auron10000 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα ένας γνωστός μου έχει ένα pc σταθερό με windows vista home premium 32 bit, ο υπολογιστής άρχιζε να του κολλάει ανά περιόδους σε σημείο όπου ακόμη και σε safe mode αλλά και σε όλες τις άλλες επιλογές που υπήρχαν να πετάει μπλέ οθόνη. Έτσι σκεφτήκαμε πώς θα πρέπει να κάνει repair ή εγκατάσταση των windows 32 bit και εδώ ξεκινάνε όλα τα προβλήματα, το dvd-rom που έχει, έχει ψωφίσει εδώ και καιρό και ο μόνος τρόπος είναι να τα τρέξουμε τα windows μέσω usb, έτσι ακολούθησα τις οδηγίες του αρθρογράφου από το συγκεκριμένο site : http://www.pcsteps.gr/38069-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-vista-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/ Τα έκανα όλα όπως τα λέει βάζω οπότε το usb στον υπολογιστή του γνωστού μου και μου λέει remove any device or other disk to restart, βγάζω το usb που έχει εγκατεστημένα τα windows μέσα με τον παραπάνω τρόπο που παρέθεσα και πάλι μετά κάτι συνεχόμενες επανεκινήσεις με μπλε οθόνη. Τι άλλο έχει να προτείνει κάποιος? ευχαριστώ εκ των προτέρων
vb23 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να κάνεις repair? Θέλεις να κάνεις format? Πρώτα από όλα όμως ανεξάρτητα με το τι θέλεις να κάνεις θα πρέπει να μπεις στο Bios και να ρυθμίσεις τον Η/Υ να κάνει boot απο το usb. Από ότι καταλαβαίνω δεν ξεκινάει από το usb γι' αυτό και όταν βγάζεις το usb, κάνει boot από τον σκληρό και σου βγάζει μπλε οθόνη.
auron10000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Γενικά ναι κάνει boot από τον σκληρό και μου βγάζει μπλε οθόνη και δεν μπαίνει είτε σε safe mode είτε σε τίποτα. Και πέρασα σε usb μορφή με τον τρόπο που γράφει το κείμενο που παραθέτω τα windows, πάτησα να τα bootάρει μέσω του usb και μου βγάζει remove devide and press any key to restart, με λίγα λόγια δεν μπορεί ούτε να διαβάσει τα windows από το usb. Εμείς στην καλύτερη περίπτωση θέλουμε να κάνουμε repair αλλά αν και αυτό δεν πιάσει τότε ναι θα κάνουμε και format, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορώ να τα επιλέξω με τον τρόπο που ανέφερα. Νομίζω τα γράφω πολύ αναλυτικά αν θες κάποια άλλη επισύμανση μου λες
vb23 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Προσπάθησε να κάνεις load τα Defaults των ρυθμίσεων του Bios και εάν εντοπίσεις επιλογή στον σκληρό του τύπου να γράφει SMART απενεργοποίησέ το. Διαφορετικά αγοράστε ένα DVD-rom φθηνά είναι
auron10000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Το smart ήτανε απενεργοποιημένο εξ αρχής, το έκανα και αυτό που λες. Για το dvd-rom ναι υπάρχει και αυτό στο μυαλό μου εννοείται, εγώ όμως ρωτάω για αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει να κάνω σωστή μεταφορά των windows vista home premium σε usb με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έλεγε το κείμενο, ώστε να ξαναδοκιμάσω να το τρέξω από εκεί ξανά.
vb23 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ναι παίζει και αυτό να μην πέρασαν σωστά. Κοίτα τα καλύτερα εργαλεία για τα 7 είναι το Wintoflah και το Windows 7 USB/DVD. http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick-r63 Εγώ χρησιμοποιώ το Wintoflah
auron10000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 ναι μόνο που υπάρχει ένα θεματάκι, ο γνωστός μου θέλει τα vista, για να κάνει πρώτα system repair και μετά αν χρειαστεί format
vb23 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Κανένα θέμα με Wintoflash: WinToFlash help you to create bootable USB and pull over the contents of a Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 2008, Windows 7, Windows 8, Windows 10 https://wintoflash.com/home/en/
auron10000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Α οκ σε ευχαριστώ πάρα πολύ θα το δοκιμάσω οπότε και έτσι και αν δεν πετύχει κάτι ξαναγράφω. 1
vb23 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Πιστεύω θα λύσεις το πρόβλημα σου με το WinToFlash. Και να πετύχει (που θα πετύχει) να μας γράψεις εάν όλα πήγαν καλά για να βοηθηθούν και άλλα παιδιά στο μέλλον.
auron10000 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δυστυχώς ενώ έμοιαζαν όλα ότι θα πάνε καλά το βάζω ξεκινάει λέει windows is loading files και μετά πετάει το φόντο που βγάζει όταν κάποιος πάει να βάλει τα windows vista χωρίς όμως επιλογές και κολλάει εκεί....
vb23 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Πιστεύω οτι φταίει το αρχείο vista που εχεις. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις ενα καινούριο iso. Γράφω απο κινητο και δεν μπορω να ψάξω σωστά για iso αρχείο. Τσέκαρε λιγο απο εδώ να το κατεβάσεις : http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-vista-home-premium-download-iso-32-bit-64-bit/
auron10000 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Το συγκεκριμένο iso υποστηρίζει και ελληνικά?
vb23 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δεν γράφει απο οτι βλέπω αλλα λογικά ειναι αγγλικα. Βρήκα εδώ αλλα δεν εχει seeders νομίζω. Δεν μπορω να τσεκάρω γιατι δεν εχω pc αυτες τς μέρες : http://thepiratebay.se/torrent/7520518/Windows_Vista_x86_All_Editions_
auron10000 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 οκ φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και για την βοήθεια σου, θα το δοκιμάσω και θα πω ότι νεώτερο υπάρχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα