει το φόντο που βγάζει όταν κάποιος πάει να βάλει τα windows vista χωρίς όμως επιλογές και κολλάει εκεί....

Δημοσ.

Πιστεύω οτι φταίει το αρχείο vista που εχεις. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις ενα καινούριο iso. Γράφω απο κινητο και δεν μπορω να ψάξω σωστά για iso αρχείο. Τσέκαρε λιγο απο εδώ να το κατεβάσεις :

http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-vista-home-premium-download-iso-32-bit-64-bit/

Δημοσ.

οκ φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και για την βοήθεια σου, θα το δοκιμάσω και θα πω ότι νεώτερο υπάρχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...