ribo7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δε ξέρω αν γράφω στο σωστό thread αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής:Είμαι εξωτερικό και ψάχνω να κάνω μια σύνδεση internet. Από τις φθηνότερες (αν όχι η φθηνότερη) επιλογές που βρίσκω είναι σύνδεση VDSL (ή fiber) με περίπου 30€/μήνα (+7€/μήνα ενοικίαση το router) με:Download Speed up to 30 Mbps*Upload speed up to 5 Mbps*Unlimited data volume with Flat 4G subscription (σύνδεση κινητού), otherwise 20 GB/month.Και ερωτώ: Πόσο θα με καλύπτουν τα 20GB με απλό σερφάρισμα που έχει όμως αρκετό streaming ράδιο και videάκια?Θα είναι εύκολο να μετρήσεις τα GB που καταναλώνεις?Λογικά θα γυρίσω το κινητό σε flat 4G αλλά θέλω να δω πόσο αξίζει αυτό το 20GΒ όριο.Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δε ξέρω αν γράφω στο σωστό thread αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής: Είμαι εξωτερικό και ψάχνω να κάνω μια σύνδεση internet. Από τις φθηνότερες (αν όχι η φθηνότερη) επιλογές που βρίσκω είναι σύνδεση VDSL (ή fiber) με περίπου 30€/μήνα (+7€/μήνα ενοικίαση το router) με: Download Speed up to 30 Mbps* Upload speed up to 5 Mbps* Unlimited data volume with Flat 4G subscription (σύνδεση κινητού), otherwise 20 GB/month. Και ερωτώ: Πόσο θα με καλύπτουν τα 20GB με απλό σερφάρισμα που έχει όμως αρκετό streaming ράδιο και videάκια? Θα είναι εύκολο να μετρήσεις τα GB που καταναλώνεις? Λογικά θα γυρίσω το κινητό σε flat 4G αλλά θέλω να δω πόσο αξίζει αυτό το 20GΒ όριο. Ευχαριστώ. μπορεις ειτε μεσα απο το ρουτερ ειτε απο προγραμμα πχ netlimiter να δεις ποσο τραβας .τα 20gb δεν ειναι λιγα για απλο surfarisma και για radio.video αμα βλεπεις ολη μερα ναι θα φυγουν τα 20 giga.τωρα να εχεις vdsl με οριο γαμοτο ειναι λιγο......δεν ξερω ποια ειναι και η διαφορα στην τιμη.και αν μπορεις να παρεις ρουτερ δικο σου να μην πληρωνεις ενοικιο θα ειναι καλη φαση εκτος αν ειναι ενοικιο για λιγο καιρο.
ribo7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Αν πάρεις και το flat 4G πακέτο για το κινητό μπορείς να πας στα 10Ε/μήνα στο κινητό (minimum) που με ικανοποιούν προς το παρόν. Άρα για εκεί είμαι, δε θέλω να έχω το άγχος με το όριο (σκέφτομαι κιόλας να βάλω και IPTV). Για το router έχεις δίκιο, πρέπει να δω αν με συμφέρει σε βάθος χρόνου να αγοράσω ένα δικό μου.
big7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 εγώ πιστεύω 20 γίγα είναι υπερ αρκετά για σερφάρισμα από κινητό ακόμα και βιντεάκια να βλέπεις (φαντάζομαι δεν βλέπεις 3 ώρες βίντεο την ημέρα). Από εφαρμογές υπάρχουν πολλές για να το ελέγχεις. Εγώ πολύ βολικό βρήκα το watchdogs, σου βγάζει εικονίδιο στο notification bar σαν το σημάδι της μπαταρίας, ορίζεις πόσα mb έχεις και για πόσο διάστημα (μπορεί ακόμα και να τα ανανεώνει αυτόματα κάθε μήνα), όταν πλησιάζεις το όριο σου βγάζει πάλι ειδοποίηση και μπορεί όταν φτάσεις το όριο να σου κλείνει το 3g ( ή 4g στην περίπτωσή σου)
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Αν πάρεις και το flat 4G πακέτο για το κινητό μπορείς να πας στα 10Ε/μήνα στο κινητό (minimum) που με ικανοποιούν προς το παρόν. Άρα για εκεί είμαι, δε θέλω να έχω το άγχος με το όριο (σκέφτομαι κιόλας να βάλω και IPTV). Για το router έχεις δίκιο, πρέπει να δω αν με συμφέρει σε βάθος χρόνου να αγοράσω ένα δικό μου. vdsl routeraki βρισκεις πχ tp link με 90 ευρω.και εξωτερικο που θα εισαι θα ειναι λογικα ακομα πιο φτηνα Αν παρεις Draytek που εχουν 150 ευρω σε 2 χρονια πανω κατω εχεις βγαλει το κοστος. για το tp link σε ενα χρονο περιπου θα εχεις βγαλει το κοστος αγορας.και ειναι και καλυτερα απο του παροχου αναλογως τι δινει ο παροχος βεβαια .στην ελλαδα τα μισα που δινουν οι παροχοι ειναι για πεταμα.(zte).Επισης το καλο ειναι οτι θα σου μεινει το ρουτερ αν παρεις δικο σου .Και τα 2 εχουν standard 2 χρονια εγγυηση. Απο εκει και περα για 10 ευρω θα πηγαινα στο flat να κανω οτι θελω να μην εχω το αγχος του ποσο εχω κατεβασει και να μπορω να λιωνω την γραμμη οταν θελησω.γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να χρειαστει να κανεις με την γραμμη.λογικα με την Iptv και flat να μην βαλεις δεν θα την μετρανε στην κινηση στα 20 gb. Απλα για να ειμαστε σιγουροι οτι καταλαβα σωστα.σου δινουν vdsl που αμα παρεις και κινητο μαζι δεν εχει οριο η vdsl αλλιως εχει τα 20 gb?η εννοεις οτι παιρνεις vdsl unlimited και μετα διαλεγεις αν θες unlimited 4g ιντερνετ στο κινητο ή 20 giga? εγώ πιστεύω 20 γίγα είναι υπερ αρκετά για σερφάρισμα από κινητό ακόμα και βιντεάκια να βλέπεις (φαντάζομαι δεν βλέπεις 3 ώρες βίντεο την ημέρα). Από εφαρμογές υπάρχουν πολλές για να το ελέγχεις. Εγώ πολύ βολικό βρήκα το watchdogs, σου βγάζει εικονίδιο στο notification bar σαν το σημάδι της μπαταρίας, ορίζεις πόσα mb έχεις και για πόσο διάστημα (μπορεί ακόμα και να τα ανανεώνει αυτόματα κάθε μήνα), όταν πλησιάζεις το όριο σου βγάζει πάλι ειδοποίηση και μπορεί όταν φτάσεις το όριο να σου κλείνει το 3g ( ή 4g στην περίπτωσή σου) για pc νομιζω οτι ειναι το οριο οχι για το κινητο.για κινητο ειναι παρα πολλα και δυσκολα θα τα ξεπερασει καποιος.οι μισοι την βγαζουμε με 1 giga το μηνα.για σταθερο παλι 20gb δεν ειναι λιγα αλλα ναι αν το λιωνει σε video σε Utube θα τα φαει σχετικα γρηγορα.αλλο τοσο αμα κανει και κανα download.σε κινητο να φας 20 giga ναι θελει αρκετη δουλεια. το προγραμμα που ανεφερα εγω ειναι για σταθερο Pc οχι για κινητο.αν μιλαμε για να τσεκαρει την κινηση στο κινητο τα μισα κινητα εχουν απο default προγραμμα που μετραει κινηση και βαζεις ορια.
ribo7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Για σύνδεση σπίτι (σταθερό) είναι το όριο. Απλά αν κάνεις και σύνδεση κινητού παίρνεις το unlimited σε αυτό το πακέτο (αλλιώς πας σε πιο ακριβά πακέτα με unlimited). Το router που δίνουν είναι ένα Fritz!Box 7360.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Για σύνδεση σπίτι (σταθερό) είναι το όριο. Απλά αν κάνεις και σύνδεση κινητού παίρνεις το unlimited σε αυτό το πακέτο (αλλιώς πας σε πιο ακριβά πακέτα με unlimited). Το router που δίνουν είναι ένα Fritz!Box 7360. οκ αρα σωστα καταλαβα.ναι για 10 ευρω διαφορα που στην ουσια δεν ειναι ακριβως διαφορα αφου θα παρεις και κινητο ναι αξιζει να πας στο unlimited και ναμην σε νοιαζει τι θα κανεις.επισης το fritz box πολυ καλο ρουτερακι.ρωτησε τους κατι.αν πχ μεινεις στην υπηρεσια 2 χρονια το ρουτερ σταματας να το πληρωνεις μετα και γινεται δικο σου ή το πληρωνεις σαν ενοικιο no matter what και απλα το επιστρεφεις μετα πισω?αν ειναι να το κρατησεις καποια στιγμη τοτε οκ ειναι μια μια χαρα με 7 ευρω το μηνα.αν ειναι ομως να το γυρισεις εκει ναι παρε ενα δικο σου 1
efo355 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 20 gb για σπίτι ούτε να το σκέφτεσαι. Τα τελειώνες για πλάκα σε 2-3 μέρες χωρίς καν να κάνεις κάποιο σοβαρο download. 10-20 video youtube κανα 2 ώρες spotify τη μέρα και surf άνετα φεύγουν...
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 ειναι παντα την χρηση του καθενος.μερικοι πχ το εχουν για email και surfing οποτε βγαινει καπου στα 800-900 megabyte την ημερα που ειναι οκ.αλλα ναι αν κατεβαζεις αν βλεπεις πολυ Utube και τετοια τα ξεπερνας για πλακα.αλλα ναι αν η διαφορα ειναι μικρη και παιρνεις και κινητο αξιζει το απεριοριστο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ειδικα αμα σε βαζουν να πληρωσεις εξτρα αν περασεις το οριο και δεν σε κοβει.καπως ετσι εχουν πληρωσει τα μαλλιοκεφαλα τους μερικοι σε κινητη τηλεφωνια που ξεπερασαν τα ορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα