liana13 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα! Προσπαθω να κάνω μια αναβάθμιση του σταθερού κρατώντας μόνο τα περιφεριακά με κόστος εως 1000Ε, θεωρώντας οτι είναι υπερακρκετά για τις ανάγκες μου. Τον χρειάζομαι κυρίως για τα κλασικά (office, internet, μουσική και κάποιες ιστοσελίδες/blogs) και για επεξεργασία εικόνας, σκίτσου (Photoshop, ρινόκερος, κα) και δεδομένων (spss). Και συνήθως όλα αυτά γίνονται ψιλοταυτόχρονα. Σπανιότερα θα δω καμιά ταινία και δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Θέλω και λίγο ησυχία γτ ο παλίος (που έκλεισε εξι χρόνια) με ξεκούφανε... Μελλοντικά ίσως να συνδεθεί και με ένα καλό ηχοσύστημα που φτιάχνω παράλληλα. Κάποια άλλη αναβάθμιση δεν σκέφτομαι. Θα ήθελα να είναι όλα από ένα κατάστημα για να τα συναρμολογήσουν κιόλας (μένω Αθήνα) και ψιλοβιάζομαι γτ δεν μπορώ να δουλέψω... Χωρίς πολλές γνώσεις μου άρεσαν τα παρακάτω... (ενδεικτικες τιμες απο eshop) CPU Intel Core i7-4790 3,6GHz LGA1150 -340E (ο οποίος με έψησε αρκέτα είναι αλήθεια...) Intel Core i5-4690 3,5GHz LGA1150 -260E CPU cooler (δεν κατάλαβα αν χρειάζομαι χωριστή μιας και δεν θα κάνω overclocking, απλά λυπάμαι τον επεξεργαστή) BE Quiet Dark Pro 3 -80E Phanteks PH_TC12DX -60E Mainboard Asrock H97 Performance Retail-124 RAM (υποθέτοντας οτι αρκούν τα 8GB και αν θέλω αργότερα προσθετω...) Kingston HX316C 10FB/8 8GB DDR3 1600MHz Hyperx Fury Black -57E Σκληρός SSD Kingston SH103S3/120GB Hyperx 3K 120GB 2,5" SATA3 Standalone -90 SSD Samsung MZ-75E250B/EU 850 EVO Series 250GB 2,5" SATA3, SSD Crucial CT250BX100SSD1 BX100 250GB 2,5" SATA3 (αλλά ανεβαίνει το κόστος και πρέπει να κόψω απο αλλού) Κάρτα γραφικών (πραγματικά δεν ξέρω τι χρειάζομαι και νομίζω πως υπερβάλλω) VGA Sapphire Radeon R9 270 Dual-X Edition with Boost&OC 2GB GDDR5 PCI-E Retail -199Ε VGA XFX AMD Radeon R7 250X ZNJ4 Core Edition 1GB DDR5 PCI-E Retail -116Ε VGA XFX AMD Radeon R7 250A CLF4 Core Edition 2GB DDR3 LP PCI-E Retail-109Ε OptDrive ένα φτηνο πχ Samsung DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA Black Bluck για κανενα cd για το αμαξι Τροφοδοτικό Coolermaster G650M GM Series 650W Modular 80+ Bronze -90Ε (υποθέτοντας ότι αρκει για τις πάνω κάρτες γραφικών) Κουτί Zalman Z11 Plus Black Midi-84,9 (μόνο γτ μου αρεσε…) και κρατάω τα υπόλοιπα… Μια οθόνη Samsung SyncMaster 206BW και μια δεύτερη LG τηλεόραση Έναν σκληρό Seagate 3,5” SATA-I 1,5Gb/s 7200RPM 500GB Hχεία: Creative Inspire T6100 5.1 (προσωρινά) Λοιπά περιφερειακά (πληκτρολόγιο/ποντίκι, πολυμηχάνημα/fax) Λειτουργικό δεν έχω διαλέξει (είμαι με linux και windows xp) αλλά θα το εγκαταστήσω μόνη μου… Επίσης ίσως και να μπορούσα να κρατήσω το κουτί και το τροφοδοτικό από τον παλίο υπολογιστή αλλά προτιμώ να έχω έναν δεύτερο λειτουργικό πύργο. Παρ' όλ' αυτά σας γράφω και τι έχω τώρα... CPU: Intel core 2 Quad Q6600 2,4GHz Socket775LGA Mainboard: ASUS P5KC Southbridge Intel 828011B V1001 RAM: 2GΒ DDR2 Graphics: ATI Radeon HD5450 1024MB Τροφοδοτικό: 620W Σορρυ για το μεγάλο ποστ απλά προσπαθώ να γίνω κατανοητή
skopelmix Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 PER.558494 CPU INTEL CORE I5-5675C 3.10GHZ LGA1150 - BOX 322.90 € Αλλαγή 322.90 € PER.524380 ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS Z97-P RETAIL 123.12 € Αλλαγή 123.12 € PER.550865 RAM KINGSTON HX316C10FK2/8 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES DUAL CHANNEL KIT 49.90 € Αλλαγή 49.90 € PER.320824 SSD SANDISK SDSSDHP-256G-G25 256GB ULTRA PLUS SSD 2.5'' SATA3 109.90 € Αλλαγή 109.90 € PER.811708 PSU SUPER FLOWER GOLDEN GREEN HX SERIES 550W (SF-550P14XE) 89.90 € Αλλαγή 89.90 € PER.806292 CASE FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK PEARL 120.90 € Αλλαγή 120.90 € PER.157695 ΟΘΟΝΗ SAMSUNG LS24E391HL/EN 23.6'' LED FULL HD WHITE 169.00 € Αλλαγή 169.00 € Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 985.62 €
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 skopelmix κομπλε η συνθεση σου ομως εχω 2 ερωτησεις,γτ αυτον τον επεξεργατη οταν με 20 παραπανω παει στον i7?αν δεν τον χρειαζεται μπορει με πολυ λιγοτερα λεφτα να παει σε εναν αλλον i5 οπως τον 4690 που ειχε πει στο αρχικο post και 2ον γτ Z97 μητρικη εφοσον δεν μας νοιαζει το OC?
skopelmix Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 1)Έχει ενσωματωμένα γραφικά iris pro τα οποία είναι τα καλύτερα ενσωματωμένα που κυκλοφορούν και δεν θα χρειαστεί κάρτα γραφικών,σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα χρειαστεί 70-100 ευρω για κάρτα(Aν και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί,σύμφωνα με τους κατασκευαστες τους,τρέχουν ικανοποιητικά σε HD3000 και παραπάνω) http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-7.html 2)Μία πλήρης μητρική Η97 έχει σχεδόν ίδια τιμή με μία πλήρης budget friendly z97,οπότε γιατί οχi και έχει δυνατότητα στο μέλλον γαι ένα light oc. https://www.skroutz.gr/s/5457633/Asus-Z97-P.html https://www.skroutz.gr/s/4869791/Asus-H97-Plus.html Εάν μπορούσε να αγοράσει την σύνθεση κομμάτι κομμάτι απο scroutz και να κάνει την συναρμολόγηση μόνη της θα μπορούσε να βάλει και τον i7 broadwell.Oθόνη χρειάζεται σίγουρα γιατι δεν γίνεται να δουλεύεις σοβαρά σε 1050p ή σε tv εάν έχει σκοπό να διαθέσει αποκλειστικό budget για οθόνη γύρω στα 300 ευρώ αγοράζει ένα καλό ips 24αρι για την δουλεία της. 1
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 1 CPU i5-4690 χωρις επεξηγησεις...!!! 2 MOBO, θα συμφωνησω με τον skopelmix, λογω πολυ μικρης διαφορας τιμης, μπορεις να παρεις Z97 μητρικη με αρκετα κατω απο 100€, αντι της H97 που εβαλες...!! 3 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, ειναι και υπερβολικο μπορω να πω, απο την στιγμη που δεν θα μπει καποια καρτα γραφικων "τερας", καλυτερα να ριξεις τα χρηματα σε μνημη...!!! 4. RΑΜ, οπως ειπα και απο πανω, καλυτερα σε 2x8gb, παρα σε παραπανισιο τροφοδοτικο...!! 5. SSD 1η επιλογη ειναι ο 850 EVO, 2η επιλογη θα εβαζα OCZ ΑRC 100.... KAI 6 στο ζουμι.....ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ, αν δεν παιζεις παιχνιδια, δεν υπαρχει λογος και να βαλεις καρτα γραφικων..! η ενσωματωμενη του 4690 πιστευω θα σε καλυψει...!!!
liana13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Καταρχας ευχαριστώ πολυ!!! Μερικές ερωτησουλες- είναι λίγο απλοικές αλλά για να καταλήγω σιγά σιγά... 1) Για την μητρική δεν είχα προσέξει την μικρή διαφορά στις Z97... Αν όμως υπερισχύουν λόγω της πιθανότητας για μελλοντικό oc, δε θα χρειαστώ και άλλον επεξεργαστή σε αυτήν την περίπτωση; 2) Για RAM ο μόνος λόγος που είχα βάλει single είναι για την περίπτωση που θελήσω μετέπειτα παραπάνω μιας και είχαν <10Ε διαφορά στην τιμή 3) Στις προτάσεις δεν βλέπω ψύκτρα, άρα υποθέτω ότι δεν χρειαζομαι, σωστα; 4) χωρίς κάρτα γραφικών μειώνεται αισθητα το κόστος και ετσι πχ μπορώ να βάλω και καλύτερο SSD που με περιόριζαν οι τιμές 5) Όσον αφορά το τροφοδοτικό, αν το ρίξω λίγο θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσω να βάλω κάρτα γραφικών ή δεν θα έχει σημασία; 6) επίσης αξίζει να δώσω 120 για θήκη; γτ αν μειώσω την τιμή της θήκης και αφήσω την αγορά οθόνης για ένα εξάμηνο θα μπορούσα να πάρω και τον i7 5ης γενιάς... Θα είχα και καλύτερα γραφικά και HyperThreading. Οπότε δυσκολεύομαι να καταλήξω...
skopelmix Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Καταρχας ευχαριστώ πολυ!!! Μερικές ερωτησουλες- είναι λίγο απλοικές αλλά για να καταλήγω σιγά σιγά... 1) Για την μητρική δεν είχα προσέξει την μικρή διαφορά στις Z97... Αν όμως υπερισχύουν λόγω της πιθανότητας για μελλοντικό oc, δε θα χρειαστώ και άλλον επεξεργαστή σε αυτήν την περίπτωση;(εξαρτάται τί επεξεργαστη θα αγοράσεις,οι intel που δέχονται oc είναι οι Haswell K και οι Broadwell C 2) Για RAM ο μόνος λόγος που είχα βάλει single είναι για την περίπτωση που θελήσω μετέπειτα παραπάνω μιας και είχαν <10Ε διαφορά στην τιμή (Οι μητρικές πυ έχουν προταθεί διαθέτουν 4 ram slots,οι μνήμες σε dual channel είναι 10% πιο αποδοτικές) 3) Στις προτάσεις δεν βλέπω ψύκτρα, άρα υποθέτω ότι δεν χρειαζομαι, σωστα; (Ναι θα χρειαστείς για λόγους ησυχίας κάτι μέχρι 30 ευρώ αρκεί) 4) χωρίς κάρτα γραφικών μειώνεται αισθητα το κόστος και ετσι πχ μπορώ να βάλω και καλύτερο SSD που με περιόριζαν οι τιμές (Ένας ssd 250-256GB είναι αρκετός) 5) Όσον αφορά το τροφοδοτικό, αν το ρίξω λίγο θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσω να βάλω κάρτα γραφικών ή δεν θα έχει σημασία;(Στά τροφοδοτικά σοφό είναι να μήν κάνεις ''εκπτώσεις'',τα 550W ενός καλού τροφοδοτικού επαρκούν ακόμα και κάρτα να βάλεις) 6) επίσης αξίζει να δώσω 120 για θήκη; γτ αν μειώσω την τιμή της θήκης και αφήσω την αγορά οθόνης για ένα εξάμηνο θα μπορούσα να πάρω και τον i7 5ης γενιάς... Θα είχα και καλύτερα γραφικά και HyperThreading. Οπότε δυσκολεύομαι να καταλήξω... (Ούτε στο κουτί κάνουμε εκπτώσεις,οι Ηaswell i5 και i7 έχουν ακριβώς τα ίδια ενσωματωμένα γραφικα HD4600,oi Broadwell i5 kai i7 έχουν επίσης τα ίδια γραφικά iris pro 6200,το hyperthreading είναι επεξεργαστικό χαρακτηριστικό το θέμα είναι το χρειάζεσαι για να το πληρώσεις?Μπορείς να μας πείς ''πόσο'' επαγγελματικό είναι το photo editing που κάνεις?τί πίεση υπάρχει στους χρόνους παράδοσης κλπ?Επιμένω και ξαναλέω το Α και το Ω για σένα είναι το monitor.)
liana13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μπορώ να πως πως με κάλυψες πλήρως. Απλά διαβάζοντας διάφορα άρθρα περισσότερο μπερδεύτικα και δεν ήξερα που να εστιάσω. Οσον αφορά την επεξεργασία εικόνας αφορά κυρίως medical animation σε 3D (δημιουργία και επεξεργασία απλών σκίτσων και επεξεργασία απεικονιστικών ιατρικών εξετάσεων). Δεν υπάρχει πίεση χρόνου γτ είναι για ερευνητικές εργασίες. Απλά επειδή τώρα ξεκινησα και σιγά σιγά μου ανοίγει η όρεξη προσπαθώ να καλύψω την πιθανότητα να χρησιμοποιήσω και άλλα προγράμματα στο μέλλον... Προς το παρών δεν μπορώ να τρέξω κανένα από αυτά γτ το μαραφέτι που έχω σέρνεται ακόμα και σε εφαρμογές γραφέιου. (γι αυτό και βιάζομαι). Και μια τελευταία ερώτηση: επειδή υπάρχει περίπτωση να συνθεθεί με ένα καλό ηχοσύστημα, πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο; Σε ευχαριστώ και πάλι!
skopelmix Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ολες οι μητρικές έχουν ενσωματωμένες κάρτες ήχου 5.1 ή 7.1 και s/pdif αν χρησιμοποιήσεις optic fiber θα βρείς μητρική με optic fiber
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Καταρχας ευχαριστώ πολυ!!! Μερικές ερωτησουλες- είναι λίγο απλοικές αλλά για να καταλήγω σιγά σιγά... 1) Για την μητρική δεν είχα προσέξει την μικρή διαφορά στις Z97... Αν όμως υπερισχύουν λόγω της πιθανότητας για μελλοντικό oc, δε θα χρειαστώ και άλλον επεξεργαστή σε αυτήν την περίπτωση; μονο με Κ επεξεργαστες, κανεις OC. 2) Για RAM ο μόνος λόγος που είχα βάλει single είναι για την περίπτωση που θελήσω μετέπειτα παραπάνω μιας και είχαν <10Ε διαφορά στην τιμή αν κερδισεις απο αλλου, βαλε 2χ8 εξ'αρχης να ξεμπερδευεις.. 3) Στις προτάσεις δεν βλέπω ψύκτρα, άρα υποθέτω ότι δεν χρειαζομαι, σωστα; εφ'οσον μιλαμε για εργοστασιακες ρυθμισεις, ναι, δεν ειναι απαραιτητη. αλλα και σε περιπτωση που χρειαστεις, για οποιονδηποτε λογο,(πχ θορυβο) μπορεις να την βαλεις μετα..! 4) χωρίς κάρτα γραφικών μειώνεται αισθητα το κόστος και ετσι πχ μπορώ να βάλω και καλύτερο SSD που με περιόριζαν οι τιμές αν χρειαζεσαι και χωρο παρε εναν 240αρη SSD για τα βασικα και εναν HDD 1-2TB για αποθηκη..!! 5) Όσον αφορά το τροφοδοτικό, αν το ρίξω λίγο θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσω να βάλω κάρτα γραφικών ή δεν θα έχει σημασία; και μεσαιας δυναμικοτητας καρτας να βαλεις, ακα R9-270, 960, αρκει και ενα καλο 550αρι..! 6) επίσης αξίζει να δώσω 120 για θήκη; γτ αν μειώσω την τιμή της θήκης και αφήσω την αγορά οθόνης για ένα εξάμηνο θα μπορούσα να πάρω και τον i7 5ης γενιάς... Θα είχα και καλύτερα γραφικά και HyperThreading. Οπότε δυσκολεύομαι να καταλήξω... "θηκη".. να υποθεσω εννοεις το κουτι..? αυτο φιλε μου ειναι και θεμα γουστου..! εσυ θα το βλεπεις το κουτι καθε μερα..! σαφως μπορεις να βρεις και κουτια με τα μισα σχεδον χρηματα..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα