4GGELOS Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. Πριν λίγο καιρό αναβάθμισα το laptop στα windows 10 από 8.1. Ενώ στα 8.1 λειτουργούσε κανονικά, στα windows 10 έχω πρόβλημα με τον δεύτερο hdd. Ο δίσκος αναγνωρίζεται κανονικά από το bios αλλά στα windows 10 αρκετές φορές δεν τον αναγνωρίζει. Ο δίσκος λειτουργεί κανονικά, το πρόβλημα είναι στα Windows. Γνωρίζει κάποιος πως να το αντιμετωπίσω; Ευχαριστώ.
gavros10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δηλαδη μια τον βλεπει στον "υπολογιστη μου" και μια οχι; Εγω χρειαστηκε να ορισω γραμμα σε εναν απο τους δισκους για να τον δει. Απο bios και hd sentinel φαινοταν κανονικα. Αν εχεις το ιδιο θεμα, πηγαινει "Αυτος ο υπολογιστης μου", στην πανω μπαρα Διαχειριση, Αποθυκευση, Διαχειριση Δισκων και κανε δεξι κλικ ορισμος γραμματος στον δισκο που θες.
4GGELOS Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δηλαδη μια τον βλεπει στον "υπολογιστη μου" και μια οχι; .... Περίπου. Όταν ανοίγω το laptop δεν τον αναγνωρίζουν τα windows(ενώ στο bios φαίνεται). Μόλις κάνω επανεκκίνηση τον βλέπουν κανονικά τα windows. Αν όμως κάνω τερματισμό λειτουργίας και τον ξανά ανοίξω ο δίσκος δεν φαίνεται. Θέλει επανεκκίνηση για να φανεί. Με λίγα λογία για να φανεί ο δίσκος θέλει επανεκκίνηση. Σε normal boot δεν τον αναγνωρίζουν τα windows.
micos000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Ποιο laptop είναι αυτό που έχει δύο δίσκους; Μήπως ο 2ος κουμπώνει με κανέναν κινέζικο προσαρμογέα;
4GGELOS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Dell 3537. Ναι ο δίσκος είναι σε hdd caddy. Το πρόβλημα όμως είναι στα windows. Σε windows 8.1 δεν υπάρχει το πρόβλημα που αναφέρω.
4GGELOS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Το πρόβλημα τελικά ήταν στον sata dirver (Intel rapid storage). Τον απεγκατέστησα και έβαλα τον driver των windows. To laptop λειτουργεί μια χαρά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον gavros10 και micos000. 1
micos000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Να σε ρωτήσω, το drive caddy από που το πήρες και πόσο κόστισε; Σκέφτομαι να βάλω στο dell έναν ssd αλλά θέλω υποχρεωτικά και έναν δίσκο με χώρο. Τα 120gb δεν μου φτάνουν. Επίσης, χρήσιμο αυτό για τον driver. Αν το κάνω τουλάχιστον να μην ψάχνει να βρω τι φταίει και δεν τον βλέπει. Από αδρανοποίηση τον βλέπει; Γιατί σχεδόν ποτέ δεν κάνω πλήρη τερματισμό, μόνο αν κάνει επανεκκίνηση μετά από ενημερώσεις και από αδρανοποίηση το λάπτοπ ανοίγει σε 5 δεύτερα.
dimitris21gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 http://www.ebay.com/itm/200864679320?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Εγώ πήρα αυτό το hdd caddy από ebay στα 7 ευρώ. Από εδώ Ελλάδα μόνο το πλαίσιο ξέρω ότι έχει την δική του κινεζιά την οποία πουλάει όμως 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Έκανε 28 μέρες να έρθει αλλά δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και σχεδόν 2 μήνες.
4GGELOS Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Και εγώ το hdd caddy από ebay το πήρα και κόστισε περίπου 10€. Πρόσεξε ποιο θα πάρεις, πρέπει να ταιριάζει στο laptop σου. Από αδρανοποίηση τον βλέπει κανονικά που τον δοκίμασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα